Het blauwe kenteken voor verkeershufters: heeft het zin?

Kamer twijfelt over nut van waarschuwend nummerbord

Het is een bekend fenomeen in het Nederlandse straatbeeld: het blauwe kenteken voor verkeershufters. In december 2000 werd het verplicht voor automobilisten die zich structureel misdragen in het verkeer. Veertien jaar later twijfelt de politiek of het nog wel zin heeft.

Wie drie keer een boete krijgt voor grove verkeersovertredingen, moet een blauw nummerbord op zijn auto bevestigen. Op die manier wilde toenmalig minister Tineke Netelenbos andere verkeersdeelnemers waarschuwen voor asociale bestuurders. Zo zou een fietser met één blik op het nummerbord weten of er een opgefokte lul achter het stuur van de aanstormende auto zit.

In theorie mooi, maar in de praktijk werkt het anders, stelt D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven: “Lang niet alle klootzakken hebben daadwerkelijk een blauw nummerbord. Dat levert levensgevaarlijke situaties op, omdat weggebruikers ten onrechte denken dat ze veilig hun voorrang kunnen nemen.” VVD, CDA en PVV delen de zorgen van D66.

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ziet echter geen reden om het speciale nummerbord af te schaffen: “Als je een blauw kenteken ziet, weet je zeker dat je met een randdebiel te maken hebt. Dat is informatie waar je je voordeel mee kunt doen, het is zonde om dat weg te nemen. Mijn advies aan verkeersdeelnemers is daarom: kijk altijd goed uit, ongeacht het nummerbord.”

PVV-Kamerlid Barry Madlener noemt de reactie van de minister onbegrijpelijk: “Dit is de wereld op zijn kop. De overheid moet volledige veiligheid garanderen, dus ook in het verkeer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een “Blauw” kenteken is gewoon een indicator van de Dienst Belastingen, als teken dat men verdacht wordt van belastingontduiking, lidmaatschap van criminele organisatie en dealerschap van blauwe bonen. Enkelbanden werden inmiddels afgeschaft, er kwamen teveel klachten van bankiers en geldhandelaars over deze beperking van financiële en fiscale bewegingsvrijheid. VVD’ers krijgen nu een koningsblauw passepartout met algehele belastingvrijdom indien men bij de volgende verkiezingen aantoonbaar VVD stemt..

gravatar

Begonnen met gele en bruine platen neem ik aan? En eindigend met zwarte platen met witte letters en Dan-indicatie, zoals de niveau’s in karate of judo. Dat zou ook een heldere aanduiding zijn voor de mate van hufterigheid in het verkeer. Hijgt er zo’n 2e Dan frustraat in je nek, word niet boos of nerveus, stop even op de vluchtstrook, laat dit kwaad aan je voorbij racen maar bel dan gelijk de politie met opgave van kentekennummer en autotype (vaak Mercedes, BMW, Golf GTI, Audi of Alfa Romeo)

gravatar

Middels Uber kies ik altijd voor een chauffeur met blauwe platen. Zo weet ik dat ik tenminste snel thuis ben want de chauffeur heeft er geen problemen mee om door rood te rijden, of over de trambaan. Een uitkomst!

Reageer
gravatar

Er kleven wel wat haken en ogen aan deze methode. Zo rijden er vele scooters met die hufterplaat rond, Dat zie je pas als ze klaar zijn met bumperkleven en je met een rotgang inhalen. Die plaat kleurt ook mooier bij de vette walm die ze achterlaten.
Ook bij oude motorfietsen blijkt het huftergedrag enorm te wezen aan de plaat te zien. Echter die gaan juist niet zo hard in vergelijking met het moderne verkeer. Sommige gaan juist helemaal niet zo snel en vormen daardoor blijkbaar het gevaar.

Reageer
gravatar

Je kunt je nu juist uitstekend in een BMW vertonen. Alleen als de X in de naam zit, dan ben je verdacht, want een sukkel, maar nog lang niet blauw.

We hadden eerst de BMW, toen de Saab, de Volvo, de Audi. En nu was het dus een tijdje algemeen blauw, maar ik denk dat hierna de Fiat Multipla wordt, of de Renault Kangoo.

Maar, vlak de bus niet uit, Den Oudsten.

gravatar

Of de UP, de ultieme homomobiel. Iedereen weet dat getrouwde mannen de grootste hufters zijn in het verkeer, dus dat homohuwelijk is echt een ramp, qua verkeersveiligheid.

gravatar

Kan ik hieruit concluderen dat iedereen in Meppel een blauw kenteken heeft? En is het ook een vereiste om een blauw kenteken te hebben om daar te mogen wonen?

Of is het in Meppel omgekeerd, mensen met een blauw kenteken kunnen beschaafd rijden en de normale kentekens zijn hufters daar? Verlaagd het aantal blauwe kentekens aanzienlijk.

Reageer
gravatar

Neen, wij hebben om ons te onderscheiden gele kentekenplaten met zwarte letters ingevoerd. Dit is later door veel bezoekers aan Meppel overgenomen. Ik heb geen idee waar deze topic over gaat: nog nooit gezien die blauw/zwarte variant.

gravatar

Sinds een korte tijd heb ik de Speld ontdekt, maar wtf is er toch aan de hand met Meppel vraag ik me nu dagelijks af

gravatar

Beste hr Julius
gaarne een beetje op uw woorden letten er zijn in Nederland ook nog taxichauffeurs die ook met blauwe kentekenplaten rond rijden en zich wel aan de voorschriften houden.
H.Vrind
GoVri taxi service

Reageer
gravatar

Tsja Harm, dat wordt wel verwarrend dan, als zo’n kleine minderheid wél OK rijdt … Kun je niet gewoon alleen Marokkanen aannemen dan?

gravatar

Volgens mij zijn de aller- allergrootste aso’s op de weg die met die blauwe zwaailichten op het dak. Die hoor je gelukkig van ver aankomen zodat je tijdig kan vluchten. Neemt niet weg dat als zo’n aso voor je gaat rijden en jou dwingt te stoppen, je ook nog een keer beroofd kan worden. Daar moet tegen opgetreden worden.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat die blauwe platen voor criminele organisaties waren! Maar nu ik er na het lezen van dit bericht over nadenk zie ik in dat ik het fout had; de Hell’s Angels hebben ze tenslotte niet…

Reageer
gravatar

Toen ik ‘s zondags als kind naar de Gereformeerde Kerk in Kapelle-Biezelinge ging en nog op het Christelijk Lyceum voor Zeeland (CLVZ) in Goes zat had ik een toekomstvisioen waaraan ik dat te verwezenlijken mijn verdere leven zou wijden. Na de kerk werd er thuis ook veel over de Bijbel gesproken. Een eigen auto. Het antwoord in termen van het Christendemocratisch Appel (CDA) was heel Nederland te asfalteren naar het beeld dat God met onze aarde voorheeft, dan heb je nergens last van, zo zag ik al heel jong de hemel op aarde. Zondaars horen helemaal niet op de openbare weg thuis, die moeten geheel en al geïsoleerd worden van de maatschappij, en met een ov-kaart worden ingeburgerd in het openbaar vervoer, met een insigne, liefst als chip geïmplanteerd onder hun pols, van het teken van het Beest ofwel 666 dat onze aarde wil overnemen. Zodat iedereen gewaarschuwd is.

Reageer
gravatar

Dank je Joep dat je me wilt bijstaan in mijn strijd voor “Recht und ordnung”.

De linkse trollen die jarenlang de forumsite hebben geterroriseerd kunnen nog steeds niet accepteren dat er tegenwoordig regels gelden. En dat geldt voor iedereen! Gelukkig is nu het aantal trollen geslonken.

De onzintekst van Balken zonder Ende heeft 874 tekens. Terwijl maximaal 500 tekens zijn toegestaan.

Moderator van De Speld treedt toch op.

Geef de trol toch een IP-ban.

Corrie.

gravatar

Iedereen weet dat de meeste blauwe kentekens van taxi’s zijn. Wat is dit nu weer voor een verkapte sneer naar taxichauffeurs?

Je moet wel onderscheid maken. Het zijn de Turkse en Marokkaanse taxichauffeurs die zich asociaal in het verkeer gedragen en onbeschoft tegen alle klanten zijn.

Mijn broer en neef zijn ook taxichauffeur, zij lichten alleen maar toeristen en buitenlanders op.

Lachen., vaak krijgen ze ook nog een vette fooi van ze omdat ze zo vriendelijk ze zijn.

Corrie.

Reageer
gravatar

Mijn busje heeft een mooi blauw nummerbord gekregen, niet omdat ik aso ben of zo, maar als vrijwaringbewijs zodat ik zelfs in amsterdam op de stoep of trambaan mag parkeren.
Want ja, hoe neem ik anders al mijn mooie rolletjes speld-behang mee?

gravatar

Opmerkelijk.
Je maakt steeds vaker mee dat blauwe nummerborden voorrang verlenen aan verkeer van rechts.
Een keer gezien dat een blauw nummerbord een studente op de fiets voor liet gaan, terwijl ze duidelijk van de verkeerde kant uit een eenrichtingsverkeerweg kwam gezwalkt, natuurlijk met een mobiel aan het oor. Het blauwe nummerbord toeterde niet eens.

Het lijkt er op dat het blauwe nummerbord begint te werken.
Ik zeg: meer blauw op straat!

Reageer
gravatar

Om nog maar niet te spreken van het rode nummerbord met knipperende tekens…. Ik moet een dergelijk bord op mijn auto hebben, puur en alleen omdat mijn rijbewijsloze vrouw én mijn dochter van dertien óók in mijn BMW rijden. De minister vindt dat in hoge mate hufterig, maar ik ben toch niet voor niets all risk verzekerd?! Wat zou dat nou, die enkele fietser of overstekende bejaarde. het leven zit nu eenmaal vol risico’s? Nou dan!

Reageer
gravatar

Binnenkort zal er wel een formeel protest bij Melanie Schultz van Haegen op de mat vallen, in de vorm van een massa-petitie van taxichauffeurs tegen de kwalificatie “verkeershufters”. Mogelijk doet dit keer ook de concurrentie van Über mee. Als de petitie correct meertalig is, kunnen we zien hoe Aziaten, Turken en Marokkanen tegen hun beroepseer aankijken.

Reageer
gravatar

Kun je met zo’n nummerbord even snel de Randstad doorkomen als met zo’n blauwe waarbij je altijd voorrang hebt? Ik heb het eerder met een Also Airplane kentekenplaat geprobeerd,, maar dat bleek niet geloofwaardig op mijn Golfje en werd ook niet bijtijds herkend door analfabeten.

gravatar

Ik kwam gisteren nog zo’n aap tegen, rode tekens op het kenteken, vrouw, hoofddoek, tegen het verkeer in, in een Opel.

Dat heeft me gelijk 5 levens gekost.

gravatar

Ik zie hier bijna niet anders. Als NL-er die afgezakt is naar VL, verbaas ik me elke dag weer hooglijk over het aantal verkeersbewegingen dat wèl goedgaat. In dit B-land (hier dus) bestaat geen rij-opleiding. Je krijgt het papiertje automatisch toegestuurd na betaling van een aanzienlijk bedrag aan smeergeld. En dat moet gevierd worden, ‘op café’. In NL vieren ze het tenminste IN het café (behalve in Meppel natuurlijk).

gravatar

Wie is de lul? 10 onbekende Nederlanders rijden bij elkaar op de weg. Weet u de schofterige eikel te herkennen? Is het diegene die op de bumper kleeft of doet hij dat om u te laten denken dat hij de lul is? Is het toch die afgeragde Volkswagen Golf met die geblindeerde ramen of is de middelvinger van de bestuurder ook een kwestie van misleiding. Of is het de bejaarde die net doet of haar 45km echt begrensd is. Niets is wat het lijkt!

Reageer
gravatar

Who is the cock? Ten unknown Netherlanders drive by each other on the road. Do you recognize the dick? Is it the one who stick on the bumper to let you think he is dick?
Is it toch the bashed Volkswagen Wave with the blind windows or is the middle finger of the president also a question of mislead? Or is it the beyearded who acts limited to 45km?
Nothing is what it dead body.

gravatar

Wie is de haan? Tien onbekende Nederlanders drijven onderweg door elkaar. Doe jij de privédetective herkennen? Is degene die op de amateurruiter stokt om je te laten denken dat hij Richard heet? Is het toch de geslagen Volkswagen Massale gesynchroniseerde beweging door mensenmassa, bijv. in een stadion, of is het midden van presidentenvingers toch een vraag van verkeerd gelood? Of is het de ontjaarde die tot 28.07326 mijl beperkt handelt?
NIets is wat het lijkt.

gravatar

Wie is de haan? Tien onbekende Nederlanders rijden door elkaar op de weg. Heb je de lul herkennen? Is het degene die stok op de bumper om u te laten denken dat hij is dick?
Is het toch de sloeg Volkswagen Golf met de blinde ramen of is de middelvinger van de president ook een kwestie van misleiding? Of is het de beyearded die beperkte handelt om 45km?
Niets is wat het dode lichaam.

gravatar

ディックは誰ですか?道路上一緒に10未知のオランダ語乗る。あなたはろくでなしジャークを認識していますか?それは共連れか、彼はあなたが、彼はディックだと思うようにしている1ですか?ドライバの中指の彩色のウィンドウとフォルクスワーゲンゴルフを虐待、それはまた欺瞞の問題です。それはちょうど彼らの45キロをしている高齢者であるかどうかは本当に限られている。何も、それが思われるものではありません!

gravatar

ディックは die ですか? een geest wonderlijk に 10 onbekend op de weg のオランダ besteld aan boord van licht. あなたはろくでなしジャークを 認 kennis していますか? それは delen link れ か, Peter はあなたが, Peter はディックだと SI うようにしている 1 ですか? ドライバの 瞞 の の kleur のウィンドウとフォルクスワーゲンゴルフを misbruik en それはまた de middelvinger bedriegt probleem probleem です. ら の 45 それはちょうど een andere キロをしている であるかどうかは van Gao Ling meestal に られている beperken. も それが denken われるものではありません HO!

gravatar

Maar dat was dus geen Chinees, maar Japans. Volgens Google:

Wie is Dick? Ride 10 onbekende Nederlanders samen op de weg. Bent u zich bewust van de bastaard eikel? Is het bumperkleven, Bent u één dat hij u, hij moet denken Dick? Misbruik de bestuurder van de ruiten en Volkswagen Golf van de middelvinger, is een misleiding van het probleem. Het is echt beperkt net of het de ouderen hebben hun 45 km. Iets, niet het lijkt!

gravatar

Wow!

De eerste reactie zei al niks, en vertaald is niks nog steeds niks, maar veuls te lange teksten!!!!

Daar kan me moppie Corrie niet tegen, eens zien, wat zei ze ook alweer??

Die onzintekst hierboven zijn te lang, onleesbaar en onzinnig.

Moderator van De Speld treedt toch op.

Geef die trollen toch een IP-ban.

Recht und ordnung, und schnell bitte!!!!!

Joep!

gravatar

Hoi Joep, wat een eer voor me dat je mijn trollenbestrijdingstekst gebruikt.

Zullen we gaan samenwerken? Jij bent de bestrijder van buitenlandse teksten en ik ben de bestrijder van te lange teksten.

Het moet toch lukken dat we samen van de forumsite een ordentelijke fatsoenlijke site kunnen maken.

Love you.

Corrie. xxx

gravatar

Juist. Ook ik vind dat die blauwe smurfen met hun kleine beentjes die nauwelijks bij de pedalen kunnen een gevaar smurfen op de weg. Weg ermee!!

Reageer
gravatar

bij de smurfen worden de asociale bestuurders toch gewurgd? Daar worden ze dan blauw van en weten andere smurfen meteen wie er een asociale bestuurder is.

gravatar

Bij de smurfen hebben ze het anders opgelost.

gravatar

B̹̺̝̹̩̩̩͋̒͒ͨ̓ͭͥ͌ǐ̦͙͙̤͇̝͔̰ͣ̒̂͐̏́j̝̦͍̰̖̟͇̜̐̿̔ͭ̅̎̐͛ ͇̝͚͕̫̙͚͉̂ͦ̑͑̐d͍̱͚͊̾ͤ̓̽̚ẹ̻͍̰͕̩͖̮̖ͪ́̒͆̋͛̾̚ ̬̲ͮ̇̀͂́͛͑͌s͕̠͇̫͓̠̍̇̍m̙̙͓͔̌́̾͊u̯̲̦͎̺̰͑ṟ͓͓̙̺̦̻̘̪ͦ͊̌̄́ͮͯ̓f̲͇̟̲̟͔̬͐̓̐͊ͧ̇̽͊e͕͓̬͙ͮ̎͊ͭͭ̓n͓̘ͨ͆ ̮͛ͣ̑͐̑ͥh͓̣̫͐e͕̻̿̈́̋̍͂̿b͈͍̰̯̜͈̻͕̓̂b̗̲̯̗͔ͮ̓̅e͍̖̓ͣͅn͖͔͍̼̫̟̩̹̺̄̅̄̍ͯ ͉͊͆̅͌ͩz̩̱͖̼̖͔͍̓̊̾̄̆̿͒̎ͅẹ̦͇͖̳͎̰̇͋̐ͫ̎ ̖̱͚̱̆͋̓ͧ̊h̠͇͚̥̰̠̭͓̝̑͋ͪe͚̦̓ͫ͋̇ͮͮt̩̝̞̫̬̎͒̀̆ͮ̈́̍̚ ̖̟̽ͫ̑ͨ͑ͧͅa̦ͭ͂̿n̼̖̜̼̖̄̇̔̇ͨ̇̄̽ḋ̞̦̠̗̾ͬ͒ͯ̊̆e̙̭ͥ̎̐̾̚r̖̰͓̘̘̈͊ͭͅs̖͎̱͈̑̾̅̃͑̌̍ ̜̫̈̌̄̾ͦ̏ͦ̓o̫̤̮ͫ͑̈̎ͯ͛̆̏͌p̠͇͈̖̖̩͇̣̑̈́ͥͫ̊ͨͫ̍g̲̞͉̐͐̑é͇ͩ̒̋ͥͅľ̩̝͈̤͖̠̚̚o͉̱̲̤̳͍̜͔̓̂̿s̰͍̝͓͎̜̹͇ͯ̈́̓̿t̖̖̬̬̭̩ͪ̽̃͂.

gravatar

Het wordt op wel meer verschillende manieren opgelost. Zo geldt voor mannen in het bedrijfsleven, dat de hufters geacht worden ter herkenning een zgn. ‘stropdas’ te dragen. (Die benaming komt voort uit het gebruik, dat zij neigen anderen met een strop te laten zitten)