Officier van justitie vraagt zus en beste vriendin als getuigen

Tweetal vereerd met sleutelrol in liquidatieproces

Officier van justitie Betty Wind heeft haar zus Agaath en haar beste vriendin Jacqueline gevraagd als getuigen in het liquidatieproces Passage. Het is de bedoeling dat het tweetal een sleutelrol krijgt in de pogingen van Justitie om topcrimineel Dino Soerel veroordeeld te krijgen. Agaath en Jacqueline zijn ‘vereerd’ en ‘tot tranen toe geroerd’ door het verzoek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als niet-roker krijg ik spontaan tranen in de ogen bij het lezen van de bijdragen rond de reünie van de oude rook- en cognacclub, bien émotionnés de se retrouver ensemble. Jeetje en Van Mathenesse Spaland worden terecht node gemist, maar de rookclub gaat op deze site ouderwets in dialoog. Ik zie overigens weinig bijdragen van andere zijde; de exclusiviteit van dit illustere rookgezelschap heeft blijkbaar een uit-sluitende werking op andere deelnemers. Ik vrees dat toelating van introducés tot IJzeren Rookgordijnen zou kunnen leiden

Reageer
gravatar

Nee hoor Outsider, kom gerust binnenvallen. Hebbie een smoking? Trek aan dan, want het is wel Black Tie. Als je even langs de stomerij rijdt en de naam Janssen opgeeft, krijg je er waarschijnlijk een kakelvers gestoomd smokingoverhemd bij. Die andere reaguurders komen vanzelf, die zijn waarschijnlijk nog even sneeuwballen gooien of zo…

We hebben drank en sigaren zat, kom gerust langs als je zin hebt! En er zijn ook nog beschuit met muisjes als je trek hebt.

gravatar

Ha die Jo,

Zo, nu effe tijd voor een bakkie en een lekker sigaartje.
Jo, waar liggen die dingen? En is Annie al met roze koeken voorbij komen zetten?

Welnu beste Outsider,

Als je jezelf even bij Annie vervoegd om een lidmaatschapskaart aan te vragen, gaan er deuren open die inderdaad voor anderen hermetisch gesloten blijven.

An is namelijk de penningmeester van de Stichting. Een dagkaart is ook mogelijk, maar dan vervalt de feestelijke dis verzorgt door China Delight in dat geval.

gravatar

Hee Trendvolger, Outsider ook van harte welkom, de roze koeken zitten in die plastic bakjes op het tafeltje naast de inductieplaat.
Geen ijzeren rookgordijnen; iedereen die wil kan lid worden van de Stichting.

Iedereen? Nou bijna iedereen.. waar de sigaren liggen hoef ik niet te vragen, ik kan beter vragen waar ze niet liggen.
Jo heeft echt een koffer vol meegenomen, zelfs de sneeuwpop heeft er één in zijn bakkes!
Geweldig Jo, ik ga alvast de folder van China Delight vluchtig doornemen.

Ik ruik gesmolten plastic.. o nee de plastic bakjes met roze koeken, wie heeft die inductieplaat aangezet???

gravatar

Yo, Trendvolger! Die ‘dingen’ liggen natuurlijk gewoon waar ze horen: in je eigen humidor in de rooksalon. Als je op tijd je bestelkaart hebt ingevuld natuurlijk… Juan Antonio legt je bestelling dan daarin. Service van De Opsteker, of niet dan?

Maar ik kan je er ook 1 aanbieden, hoor! Heb jij vuur? Dan doe ik mee. En doen we beschuit met muisjes bij een bakkie? Ben ik gek op! Kennen ze in Cuba niet! Roze koeken ook niet, ze lopen een beetje achter daar…

gravatar

Nee Benny, we zaten in 1, maar iedereen is zijn smoking ophalen in de stomerij voor morgen. Je bent van harte welkom, maar dresscode is Black Tie, begreep ik van Trendvolger…

Ik ga nou ook de luiken dichtdoen, en dan borrelen we morgen verder, OK?

Ik zal kijken of ik ook wat aan de Muzikale Omlijsting kan doen, dan. Daar heb ik we wat ervaring mee…

gravatar

Oké. Even kijken voor bijpassende schoenen dan nog.
Vergeet de luiken niet goed vast te zetten, het waait en het sneeuwt namelijk.
Tot morgen!

gravatar

Ik ga me ook even omkleden en optutten, ik dacht mwah De Speld, een spijkerbroek is chique genoeg.

Weer dat zwarte jurkje maar weer aan al ruikt dat ding naar gourmetstel, even naar de stomerij.
Hoewel, ik koop morgen wel iets in de uitverkoop, na kerst kost zo’n galajurk toch maar een knaak en 3 knikkers.

Wel zo gezellig als iedereen er is, agent Bertus heeft nachtdienst. Het zou wat zijn als Jeettje en Henk van Mathenesse Spaland ook nog een neut komen nuttigen, sigaartje erbij.. ja hoor! Ouderwetsch gezellig, zin in.
Tot morgen dan maar, morgenochtend even koopjesjagen en naar de kapper.
Trustuh!!

gravatar

Ja Annie, dat zou helemáál wat zijn! En jij was toch zo dik met die voetbaldinges, kom, hoe heet die knul… Rinkel of Dinkel of zo?

gravatar

Nou nee hoor Jo, bij het woord voetbal haak ik nog steeds af; BORING! Ik heb het geprobeerd, voetbal leuk vinden maar nee, het blijft een slaapmiddel.

Liever een goed kooigevecht met leuke bokserts, die houden ook wel van een afterparty.
Voetballers en de bijbehorende hooligans liggen al te slapen en te suffen terwijl een – ik noem maar een willekeurig iemand – Badr H. dan pas begint te feesten in een VIP-box.
Nachtbrakers die boksers, net als ik en ze ogen stukken prettiger, kijk nou toch naar die domme kabouter Wesley met zijn sluwe vrouwtje Y.
Nee, das 3x nix.

gravatar

Goedemorgen Jo,

Nou zag ik toch die vraag langskomen van jou hoe het met die achtelijke duimpjes zat.
Ik heb daarop wel geantwoord maar weet niet of jij dat allemaal terugleest.

Ik eindigde in ieder geval daar met de bekende link.
Zal ik hem hier dan ook maar neerzetten?
weetjewat ik doe het gewoon. Overdaad schaad in sommige gevallen (corrie v H). Maar in dit geval niet lijkt mij. Komtie!
http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

gravatar

Ja, Annie, ik weet dat je een bloedhekel aan foeballe hebt, maar dat bedoelde ik eigenlijk niet. Ik bedoelde dat je afgelopen zomer nóg zo’n vriend had. Ik kon even niet op zijn naam komen, maar nou weet ik het weer: Finkel. Is hij ook uitgenodigd voor die nieuwjaarsborrel? Leek mij ook wel een toffe gozert… En Jeettje en Henk, JA, komen die ook??? Nou, dan neem ik maar een paar Cubanen extra mee, zometeen!

gravatar

Alleen God weet waar Finkel nu weer uithangt.
Zelf achter een bal aan hollen zal hij nooit doen.
Dus misschien zit hij gewoon met een goed glas wijn met z’n aaiPet te pielen.

gravatar

Ja, hier ben ik hoor!
Ik was even buitenspel gezet.
En aangezien ik daar geen ruk van snap, wist ik even niet hoe ik weer terug in het spel kon komen. Maar gelukkig kreeg ik een influistering van Hogerhand.

gravatar

Ik vind het heel leuk, maar die muk rechts zal bij getuigen altijd tegenovergestelde reacties krijgen.

Laat haar daarom zeggen dat ‘Dino niets gedaan heeft, helaas ook met haar niet’. Alhoewel, dat laatste zal de juri onmiddellijk geloven.

Reageer
gravatar

Ik neem aan dat u “jury” bedoelt. Maar ook daarmee moet ik u teleurstellen. In ons land kennen wij geen juryrechtspraak. Gelukkig maar, want Dino S. is een enorme charmeur.

gravatar

Catootje,

Smoesjesmaker, het meervoud van het oorspronkelijk Engelse woord jury is in het Nederlands jury’s; in het Engels is het meervoud echter juries.

Voor straf ga je de bovenstaande zin honderdmaal overschrijven met een kroontjespen op toiletpapier.

gravatar

Als Dino niet uitkijkt zit hij tot de dood vast. Zijn nee-woord is niets meer waard. Het wordt nog een hele uitdaging voor hem om de handdoek in de ring te gooien.

Reageer
gravatar

Dat denk je maar. Jij hebt blijkbaar nooit Agaath Wind en haar beste vriendin Jacqueline aan het woord gehoord. Als die twee op theevisite zijn, dan weten ze van geen ophouden en nog tegelijk ook.

gravatar

En dit gaat alleen nog maar over thee zetten….

Er is een kok “Pier” of was het nou Piër of “Luidruftige”die ook maar doorratelt..

Waarom reageer je trouwens onder de naam van “Vrouwe Justitia”..? Zo erg om een alias te moeten gebruiken is dit toch ook weer niet!

gravatar

Dino kan mijn zus vragen om als getuige à decharge op te treden. Ze weet altijd goed te vertellen hoe iets in elkaar zit, alhoewel ik moet toegeven dat ze al haar kennis van Wikipedia heeft.

Prettige feestdagen,

Corrie.

gravatar

Trouw beloven met getuigen. Dat had zelfs Corrie met d’r kleine bekrompen geest niet kunnen bedenken..

Corrie dit gaat zelfs jou fantasie te boven!!

gravatar

Hey Benny,

Jouw Zippo is weer terecht, hij lag onder de sofa. Ik heb ‘m voor je op de inductieplaat gelegd.

De deur van Zaal Zeven is open, en alles staat klaar. Voor de koffie hoef je alleen maar op het knopje te drukken.

Nou Ben, tot straks, dan neem ik gelijk de beschuit met muisjes mee.

Groeten, Trendvolger

gravatar

Potdomme, krijg nou wat! Zie ik hier de echte Trendvolger nou rondlopen? Gozer, hoe is ‘t? Ik ben zelf net vanmiddag uit Cuba terug! Effe lekker vakantie vieren e de feestdagen met de familie.

Hierzo, steek een mooie Cubaan op! Benny, jij ook een? Shit man, wat hebben ze met die rooksalon uitgevreten, joh? Ze hadden die bar wel eens even in de boenwas mogen zetten! Nou, schenk effe bij, wil je?

gravatar

Ha die Jo!

Hoe is het met je? Sjonge, dat is lang geleden man!

Ja joh, die gasten daar hebben het hier aardig laten lopen verampeneren. Maar gezellig hoor, wat wil je drinken?

gravatar

Zo joh, Trend… Da’s zeker een tijd geleden! Eh, nou dat lijkt me niet zo moeilijk: doe mij maar een Cuba Libre heb je die?

Cuba? Man, die sigarenbusiness loopt als een tierelier! Prachtig weer, mooi land! Alleen, die broertjes Castro, he… Dat kan veel beter. Maar goed, ze doen hun best. Loop je hier allang rond?

gravatar

Ha Trent, lang geleden!

Dat is mooi! Ik ben al een poos met zwavelstokjes aan het klooien, maar die dingen breken en waaien om de haveklap uit.
Lekker een bakkie koffie met beschuit!

Ik ga eerst nog even een rondje door het huis doen trouwens. Buiten spookt het een beetje. Ik ga voor de binnenpret zorgen.

Groeten Benny

gravatar

Trendvolger, Jo, wat gezellig!

Is dat toevallig of niet; hoe gaat het met jullie? Rokertje erbij en wat voor één, fantastisch Jo, jij ouwe smokkelaar!!

Als agent Bertus dat hoort stuurt hij je subiet terug naar de douande, afd. wél iets aan te geven. Shhht…

Beschuit met muisjes, ook lekker! Nog een speciale reden..? 😉
Dan laat ik de roze koeken nog even in de trommel, zijn ze morgen nog lekker vers.
Proost!
Jo, weg met die Zippo gek, hier zijn de lucifers. Doodzonde van die Cubaanse knakkers, het zijn geen Huifkarretjes!!

gravatar

Eh nou nee Jo,

Bij toeval heb ik gehoord dat die gasten een eindejaarsborrel organiseren. Dan is het vrij logisch dat ik mezelf daar ook voor uitnodig. Best leuk hoor, ga je mee? Doen we een wedstrijdje Paulussen ontwijken, en wie wint schenkt in.

gravatar

Nou moet je ophouden! Annie, meid! Jij ook hier? Potverdrie, hoe is het met jou? Korfbal je nog steeds bij oma in het team?

Ach joh, die sigaren… Gewoon in een containertje verstoppen, laat dat maar aan die Cubanen over. Die weten wel hoe je zoiets aanpakt… En die Agent Bertus, is die een beetje ‘gevoelig’ voor een klein kadootje, of… Ik heb zat van die dingen, die krijg ik in mijn eentje toch net weggepaft…

gravatar

Eindejaarsborrel? Ja, natuurlijk ga ik mee! Maar we moeten wel eerst die rooksalon een beetje gezellig maken, hoor! Wat een bende hebben die gasten daarvan gemaakt!

En ik heb een jetlag van hier tot Tokio. Dus als ik in slaap val: gewoon effe schudde voor gebruik, zeg maar…

gravatar

Ha die Annie!

Hoe is het met jou? De oude gewoonte nog niet verleerd zie ik. Dat inhalen over rechts gaat je nog steeds goed af!

Ga je ook mee naar die borrel van ze? Kan best gezellig zijn, ja toch?

Maar nee hoor Annie, die beschuitjes stonden er nog, en voordat ik de deur open zette heb ik er een paar uit de klemmetjes gehaald. Nu de roomboter nog terugvinden, of zou dat kuipie uit zichzelf de zaal uit zijn gelopen? Nou ja, ik kijk straks wel even.

Leuk je weer even te zien!

gravatar

Na ja, Jo en Annie ook hier!
Gezellig!
Ik kom zo wel voor een sigaartje. Zal ik gelijk wat bittergarnituur meenemen. De rijsttafel kan nog wel even wachten denk ik.

Gelukkig heeft de bar zich goed gehouden al glijden de glazen misschien niet zo goed. Maarja zo lang is die ook weer niet.

Ik kom zo ff binnen waaien om het verhaal achter de beschuitjes te horen.

gravatar

Zo, de wind staat deze kant op! Benny, leuk man! Kun je die bittergarnituur bewaren tot morgen? Ik heb een gigantische jetlag, dus ik sla effe over, als je het niet erg vind. En als er morgen nog stevig nieuwjaarsgeborreld moet worden denk ik dat ik lekker een flesje uit de minibar pak en in mijn hotelbedje kruip… Dan ben ik er morgen hopelijk helemaal klaar voor, OK?

gravatar

Nou zeg, Benny is er ook !

Het lijkt wel of iedereen hier de laatste tijd voor de deur heeft gelegen!

Zeg het maar Benny, wat wil je drinken?

gravatar

Hoi Benny, jij ook hier? Het dreigt gezellig te worden op deze manier, toch nog.

Ja jongens, ik kwam ook op de borrel af, als het gratis is sla ik niks af. Beschuit, koffie, rokertje, prima!

Trendvolger maak je geen zorgen, ik heb nog roomboter over, veel te veel gekocht om roze koeken te bakken. Ik doe tegenwoordig niet meer aan die ouwewijvensport, ik ben overgestapt op kooigevechten.
Al die regeltjes was ik he-le-maal zat, in de kooi mag je gewoon helemaal los gaan.
Ik hou ervan!

gravatar

Zo An, kooigevechten? Dat is gaaf! Ik ben op Cuba bevriend geraakt met die boksert, die Felix Savon, ken je die? Dat is die gozert die Arnold Vanderleijde bij de Olympische Spelen een paar blauwe ogen heeft getikt… Toen die Erica Terpstra een aantal weken geleden bij ons was voor haar reisprogramma heb k nog geregeld dat ze hem kon interviewen. Leuke meid, Erica… Ik heb voor dat ouwe politieke cluppie van d’r verleden week nog wat sigaartjes geritseld…

gravatar

Jo, als je agent Bertus discreet zo’n Cubaanse rakker in de borstzak van zijn tenue schuift kan je hem stukken milder stemmen, als niemand het ziet tenminste.

Benny doe die Zippo weg, weet je wat die segaren kosten hier in de winkel, ik heb ouderwetsche lucifers bij me, met zo’n zwaluw erop.
Gewoon in de hoek bij de inductieplaat gaan staan, daar tocht het niet zo en als ze eenmaal branden branden ze ook goed.
Is er iets anders dan zoetigheid bij de koffie, een cognakkie bv?

gravatar

Goeiemorgen! Dat kun je dus beter niet doen, met een jetlag én een paar Cuba Libres in je mik gaan slapen… Wordt je koppijn niet minder van, zeg maar… Nou ja, lekker beschuitje en een bakkie. Op je backhand, Trend! Proost!

Goed bezig, Benny! Wat hebben ze eigenlijk met die petitie gedaan, behalve hun reet afvegen? Helemaal niks, zo te zien, is het wel?

gravatar

Goedemorgen Agent! Sigaartje? Ik heb een flinke hoeveelheid Cubanen meegenomen, en eigenlijk gewoon helemaal vergeten dat je die aan moet geven bij de douane… Ze hebben het ook niet gevraagd, eigenlijk… Ik kon zo doorlopen!

Tja, ik ben dat ook niet gewend. Als wij die dingen exporteren regelt Juan Antonio eigenlijk altijd dat soort zaken. Nou ja, nu te laat. Steekt u op, of bewaart u hem liever even onder de platte pet?