NOS.nl

Militaire missie om hachje te redden stuit op weerstand in Tweede Kamer

Lang leek er geen vuiltje aan de lucht, maar vlak voor aanvang stuit de militaire reddingsmissie ‘Hachje’ op veel weerstand in de Tweede Kamer.

Emile Roemer (SP) is tegen de militaire bemoeienis met hachjes: “Wat kunnen we daar nou betekenen? Het is niet aan Nederland om overal hachjes te redden, en als we dat al doen dan moeten we daar op zoek naar een diplomatieke oplossing.”

Demissionair vice-premier Asscher vindt de reddingsmissie niet in het landsbelang: “We kunnen dit hachje redden, maar daarmee pakken we de structurele problemen niet aan. Wat doen we met de volgende hachjes die in gevaar komen? Gaan we die ook allemaal redden? Daar wordt niemand beter van.”

Minister Hennis van Defensie baalt van het uitstel van de reddingsmissie: “Deze discussie staat in de weg van snel en adequaat handelen. Als andere partijen de missie blijven tegenhouden is de kans heel klein dat het hachje nog gered kan worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

mooi dat ze bij de Speld de mening van Emile Roemer erbij halen. Dat zouden meer websites moeten doen!
Zo had ik graag zijn mening willen weten over dat Max Verstappen gewonnen had of dat Frank de Boer ontslagen werd, maar geen enkele site gaf aan wat Roemer er van vindt

Reageer
gravatar

Hoezo? De gewone VVD-mond; de z.g. gepen-mond (een lichte, verscheurende, onderbeet), indertijd uitgevonden door stamoudste Harm van Riel himself en nadien verplicht gesteld voor alle vooraanstaande VVD-bewindslieden.
N.B. VVD-bewindslieden staan altijd vooraan, vooral met hun bijbaantjes en die van hun echtgenoten (m/v).

gravatar

Jonge vriend, dit kabinet loopt op zijn laatste Queen Anne-poten, als je begrijpt wat ik bedoel. Mijn goede vader zei altijd: maak er eerste een kosten/baten-analyse van. Het redden van het zoveelste VVD-hachje is weliswaar een hachelijke zaak, zo kort na de deconfitures van Robin van Linschoten, Loek Hermans, Jos van Rey, Gerrit Zalm e.v.a. Maar dat meisje van Hennis is straks gewoon weer ministeriabel in Rutte III, Mark my words.

gravatar

Er is geen redden meer aan. De dood was vorig jaar juli al ingetreden. Halve Zijlstra zal ongetwijfeld een poging wagen om deze aangeschoten dame te reanimeren, teneinde het nieuwe kabinet nog voor het einde van het jaar op het bordes te laten staan.

Reageer