Aboutaleb: Weggelopen PvdA-kiezers hoeven niet meer terug te komen

‘Als je deze partij verdorven vindt, ga dan maar’

Kiezers die van de PvdA overlopen naar de SP, hoeven niet meer terug te komen. Dat zegt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Volgens de PvdA’er is het zo goed als onmogelijk om ze tegen te houden.

Aboutaleb wil een signaal afgeven aan mensen die overwegen op de SP te stemmen, zodat ze beseffen wat ze verliezen als ze de PvdA de rug toekeren. Toch wil hij er geen moeite in steken om te voorkomen dat mensen overlopen: “Als je deze partij verdorven vindt, ga dan maar. Maar dan is er ook geen weg meer terug.”

De burgemeester zegt niet te begrijpen wat weglopende kiezers bezielt: “Wie zijn die mensen? Waarom maken ze die stap? Omdat ze als PvdA-kiezer worden uitgekotst door de samenleving? Dat mag zo zijn, maar daar moet je maar mee leren leven.”

De VVD is het niet eens met Aboutaleb. VVD-Kamerlid Klaas Dijkhoff vindt dat koste wat kost voorkomen moet worden dat kiezers de PvdA verlaten voor de SP. Hij wil het stemmen op de SP strafbaar stellen en mensen met dergelijke plannen opsluiten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dankzij de EU is de waterprijs in België in 3 jaar tijd met 80% gestegen. Dat is crimineel. Het kost bijna dubbel als elektriciteit. Het is een basisbehoefte.

Wat denken die wel? In Nederland blijft het water bijna gratis, maar de autotaks is gerust zes keer meer.

Reageer
gravatar

Ja, linksom of rechtsom, het geld moet van vel-over-been-inkomens worden binnengeschraapt om het vervolgens door de Overheid ongepast te laten verbrassen. C’est la vie.

gravatar

Ben geen PvdA, VVD of SP-stemmer (al ben ik in een PvdA-gezin opgegroeid). Maar dat heel veel PvdAers zich verraden voelen en overfstappen kan ik heel goed begrijpen: ouderen die na overlijden partner voor enorme kosten worden geplaatst, verzorgingshuizen die gesloten worden, thuiszorg die wordt verwoest, zorgverzekering niet meer op te brengen. Laat Diederikje Samsom gauw op het dak gaan zitten. En Dijkhoff: zijn al die dingen niet misdadig genoeg om de VVD op te sluiten. Laat je nakijken vent!

Reageer
gravatar

Politici betogen en beweren, maar wat is hun beleid? De mensen steeds meer wapens aan te smeren.voor vrede en voor veiligheid.?
Raketten oost raketten west. Één zo’n bom en niemand rest.
Jules de Korte.

Reageer
gravatar

Politici betogen en beweren, maar wat is hun beleid? De mensen steeds meer wapens aan te smeren.voor vrede en voor veiligheid.?
Raketten oost raketten west. Één zo’n bom en niemand rest.
Jules de Korte.
Teken het burger initiatief tegen kernwapens.
Wapens weg uit Volkel

Reageer
gravatar

ik ben elly habets een echte sp er wij willen zo veel mogelijk
leden we komen op voor de zorg en sociale huren en de mensen met een minimum inkomens en voor werkgelegenheid en zijn het niet eens met de hoge zorgkosten en keukentafel gesprekken waar de mensen alles word afgepakt duurdere
zorgkosten en ga het hele rijtje maar af wij demostreren teminste overal hebbe duizende handtetekenigen op gehaald tegen de zorg

Reageer
gravatar

O wat een verlies als je geen PvdA [meer] stemt, na de VVD de grootste leugenaars in de politiek.
De minder PvdA de beter.

Reageer
gravatar

Ik wil de heer Aboutaleb wel uitleggen waarom ik, na 34 jaar lidmaatschap, 23 jaar plaatselijke en regionale politiek waaronder 13 jaar wethouder voor de PvdA, deze partij al 8 jaar niet meer stem.
Ondanks mijn mails naar de partijvoorzitter, die vindt dat men de straat op moet om het beleid uit te leggen, mij geen antwoord wenst te geven, is meneer Aboutaleb misschien wel eens aan te vernemen waarom zijn partij op 11 zetels staat in de peilingen.

Reageer
gravatar

Zelfingenomenheid spreekt uit deze worden waar zelfreflectie op zijn plaats is. Tekenend voor de huidige lichting zogenaamde volksvertegenwoordigers. Ik heb er geen woorden voor.

Reageer
gravatar

Wat een achterlijke discussie, wel of niet terug keren als je eens anders stemt. Wat is dit voor een kutland aan het worden onder bewindvoerders die zich zo uitlaten.

Reageer
gravatar

Geldt dat niet-terugkeerbeleid ook voor het politburo en de apparatsjiks van het bestuursapparaat? Is Diederik Samsung niet onlangs op werkbezoek in Syrië geweest met Henk Kamp en daar wellicht door I.S. subliminaal geradicaliseerd? Diederik woont weliswaar niet in IS-epicentrum Schilderswijk 070, maar met kernfysici weet je nooit, wat ze uit hun hoge hoed toveren. Ooit hebben we (ged)achteloos Pakistan aan de A-bom geholpen via de stage van Dr. Khan bij de firma Ultracentri Fuga Urenco in Almelo, niet dan? Nou dan?

Reageer
gravatar

Natuurlijk is de VVD sterk gekant tegen leegloop van de PvdA, OP DIT MOMENT; het voortbestaan van deze coalitie komt dan in gevaar. Maar net vóór de verkiezingen wordt de PvdA gedumpt en gaat de VVD in cohabitatie met D66, CDA, GroenLinks, CU en SGP. Wat de VVD betreft mag de leeggezogen PvdA onder Samson dan in omstrengeling met de SP onder Emile Roemer, ideale verkiezingsverliezers t.o.v. het koningskoppel Rutte/Pechtold. Zucht: kiezers WILLEN nu eenmaal bedrogen worden. Mundus vult decipi.

Reageer
gravatar

Zijn de reacties op de Speld-stukjes eigenlijk ook weer satire? Dat De Speld-schrijvers zelf allemaal fictieve reacties posten van mensen die zogenaamd de berichten serieus nemen. Ik twijfel nog.

Reageer
gravatar

Ook ik was een trouwe PVDA kiezer. Bij ons in de familie was dit een traditie die van vader op zoon werd doorgegeven. Ook ik werd teleurgesteld door het PVDA, maakte dit kenbaar en werd uitgekotst door de samenleving.
Sinds die tijd vertrouw ik niemand meer. Loop op straat steeds over mijn schouders te kijken, schichtig en bang. Telkens hoop ik dat Emiel me de hand reikt, maar helaas.

Emiel, waar ben je?

Reageer
gravatar

Helaas zijn veel voormalige PvdA-stemmers met onbekende bestemming verdwenen.
Reken maar uit: 37 – 11 = 26 zetels minder voor de PvdA en slechts 6 zetels winst voor de SP.
Graag een Amber-alert voor de kiezers van de resterende 20 zetels !

gravatar

Volgens mij zit het anders in elkaar, weggelopen PvdA-kiezers lopen niet over naar de SP-clownspartij maar ze gaan over naar de PVV van meneer Wilders.

Hij is onze hoop dat het weer goed komt met Nederland.

Corrie.

Reageer
gravatar

49 stokslagen voor Corrie omdat ze “god zij met hem” weglaat daar waar ze het over de Alpha en Omega heeft hierboven.

Noot: uiteraard wordt “god” met kleine letters geschreven aangezien zelfs die niet kan tippen aan de Alpha en Omega (die er vanmorgen overigens nog is uitgescheten door de hond van Verwarde Harrie).

gravatar

Huh? PvdA’ers kunnen helemaal niet weglopen. Ze hebben een aantekening in het bevolkingsregister (tegenwoordig: basisadministratie) en die blijft daar gewoon staan.

Reageer
gravatar

De van oorsprong Marokkaanse burgemeester Ahmed Aboutaleb komt nu pas aanzetten met de niet-terugkeerregeling.

Dat is dus ná het vertrek van de van oorsprong Turkse Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk.

Het is mij evenwel onduidelijk of de regeling met terugwerkende kracht geldt.

Reageer
gravatar

Zijn er dan nog PvdAers? Wat er niet is kan niet overlopen, behalve als je de kraan vergeet dicht te doen of de dijk te laag is. Maar wat heeft de SP daar dan mee te maken, ik begrijp het niet.

Wist u trouwens dat een waterhoofd ook last heeft van eb en vloed?

Reageer
gravatar

Als SPers terug willen naar de PvdA kunnen ze dat dus via het CDA doen. Ze stappen gewoon eerst over naar het CDA en vandaar zijn ze gewoon weer welkom in de PvdA.

gravatar

Dit was toch een site voor fictie en cynisme? Vanwaar de draai naar reële verhalen? Kan ik net zo goed de Televaag lezen, tabloid formaat, modern en leest lekker weg

Reageer
gravatar

Oei, lijkt me niet zo handig van mr. Aboutaleb
De gevolgen zijn natuurlijk niet te overzien als dit gebeurd.

Daarbij betwijfel ik of de SP er wel op is voorbereid dat ze ineens zoveel kiezers gaan krijgen, volgens mij zijn ze daar nog lang niet klaar voor

Reageer
gravatar

Nee hoor, dat mag u niet. Zeker u bent verplicht PvdA te stemmen. Anders sturen we Aboutaleb op u af. En zijn knokploegen uit Gouda.