NOS

NOS

Jakub Jankto krijgt gele kaart van FIFA

De Tsjechische international Jakub Jankto heeft vandaag een gele kaart gekregen van de FIFA. De speler van Sparta Praag kwam gisteren uit de kast en zijn videoboodschap over zijn coming-out is ‘niet de bedoeling’, stelt de wereldvoetbalbond.

“We zijn er altijd heel duidelijk in geweest. Dit soort statements, of die nou politiek van aard zijn of gaan over gendergelijkheid en geaardeid, horen gewoon niet thuis op het voetbalveld. Laten we in godsnaam voetbal en seksuele voorkeur gescheiden houden. Natuurlijk zijn wij groot voorstander van inclusiviteit en groot tegenstander van elke vorm van discriminatie, maar er openlijk voor uitkomen dat je als man op mannen valt, dat is gewoon provoceren”, laat een woordvoerder weten.

De kaart is per direct opgelegd, de FIFA zegt te hopen dat deze straf andere voetballers ervan weerhoudt om zich uit te spreken over hun geaardheid. De KNVB heeft alvast aangegeven dat zijn spelers ‘onder geen beding’ uit de kast mogen komen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *