shutterstock / DutchMen

Sybrand Buma zou ‘rekels het liefst van jetje geven’

'Na een eerlijk proces'

In navolging van premier Mark Rutte heeft nu ook CDA-leider Sybrand van Haersma Buma zich in stevige bewoordingen uitgelaten over de gewenste straf voor mensen die hulpverleners bedreigen. Buma zou “dergelijke rekels het liefst ferm van jetje geven”.

“Na een eerlijk proces”, voegt de CDA-leider er haastig aan toe. “Want de rechtsstaat geldt ook voor dit slag prullen. Dat staat voor mij voorop. Maar jeminee, wat zou ik zulkdanige naarlingen na een rechterlijke uitspraak van dien aard graag een optater van jewelste geven.”

“De door mij beschreven pittige lel is uiteraard overdrachtelijk bedoeld”, vervolgt Buma. “In Nederland kennen we geen lijfstraffen. Een beschaafde overheid deelt geen oorvijgen uit en dat is maar goed ook.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sybrand, moet ik nu echt uit het Heilige Boek voor je citeren? Het hoeft niet overdrachtelijk: “Wie liefheeft spaart de roede niet” … Dus gewoon erop los meppen en claimen dat je zo je naastenliefde toont!

Reageer
gravatar

Dierenarbeid is écht niet meer van deze tijd.

We hebben eindelijk de werkhonden en circusdieren afgeslacht, begint u over paardenarbeid?!

Het is al erg genoeg dat een select gezelschap van onze wetshandhavers zich op de rug van deze edele dieren tussen het schorriemorrie der hedendaagse samenleving begeven.

Eh, waar ik “afgeslacht” zei, bedoelde ik uiteraard “afgeschaft”.