Nieuwe app Meerkoet livestreamt watervogels

Eenden en ganzen eindelijk live

Eenden, ganzen en zwanen: we zien ze bijna nooit live. Met de nieuwe app Meerkoet komt daar eindelijk verandering in. De gratis app maakt het mogelijk om watervogels te livestreamen op sociale media.

Volgens Meerkoet Nederland missen de huidige internetfilmpjes van watervogels urgentie, omdat ze vaak eerder zijn opgenomen. Door watervogels realtime de wereld in te slingeren, krijgen ze het podium dat ze verdienen, aldus Meerkoet Nederland.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heel goed! Leuk en leerzaam voor de jeugd ook. Ik hoop dat men ook uitzendt hoe de eenden geplukt, gefileerd en gekonfijt worden want veel kinderen denken dat ze zomaar in een potje groeien.

Reageer
gravatar

Geachte controleur, ik heb vrijstelling omdat ik doof ben.

Maar het is waar, smegmagoorlingen als viesman horen wij niet aan te trekken en daarom mijn nederige exuses.

Uiteraart bedolde ik meerkoeten!

gravatar

Beste jaja. Nog steeds duizendmaal interessanter dan de gemiddelde livestream over nietszeggende mensen die nietsbetekenende dingen doen.

gravatar

Interessant feitje of het woord ‘meerkoet’.
Meerkoet is een woord uit het Duits en betekent ‘zeewaterhoen’. Toen de Duitsers regeerden over het Nederlandsche taelgebied ontdekten zij de watervogel, en gaven er per abuis de verkeerde naam aan. Terwijl de naam dus doet vermoeden dat het hier om een zeewaardige waterhoen gaan, gaat het daadwerkelijk om een woestijnrat.

Reageer
gravatar

Waarom worden die beesten niet uitgerust met GPS Trackers? Dan kun je op je telefoon zien waar je de dieren live kunt bekijken. Bovendien wordt het dan voor mij als jager ook makkelijker om mijn beroep uit te oefenen…

Reageer