Nederland kiest voor Rosmalens Belang en Groesbeekse Volkspartij

Uitslag herindelingsverkiezingen mokerslag voor kabinet

Als er nu Tweede Kamerverkiezingen waren, dan zouden Rosmalens Belang en Groesbeekse Volkspartij de grootste partijen van Nederland worden. Dat blijkt uit de doorvertaling van de herindelingsverkiezingen naar het landelijk niveau.

Beide partijen blijven de coalitiepartijen VVD en PvdA ruim voor. Ook de gevestigde oppositie verliest het van de twee lokale partijen. Lijsttrekker Sjaak Thijssen van de Groesbeekse Volkspartij spreekt van een ‘belangrijk signaal’ voor het kabinet: “Rutte zal nu vol moeten inzetten op snelle aanleg van het fietspad Heumensebaan/Rijlaan en het aanbrengen van rood gemarkeerde fietssuggestiestroken in het dorpscentrum.”

Lijsttrekker Jos van Son van Rosmalens Belang neemt alvast een voorschot op landelijke verkiezingswinst in 2017: “Mijn partij vindt het de hoogste tijd om een vlaktaks in te voeren. Daarnaast vinden wij dat we met de internationale coalitie tegen IS niet alleen in Irak moeten vechten, maar ook in Syrië. Ook willen wij een renovatie van Kwekkelstijn als zwemvoorziening. Dat is betaalbaar als we de publieke omroep afschaffen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat n gezwets!! De publieke omroep afschaffen!! Niet dus! Belang van n enkele gemeente tegen een landelijke publieke omroep! Haal t geld maar ergens anders vandaan.

Reageer
gravatar

Heb in het partij programma ook gelezen dat ze de Brabantse spreektaal willen verheffen tot een van de officiële talen die binnen Europa gesproken wordt. Heb zelfs horen fluisteren dat het dan kan doorgroeien tot een van de belangrijke wereld talen. Van Amsterdam tot Peking klinkt dan het vrolijke houdoe.

Houdoe!

gravatar

en niet geheel onverwacht komt in de krimpenerwaard de SGP na de lokale partij ruimschoots op de 2e plaats. Dat belooft wat voor de landelijke politiek!

Reageer
gravatar

waar ik mijn aan stoor is arrogantie waar mee bepaalde politieke figuren en inwoners denken het voor het zeggen te krijgen heden ze het mis.bij de uitzending van de plaatselijke tv zender uit Groesbeek blijkt dat de presentator wel een heel eigen mening heeft en laat het merken ook. de arrogantie straalt er af. gelijk als de helft van de stemmen zijn geteld .gelukkig kunnen de dorpen in het dal nu een vuist maken en zich niet laat onder sneeuw.

Reageer
gravatar

Zelfs op een site als de Speld zou het u niet misstaan even terug te lezen alvorens op de knop ‘Reactie plaatsen’ te klikken, zoals ik nu ook even ga doen!

Ik zeg maar ….

gravatar

Deze verkiezingen zouden ongeldig verklaard moeten worden. Bij bijna elk stembureau werd dwingend stemadvies gegeven. Door middel van bordjes met de tekst “stem lokaal” werden mensen opgeroepen om op plaatselijke partijen te stemmen. Ik vind dat niet kunnen.

Reageer
gravatar

Ja dan kom je daar om op een landelijke partij te stemmen. Dan lees je ‘stem lokaal’ en dan doe je dat natuurlijk. Schandalig hoor. Ze weten toch dat mensen die gaan stemmen niet kunnen nadenken voor zichzelf?

gravatar

Werd tijd, een partij die de publieke omroep wil afschaffen.

Rosmalens belang.

Goed, net als leefbaar kun je van alles “….s belang” maken. Nederlands Belang. Zeelands belang….

Eindelijk ook een partij die durft te gaan voor roodgelijnde fietssuggestiestroken. Waren de D66 en GL partijleden niet mee gekomen: was er al een suggestiestrook dan was die vast groen gemaakt.

Benieuwd wat deze twee partijen vinden van zwarte piet, want dat is HET thema van de volgende verkiezingen…

Reageer
gravatar

Hmmm, laat me raden:
Het zwarte gedeelte van het asfalt op de snelweg wordt voortaan ‘zwarte-pieten-strook’??

Loopt u voorop?

gravatar

Dat is niet waar de vereniging voor open en leefbaar Groesbeek is de grootste partij en sociaal Groesbeek de partij van mij had 115 stemmen meer dan de Groesbeekse volkspartij. Als jullie iets schrijven zorg dan ook dat je geïnformeerd bent

Reageer
gravatar

Beste Hans,

We hebben buiten jouw uitgebreide familie gerekend.

gravatar

Sociaal groesbeek de partij van mij …………eenzaam aan de top, uitgekotst door werkend Groesbeek. laat zich regelmatig bevredigen door een n8boswachter.

gravatar

Mij is verteld dat de wereld tegenwoordig eigenlijk een groot dorp is. Het is daarom dat dorpspolitiek in belang toeneemt, zodat partijen als Rosmalens Belang, Groesbeekse Volkspartij en Lutjebroek Vrij hun kansen in de mondiale politiek grijpen.

Reageer
gravatar

Net zoiets als ‘De wereld is een grote speeltuin’ …. slaat nergens op.

Maar goed, als u de wereld als groot dorp ziet, dan zie ik u als de nieuwe dorpsgek!

Dank!

gravatar

Mevrouw Uitslag, ik krijg uitslag van de wijze waarop u deze verkiezingsuitslag interpreteert en de wartaal die u uitslaat.

Na uw mislukte pogingen als politica en als TVOH-zangeres, mislukt nu ook uw poging als De Speld-commentator. Mevrouw Uitslag, drie slag is uit!

gravatar

Groesbeekse Volkspartij en Rosmalens Belang zijn van plan in 2017 een coalitie aan te gaan met de Onafhankelijke Partij Alkmaar. Dat zal het gevestigde partijen-establishment in Nederland leren! Tevens wordt dan eindelijk de aanleg van het beveiligde fietspad van Alkmaar naar de Egmonden een feit. Dit wordt betaald met het geld dat vrijkomt als de zorginstellingen worden afgeschaft.

Reageer
gravatar

Heeft iemand dit al aan Maurice de Hond verteld? Als hij niet snel ingrijpt moet de PVV wellicht permanent de spotlight verlaten!

Reageer
gravatar

Wetenschappers hebben zojuist ontdekt dat Groesbeek, net zoals Elting dat al eerder aan het herrenreich werd teruggegeven, eigenlijk bij Duitsland hoort en Sjaak Thijssen (Thyssen-Krupp?) maar bij Merkel moet gaan zeuren.

Rutte overweegt de aanleg van een nieuwe grens met hefbomen, douaniers en marechaussees zo dat de Groesbeekers weer zullen aanleren dat zij in Nederland als smerige vuile rotmoffen ongewenst zijn en blijven.

Reageer