Zó onherkenbaar! 5 dingen die we allemaal nooit meemaken

Heb jij weer niet!

Je kent het niet: zit je net op een krokodil de redactievergadering van een modetijdschrift te leiden, wordt ineens je linkerelleboog oranje. Superonhandig en nog nooit gebeurd.

1. Je bent topspits van Helmond Sport en je speelt de Champions League-finale. Net als je op het punt staat te scoren, word je gewisseld voor Frits Barend. Heb jij weer niet!

2. Het is weer eens niet raak: je broer vraagt of je burgemeester van Heerhugowaard wilt worden. Never been there, never done that.

3. Je wilt een zeehond imiteren en je bent ineens vergeten hoe een zeehond ook alweer klinkt. Geef maar toe: je herkent dit totaal niet.

4. Is net het voorspel begonnen en dan wil hij opeens een nucleair verdrag tekenen om te voorkomen dat een land een eigen atoomprogramma kan beginnen. WOW vaag! Nooit gebeurd!

5. Steeds wanneer je met de fiets op een rotonde komt, word je gewichtsloos. Andere weggebruikers kijken je verwijtend aan omdat je geen richting aangeeft. Je besluit om dan maar gewoon het Hongaarse volkslied terug te schreeuwen. Herkenbaar? Voor ons niet.

bron: giphy

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toch knap van Speld. Dat ze hun lezer zo goed kennen.
Al die dingen zijn me nog nooit overkomen. Hoe kon Speld dat zo goed raden? Met dat Hongaarse volkslied… ik heb dat hele volkslied zo vaak geoefend voor de zekerheid, om terug te schreeuwen, voor het geval dat…. maar steeds wordt ik dan niet op het juiste moment gewichtloos.

Reageer
gravatar

6 Zelfbeschikking. Je bent mens, beschikt over vrij wil en kan deze ook gewoon beoefenen zonder een overheid die je dan beboet.

Dat heeft u ook nooit meegemaakt.

Reageer
gravatar

Ik weet er ook één!
Zit je net lekker op je sofa op een heuvel aan de wijn te nippen met al je fascistische vrienden om je heen, wordt er voor je neus onder applaus een complete woonwijk tot puin gebombardeerd!
of:
Ben je lekker met drie vriendjes aan het voetballen op het strand, wordt je ineens tot pizza verwerkt door scheepsgeschut. Hahaha. Owned!

Reageer
gravatar

‘Voorspel’ was ooit een middel om vrouwen voor te bereiden op vleselijke gemeenschap. Dit vreselijke ritueel kostte toen ± 1 min. 15 sec. Tegenwoordig wordt dit aspect, omwille van tijdwinst, overgeslagen en vervangen door glijmiddel. Ook wederzijds voorstellen wordt vaak overgeslagen, zodat het hele protocol Eros & Thanatos in circa 2 min. 30 kan worden afgewerkt. Olympisch record staat met 2 min. 8 op naam van Badr Hari, wereldrecord 1 min. 3 op naam van Harry Aptroot, bonobo

gravatar

Je kent het wel: zit je net in de versnipperaar de laatste 10 reacties op de Speld te zoeken, wordt ineens je linkerelleboog oranje van een beet van het tekenmonster. Even later verdwijn je helemaal in de kaken van de reactievreter. Superonhandig en waar gebeurd.Nu in de aanbieding : 1 reactie plaatsen, 2 gratis niet plaatsen.

Reageer
gravatar

Je bent topspits van Helmond Sport en je broer vraagt of je burgemeester van Heerhugowaard wilt worden.
Is net het voorspel begonnen en dan wil hij een nucleair verdrag tekenen, maar wanneer je op een rotonde komt ben je ineens vergeten hoe een zeehond ook alweer klinkt. Je besluit om dan maar gewoon het Hongaarse volkslied te zingen. Kortom: nooit gebeurd.

Reageer
gravatar

Wim Rijsbergen van Helmond Sport speelde 2x de WK-Finale. Werd gewisseld voor de Jong. En je kan alles zeggen van Frits Barend. Maar jong is ‘t ie niet.

Reageer
gravatar

Nooit gebeurd. Ik zit een van de eerste dagen van het jaar tien minuten op een terras waar ik ’s zomers al een paar jaar regelmatig langsloop, van Museum Goemanszorg, en suppoost Annie zegt dat ik niet te lang moet blijven zitten, er zijn veel klanten en ‘ze komen toch niet bij mij zitten’, nooit gemerkt; ik bestel dus nog een kleinigheid en betaal gelijk aan Cretien, waarop zijn moeder Mieke met wilde ogen en haar armen links en rechts zwaaiend naar buiten komt stormen om me weg te sturen.

Reageer
gravatar

Sorry hoor, maar een béétje Maitreya laat zich toch niet zómaar wegsturen? En als er iemand is die betalingen niet afdraagt aan de centrale kassa, dan is het Chrétien wel, vertel mij wat. Ik ga altijd zelf binnen afrekenen met moeder Mieke omdat ik dit soort wegjaag-taferelen ten koste van alles wil vermijden. Advies: neem voortaan een Telegraaf mee, om die vliegen in en om de baard weg te slaan.

gravatar

Zoiets als: moest drie keer op één dag met een overvolle bus razend enthousiaste toeristen naar de bezienswaardigheden van Kootwijkerbroek, Meppel én Volendam-Zuid.

gravatar

Unlike. Mensen zijn niet allemaal zoals JIJ ze perfect vindt. Wen daar maar aan. Mocht haar zus om de één of andere reden geen koningin kunnen worden, dan krijgen we er straks misschien wel één met een tic. Ik zou je willen vragen: NOU EN? Laat ‘r lekker zichzelf zijn. Hoe meer aandacht wij er als volk aan geven, hoe meer druk ze ervaart en hoe erger het w.s. wordt. Laat dat kind alsjeblieft, ze is 9…

gravatar

Allus S., is dit een eigen brouwsel of een bijgewerkte versie van een oud gedicht? Hoe dan ook: lofwaardig; dus ga vooral zo dóór. Speciaal die relatie tussen banaan en Ottomaan werkt intrigerend. Deze laatste opmerking zal mij wel weer duur komen te staan enerzijds van politiek-correcte taalpuristen, anderzijds van Erdogan-met-het-korte-lontje-en-zijn-Grijze-Wolven. Maar soit, ik sta er achter, n’ importe quoi.

gravatar

Heb wel vaker met een eenhoorn op een terrasje gezeten in Almere, maar een bavaria heeft mij inderdaad nog nooit gesmaakt…..

gravatar

Dat is Miranda Hart, de enige persoon met gevoel voor humor in welk artikel van De Speld dan ook. Op enkele reacties na that is.

Verder is het fucking boring geworden, De Speld, zal ik de ”grap” van project X blabla van Koningsdag nog lezen?

Nee, te flauw, voorspelbaar en ik zag hem in januari al aankomen.

Toedels en gáááp..

gravatar

Buiskluizenaar, gigantisch verschil: Om Miranda kunnen mensen nog lachen.

Ze geeft niks om Faceboek, daarom ken je haar niet. De Speld is voor de simpelen van geest nowadays.
Jammer!

gravatar

Geen Faceboeker, houd je muil! Miranda Hart is allesbehalve grappig, en als jij bepaalde grappen al maanden vooruit aan ziet komen, moet je maar een eigen blog beginnen. Denk niet dat je erg ver komt, jochie!

gravatar

Wat heb ik toch een hekel aan die nitwits die zichzelf de naam van een biermerk aanmeten.
Zegt een hoop over je IQ. Zeker gek op voetbal?

Gáááp…… ja ole ole ole hoor, en nu naar bed.