Oud-kapitein Costa Concordia verlaat nog voor vonnis rechtzaal

Schettino: 'Ik dacht: dit loopt fout, dus ik ben weg'

Francesco Schettino was niet meer aanwezig toen de rechter uitspraak deed in de zaak die tegen hem was aangespannen. De gezagsvoerder van de rampveerboot Costa Concordia kreeg 16 jaar celstraf voor onder andere dood door schuld. Schettino laat telefonisch weten uitermate content te zijn dat hij deze ellende tijdig zag aankomen: “Ik dacht: dit loopt fout, dus ik ben weg. Mijn voorgevoel laat me nooit in de steek, zo blijkt maar weer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach we kennen die Italiaanse zee-rechtszaken toch. Ooit verging daar m.s. Andrea Doria. Hoop tamtam in de pers en 1 jaar later blijkt alles met een sisser afgelopen. Neem nou ook de rechtszaak tegen capo-di-tutti-capi Sylvio Berlusconi, miljarden aan gemeenschapsgeld verduisterd, pers- en tv-monopolies opgebouwd, minderjarigen sexueel misbruikt en wat krijgt-ie? 6 weken voorwaardelijk met aftrek van smeergeld. Schettino krijgt hooguit 2 maanden ontzegging van vaarbevoegdheid, schat ik in.

Reageer
gravatar

In Italië worden alleen arme sloebers en niet al te slimme maffiosi bestraft. Francesco Schettino is al Euro-miljonair, hij heeft zijn mémoires al verkocht aan de Ettore Trappetoni (oudste zoon van de rechter). Dus Francesco S. mag zeker deze week al weer varen, maar met niet meer dan 1.500 betalende passagiers en maximaal 35 slachtoffers.

gravatar

Heren, heren….. “De gezagsvoerder van de RAMPVEERBOOT”?????????
Volgens mijn laatste gegevens was de Costa Concordia een CRUISESCHIP……
.

Reageer
gravatar

Francesco Schettino is een godsvruchtig persoon. Een van de weinigen die mijn goede voorbeeld heeft begrepen. Ik verliet de aarde voordat zij zou vergaan. Een goed voorbeeld doet volgen, nietwaar.

Dat vergaan werd echter nog wat uitgesteld door Zeus, klimaatmanager en directe concurrent van mijn goddelijke vader. Gelukkig is Zeus om, zodat de pret eindelijk spoedig kan beginnen.

Reageer
gravatar

Nee naaktstrand in de buurt….roodborstjes kijken. Natuurliefhebber. Maar ja, vogel was gevlogen, waarschijnlijk hazenpad gekozen. Moet je ook niet doen op zee…

gravatar

Als dit een verwijzing is naar het spel Monopoly en de kaart “verlaat de gevangenis”, dan moet ik opmerken dat het Monopolybord vierkant is en niet, zoals u suggereert, rond.

Als dit geen verwijzing is naar het spel Monopoly, wil ik u graag verzoeken voortaan uw reactie zo te formuleren dat niet naar het spel Monopoly verwezen wordt. Bij voorbaat dank.

gravatar

Heeft u het alleenrecht op verwijzingen naar Monopoly, of helpt u dit spel gewoon graag naar de Vaantjes?

Meneer hierboven spreekt over “de cirkel is rond” en dat weet in Ons Dorp zelfs de heer Brink.

Dus voor u op Lange Poten van de toren blaast zou het u sieren eerst alle stations te bekijken.

gravatar

Hij voelde nattigheid, maar de rechter deed geen water bij de wijn waarmee de actie van de kapitein in het water viel. De rechter miste de boot met zijn uitspraak. Toch is het vertrekken van de kapitein niet meer dan een storm in een glas water.

Al met al is het water naar de zee dragen met die kapiteins van tegenwoordig. Laten we hopen dat hij het hoofd boven water weet te houden na deze steek onder water van de rechter.

gravatar

De kapitein heeft slim de boot afgehouden. Padam-dam tsjing!

Hij voelde het aan zijn water. Padam-dam tsjing!

gravatar

Hoge boten vangen veel wind.
Hij kon in het tij niet keren.
De kaptein vergat alle zeilen bij te zetten.
De boot ging verkeerd in gevaarlijk water.
Hij is ermee de boot ingegaan.
De rechter ging hiermee niet in zee.
De ratten-kapitein verliet het zinkende bootje.
De kapitein wou schoon schip maken
Het schip raakte tussen wal en … ehrm … schip?

Juf, ik ben klaar. Kunt u nakijken?

gravatar

Jaja Paulus, jij wacht wat af hè knul?

Wanneer kunnen wij hier die sjeklade bollen eens tegemoet zien die jij een jaar of 2 geleden eenieder hier beloofd hebt?

Belofte maakt schuld pik!

gravatar

Kennelijk heeft een duister figuur er behoefte aan om mijn naam, Rabbae, te misbruiken.

Uitlatingen op deze website, die niet de signatuur dragen Drs. M. Rabbae (let op de ‘punt’ achter mijn titel) zijn niet van mij afkomstig!

Ik heb de provider van speld.nl gesommeerd misbruik van mijn naam te staken.

Eerder heb ik met succes Wilders geblokkeerd zie:

https://www.facebook.com/mohamed.rabbae/posts/580897168645969

Dit bericht zal herhaald worden, tot het misbruik is gestopt!