Mensenrechten voor 5 jaar naar SBS

Hans Kraay jr. gaat sleutelrol vervullen

De meest fundamentele mensenrechten gaan voor vijf jaar naar SBS. De zender betaalde ruim twee miljoen euro voor de exclusieve rechten, waaronder godsdienstvrijheid en het recht op onderdak. Ook mensen die gebruik willen maken van de vrijheid van meningsuiting, zijn vanaf volgend seizoen aangewezen op SBS. De afgelopen decennia waren de mensenrechten in handen van de Verenigde Naties.

De Nederlandse Publieke Omroep heeft dit keer niet meegeboden op de mensenrechten. NPO-directeur Henk Hagoort: “Vanwege bezuinigingen moeten we harde keuzes maken. Amusement en mensenrechten zijn niet langer een kerntaak van de Publieke Omroep. De afgelopen jaren werden bij de Publieke Omroep de rechten van mensen vaak gerespecteerd, terwijl ik dacht: dit kan prima door de commerciëlen worden gedaan.”

Peter Lubbers, directeur van SBS Broadcasting, is blij met de aankoop: “Mensenrechten gelden altijd en overal. Iedereen heeft recht op onderwijs, schoon drinkwater en onderdak. Hans Kraay jr. gaat daarin een belangrijke rol spelen en daar zijn we als zender heel blij mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kunnen de mensenrechten niet onder de open source foundation vallen? Dan zijn hopelijk de mensenrechten minder gevoelig voor commerciële en politieke invloeden?

Reageer
gravatar

Hans Kraaij Jr, briljant. Het vleesgeworden onbenul. Hoe komt het toch dat veel van die Gooise mannen zoveel op elkaar lijken? Die scheiding in het midden, de geblondeerde haren? Die brede bekken, de Van Bommels?

Reageer
gravatar

Mensenrechten. Daar hebben wij dus echt he-le-maal niets mee. Dat wordt dus geen sbs kijken.
Ik kijk liever Zion TV zodat ik me kan beklagen over Palestijnen die zich beklagen omdat wij hun grond inpikken. En daarna schrijf ik daar zure stukjes over op onze website. Veel leuker.

Reageer
gravatar

Stukjes die overigens niemand leest, behalve mijn baas, iemand van Geenstijl en de staatsgevaarlijke senator Gidi Markuszower. Maar dat maakt niet uit: ik krijg ervoor betaald.

gravatar

Doe niet zo smerig man! Pulk eerst die stinkende velletjes maar eens tussen je tenen weg en stop je voeten daarna in een teiltje zoutzuur.

Mensen zoals jij helpen dit land naar de knoppen.

Oranje boven, oranje boven!

gravatar

Sorry hoor, maar als ik daarmee tussen mijn achterpoten…eh…-benen moet lopen laat ik me direct opereren.