5 inspirerende levenslessen die je een onmeetbaar gevoel van leegte geven

Open deur nummer 3 is echt heel nietszeggend!

Veel mensen leiden een leven. Ontcijfer hét geheim van een leven met vijf inspirerende levenslessen en vul je leven met niets.

Blijf dicht bij jezelf
Het is belangrijk dat je jezelf bent. Wees trots op wie je bent en waar je voor staat en twijfel niet aan jezelf. Iedereen is mooi op zijn eigen manier. En trouwens: wie zou je anders moeten zijn dan jezelf? Jezelf zijn is het belangrijkste dat er is!

Durf te dromen
Laat nooit het hoofd zakken. Iedereen heeft kwaliteiten, ook jij! Haal er uit wat er in zit.De toekomst heeft veel moois te bieden, je moet het alleen wel onder ogen durven komen. Uiteindelijk zal er iets jouw kant opvallen. Neem genoegen met meer dan het minimale. Ambitie is het belangrijkste dat er is!

Koester je vriendschappen
Het is fijn om mensen om je heen te hebben. Een schouder om op te huilen of gewoon iemand om mee te lachen. Als je op elkaar kunt bouwen kan je elkaar steunen en heb je samen een goede tijd. Liefde is het fundament waar geluk op is gebouwd. Volg adviezen op van je naasten, zij kennen jou het beste. Laat vooral je mening niet beïnvloeden door anderen. Vriendschap is het belangrijkste dat er is!

Wees blij met wat je wél hebt, treur niet om wat je niet hebt
Je kan nooit alles krijgen wat je wilt en misschien is dat maar goed ook! Maar in plaats van je daar op te richten, kan je ook kijken naar wat je wel hebt. En bijvoorbeeld eens je zegeningen tellen. Een gezegend mens telt voor twee en niets is zo besmettelijk als een glimlach. Want het glas is halfvol, dus je hebt niets te verliezen. Tevredenheid is het belangrijkste dat er is!

Wees in balans
Een goed mens is een gebalanceerd mens. Voor iedereen ligt deze balans anders, maar het is belangrijk dat jij voor jezelf bepaalt wat deze balans is. Bepaal de balans en vind hem, dan krijgt niemand je meer van je à propos! Duurzaamheid en spiritualiteit spelen een rol. Stel jezelf open voor anderen, maar ook niet teveel. Balans is het belangrijkste dat er is!

Niets houdt je meer tegen om te doen wat je hiervoor ook al deed!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Angst is een virus dat ervaring van het Zelf in de weg staat, het is erg besmettelijk is, sommigen zijn heel stoer en zeggen dat ze helemaal niet bang zijn maar die compenseren, zij zijn degenen die er soms juist het meest bevattelijk voor zijn. Bijna iedereen heeft angst. Angst staat vaak in relatie tot hebzucht, en kan onbewust zijn. En je kunt ook bevattelijk zijn voor de (onbewuste) angst van anderen. Leegte kan ook als een boeddhistisch begrip opgevat worden, dus niet als zielloosheid.

Reageer
gravatar

Vooral punt 4 is een mooie! Er zijn slechts 2 woorden die met te beginnen die positief uit te leggen zijn.

Het 1e woord is tevreden, het 2e woord is tebed gaan.

Het 2e woord ziet er wellicht raar uit maar blijft een positieve bezigheid.

Reageer
gravatar

Tja, Uhh de balans tussen uhh jezelf zijn en uhm iemand anders is, uh, toch het belangrijkste wat er uhh, ja, is, zolang je maar beide bij jezelf blijft.
Overigens geef ik dit uhh artikel 21,7 gevoelsampères.
Dank u.

Reageer
gravatar

Iets van het kind dat nog geen voordelen kent in jezelf vinden betekent nog niet dat je infantiel bent, omdat veel kinderen opgescheept zijn met de vooroordelen van hun ouders en dus geen kind kunnen zijn. Het kind in de ander ontdekken betekent nog niet dat je pedofiel bent. Kinderen worden al te veel geromantiseerd uit het onvermogen van de ouders.

Reageer
gravatar

Mijn favoriete passage was toch wel deze contradictie: ” Volg adviezen op van je naasten, zij kennen jou het beste. Laat vooral je mening niet beïnvloeden door anderen.”

Reageer
gravatar

Ik mis nog dat er feitelijk niets is dat je verhindert om elk moment gelukkig te zijn. Gelukkig zijn is het belangrijkste dat er is.

Reageer
gravatar

Ik mis dan alleen nog dat ‘belangrijkste’ een zelfstandig gebruikt bijvoeglijk naamwoord is. Het correct gebruiken van een betrekkelijk voornaamwoord is daarom het belangrijkste wat er is.

gravatar

Het is fijn om een schouder te hebben om op uit te huilen als je per ongeluk in een punaise trapt.

Heel troostend is het ook om mensen bij je te hebben die je af en toe in elkaar kunt trappen, dat lucht zo op! Dan kun je er weer voor een paar minuten tegen!

Reageer