Vrouw nog steeds gegijzeld in ministersfunctie

Miljoenen dollars wachtgeld geëist

Er lijkt nog altijd weinig hoop voor de Nederlandse vrouw die sinds 2012 vastzit in een te hoog gegrepen ministerspost. Gisteren plaatste de familie van de 41-jarige Jeanine Hennis uit Nederhorst den Berg een emotionele video op internet, waarin de Nederlandse regering gevraagd wordt al het mogelijke te doen om Hennis vrij te krijgen.

Hennis werkte tot 2012 als volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer. Twee jaar geleden werd ze hardhandig beëdigd door een onbekende groepering die haar een functie als minister en een zware portefeuille toebracht. Sindsdien wordt ze vastgehouden op een departement en heeft de familie geen contact meer met Hennis.

Dinsdag probeerde een speciale eenheid een einde te maken aan de benarde positie van de vrouw. Een groep mariniers drong het parlementsgebouw binnen, maar moest na enkele scherpe vragen van GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver de aftocht blazen. Daarbij kwam Harry van Bommel volkomen terecht om het leven. Volgens de mariniers is het mislukken van de actie te wijten aan slecht materieel, veroorzaakt door jarenlang wanbeleid bij Defensie.

Britse media melden dat er miljoenen dollars wachtgeld zouden zijn geëist. Het ministerie van Defensie laat weten dat er nooit onderhandeld wordt met regeringsleiders. Vorige week doken beelden op waarin te zien was hoe Hennis het wanbeleid bij Defensie verdedigde, maar volgens defensiedeskundige Ko Colijn moet weinig waarde worden gehecht aan haar woorden: “Je ziet heel duidelijk dat ze gedwongen wordt een tekst voor te lezen. Ze oogt als iemand die onder druk gezet wordt om voorgekookte propaganda uit te spreken.”

Hennis is niet de eerste politieke gevangene in Nederland. In 2007 werd een vrouw toegetakeld met de dossiers Wonen, Wijken en Integratie. De vrouw wist in 2008 af te treden, met hulp van een partijgenoot.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat vreselijk om dit te lezen! Door blijkt maar weer dat de vrouw nog steeds wordt uitgebuit! Het wordt tijd dat de Dolle Mina’s weer opstaan om tegen dit onrecht te vechten. Maat die keer verbranden wij geen bh’s maar boxershorts!

Reageer
gravatar

De RVD laat weten dat mevrouw Hennis na de verbale aanslagen op haar beleid, weer herstellend is en zelfs al “op de Klaver” is gezien. Ze mag weer uit bed en onder AIVD begeleiding korte wandelingen maken op het Binnenhof, echter nterviews in het Buitenhof zijn in de herstelfase voorlopig nog taboe gezien de kritische aard der vraagstellingen. Mevrouw Hennis blijft tot nader order in de politieke luwte, d.w.z. uit de wind achter de brede rug van Ivo Opstelten en gekroond getuigde Fred Teeven

Reageer
gravatar

RVD, VVD, AIVD, al die VD’s op ‘t end, toch hopelijk geen Veneral Diseases? Maar is Hennis-Plasschaert nou mini ster van defensie voor de VVD of lijsttrekker van de AIVD? Of staat ze bij allebei op de loonlijst? Dan is ze wel ff flink over de Balkende norm heengeschoten.

gravatar

Respondenten Jansen en Janssen (# 16 en 16a) komen pertang onduidelijk over: “slechts 100.000 Belgen die nog weten hoe democratie werkt” en: “drukknopen die zich slaap over maken”. De boeken van Hergé leren ons dat dit detective-duo zich soms wat cryptisch c.q. dyslectisch uitdrukt, maar hier vermag mijn geringe bekendheid met de Vlaamse dictionaire geen duidelijkheid te scheppen. Vermits zij In “Het zwarte Goud” ook al dolend in de woestijn waren. zal zeker en vast nog toelichting volgen

Reageer
gravatar

Slaapkoppen om je hier druk over te maken. Ga liever op straat demonstreren over ies nuttigs, zoals de tonemende armoede. Kijk even naar die 100.000 Belgen, die weten nog hoe een democratie functioneert.

Reageer
gravatar

Geloof er niets van! Ze speelt dan wel de gegijzelde, maar alles wat ze zegt en doet is haar ingefluisterd. Ze is niets meer of minder dan een trekpop! (voor 100% man: zo ding met een touwtje en zonder watjes)

Reageer
gravatar

Mijnerzijds rijst er twijfel over het gedwongen karakter van deze gijzeling. Vermoed wordt dat Jeanine Hennis (geboren: Plasschaert) deze functie accepteerde om het bedrijf van haar echtgenoot (uiteraard zonder voorHennis) succesvol mee te laten doen bij inschrijvingen voor leveringen aan de krijgsmacht. Als gestaald VVD-kaderlid treedt zij notoire hoofdpijndossiers als snelroestende NH-helicopters en carcinogene Chroom-6 verf bewust ontkennend, doch met dagelijks 500 mg. Paracetamol tegemoet.

Reageer
gravatar

Tja, alleen al vanwege het feit dat ze heeft gezegd dat luchtkastelen geld kosten, terwijl lucht ons niets kost, blijkt dat ze er alles aan doet, om niet toerekeningsvatbaar verklaard te worden. Mocht de familie dit wenselijk vinden dan kunnen ze altijd nog de medische wereld inschakelen, die laten zich werkelijk voor alles lenen, dus dat is wel zo gepast.

Reageer
gravatar

even door de zure appel heen voor deze ” gegijzelde dame”
Haar wacht een riant inkomen na de ” bevrijding” door wie dan ook !
Ze moeten eens om zich hen kijken daar in Den Haag ! Er lopen recent gepensioneerde generaals rond die meer kijk op defensie hebben dan een een dame die ooit een ” volksvertegenwoordiger ” was ! In wat ??????
Ik zie regelmatig oud Generaal Der Mariniers Frank Verkappen op de TV. Denk dat deze man met diverse hoge functies in het verleden goed op deze plaats zou…

Reageer
gravatar

Als de gijzeling voorbij is, kunnen de gijzelnemers uiteraard een flinke schadevergoeding eisen van de overheid.

Schade-advocate Liesbeth Zegveld is de gijzelnemers graag behulpzaam. Het slachtoffer is daarbij uiteraard geen Punt. Die is al voldoende beloond met de liefdevolle, gastvrije verzorging door de gijzelnemers.

Reageer
gravatar

Zo’n schadevergoeding lijkt mij alleszins op haar plaats. De gemaakte kosten voor personeel, huisvesting, rookwaren, maaltijden, drank, verschoning en dergelijke moeten natuurlijk worden vergoed. Een bijdrage van de gegijzelde, die immers gratis van kost en inwoning mocht genieten, is aannemelijk

Ook een ruime vergoeding voor familie en vrienden van de gijzelnemers, die hen gedurende de gijzeling hebben moeten missen, lijkt mij redelijk.

gravatar

Nou dat lijkt helemaal nergens op. Zij krijgen al jarenlang een schadevergoeding en wij lijden de schade. Het lijkt mij nogal morbide om het geld dat zij maandelijks krijgen
een verdienste te noemen

gravatar

Er wordt ook nog altijd gevreesd voor lot van Mark Rutte, die al evenlang gevangen wordt gehouden in het torentje. In de winter schijnt het er wel 20 graden te vriezen, en het gerucht gaat dat hij zichzelf recentelijk met opzet verwondde met drie messteken in zijn rug en een in zijn middel uit pure wanhoop.

Reageer
gravatar

Ik ken niemand die eenmaal per jaar gedwongen een tekst moet voordragen. En al helemaal niet op de derde dinsdag van september. Niemand vertoon bijzondere kenmerken van gijzelaarschap en heeft ook nog weinig familiecontacteN. Iemand is al sinds lang wel thuiswerker zijn vanuit een leuk aangeklede veertigvoets zeecontainer.

Reageer
gravatar

Ik ken niemand die eenmaal per jaar gedwongen een tekst moet voordragen. En al helemaal niet op de derde dinsdag van september. Niemand vertoon bijzondere kenmerken van gijzelaarschap en heeft ook nog weinig familiecontacteN. Iemand is al sinds lang wel thuiswerker zijn vanuit een leuk aangeklede veertigvoets zeecontainer

gravatar

Ik ken niemand die eenmaal per jaar gedwongen een tekst moet voordragen. En al helemaal niet op de derde dinsdag van september. Niemand vertoon bijzondere kenmerken van gijzelaarschap en heeft ook nog weinig familiecontacteN. Iemand is al sinds lang wel thuiswerker zijn vanuit een leuk aangeklede veertigvoets zeecontainer

gravatar

Gijzelaarster Jeanine Hennis schijnt inmiddels aan het Stockholmsyndroom te lijden. Doorgaans welingelichte kringen meldden mij dat zij flinke sympathie opbrengt voor de gijzelnemers onder leiding van ene Mark R., die vooral bekend staat van zijn valse lachje en zijn buitengewone moederbinding.

Reageer
gravatar

Mama, hoe kunt u de lach van Mark Rutte vals noemen?

Zijn lach is er door een erkende Braziliaanse plastische chirurg, ook de auteur van Máxima’s borsten, ingebracht en heeft een echtheids certificaat van de VN Organisatie voor Gezondheid en Lawaai en de Noord Belgische Bond Tegen Verkeersdrukte (NBBTV).

gravatar

Toch heerlijk weer eens vaker een lid van de familie Paulussen hier op de Speld te mogen lezen!! Hopelijk verdwijnt die voorspelbare huistrol van een Corrie dan ook definitief naar geenstijl of aanverwante. Overigens lijkt me het Stockholm syndroom een juiste analyse en wel voor veel meer politici opgaan! 😉

gravatar

Beste Caspar,

Namens de VBVV (Vlaamse Bond Voor Verkeersdrukte) wil ik er op wijzen dat de NBBTV slechts een afsplitsing is van onze vereniging ontstaan doordat de statuten door betrokkene verkeerd ge-interpreteerd waren. Immers wij zijn vóór het behoud van de verkeersdrukte en doen al decennia ons best om de files rondom Brussel en Antwerpen zo lang mogelijk te maken (en mag ik benadrukken met groot succes!).
Ter aanvulliing, de echtheid van dhr Rutte wordt door ons in alle toonaarden…

gravatar

Wat erg voor het vrouwtje. Maar ja, wie zet dan ook een chicky aan het hoofd van een mannenbolwerk. Dat lokt agressie uit en is vragen om harde reacties.

Reageer
gravatar

Beste Frater Venantius, met harde reacties bedoel ik de voorbilletjes van Jeanine eens flink in het sop te zetten. Maar dat lijkt mij niets voor u, waarschijnlijk bent u meer een liefhebber van de kindekes.

gravatar

kan de leger hier niet ingrijpen? ik vind het wel zielig voor haar een gevangenschap is ook niet alles!!
en al helemaal niet de notities die ze verplicht moet voor lezen dat is een moord aanslag op haar

Reageer
gravatar

Het leger is dusdanig wegbezuinigd dat inzetten geen enkel nut of effect heeft. Ook van de (K)Luchtmacht met hun vliegende Fyraˋs (die met ducktape en tieribs bij elkaar gehouden worden) valt in deze ook weinig te verwachten.

gravatar

Help eerst de onbekwame zielige Anouchka van Miltenburg en de autistische, drankzuchtige corrupte Guusje ter Horst uit hun benarde posities, dat is oneindig veel dringerder.

Reageer
gravatar

Ze moet snel worden bevrijd worden en uitgezet in haar natuurlijke habitat: een rosse buurt in een van de randsteden. Ze schijnt trouwens een aardig mondje Frans te beheersen.

Reageer
gravatar

Altijd maar weer die Frans Timmermans. Bent u misschien zelf Frans Timmermans die steeds onder andere namen post om vooral maar in de media te blijven?

gravatar

Het lijkt inderdaad op propaganda van en voor Timmermans. Het zou zinvol zijn dat de politiek correcte gedachtepolitie van de Speld een onderzoek instelt.

Censuur is nu eenmaal nodig want er zijn lezers die niet in staat zijn een politiek correcte mening te geven.

Mijn voorstel is dat de webmanager over een paar dagen de tekst van deze reactie stiekem aanpast aan wat de Speld welgevallig is.

gravatar

Ik ken er nog een die eenmaal per jaar gedwongen een tekst moet voordragen. Op de derde dinsdag in september. Maar hij vertoont verder geen bijzondere kenmerken van gijzelaarschap en heeft bovendien veel familiecontacte. Is sinds kort zelfs thuiswerker vanuit een leuk aangeklede veertigvoets zeecontainer.

Reageer