Shutterstock/Rene Notenbomer

Shutterstock/Rene Notenbomer

Politiek dreigt door lage opkomst vertrouwen in kiezer te verliezen

Door de historisch lage opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn veel politici teleurgesteld geraakt in de kiezer. Als politici afhaken, is dat slecht nieuws voor de democratie. Vraag even rond
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vanuit de samenleving krijgen we signalen dat de burger moeite heeft met zo veel keuze. Daarom heb ik een wetsvoorstel ingediend om de kiesdrempel verder te verhogen naar 15%. En ik kan u nu al vertellen dat een Kamermeerderheid dit voorstel steunt. Gaandeweg zullen we overgaan op een twee- dan wel eenpartijstelsel.

D66 heeft ook een oplossing voor de keuzestress bij het referendum: voortaan kun je kiezen tussen de antwoorden ‘ja’ en ‘ja’. U ziet, D66 luistert naar de kiezer. Wat wil je nog meer!

Reageer
gravatar

Hallo Voorproever, kunt U misschien mijn magische champignons voorproeven? Ik heb zo’n idee dat er iets in zit waar ik niet goed op reageer, als ik zo eens kijk naar fe vele honderden reacties die ik blijkbaar op deze website heb geplaatst. 🥴🤢

gravatar

Oud nieuws hoort in de prullenbak.
Helaas staat er naast de vier rondjes onder de foto ten onrechte geen rondje dat de bak (dit is beslist geen grap) opent, waarin de redactie te lange berichten met oud nieuws hoort te gooien.

Reageer