Kabinetscrisis over uitgeproduceerde verslaggevers

‘Iedereen heeft recht op nieuws’

De VVD en de PvdA zijn het nog altijd niet eens over een oplossing voor uitgeproduceerde verslaggevers. Journalisten die geen enkel uitzicht hebben op nieuws komen nu vaak op straat te staan. De VVD wil deze groep opvangen in de regio, vooral in Hilversum.

Coalitiepartner PvdA wil dat verslaggevers die langer dan vijf jaar bij het Torentje staan te wachten, automatisch recht krijgen op een primeur. PvdA-leider Samsom: “Vaak gaat het om parlementair verslaggevers die vlak voor de deur van het Torentje geboren zijn. Die mensen zijn hier geworteld en het is inhumaan om ze in de kou voor een camera te laten zwerven.”

Binnenhofwatcher Ron Fresen is sinds februari uitgeproduceerd. Hij is woordvoerder van de actiegroep Wij Zijn Hier, die aandacht vraagt voor de situatie van verslaggevers zonder nieuws: “Door wekenlang te bivakkeren op het Binnenhof willen we een signaal afgeven aan de politiek: ieder mens heeft recht op nieuws, hoe onbenullig ook. We vragen geen wereldprimeurs, maar het is een kwestie van beschaving om ons op z’n minst een vrijblijvende opmerking over de sfeer in de coalitie te geven.”

De VVD en PvdA zijn het al langer oneens over de kwestie. Volgens de PvdA is het inhumaan om journalisten helemaal geen nieuws te geven, de VVD vindt dat meer nieuws een aanzuigende werking heeft op nog meer journalisten. De onenigheid brengt het kabinet in een impasse. Als de VVD toegeeft aan de PvdA is er een oplossing en hebben de journalisten dus weer nieuws. Tot die tijd blijven schrijnende gevallen als Ron Fresen vastzitten in een uitzichtloze situatie. Toch blijft hij strijdbaar: “We blijven het volgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

als die journalisten voor zogenaamde vrijheid van inforrmatie zijn moeten ze dat ook kenbaar gaan maken aan anonymous dat ze isis ook een platform van spreken moeten gunnen

Reageer
gravatar

Dat is wel erg kort door de bocht W.J.J. Als men wordt ontslagen en de hongerdood dreigt, of erger: een W.W.-uitkering, dan pak je toch alles aan wat geld oplevert? De hypotheek moet worden betaald, de alimentatie voor 2 ex-echtgenotes + 6 kinderen, de Uitwaterende sluizen, de Onroerend Goed belasting en de maîtresse van dienst wil per sé eten in het Amstelhotel. In die cumulatie van lasten kán ISIS een uitweg bieden; dan gún je ze toch een platform van spreken? De cost gaet voor de baet uit.

gravatar

Jullie zouden ook eens dringend een ‘regering van lopende zaken’ moeten uitvinden. Die gaat de hot-spots laten liggen en het aantal fietsdiefstallen glorieus verminderen. Door fietsdieven KEIHARD aan te pakken. Alleen hoe doe je dat? Het mag niet eens. In Griekenland worden bijna geen fietsen gestolen. Vorig jaar 14 aangiftes. Hoe en waarop criminele Grieken dan rondrijden blijft dan wel de vraag?

Reageer
gravatar

Wat een vraag Gebelgde: criminele Grieken verplaatsen zich natuurlijk alleen in luxe limousines die zijn aangeschaft uit “bespaarde belastinggelden”. Hun zwart verworven kapitaal staat uit bij een door-en-door witwassende Nederlandse Bank, die vermogenden uit de hele wereld álle ruimte biedt tot ‘belastingontwijkende’ initiatieven. Eerlijke, dus arme, Grieken daarentegen moeten zich verplaatsen d.m.v. de benenwagen (per pedem apostolorum), de step, skateboard, rolschaatsen of de ezelwagen.

gravatar

En we stellen de onpartijdige Fritz Wester, residentie houdend in het Torentje, aan als Ombudsman voor uitgeprocedeerde en uitgerangeerde verslaggevers van de publieke omroep. RTL-verslaggevers als Hella Hugg, Roelof Memmen, Roland Koopziek en Marc de Jongste blijven gewoon in dienst van Business Universiteit Nijenrode.Voor “rode” verslaggevers wordt opvang gezocht bij o.a. “De wereld draait dóór” en “PAUW-WOW” praatshows. Ron Fresen kan naar “Tussen Kunst en Kitsch” met behoud van…

Reageer
gravatar

Rechts-om of om-rechts, we zullen dit schrijnende probleem -als participatieve samenleving- zélf moeten oplossen van dit IKEA-zelfbouw kabinet. Benoem een VVD-Commissie van Wijze Mannen (dus met een ultra-kleine bezetting), die een VVD-subcommissie samenstelt die een VVD-stuurgroep aanstuurt die vóór 25 december verslag uitbrengt. Tegen die tijd hebben we de kabinetscrisis wel achter de rug en is er ruimte voor nieuwe verkiezingen. En een nieuwe coalitie: VVD/D66/CDA/CSU/SGP/UKip, nieuwe kansen

Reageer
gravatar

Nieuwe kansen ? Eerder nog meer rotzakkerij, na het bedanken van de PvdA voor hun zelfmoordactie; zij het voorlopig getroost met twee EU-functies als doekjes voor het bloeden.
En de gewone kiezers ? Die participeren zich maar een slag in de rondte, wat eigenlijk neerkomt op de nodige partici-muilperen.

gravatar

Waar ik in dit ene geval nou bijzonder benieuwd naar ben: kan de ene journalist niet even aan de andere vragen hoe dit voelt. Op het journaal aub, bij wijze van verdieping. Hoe voelt dit Charles?

En kan er in zo’n late actualiteitenshow ook even gevraagd worden om een voorbeeld. Ook altijd heel belangrijk.
(Handig ook, want een en dezelfde vraag stel je zowel aan de driedubbeldwars gepromoveerde specialist als aan het mondige slachtoffer met een evenzeer opmerkelijk I-quotient. )

Reageer
gravatar

Het zijn de media die geïnteresseerd zijn in banaliteit. Een journalist in een vrij land heeft een mate van keuzevrijheid die in alle gevallen in de richting is gegaan van de perfiditeit.

Reageer
gravatar

Als die journalisten nu op straat komen te staan kunnen ze daar misschien toevallig tegen nieuws aanlopen.

Een andere oplossing is wellicht om het nieuws daar zelf te maken of te veroorzaken door bv. een willekeurige moord te plegen of Meppel in de as te leggen.

Kortom, journalisten moeten zelf ook een beetje hun best doen in plaats van maar achter het bureau te blijven hangen.

Reageer
gravatar

Ik zal onze lieve Corrie v.H. even helpen:

Het zal allemaal linkse profiteurs die uitgeprocedeerde islamitische verslaggevers die ons land willen verslaggeveriseren.

Reageer
gravatar

Lieve zus,

Onder de indruk van Geert? Je maakt dezelfde fout als hij! Het gaat in artikel om uit geproduceerde verslaggevers. Maar ik geef toe dat het in ons land steeds vaker op hetzelfde neerkomt, sinds wij de Amerikaanse cultuur omarmen.

gravatar

Beste Lul de Behanger,

Kun ten minste één keer in jouw luie leven eens iets zinnigs schrijven? Ik noem maar wat: Over het onderwerp van het onderhavige artikel bijvoorbeeld. Of lees je alleen reacties?

gravatar

Beste Plien, Corrie heeft even geen tijd, want ze is de verslaggevers op het Binnenhof aan het beschimpen. Ze maakt ze uit voor flinke gekkies of zoiets.

gravatar

Zoals Polleke hierna zal gaan uitleggen gaat het over uitgeproDUCeerde verslaggevers, maar goed, beste Geert, je maakt gewoonlijk ernstiger fouten, dus alla(h).

gravatar

Het gaat ALTIJD maar weer over verslaggevers. Maar wie komt er nu eens op voor die vergeten groep: de verslagnemers?! Wanneer wordt er nu eens iets gedaan voor deze mensen, die toch het hardst van allemaal getroffen worden door de nieuwscrisis?! Hoe is bed, bad en brood voor deze groep geregeld? Doe daar maar eens verslag van!

Reageer
gravatar

Voor de 3B’s mogen de verslagnemers zich lekker richten tot de participatiemaatschapij, PvdA en de VVD kijken hier niet naar om. De PVV wil ze waarschijnlijk gewoon weer terug sturen naar waar ze vandaan komen.
En de Partij tegen de Burger ….. tsja, die ontkent het bestaan gewoon.

gravatar

Bij RTL 7 (méér voor mànnen) staat BBB voor Bier, Borsten en Billen. Voorwaar de enige echte eerste levensbehoefte, lijkt mij! Dus Joep, naar de hoeren, jongen: ga ze maar eens lekker uitwonen!

gravatar

Jullie zijn niet de echte Likoed, want die zou weten dat minstens het halve Binnenhof zou worden bezet, met nederzettingen op de rest van het Binnenhof.

gravatar

Vanzelfsprekend! Iedereen die niet Joods is draagt de verdenking van antisemitisme op zich, tenzij bij voortduring het tegendeel bewezen wordt (middels favoritisme).

En onthoud: “you’re only as good as your last dance”, want antisemitisme, dat is nog eens nieuws!

gravatar

Onze reactie is helaas vertraagd of gruwelijk om het leven gekomen. Is dat een technische kwestie, iets organisatorisch of heeft het te maken met de, uiteraard niet bestaande, censuur ?

gravatar

Journalisten moeten toch minstens een bed, een bad en een brood krijgen, want wat hebben we aan slaperige, vuile en hongerige journalisten ? Dat roept alleen maar op tot bijtende satire,zoals bij de ….., eh, ik ben even de naam vergeten.

Reageer