Belastingparadijs Walibi Bruto geopend in Groningen

Waanzinnige fiscale attracties voor het hele gezin

De Belastingdienst in Groningen heeft gisteren het Belastingparadijs Walibi Bruto geopend. In het pretpark kunnen bezoekers genieten van diverse fiscale attracties voor het hele gezin.

De populairste attractie is de Magic Marshall Islands waar kinderen op ontspannen wijze de winstbelasting omzeilen zonder in box 3 terecht te komen. Kinderen die langer zijn dan 1 meter 40 kunnen met een laag btw-tarief boekhoudkundig uit hun dak in de Big Thunder Woningforfait Experience. De hypotheekrenteglijbaan en de afroomvlucht moeten het park extra cachet geven. Volgens directeur Max Vermeulen is de hypotheekrenteglijbaan de meest voordelige hypotheekrenteglijbaan ter wereld.

Vermeulen is het niet eens met de kritiek dat Walibi Bruto zich alleen op vermogenden zou richten: “We hebben bijvoorbeeld ook een toeslagenlabyrint voor de mensen met een wat smallere beurs. Ook voor zelfstandigen is een bezoek aan het Belastingparadijs een must: er is een handige looproute waarmee je geen enkele aftrekpost meer hoeft te missen.”

De entreeprijs ligt tussen de 36 en 52 euro na aftrek van de vermogensheffing.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een selectieve EO journalistiek zeg! Kom er net vandaan en het spookhuis “FIOD” en de darkroom “Aftrekhok” waren het leukst, maar jullie berichten er niet over, stelletje preutse religekkies!
Overigens vernomen dat de brandweer de tent gaat sluiten wegens te weinig vluchtroutes.

Reageer
gravatar

In dit belastingparadijs kunnen bijvoorbeeld dik verdienende VVD-ers nagenoeg volledig op kosten van de gemeenschap auto’s aanschaffen, die ook nog eens zijn vrijgesteld van bijtelling en wegenbelasting en die als klap op de vuurpijl zoveel stroom gebruiken dat die mensen nauwelijks nog ecotaks hoeven te betalen op hun energierekening, omdat ze in het tarief voor grootgebruikers vallen.
Maar goed, wat het Rijk hierdoor misloopt moeten anderen dan maar ophoesten.

Reageer
gravatar

‘Good shot’ en ‘hole in one’: dankzij deze coalitie van VVD-lakeien van de well-to-do en hun bovenmodaal gehonoreerde PvdA-loopjongens, gaan het kansloos proletariaat en kansarme lagere middenklassen, hand in hand, met open ogen terug naar de feodaliteit van rijken en slaven. Systeem Thatcher, roei de middenklassen uit en de verhoudingen van rond 1900 zijn weer terug, met hun extreme verschillen tussen armoe en rijkdom. Upstairs, downstairs anno 2015. Tweede Kamerleden koesteren hun € 100.000,- p.j. en besteden hun aandacht aan fundamentele discussies over Zwarte Piet en het ruimen van pluimvee in Ter Aar. Een volk krijgt de regering die het verdient

gravatar

Haha wat een flutpretpark. Nee, dan park AZC waar je bij binnenkomst al getrakteerd wordt op gratis zorg en juridische bijstand. De leukste attractie binnen het park is nog wel “graties geld”, hoewel de huisvesting na het verlaten van het park er ook mag zijn.

Reageer
gravatar

De entreeprijs ontbreekt! En de prijs der versnaperingen! Ik vernam net dat een vriend 450 euro kwijt was voor een dagje efteling! Laten wij het wel even gezllig houden!leuker kunnen ze het niet maken…

Reageer
gravatar

Zo te lezen is het Olivier B. Bommel gebabbel weer volop aanwezig op het forum. Wat fijn voor het “old boys network” dat ze elkaar weer gevonden hebben.

Misschien is het een leuk idee dat ze op de site een rooksalon opzetten.
Lekker keuvelen over bv. sigaartje en aanstekers dat moet toch kunnen. Jullie vinden jezelf beschaafd en kunnen een voorbeeld zijn voor de jongeren die De Speld lezen.

Of hebben de “boys” met hun rooksalon hun lesje geleerd?

Corrie. 🙂

Reageer
gravatar

Per saldo komt het hier op neer : genaaid wordt u toch wel. Vraag is nog : van voor of van achter. Vult u het bijgevoegde antwoordformulier in en een dekking dient zich binnen 2 a 3 werkdagen aan. Trekt u er niet zo zwaar aan? Da’s best lullig dan, evenwel, de hoofdprijs is 25 miljoen aan vermogensbelasting. Is dat nou zo moeilijk??.

Reageer
gravatar

Ook bedankt om Van Rompuy helpen af te betalen. Zonder Van Rompuy zou Nederland in een diep dal gezakt zijn. Als de zakken te diep zijn moet je de buren opbellen. De Engelsen werken absoluut niet mee. Daar gaan ze dik voor moeten dokken. Ze hebben poen genoeg maar ze willen het niet aan de EU geven. Het is precies of ze retarded zijn.

Reageer
gravatar

Natuurlijk ligt Groningen in Friesland! En dát ligt dan weer in Kootwijkerbroek, wat op (of eigenlijk vóór) zijn beurt dan weer danig in de weg ligt. Opruimen die rommel, maar!

Reageer
gravatar

En niemand praat meer over de slogan ”leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” die schijnbaar enorm hard gefaald heeft. Kortom, gewoon een manier om de aandacht af te leiden dit?

Reageer
gravatar

Dat uitgerekend ik dit nu moet zeggen:

Kom, niet zo negatief, als dat toeslagenlabyrint makkelijk was geweest was de lol er snel af geweest.

En voor de vermogenden is juist het onderhandelingsspel, met zijn eindeloze mogelijkheden, erg leuk en voordelig.

Dus: niet zo flauw en speel eens mee! Ik ga in ieder geval mijn gehele uitkering van deze maand op zwart zetten.

gravatar

Pas op met de Kaaimaneilanden., In België heb je de zgn Kaaimantaks. Met de dag brengt dat minder op.

Aan de kuttaks zijn ze in Brussel ook bezig. Doch de controle daarop blijkt een probleem. Niemand wil dat doen omdat het erg gevaarlijk zou zijn. Bovendien liggen de procedurefouten gewoon voor het grijpen.

Gelukkig zijn ze gestopt met het afhoeren van buitenlandse cellen op woonboten en van die toestanden.

gravatar

Ik hoor zojuist dat de eerder genoemde brievenbussenzaal (reactie 6) wordt aangepast: er zullen brievenbussen staan uit de Cayman Islands, Guernsey, Jersey en de Bermuda eilanden. Over die laatste gaat het gerucht dat dit een Bermuda driehoek gaat worden.

gravatar

Gevreesd moet worden voor een aanzuigende werking van die geopende brievenbussen. tal van bekende multinationals en expats verdringen zich al in groeiende wachtrijen. De officiële opening wordt verricht door Jeroen Deysselbloem die elke tweede weldenkende belasting-vluchter beloont met totale belastingvrijstelling. De aanloop is extra groot omdat de huidige regeling voor belastingvrije schenkingen van € 100.000,- aan uitsluitend welgestelde kinderen eind deze maand verloopt. Belastingdienst: “Mooier kunnen we ‘t niet maken voor minvermogenden, wel voor welgestelden”.

gravatar

Ik kom er net vandaan. Het is inderdaad ontzettend leuk om te doen, maar het is geen daguitje. Met een paar uur ben je er wel doorheen. Erg leuk is het Sofinummer spel. Na 3x spelen kreeg ik toch mooi een van kansspelbelasting vrijgestelde jackpot in de schoot geworpen!! Kortom, ik zeg doen!!

Reageer
gravatar

De verslaggever Rudolf Julius en Diederik Smit hebben geheel ten onrechte de prachtige, fantasievolle zaal Inverted World (omgekeerde wereld, Red.) overgeslagen. Vooral de bezoekers met een inkomen beneden modaal kunnen hier hun hart ophalen.

In deze zaal wordt een omgekeerde wereld voorgesteld, waarin de rijken meer belasting betalen dan de minderbedeelden. Op zichzelf een aardig concept, maar uiteraard waanzinnig.

Reageer
gravatar

Jij maakt De Speld wel erg ingewikkeld met die “double inversion humour” van je.
Je zegt voor de grap dat in die omgekeerde wereld de rijken meer belasting betalen, alsof ze dat in het echt niet doen, terwijl dat in werkelijkheid wel zo is. Omdat het op De Speld onder een artikel over belastingontduiking staat, is het vervolgens voor de gemiddelde lezer niet meer duidelijk of je dit nou zelf echt geloofd of niet. Het zou dus ook nog “triple inversion humour” kunnen zijn.
Pittige materie…

gravatar

Meneer Sjon: de heer Steeds uit zich n.m.m. in een Speldwaardige traditie, het double entendre van de gekozen woorden versus de onderliggende maatschappelijke kritiek op het openlijke vertroetelen van onze rijken door fiscale kunstgrepen, kan nauwelijks verkeerd worden begrepen. Als zelfs IMF, DNB, de familie Rothschild en Thomas Piketty stellen dat de inkomensongelijkheid de spuigaten uitloopt, dan valt het met de belastingdruk van uw favoriete clubje nog heel erg mee. Steeds, keep up the good work.

gravatar

Gevreesd moet worden dat dit geen lang leven beschoren zal zijn. Je kunt er op wachten, dat allerhande obscure taksofielen kwijlend langs de kant gaan staan belasting aftrekken. Dan is het waarschijnlijk snel gedaan met dat pretpark!

Reageer
gravatar

Ik word liever genaaid door een belastinginspectrice met ogen als blauwe enveloppen dan door een belastinginspecteur met een afgetrokken gezicht.

Dan heb ik er tenminste nog wat aan gehad.

gravatar

Ligt Groningen ook in Friesland?

Je zou bijna zeggen “Friesland heeft het”, wat er dan ook mee bedoeld wordt. Meppel, Woerden en dan nu ook nog Groningen.

gravatar

Die foto doet me aan Rob de Nijs denken. Pussycat ook…

Corry, sloerie,.. o o je gewelfde duinen van voorin schuiven van m’n fiets hem erin!!!

On topik!