Euro gedaald naar 0,9 euro

Artikelen in eurowinkels 11% duurder

De euro is door speculaties over een ‘grexit’ gedaald naar 0,9 euro. Dit heeft grote gevolgen voor zogenaamde eurowinkels waar alle artikelen 1 euro kosten. Door de daling van de euro zijn de prijzen daar gestegen naar 1,11 euro. Analisten vrezen dat de munt in een neerwaartse spiraal is gekomen. Volgens hun berekeningen is 0,9 euro namelijk maar 0,81 euro waard, of eigenlijk nog minder ‘maar dan wordt het wel erg ingewikkeld,’ aldus economen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het mooie ervan is dat als de euro daalt naar 0,9 euro, dat hij dus 0,9 x 0,9 euro is of eigenlijk 0,9 x 0,9 x 0,9 of eigenlijk nog verder. Wiskundig gezien nadert de waarde dan naar nul, maar zal het nooit worden.

Conclusie: omdat de euro heel weinig waard is koop je straks oneindig veel euro’s voor 1 euro waardoor je dus heel veel kan kopen en de euro dus tegelijkertijd heel veel waard is.

Wondere wereld, die economie.

Reageer
gravatar

Nee, € 1,80 toch?

Het is jammer dat de koers van de euro niet is gedaald tot 0,975. Een 2-euro munt is dan namelijk precies € 1,95 waard en heel veel dingen in de winkel kosten € 1,95 dus dan zou je met een 2-euro munt gepast betalen. Hoe cool is dat!

gravatar

Precies, Fytse, ze hadden zoveel geld kunnen besparen, door een munt van 95 cent en een munt van 1,95 te maken (i.p.v. 1 en 2 euro munten). Hadden ze al die 5 cent munten kunnen uitsparen en zouden de rijen aan de kassa veel korter zijn, omdat we al die teruggeefhandelingen met die domme stuivers niet zouden hebben.

Briefje van 10 euro dan meteen maar vervangen met eentje van 9,95.

gravatar

Iedereen focust zich maar op die Euro, maar het echte probleem is dat al die buiten-Europese valuta zo verschrikkelijk veel meer waard worden. Amerikanen, Chinezen, Britten, etc. hebben allemaal meer te besteden dan de inwoners van de Verenigde Staten van Europa. Zoals Pechtold altijd zegt: ‘Het maakt niet uit wat ik vind, wanneer Jünker iets anders vindt, schik ik me ernaar. We zijn immers maar een kleine provincie van de Verenigde Staten van Europa.’ Iedereen aan de Euro, iedereen even arm!

Reageer
gravatar

Economen lazen in de oudheid ingewanden (er was nog geen koffiedik) en voorspelden daarmee eindeloos beter dan dat huidige doctorandustuig wat er echt geen kaas van gegeten heeft.

Reageer
gravatar

Wat een onzin weer, we leven in Europa, de Euro zone is het grootst wat GDP betreft (ja zelfs groter dan de VS)
niks kan ons kapot maken, zelfs wij zelf niet.
Goed voorbeeld van dit alles is Meppel.

Reageer
gravatar

Lieve Juf,

Sinds wanneer ligt Drenthe niet meer in Friesland? Ga eens een herhalingscursus doen!

Op voorwaarde dat u niet uit Meppel komt wil ik u bij mij thuis gaarne een paar lessen aardrijkskunde verlenen.

Kunnen we wellicht ook nog de biologie bijtrekken en misschien zelfs opvoedkundig en didactisch doktertje spelen!

gravatar

Beste Juf,

Meppel in Drenthe? WTF.

Het is wel weer duidelijk dat u niet uit Meppel komt. Sjonge jonge. Nou moet ik wel toegeven dat je beter uit Meppel kan komen dan er naar toe kan gaan, maar dat is een ander verhaal.

gravatar

Het is na de laatste paar provinciale herindelingen ook wel erg lastig bij te houden. En wacht maar tot op Europees niveau begonnen wordt met landelijke herindeling. Dan ligt Meppel niet eens meer in Nederland. Als Nederland dan uberhaupt nog bestaat, want het is natuurlijk ook niet efficient dat zo’n klein hoekje van Duitsland een eigen regering moet hebben om alles net iets slechter te doen dan de rest.

gravatar

Willen jullie meer of minder euro’s voor je euro?

gravatar

Ja toen kocht je een euro nog voor iets meer dan 90 cent… Maar als ik echt 1 euro 23 (het werkelijke bedrag is nog veel mooier, reken maar na) moet gaan betalen voor dat bedrag, koop ik denk ik toch liever een liter roebels of zo.

gravatar

Is goed. Ik zal voortaan weer gewoon mijn facebookvrienden taggen. Hahaha. Iets voor jou! etc

gravatar

Als we nu eens een systeem bedachten dat niet door het heilige geld werd geregeerd? Een plek waar we door planmatigheid en arbeid een eerlijke verdeling maken? We zouden ons eigenlijk moeten richten op de arbeiders aller landen….

Reageer