Nieuwe smartsok stelt teleur

Critici raken sok vaak kwijt in was

Technologie-experts hebben er lang naar uitgekeken: de nieuwe smartsok van Apple. De intelligente sok met ingebouwde software zou het wandelende leven een stuk eenvoudiger moeten maken. Wie zijn mail wil checken, hoeft alleen maar zijn schoenen uit te doen. Twee jaar geleden flopte de eerste versie en hetzelfde dreigt te gebeuren met de Smartsok 2S die sinds vorige week in de winkel ligt. Critici raken de sok vaak kwijt in de was.

De grootste teleurstelling is de haperende GPS-functie, waardoor de sok na een wasbeurt vaak niet terug te vinden is via Google Maps. Ook kan de 2S niet meer via USB worden opgeladen. Wie onderweg met een lege sok komt te zitten, moet op zoek naar een sokkenlader. Typische kinderziekte: de app die de dichtstbijzijnde sokkenlader aanwijst, werkt alleen als de sok is opgeladen.

Opladen via een waslijn op 220V is dan een stuk praktischer, aldus early sockadopter Teddy Spier (27). Hij ziet geen meerwaarde in de nieuwe wearable: “Bij dagelijks gebruik blijft het een lastige afweging: een schone sok of een opgeladen sok. Ik ga vaak toch voor de opgeladen sok. Dat wordt mij niet altijd in dank afgenomen.”

Op andere punten is het vorige product wel verbeterd. De nieuwe smartsok is draadloos, zelfbreiend en toegerust met 5G. Een andere nieuwe functie is de modevergrendeling: als je met een smartsok in sandalen loopt, schakelt de sok zich automatisch uit. Ook gaat er een alarm af als je twee verschillende kleuren smartsokken draagt.

Gebruikers van een smartsjaal wordt aangeraden nog even te wachten met aanschaf van de Smartsok 2S. De smartsjaal zorgt voor storing op sock-to-sock-netwerken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je moet wel verdomde lenig zijn wil je een behoorlijk telefoongesprek kunnen voeren via zo’n iSock… Of zou Apple daar BlueSock accessoires voor hebben?

Reageer
gravatar

Ja, dat was trouwens nog ver vóór Windows 5.1. De tijd vliegt, nu zit Windows 8.2 er aan te komen. Intussen heeft Bill Gates$ 25 miljard aan goede doelen geschonken en dat ‘verlies’ al weer vele malen goedgemaakt. Bill is inmiddels weer Numero Uno qua rijkdom, de Sultan van Brunei op nummertje 2 en Warren Buffet knarsetandend op nummertje 3, waar George Soros hem op de hielen zit. Sommige mensen worden inderdaad ‘slapend’ rijk, geld máákt geld. Bankiers moeten ‘t nog allemaal zelf doen,

gravatar

Outsider, bedoel je nu te vertellen dat er een Bill Gates in je goed gevulde, oude sok zit? Oppassen geblazen! Daar kun je lelijk op leeglopen.

gravatar

Nee, helaas geen Bill Gates, überhaupt geen gates, wel gaten. En Bill Gates is niet voor één gat te vangen. Tenzij er natuurlijk een vrouw als -pakkumbeet- Anne Hathaway of Doutzen Kroes omheen gebouwd is.

gravatar

Ik heb recentelijk een paar sokken aangeschaft.
Door de haperende GPS werkte de sok-finder app inderdaad niet meer.
Het was wel prettig dat de sokken op afstand uit waren te schakelen. Je moet er niet aan denken dat iedereen ze aan kan trekken.

Reageer
gravatar

Past hoop ik wel in de SmartShoe. Daarmee vergroot je namelijk het bereik en de levensduur van het apparaat. De SmartShoe is spatwaterdicht, zodat je Smartsock nooit nat hoeft te worden. Bovendien levert de SmartShoe een paar extra opties op, zoals iRun, iBergbeklim en iPlaysoccer. Met de iRangeExtender kun je nog veel verder komen. Daarvoor heb je wel de iSki- of iSkate-optie nodig.

Reageer
gravatar

Vaak blijken die sokken uit een soort intern bedraad netwerk te bestaan. Uit deze kooien van Faraday weet alleen de geur satelliethoogte te bereiken. De kaasproductie die met name in de voorsok plaatsvindt is voor de export en wordt – maar dat weet iedereen – vooral als bijmenging gebruikt in franstalige culinaria ten bate van een goede zouting.

Reageer
gravatar

Gps werkt alleen als men sandalen draagt, in een sneaker hapert het enorm.
Ook nu Hans Textiel de beloofde firmware 2.04 heeft uitgerold is er nauwelijks verbetering.

Reageer
gravatar

Nog afgezien van de verpletterende impact die deze carbon footprint/zweetsok op het directe milieu van de drager zal hebben, lijkt mij dit nieuwe sociale medium niet geschikt voor grootschalige toepassing. Hoewel de ‘oude’ etiquette tegenwoordig met voeten wordt getreden, lijkt het mij not done om op een terras, in de bus of in de trein onopvallend te communiceren. De naaste omgeving, AIVD en NSA zullen toch geur en kleur van dit handen- en voetenwerk gewaarworden.

Reageer
gravatar

Artikels zijn zelden smakelijk in tegenstelling tot kip met zoetzure saus. En daarenboven valt met die kip meer lol te beleven dan met Speldartikels. Bvb vervang de kip door PAPEGAAI, dan zijn we daar van af.

gravatar

Met ingebouwde GPS in zo’n smartsok kun je, net als Doemaar eind jaren ’70, je l*l achterna lopen! Wel even de defaultinstelling overrulen om te voorkomen dat ze allemaal in Meppel belanden.

gravatar

Ook zo’n voorspelbare bug:
Het bericht wat je met de ene smartsok tweet, wordt bijna direct geretweedt door de andere.
Allemaal maar onnodige herhalingen

Reageer
gravatar

Ik heb een tijdje met de smartCondoom gewerkt, die kon zichzelf opladen via wrijving.

Gek genoeg reageerden mijn potentiële oplaadstations afwijzend op mijn voorstellen, zeker nadat ik 1x succesvol was.

Oh ja: je moeder!