Flickr.com / EU2016 NL

Milieubewuste Wiebes wil van drugsafval weer nieuwe drugs maken

'Binnen 5 jaar hard gaan op gerecycled pilletje'

Als het aan Eric Wiebes ligt, is het afgelopen met het dumpen van drugsafval in het milieu. De minister van Economische Zaken en Klimaat wil het afval recyclen, zodat er nieuwe drugs van kunnen worden gemaakt.

“Papier en plastic hergebruiken we al”, zegt Wiebes enthousiast. “Ik ben ervan overtuigd dat we dat met drugs ook kunnen. Binnen vijf jaar moeten de eerste clubkids hard gaan op gerecyclede pilletjes.”

De Tweede Kamer staat welwillend tegenover de plannen van de minister, maar er zijn nog wel vragen. “Dat afval bestaat uit verschillende soorten drugs”, zegt CDA-leider Sybrand van Haersma Buma. “Hoe ga je dat bij de productie scheiden? Je moet er niet aan denken dat mensen allerlei dingen door elkaar gaan gebruiken.”

Het is niet voor het eerst dat er in de Nederlandse politiek een plan komt voor het hergebruiken van genotsmiddelen, eerder ging PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman kijken of er op het Binnenhof nog peuken lagen die nog niet helemaal waren opgerookt.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het artikel laat uitschijnen dat het gaat over gebruikte drugs die gerecycled zou worden. Drugsafval is echter geen drugs, maar opgebruikte/uitgereageerde chemische substanties voor de productie van drugs. Die worden gedumpt net omdat ze niet meer bruikbaar zijn voor de productie van drugs. Het lijkt mij dan ook realistischer om dit afval te gaan verwerken in frituursnacks, dat merkt toch niemand.

Reageer
gravatar

dit klinkt mooi op papier, maar in de praktijk werkt dat niet. De meeste toeristen die drugs gebruiken en alle Amsterdammers doen niet aan recyclen

Reageer
gravatar

Het lijkt ons goed om dat ook maar gewoon legaal te maken.
Wat we niet tegen kunnen houden gedogen we maar.
Toch?

Dubbele ziekenhuisrekening ten laste van de maatschappij door roken PLUS drugs vinden we ook, eh.., wel makkelijk.

Uw Regering

Reageer
gravatar

Na de verkiezingen in maart volgend jaar komt Wiebes met een plan om gesjeesde politici te recyclen. Momenteel worden er proeven gedaan met vrijwilliger Pechtold om te kijken of hij duurzaam vergroend kan worden.

Reageer
gravatar

Vooral geschikt voor ADHD en de vele nieuwe psychische klachten die chemisch opgelost worden tot en met de nieuwe generaties van gerecyclede patiënten.

Reageer