Sybrand Buma stuurde porretjes vanaf privéaccount

CDA-leider nuanceert ophef ;)

Sybrand Buma is twee dagen voor de verkiezingen in opspraak geraakt nadat bekend werd dat hij jarenlang porretjes vanaf een privéaccount verstuurd heeft.

De fractievoorzitter van het CDA deelde op Facebook enkele duizenden porretjes uit aan vage kennissen, ex-stagiaires, minderjarige neefjes en Mona Keijzer.
Dat deed hij tegen alle voorschriften in vanaf een privéaccount. Ondermeer SP, D66 en de ChristenUnie eisen nu dat Buma zijn porretjes openbaar maakt.

Volgens D66-voorman Alexander Pechtold is het onbestaanbaar dat een politicus porretjes verstuurt vanaf zijn privéaccount. “Ik wil van collega Buma exact weten wie hij de afgelopen jaren gepord heeft, hoe vaak, en met welke intentie. Dit gaat om de transparantie van het openbaar bestuur.”

Buma zelf noemt de ophef overtrokken: “Het was onhandig, maar meer ook niet. Vanaf nu zal ik alleen nog maar porren vanaf het officiële CDA-account ;).”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoi Luistergoeroe,

Zoals beloofd, hier is deel II over mijn geboorte.

Mijn geboorte. Hoe laat gebeurde er wat?

07:15 Aankomst ziekenhuis verlosafdeling
07:30 Mamma van Corrie aangesloten op bloeddrukmeter
08:45 Vliezen gebroken
10:00 Weeën begonnen gelijk flink hevig
14:59 6 cm ontsluiting
16:03 7-8 cm ontsluiting
20:50 Start persen
22:14 Geboorte Corrie gewicht 5540 gr.
22:33 Geboorte placenta
01:30 Mamma van Corrie en Corrie naar kraamafdeling

Reageer
gravatar

Jaja, dat was in de tijd toen heel Den Haag zich zorgen maakte om de ooievaars die niet meer terugkwamen.
Later is dat nog goedgekomen met veel valse beloftes aan de vogels, het blijft natuurlijk Den Haag en de beesten woonden naast het Binnenhof… Need I say more?

Groeten van mijn zus, en mij. Kom je ook morgen?

gravatar

Hm, dat was toch die Haagsche Ooievaar? Hoog op de poten, dun in de veren en een hele grote bek?
Er is dus niets te zien hier. Doorlopen mensen.

gravatar

Hamka’s toch ? Niet te versmaden, maar het zal van de uitkomst afhangen of ik in feeststemming dan wel grafstemming ben, dus reken niet te zeer op mij.

gravatar

Hoi Luistergoeroe,

Nou ja, dat linedansen gaat goed, hoewel ik altijd achteraan sta.

Mijn grote wens is altijd leren paardrijden geweest, maar na het grote ongeluk op mijn hobbelpaard zat de schrik er goed in, en mocht het niet meer van mamma.

Luistergoeroe, mag ik u daar ook eens keer wat over vertellen?

Liefs, Corrie.

gravatar

Corry, leuk die pré- en postnatale geboorteblog. Bijna in de lijn van CDA, D66 en VVD-partijmanifesten; enkele gegevens kloppen maar de belangrijkste gegevens ontbreken.Over welk bouwjaar praten we? Hoe ging het verder? Was er in de uterus al sprake van dwarsliggen of een stuitbevalling? Waar ging het verkeerd? Hoe is het afgelopen met de nageboorte? Was dat je zus? Heeft Geert W. nog assistentie verleend bij de geboorte?

gravatar

Pas op Buma, burgers en buitenlui! D66-voorman Alexander Pechtold is bezig de aandacht af te leiden van zijn poging een ISDS-kalifaat te stichten.
Met de inzet van het TTIP verdrag als Weapon-Of-Mass-Job-Destruction, is hij in rap tempo aan het radicaliseren richting anti-democratie.
Deze TTIP samenzwering is door diepgravend satirische informatigaring met Arjen Lubach te volgen onder de hashtag: #TTIPalarm

Reageer
gravatar

Mohammed Rabbae mag van mij ook wel een porretje krijgen. Ik mis zijn humorvolle reacties op het forum.

Is er eindelijk iemand met een Noord-Afrikaans uiterlijk waar ik vreselijk om kan lachen en dan lijkt het alsof hij verdwenen is.

Hij zal toch niet bij de I.S. in Irak zijn?

Mo please come back. We all love you.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ga anders even in Irak kijken, Corrie en vertel de lieden van I.S. wat je van ze vindt. Wellicht mag je Deo volente (en van Mark R.) terugkeren, maar dat is van later zorg. Goeie reis, hoor.

gravatar

Dat was vast nog oefenen want voor een echt CDA-kerstkindje is het nog net iets te vroeg. Elk jaar trouwens weer een verrassing wie er binnen het CDA voor die onbevlekte ontvangenis worden uitgekozen.

Reageer
gravatar

Verschillende sportverenigingen hebben de sponsor al in hun naam verwerkt.
Slim van Mona Keijzer om dat ook te doen. Waar wachten andere politici op ?
Wat te denken van Second Love van der Staaij, Likoed Wilders, Zware Shag Samson, Wegenwacht Pechtold etc. ?

Reageer
gravatar

Kei-jammer dat Sybrand mij nooit heeft gepord. Ik wist niet eens dat dat bestond.
Nu ga ik toch meer voor Mona voelen. Die naam komt mij trouwens kei-bekend voor, erg zoetig, maar daar word ik juist blij van.

Reageer
gravatar

Verkiezingen zijn voor mij de zuiverste verwenner. Daar raak ik helemaal opgewonden van. Vooral nu de Likud-partij van premier Netanyahu zo overtuigend gewonnen heeft.

Het is een overwinning voor Israël en een overwinning voor het Westen.

De lieve fans die mij afgelopen jaar geliket hebben wil ik oproepen om te gaan stemmen.

Laat meneer Wilders van de PVV ook deze verkiezingen de grootste zijn. Bemoedigend is dat de jeugd massaal fan van meneer Wilders van de PVV is.

Corrie.