Shutterstock / De Visu

Overheid lanceert nieuwe app die ouderen moet helpen met worsteling in digitale wereld

Een steeds groter wordende groep ouderen in onze maatschappij worstelt dagelijks met de digitalisering van onze leefomgeving. Zelfs basisvaardigheden als e-mailen, tekstverwerkers gebruiken en internetbankieren leveren deze ouderen veel stress op. De overheid lanceert daarom een nieuwe app om te helpen met deze worsteling in ons digitale tijdperk.

‘DigiAid’ heet de app waarop ouderen kunnen inloggen om hulp te krijgen bij digitale vraagstukken. “Het gebruik is super makkelijk”, legt ontwikkelaar van de app Geert Plantjes uit. “Ouderen kunnen heel simpel inloggen met hun DigiD en krijgen dan een code die ze eenvoudig kunnen verifiëren met hun Authenticator-app. Ze moeten natuurlijk wel eerst even de app autoriseren om in te loggen via de Authenticator-app, maar daar kan een kind of kleinkind ze bij helpen.”

Minister van Digitalisering Alexandra van Huffelen is zeer tevreden met de ontwikkeling van apps als DigiAid. “Dit gaat ouderen net dat extra steuntje bieden dat ze nodig hebben om niet buiten de maatschappij te geraken.” vertelt ze. “Zelf ben ik ook groot fan van de lay-out, hier zie je bijvoorbeeld.. oh nou krijg ik ’m even niet geopend, maar je begrijpt wat ik bedoel.”

Dit artikel staat in ons allernieuwste boek: 2023 – Toch een Jaar. Bestel vandaag nog het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Nu voor slechts 18,50 in onze webshop of in de boekwinkels!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zonder het geheel van de hopman gelezen te hebben kan ik zeggen!
Registreer niet en wordt geen vage kennis.

Er zou zomaar een addertje onder het gras kunnen zitten.

5 jaar geleden onschuldig en nu nog houd niet in dat ze dom gehouden moet worden.

Pas op!