Het vergeten verdriet van een LinkedIn-verslaving

‘Ik heb verschrikkelijke dingen gedaan in ruil voor endorsements’

Het is een onderbelicht, maar veelvoorkomend probleem: een LinkedIn-verslaving. Kenners schatten dat zo’n zes procent van de Nederlandse beroepsbevolking in meer of mindere mate verslaafd is aan de
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik kreeg al iemand aan de deur van de Stichting LinkedIn slachtoffers, goed bezig hoor voor al die verslaafde muisklikkers. #sterkte. En LinkedIn maakt het maar erger met emails dat ‘Je profiel wordt bekeken door anderen’, onverantwoordelijk!

Reageer
gravatar

Geachte Julius, bij het reageren op De Speld kwam ik u tegen. Graag nodig ik j uit om vrienden te worden. Kunt u mij introduceren bij de heer Brandenburg?
Ir. T. Van Hier-Naast

Reageer
gravatar

Waarom bellen die mensen niet gewoon! En wat is er mis met een brief? Sjongejongejonge, ik ben toch ook niet verslaafd aan… knopjes!

Reageer
gravatar

Toch blijft netwerken belangrijk hetzij aan de top bij linkedin gebeurt of op facebook. Binnen dit kader is het niet al te belangrijk of je hier een verslaving aan overhoud, dit schept werkgelegenheid onder psychologen en kan zelfs een extra afdeling bij Trimbos opleveren. Voor wie geen netwerk nodig wil hebben is er een alternatief en dat is in je eentje de hele wereld omver lullen. Zorg er dan wel voor dat je dit ook kunt, dus bereid je dan wel goed voor zodra je er aan begint.

Reageer
gravatar

Misschien moet Marcel afkicken, bijvoorbeeld via een tamagotchi. Eentje die dusdanig is geconfigureerd dat deze hoe dan ook na 6 maanden de geest geeft, doch op een zeer rustig glijdende, afkickende schaal.

Reageer
gravatar

Het droevige van Linkedin verslaafden en andere gebruikers is dat zij zich op de site veel bescheidener en kleiner voordoen dan dat zij in werkelijkheid zijn. Zo durven managers en directeuren op Linkedin nauwelijks voor hun beroep en status uit te komen. Daar moet wat aan gedaan worden!

Reageer
gravatar

Ik ben uiteraard een kenner. De noodklok moet nog geïmplementeerd worden, maar staat op de agenda voor de volgende plenaire sessie.

ps: Je bent vergeten jezelf een endorsement te geven.

gravatar

Pas op! De noodklok luiden kan je momenteel in grote problemen brengen. Zoiets als: kachel uit, wijf weg, fiets pleite en baan kapot. ER is immers nog steeds geen (officieel door de EU goedgekeurde) noodklokkenluidersregeling!

gravatar

Niet Ronald Koeman: ben jij soms Ronald Koeman?

Doet mij heel veel denken aan undercover in Nederland waar Niet Alberto (Frans) toch stiekem gewoon Alberto is.

gravatar

Ik weet, zoals altijd, wel de oplossing voor deze verslaving: ontwikkel gewoon een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Dan heb je helemaal geen endorsements van anderen meer nodig. Dan maak je gewoon een paar keer een profiel van jezelf, wat zeg nu eerlijk, dat heeft u toch verdient, en dan geef je jezelf endorsements. Ik bedoel, dat zijn toch ook wel de beste, niemand kent jezelf beter dan jij!

Reageer
gravatar

Frens zal nooit toegeven een narcistische persoonlijkheid te hebben, hij hééft gewoon uitzonderlijke talenten en wil deze niet etaleren maar ook niet verbergen. Frens wil gewoon zichzelf zijn en dat mag, (ook van Europa).

Frens is door Linkedin uitgenodigd om mee te doen en kreeg daarvoor een bonus van 1500 endorsments. Daar kan hij toch niets aan doen? En beweer nou maar eens in alle ernst dat deze onverdiend zijn!

Hou toch op met dat stalken van Frens, het is gewoon zo’n goede jongen.

gravatar

Frens heeft vorig weekend drie talen bijgeleerd, plat Oekraïns, hoog Oekraïns en Turks. In ruil daarvoor heeft hij afstand gedaan van het Fries (eigenlijk een dialect), het zuid-Pools, en het Catalaans of zoiets.