Boze Buma: ‘Media besteden alleen aandacht aan VVD’

CDA-leider klaagt over oneerlijke zendtijdverdeling

In de aanloop naar de verkiezingen van 18 maart besteden de landelijke media alleen maar aandacht aan de VVD. De andere partijen komen er daardoor bekaaid af, stelt CDA-leider Sybrand van Haersma Buma.

Volgens Buma is het goed gebruik om alle partijen tijdens een campagne ongeveer evenveel zendtijd te geven. “Daar is nu geen sprake van”, klaagt hij. “Vrijwel alle media zijn al wekenlang eenzijdig gefocust op de VVD. Ik begrijp best dat de grootste partij iets meer aandacht krijgt, maar dit gaat wel heel erg ver. Wij komen er gewoon niet tussen.”

Spindoctor en voormalig CDA-staatssecretaris Jack de Vries is vooral onder de indruk van de effectieve campagne van de VVD: “Ze slagen er werkelijk iedere dag in om de voorpagina’s te halen en tv-debatten openen structureel met VVD-gerelateerde onderwerpen. Zo’n prominente rol is nog nooit vertoond door een politieke partij in verkiezingstijd.” De Vries vraagt zich wel af of de media ‘niet al te makkelijk vallen voor de charmes van de liberalen’.

Ook GroenLinks-leider Bram van Ojik schijnt gereageerd te hebben op de uitlatingen van Buma.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heb jij OOIT Nederlandse politici verstandige taal horen uitslaan? Nou dan? Ze zijn hier niet verder dan in het buitenland, dat wekt ernstige zorg om het voorbestaan van de menselijke soort. Je moet er toch niet aan denken dat er ook politici-achtigen zijn in het Hiernamaals. Verenigd “Rechts” is slim genoeg om via de achterdeur binnen te komen, Verzameld “Links” is daarvoor te dom en intern te zeer verdeeld en kan dus alleen maar ‘naar de hel lopen’. Precies wat Rechts hen toewenst.

gravatar

Wedden dat: Sybrand zich na de Kamerverkiezingen van ’17 meer op zijn gezin gaat richten en dan vanzelf vennoot wordt bij KPMG, PWC of Deloitte, zoals voorgangers bij CDA, (Eurlings) VVD (Van Rey) en PvdA (Wouter Bos). Afgewerkte fractieleiders zijn erg gewild in zakenleven vanwege hun lucratieve netwerken in politieke kringen en enge contacten met schrijvende en beeldende pers (RTL-Z, Boulevard en Late night, Nieuwspoort, Sesamstraat, Man bijt Hond, Business class en Masterthief).

Reageer
gravatar

Belangrijker dan VVD, CDA, Provinciale Staten of Eerste Kamer: woensdag zijn de waterschapsverziekingen. Tijd om de badkamer eens grondig schoon te maken!

Reageer
gravatar

En de plaatselijke wijwaterbak eens te controleren op bacteriologische verontreiniging; wie weet hebben Kees H., Al Nusra, I.S. of Boko Haram dit watersysteem intussen al diepgaand geInfiltreerd met Dode Zee-water..

gravatar

Nog steeds sluipt het reactie-etende monster volgens mij door de redactielokalen van de Speld.
Nu wat subtieler opererend door niet meer alle reacties op te knabbelen, maar ondertussen zijn er al weer twee van mijn reacties spoorloos.
Niet dat ze vreselijk leuk waren, maar toch sneu voor mij, met name.

Reageer
gravatar

Ach lieve gemiddelde Speldlezer, het nerd-neefje heeft zijn vriendje, een werkloze moderator een baantje bezorgd…

Zie je morgen bij Corrie, hiernaast.
Bier en hamka’s zoveel je wilt, tot dan!

Op hoop van zege:

gravatar

Waarde Gemiddelde Speldlezer; ik ben het met u eens, er verdwijnen bij De Speld weer meer gemiddelde bijdragen dan belastende briefjes bij de VVD. Het schijnt dat hieraan niet de provider van De Speld schuldig is, maar het nog immer ZZP’end aan deze instelling verbonden “neefje met plaatsingsproblemen in het reguliere bedrijfsleven”. Neef mag met behoud van uitkering nu bij Oom weer eens met de software spelen. Sterkte met het verlies van uw beide geïnspireerde geesteskinderen.

gravatar

Gossie Gemiddelde Speldlezer, wat vervelend voor je. Ik heb nergens last van met het plaatsen van mijn reacties.

Wanneer ik een reactie heb geplaatst krijg ik zelfs een mail van De Speld waarin ik bedankt word voor het plaatsen ervan. In de aanhef van de mail word ik zelfs “Golden member” genoemd.

Misschien heeft het verdwijnen van je reacties te maken dat ze nogal gemiddeld zijn. Je geeft zelf al aan dat ze niet vreselijk leuk zijn.

Zoiets als dertien in een dozijn.

Corrie.

gravatar

Dank, Outsider, voor uw morele steun. Het reactie-etende monster c.q. neefje is razendsnel, zodat het op bewakingscamera’s beperkt is te zien.
Wel lijkt het op Corrie, maar met nog grotere tanden en is groen-geel gekleed, vermoedelijk een fan van ADO Den Haag.
En Corrie, “golden member” doet me denken aan de film Goldmember, maar dit terzijde.

gravatar

Was dat niet “Goldfinger”? Niet dat dit veel uitmaakt “in the end”, maar het zou zo maar kunnen dat Corry -bij wijze van voorspel- de inzet van een Goldfinger prefereert als aanloop naar de definitieve plaatsing van een Goldmember van de Man with the golden gun”. Ik noteer ook een diffuus verband met een eerder in De Speld geplaatst artikel over Louis van Gaal die als Oranje-coach over een gouden pik zou beschikken. Zo ziet men maar weer: het is niet alles goud wat er blinkt.

gravatar

Kom op Buma, even doorpakken.. Ik weet, het is tegen je principes, maar..regel een ontmoeting in het fietsenhok. En je scoort als een VVD-er ( mits je je niet door Hennis of Schultz laat pijpen..).

Reageer
gravatar

Ach wat een onzin Zie dit eens: http://is.gd/bDFpyu Buma is gewoon het slachtoffer geworden van de VARA omdat die zo nodig Wilders erbij wilde hebben terwijl Wilders z’n kiezers had beloofd voor nog geen miljoen bij Pauw te willen komen. De VARA heeft gewoon Wilders meer dan een miljoen betaald. Zwart natuurlijk anders moet Wilders er ook nog eens belasting over betalen en dan gaat daarvan dus weer een deel terug naar de publieke (staats)omroepen.

Reageer
gravatar

Sybrand heeft groot gelijk. Het CDA is een geweldige partij zonder ook maar één fraudeur.
En samenwerken met de PVV doen ze ook nooit meer. En ook nooit meer gemene maatregelen samen met VVD en D’66. Kortom: een partij om kei-trots op te zijn, ook voor het waterschap.

Reageer
gravatar

Sybrand quite right. The CDA is a great party without a single fraudster.
And cooperate with the PVV do they ever. And never vicious measures with VVD and D66. In short: a party to be on boulder-proud, for the water board.

gravatar

Hoe zit dat met “waterschap”. Koningschap houdt in dat je koning bent. Nederland = waterland. Nederlanders dus waterlanders. Maar tegelijkertijd mag je niet wildwateren/plassen. Als je het waterschap hebt ben je dan zeikerd of iemand om te huilen.

gravatar

Bezoekers van VVD-congressen moet dringend aangeraden worden na afloop niet naar huis te gaan, want de kans is groot dat ze onderling vormen van fraude hebben uitgewisseld die ze in hun woonplaats kunnen gaan toepassen.

Reageer
gravatar

Nietwaar. Dat was in Hoogezand. Weer iets wat de media aan valse berichtgeving produceren. En de kiezer trapt er nog in ook,

gravatar

Een ambivalent bericht in de “uitsluitend ten behoeve van de politieke partijen gevorderde zendtijd”.
Enerzijds begrijpelijk die Jalousie de Métier, anderzijds rust Buma nog teveel op lauweren uit de tijd van Dries van Agt. Wil het CDA gelijke aandacht in de pers krijgen als de VVD, zit er maar één ding op: net zoveel frauderende Kamerleden als de VVD mobiliseren. Zulks moet toch haalbaar zijn voor een partij met een fraude- corruptie- en witwasgevoelig verleden als het CDA v/h KVP

Reageer
gravatar

Heel juiste analyse van de heer Buma.
En al die aandacht voor de VVD heeft ook een enorme invloed op de kiezers, laat ik voor mezelf spreken.
Maar het CDA kan natuurlijk, in plaats van kinderachtig naar de ander te wijzen, zelf een oplossing bedenken: gewoon Eurlings in stelling brengen.
Of, nog beter, Brinkman, want dan gaat het weliswaar nog niet over waterschap of provincie, maar wel over de eerste kamer.

Reageer
gravatar

Is snap dit nieuws niet. Is Buma nu jaloers dat niemand hem wil omkopen omdat hij niks te bieden heeft, of is Buma een uiterst geraffineerd complot van de VVD om Mark Rutte wat slimmer te laten lijken?

Reageer
gravatar

Je hoort op TV ook weinig over Eh… Spa Rood? Chapter Reest en Wieden.

Daar de Drenthenaar vooralsnog niet is aangesloten op kabel en internet, lijkt dit een geluk bij een ongeluk.

Reageer