NOS

We weten allemaal nog hoe gênant het was toen je 12 was en je vader met zijn auto door de schooldeur beukte

Als je 12 bent, is er niets gênanters dan je ouders. Tegenover je hele klas voor schut staan omdat je vader wéér met zijn auto de school binnenreed, we hebben het allemaal wel eens meegemaakt.

Maikel (nu 24) kon wel door de grond zakken toen zijn vader de schoolpoorten verpulverde en met zijn auto in de gang vast kwam te zitten. “En uitgerekend tijdens de afscheidsmusical. En ik had nog zou duidelijk gezegd: pap, laten we nou een ding afspreken. Tijdens de musical moet je geen auto door de schoolpoorten rammen en in de gang tot stilstand laten komen. Maar voor ouders is het heel lastig om te erkennen dat kinderen op die leeftijd langzaam maar zeker onafhankelijk worden.”

“Mijn vader zei altijd dat ik me niet zo moest aanstellen, en dat ik de enige was die zich er wat van aantrok dat hij met zijn kleine rode auto de jassenhangers van de muur schuurde”, zegt Linda (33). “‘‘De rest let daar helemaal niet op joh’, zei hij altijd. Misschien had hij daar wel gelijk in. Toen de vader van een klasgenoot met zijn Honda door de pui van de gymzaal heen beukte vond iedereen dat eigenlijk alleen maar cool.” 

Uiteindelijk kan iedereen die eenmaal oud genoeg is er achteraf gezien wel om lachen. “Je vader blijft je vader he. En vaders rammen nu eenmaal graag hun rode Renault door de gang van je basisschool.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *