beijersbergen / Shutterstock.com

Sybrand Buma bedenkt slogan ‘Leeuwarden: je van het, wat ik je brom’

Sybrand van Haersma Buma laat er geen gras over groeien. De CDA’er heeft nog maar net te horen gekregen dat hij burgemeester van Leeuwarden wordt, maar hij heeft nu al een slogan voor de Friese hoofdstad bedacht: ‘Leeuwarden: je van het, wat ik je brom’.

“Stadspromotie is geheel en al trendy”, vertelt Buma enthousiast. “Heden ten dage tel je als stad hoegenaamd niet mee wanneer je geen bijdetijdse leus te berde brengt. Ik heb gebroed op een leus die stante pede verheldert hoe insane gerieflijk Leeuwarden is.”

De kersverse burgemeester legt de gedachte achter de ‘schrandere’ slogan uit. “Je wilt dat burgers die een pleziertochtje uitstippelen terstond denken: deze stad maakt de blits. ‘Je van het’ geeft voortreffelijk weer dat Leeuwarden da spreekwoordelijke bomb is. ‘Wat ik je brom’ voegt daar gewiekst een snufje autoriteit aan toe, om ook mensen die nog in dubio verkeren te verlekkeren.”

Volgens Buma is precies die nieuwerwetse zienswijze zijn toegevoegde waarde voor Leeuwarden. “Het is een beeldig stadje, maar van vlotheid hebben ze geen kaas gegeten. Ik wil dat de vraag ‘waar is da feestje?’ voortaan van hier tot ginder beantwoord wordt met een geestdriftig ‘denkelijk in Leeuwarden!’ Dat is mijn missie.”

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We kunnen er met z’n allen wel vrolijk over doen, maar in het karma van deze Fries schuilt iets tragisch: zijn vader en grootvader waren allen burgemeester ener Friese gemeente. Opa was zelfs burgemeester in oorlogstijd. Toen Mark Rutte het hoorde van zijn goede vriend Syb’s benoeming als burgemeester van Ljouwert, barstte hij in Snikken uit. Binnenkort zien we dus Mark collegiaal fierljeppend over Friese sloten springen, als hij tenminste nog niet in EU-kringen is beland.

Reageer