NOS

NOS

Geëmancipeerde FIFA wil evenveel verdienen aan vrouwen als aan mannen

Het moet eens afgelopen zijn met de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Als het aan de FIFA ligt tenminste. Voorzitter Gianni Infantino heeft laten weten dat de bond het liefst dit jaar nog evenveel wil verdienen aan vrouwen als aan mannen.

"Wij als wereldvoetbalbond hebben emancipatie hoog in het vaandel staan", zette Infantino de intenties kracht bij. "Het is toch onvoorstelbaar dat we anno 2023 nog zoveel verschil zien in bedragen die wij aan vrouwenvoetbal binnenharken en de astronomische bedragen die we aan mannenvoetbal overhouden. Of het nu gaat om het innen van sponsorgelden, tv-rechten of licentierechten. Vrouwen moeten gewoon eenzelfde prijskaartje hebben als mannen. Klaar. Daarin moeten we als de progressieve club die we zijn het voortouw nemen."

De FIFA laat weten dat de kloof wat hen betreft wel degelijk overbrugbaar is: "Alles kan, als je er maar echt in gelooft."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *