Reizigerscollectief gaat treinreis crowdfunden

De Forens wil binnen drie maanden naar Driebergen-Zeist

Het nieuwe reizigerscollectief De Forens is een crowdfund-actie begonnen om een treinreis naar Driebergen-Zeist te financieren. Op sociale media zijn de initiatiefnemers vandaag een campagne gestart om de € 25,40 binnen te halen die per persoon nodig is voor de reis die in Heemstede-Aerdenhout moet beginnen.

Internetondernemer Sven Verheul (29) legt in een YouTube-filmpje uit waarom hij het project begonnen is: “Sinds ik een baan kreeg op industriegebied Odijkerweg, heb ik een droom: met de trein naar Driebergen-Zeist en weer terug. De laatste maanden sprak ik steeds meer mensen in mijn omgeving met dezelfde ambitie. Gaandeweg raakten we in de ban van het idee, tot we besloten: we gaan het doen.”

Ook de dertigjarige freelancejournalist Jeanine Theunissen is een van de gezichten van De Forens. Ze legt uit waarom er besloten is tot een crowdfund-actie: “Dit is een groot project waar we echt in geloven. We doen een beroep op mensen die het idee ondersteunen, want er is veel geld nodig. Er moet voor iedereen een retourtje worden betaald en waarschijnlijk zullen we moeten overstappen op Amsterdam Sloterdijk. Eigenlijk willen we dan even koffie gaan halen en we vragen onze donateurs om die droom waar te maken.”

De Forens hoopt het project binnen drie maanden te kunnen starten.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geld voor enkele reis is overgemaakt (vanuit private bank te Trinidad-Tobago). Dit soort armoedzaaiers kunnen we hier in Heemstede-Aerdenhout missen als kiespijn.

Reageer
gravatar

Het is nog even goed opletten geblazen bij die coffee-break in Sloterdijk; voor je het weet loop je langs een sensor die je automatisch uitcheckt en dan moet je weer instaptarief betalen zodat de uiteindelijke reis veel duurder wordt dan € 24,50 p.p. Echt beroerd is dat als het totale gecrowdfunde reisbudget wordt overschreden en de rest moet worden gelopen op het resterende traject. Dan geldt ook hier: “de dood op het baanvak of de gladiolen”

Reageer
gravatar

Crowdfunding is al zo oud als het beroep van orgelman. Of misschien deed men dat in de open riolen van het oude Rome zelfs al…

Van mij kunnen ze een bijdrage krijgen voor hun reis van Driebergen naar Zeist. De rest lenen ze maar bij de bank of zo.

Reageer
gravatar

Er zijn manieren van crowdfunden waarbij de crowd pas achteraf merkt dat er gefund is geworden. Als je die nou toepast tussen Heemstede-Aerdenhout en Sloterdijk, dan kan je vanaf daar crowdbetaald verder met een anonieme chipkaart. Op de terugweg doe je de funding dan tussen Driebergen-Zeist en Utrecht en gebruikt de opbrengst voor de rest van de reis naar Heemstede-Aerdenhout.

Reageer
gravatar

€ 25,40 voor een enkeltje binnen de Benelux? Belachelijke prijzen waar De Forens eerst eens iets aan moet doen! Ik kan me herinneren dat in mijn jeugd de buren een enkeltje Oost-Europa namen en mijn vader nog 3 Gulden vijftig toe kreeg!

Reageer
gravatar

En dit is nog maar het begin! Bij genoeg animo(zegels, weet U nog) steken we de grens over, al dan niet over de Betuwelijn. Die ligt er toch maar verlaten bij. En wie zegt dat wij niet sporen zeg ik: tjoek, tjoek.

Reageer
gravatar

Ik snap helemaal niets van dit artikel, teveel cijfertjes, getallen en buitenlandse woorden. Waarom kan het niet gewoon in Jip en Janneke taal geschreven worden, zodat iedere TeleGrof lezer het kan begrijpen?

Reageer
gravatar

Voor eventuele tips over het efficiënt opzetten van crowdfunding kan het reizigerscollectief De Forens bij meneer Wilders van de PVV terecht.

Hij weet daar heel veel van.

שָׁלוֹם (Shalom). 😉

Corrie.

Reageer
gravatar

Kedeng Kedeng, Kedeng Kedeng, Kedeng Kedeng, Kedeng Kedeng
Oe Oe

Kedeng Kedeng, Kedeng Kedeng, Kedeng Kedeng, Kedeng Kedeng
Oe Oe

En kilometers spoor schieten onder mij door.
Ik ben op weg naar jou, want ik ben weg van jou.
Vanochtend vroeg vertrokken, in de luwte na de nacht.
En 10 minuten op de trein gewacht.
Want die had wat vertraging, en mijn god daar baal ik van.
Omdat ik nu 10 minuten minder bij je blijven kan.

Kedeng Kedeng, Kedeng Kedeng, Kedeng Kedeng, Kedeng
Oe Oe

Reageer
gravatar

Wat mij uit dit initiatief niet geheel duidelijk wordt is of Driebergen-Zeist op de terugweg Zeist-Driebergen heet.

Alvorens mij uit te spreken over eventuele steun aan dit toch prachtige project, dient hier helderheid over te komen.

Reageer
gravatar

Van mijn zuurverdiende loon heb ik inmiddels € 0,15 gereserveerd om te storten in het crowd funding project.

Ik hoop dat velen mijn goede voorbeeld zullen volgen.

Reageer
gravatar

Ik begrijp werkelijk niet waarom deze mensen zich niet eerst in Brussel hebben gemeld. Voor dergelijke initiatieven bestaan subsidiepotten en kunnen substantiele hoeveelheden geld worden beschikbaar gesteld. Met een goed rapport , een gloedvol betoog en een calorierijke lunch kan je in de Europese hoofdstad veel bereiken. En uiteraard bied ik mijn diensten als lobbyist hierbij gaarne aan. Dat kost wat. Maar daar krijg je dan ook wat voor .

Reageer
gravatar

Binnen drie maanden verwacht ik sneeuw, hagel, mist en ook een klein beetje zon. Het wordt niet warmer dan -20 graden Celsius en daarom komt er een Elfstedentocht. Het treincijfer voor de komende drie maanden is een 0, aangezien ze massaal gaan uitvallen. Ik denk dus dat deze actie voor de komende maanden nutteloos is en dat meneer een andere manier moet vinden om een retour waar te maken.

Vanuit Camping de Natte Schoen zeg ik Oant Moarn, oftewel tot morgen.

Reageer