Jaarlijkse tuinvogeltelling mogelijk gemanipuleerd

Waarneming van vierduizend emoes ‘verdacht’

De Vogelbescherming onderzoekt of de jaarlijkse tuinvogelteldag, die afgelopen weekend plaatsvond, verkocht is. Bronnen melden een ongebruikelijk aantal verdachte waarnemingen. Zo werden in Bilthoven onder meer vierduizend emoes en een vlucht regenwulpen gesignaleerd.

Volgens directeur Atzo Nicolaï van de Vogelbescherming is het niet ongebruikelijk dat er fouten in de tuinvogeltelling sluipen, maar wel dat het in deze mate gebeurt: “Veel mensen doen uit enthousiasme mee, maar kunnen nog geen roerdomp van een rietgors onderscheiden. Je houdt dus altijd een zekere foutmarge aan. Maar vierduizend emoes in één tuin? Dat hebben we al sinds 1996 niet meer gezien.”

Vogelaar Ben Elker blijft echter bij zijn waarneming: “Ik weet wat ik gezien heb. Natuurlijk, ik kan er een emoe of twee naast zitten, maar niet meer dan dat.” Elker ontkent met klem dat hij zich heeft laten omkopen, maar bronnen rond het onderzoek melden dat hij waarschijnlijk de spil is in een netwerk van tuinvogeltellingfixers.

Het is niet voor het eerst dat Elker verdacht wordt van het manipuleren van een tuinvogelteldag. In 2012 noteerde de data-analist onder meer vijfhonderd oehoes, zes schele albatrossen, twintig mueslikruipers en een velociraptor.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Natuurlijk wordt er gemanipuleerd, maar niet door de tellers maar door de vogels zelf! Die laten zich vrolijk tellen in de ene tuin, en vliegen dan naar een andere waar ze nogmaals geteld worden. Zo kan ik het ook!

Reageer
gravatar

Ik heb ontdekt, na het ontdekken van een elektrisch schaap, dat 30% van de vogeltjes een batterijtje had – 10% van deze vogeltjes had een leeg batterijtje – die mag je er dus niet bij tellen..

Even dit ter info..

Reageer
gravatar

Vierduizend emoes is op zich nog geen verdacht aantal. Alleen wel als die telling van na de kerst is. Ik heb in december ook wel enige honderden emoes op mijn balkon, wie niet? Maar die zijn er met kerst echt wel doorheen gegaan.

Reageer
gravatar

Oei-oei. Sinds begin vorige eeuw is die niet meer waargenomen. Ben je zò oud , Leopold ? Of gebruik je een antieke moppenkalender ?

gravatar

Lieber Otto, gestreifte und Buntbratwursten fangen dieses Jahr zum Erstenmal (durch Klima-wechsel) den Winterzug nach dem Osten an. Es sieht so aus als ob die Kerrybratwurst-variant je nach dem Südwesten abbiegt; es sind schon welche signaliert worden in den holländische Enklaven Benidorm und Amsterdam-Schiphol. Wenn Du welche in deinem Garten siehst, droht ein strenger Winter, fass Dich drauf. Ich lese fast jeden Tag Euer schönes Magasin Der Speld. Einfach grossartig. Tralala, tralali. Tschüss

gravatar

Zo subtiel en dubbellaags weer dit grappige berichtje……. de heer Nicolaï is geen directeur maar voorzitter. De heer Wouters is directeur. Zoals gezegd: zo subtiel en er zit zo veel meer in dat het lijkt.

Reageer
gravatar

Bij ons in de achtertuin waren twee Turkse tortels bezig een nestje te bouwen. De tortels hebben we gevangen en de nek omgedraaid en het nestje vernietigt.

Dat zal ze leren, eigen vogels eerst.

Corrie.

Reageer
gravatar

Elke exotische vogel de nek om willen draaien is typisch het aangeleerde gedrag van de gedweeë aanhangers van de xenofobische roofvogel, de Geblondeerde Geert (Accipitridae Xenofobia Geertius).

gravatar

Bij onze plaatselijke multitalige vetschuur (Chez Frans Charpentier) serveert men een halal driegangenmenu. Vooraf een amuse en een echte Molotov-cocktail. als hoofdschotel vers neergehaalde MH-vluchten regenwulpen, gelardeerd met BUK-schrootraket-schroot op bedjes van Oost-Ukraiense aarde en als nagerecht een echte Kalashnikov-salade met blauwe bonen. Bij de afrekening een I.S.-bittertje, staande in te nemen. Er staan elke avond rijen wachtenden voor de deur. Vooraf reserveren wordt aangeraden

gravatar

Ik heb in Den Haag in een kamer 75, en een andere zelfs 150 struisvogels geteld.

In die tweede kamer waren ook nog andere (vreemde) vogels aanwezig, mogelijk ganzen en koekoeken.

Reageer
gravatar

Ik zou het politieke bedrijf op Het Binnenhof niet kernachtiger en waarheidsgetrouwer kunnen samenvatten, driewerf chapeau Apekool. De andere vreemde volgels die aanwezig waren, waren chronisch overbetaalde adviseurs en ambulante, externe Middenoosten-deskundigen die dezer dagen dubbelen bij actualiteitsrubrieken op tv.

gravatar

Wat erg opviel bij de telling was dat in onze buurt nog maar weinig schijtlijsters en post-duiven konden worden gesignaleerd. Navraag bij de vogelopvang bracht aan het licht dat grote groepen schijtlijsters ingehuurd zijn door VVD, D66 en CDA om campagne te voeren voor de verkiezingen van maart a.s. De KPN-post-duiven worden sluipenderwijs uitgefaseerd ten gunste van houtduiven van Sandd en kleiduiven van andere postbezorgers. Het is thans blijkbaar usance om ook onder andermans duiven te schieten nu het monopolie van KPN is opgeheven.

Reageer
gravatar

Ik zoek toevallig net een leuke vogel voor in de volière buiten. Ik had wel een grasparkietje in een kooitje binnen, maar die is ontsnapt. Naar buiten gevlogen, wat doe je dan. Ze hebben toen van de gemeente alle bomen in een straal van vijftig kilometer omgezaagd. Die mensen staan toch maar weer voor je klaar. Als je dan al die werklozen ziet ben ik er weer trots op Nederlander te zijn, hoewel hij niet meer teruggekomen is.

Reageer
gravatar

Ach, die paar emoes zijn hem vergeven. Het wordt pas verdacht als hij een Japanse kuifibis of een balispreeuw zou hebben gespot.

Reageer
gravatar

De RVD berichtte onlangs in haar Ambtsberichten: “Er vliegt een ongeïdentificeerd rood object door de Tweede Kamer”. Onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut en Alberto Stegeman leerde dat het een ongestelde vraag betrof. Dus nog vragen? Nee, geen vragen, mevrouw de voorzitter…

gravatar

Ben is een klootzak.
Als hij in het nieuws komt, is het altijd met iets negatiefs. Ik verdenk hem er van de uitvinder van de bats te zijn. De klootzak.

Reageer
gravatar

Valt er hier nog wat te likken?

gravatar

Nou moe? Ik heb hier emoes duiven en oehoe,s in de tuin. Maar ik kan ze slecht onderscheiden oehoe roekoe en emoe er is geen beginnen aan. Wij tikken dagelijks een eitje. Of eigenlijk openen er een met de oude eierkapjessnijder van Blokker. Helaas is de mijne verbogen.

Reageer
gravatar

Uit Meppel werden 3 hommels en 50.000 vliegen gemeld.

Deze resultaten werden niet in het onderzoek opgenomen omdat Meppel niet was uitgenodigd en 50.000 vliegen verdacht weinig werd geacht.

Reageer
gravatar

Ik dacht meer aan klootvegers. Tegelijkertijd moet ik erbij zeggen dat ik niet teveel aan Meppelers denk mijn leven is meer waard dan dat.

In Meppel lijden zelfs de psychiaters aan depressie.

gravatar

Ben jij toevallig die vreemde vogel?
Zat jij in mijn tuin? Met dat bloknootje?

Kun je aangeven wat ik moet invullen voor vogel anders klopt mijn telling niet.

gravatar

Ik als full-time vogelspotter-spotter, heb gemerkt dat sommige vogelspotters niet op hun plek zaten tijdens de vlucht regenwulpen en er dus contact is geweest tussen diverse vogelspotters…over manipulatie gesproken..

Reageer
gravatar

Ik ga er van uit dat Ben ook gewoon met een vogelboekje van de ANWB op schoot uit het keukenraam zit te kijken naar de vogeltjes in de tuin. Dus als hij daar een Emoe ziet, dan is dat ook zo. Mocht het achteraf toch een ekster ofzo blijken te zijn, dan ligt de fout echt bij de ANWB!

Ik woon trouwens ook in een vogelaarwijk, en dan hoort vogels tellen vanuit de portiekflat er gewoon bij!

Reageer
gravatar

Sinds ze onze wijk een vogelaarswijk zijn gaan noemen, zijn de meeste bewoners op de tuinvogeldag gaan tellen. Je doet wat je bent, nietwaar? En we tellen eindelijk mee! Dat we dan soms kasuarissen en emoes verwarren, dat moet Nederland maar voor lief nemen, vind ik.

Reageer
gravatar

Ik heb met u te doen. Juist nu.

gravatar

Ja, dit is een (1) recidiverende papagaai (ADHD en OCD), ingeënt tegen gekke-kippen-ziekte en dus onder strikte voorwaarden en gewapende begeleiding toegelaten tot schriftelijk sociaal verkeer. Maar als zijn oppasser/verzorger op vakantie is wil hij nog wel eens zijn koekoeksei leggen in serieuze discussies. Zijn grote mobiliteit wekt soms de indruk dat er meerderen zijn, in meerdere tuinen, doch dit is gezichtsbedrog; er is er slechts één (1) volgens ornithologisch expert Ben Elker. Gelukkig maar…

gravatar

De amasuments waarde kelderd zo in een hoog tempo. Als vogeltellingen gemanipuleerd worden dan is er geen hol meer aan. En dat alleen omdat sommigen een slaatje willen slaan uit het succes van de tellingen. Nou ze verpesten het zo voor iedereen.

Ik ben bang dat het dezelfde kant op gaat als de Tour de France, waar nu ook geen hond meer naar kijkt door die manipulatieve dopinggebruikers. Ook het voetbal dreigt ten onder te gaan aan deze ‘fixingen’.

Reageer
gravatar

Lieve strenge juf,
En ‘amasuments waarde’ keurt u goed?
Toch niet weer teveel geflikflooid met één uwer leerlingen?

gravatar

Van google translate:
Aan al mijn klanten: Gefeliciteerd!

MTV belde net:
Gokken “Zap Negro ‘werd geopend.

Tenminste 100.000 bet

gravatar

Hee. Wacht eens even. “Zap De Oorspronkelijke, Donkerhuidige Bewoner Van Afrika Ten zuiden Van De Sahara (Met Uitzondering Van De Hoorn Van Afrika)” is een respectloos en enigszins racistisch spel. Bovendien erg lastig.

gravatar

Ik heb de reactie van de belchinees Huawei Xaomi laten vertalen door het talenwonder Frans Timmermans. De heer Xaomi laat ons het volgende weten:

Aan al mijn klanten: Gefeliciteerd! MTV belde: gokken ‘Zap Zwart’ werd net geopend. De inzet is ten minste ¥ 100.000.

Voor de gokkers onder u,¥ 100.000 staat vandaag
op € 13.8696,63.

gravatar

Zo zie je maar dat meneer Timmermans zijn talen beter beheerst, dan Pim en de heer van Dimmen die waarschijnlijk gemakzuchtig gebruik hebben gemaakt van Google-translator. Dat zou mijn oom Steeds nooooooit doen!