Uber richt zich ook op transport van radioactief materiaal

Particulieren vervoeren kernafval tegen scherp tarief

Vervoersbedrijf Uber gaat zich vanaf donderdag ook richten op het transport van kernafval. Het bedrijf wil aanbieders van radioactief materiaal via de dochteronderneming UberNUC verbinden met particuliere chauffeurs.

In een persverklaring licht Uber de stap toe: “Gevestigde transporteurs maken veel kosten voor overhead en luxe vrachtwagens, waardoor ze vaak extreme tarieven hanteren. Als straks iedereen met een busje het afgewerkte uranium kan komen ophalen, scheelt dat kerncentrales handen vol geld.”

In het Verenigd Koninkrijk is de dienst al een succes. John Moore, hoofd transport van opwerkingsfabriek Sellafield: “Vroeger moest ik maanden van tevoren bellen en lag de kiloprijs op astronomische hoogte. Via de app van UberNUC kan ik binnen anderhalf uur een auto met aanhangwagen bestellen. Ik reken contant een paar tientjes af en ben weer van mijn atoomafval af.”

Voor veel chauffeurs is nucleair transport een leuke bijverdienste. Henk (59) rijdt dagelijks gehandicapte kinderen naar hun dagbesteding: “Dat is geen vetpot. Ik was al langer aan het rondkijken of ik meer met dat busje zou kunnen doen. Nu breng ik ‘s avonds een lading kernafval weg en haal ik ‘s ochtends de kinderen weer op. Mijn baas merkt daar niks van en ik kan het vrouwtje af en toe eens mee uit eten nemen.”

Traditionele transporteurs beraden zich op juridische stappen tegen de nieuwe service. Zij stellen dat particulier vervoer de markt verpest. De directie van Uber heeft al aangekondigd bereid te zijn eventuele gevangenisstraffen voor chauffeurs uit te zitten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Über nóg een niche zoekt in de afvalmarkt, kunnen ze afgewerkte laagradio-actieve klokkenluiders naar een laatste rustplaats vervoeren. Die zijn door “Petten” en Henk Kamp eendrachtig monddood gemaakt,
En “Petten”dan? Nou, maken jullie je daarover maar geen zorgen, met de komende herfststormen loopt deze kerncentrale een goede kans in zee te spoelen, à la Fukushima (op z’n Noordhollands: Fuckyouziemaar) ondanks de zandsuppletie, die na de storm van vandaag al weer helemaal zal zijn weggespoeld.

Reageer
gravatar

Win-win! Met de donkere dagen op komst. Wat een vreselijk milieuvriendelijk idee. Daar kan Melanie nog een puntje aan zuigen. Twee vliegen in één klap: Infrastructuur èn Milieu.

gravatar

Ja, nu kunnen we voor vervoer van mensen en allerlei zooi wel die peperdure professionele chauffeurs omzeilen, maar waarom kan ik voor een hersenoperatie nog steeds niet terecht bij een prijsvechter? Waarom zijn wij voor hersenoperaties e.d. nog steeds gebonden aan die peperdure specialisten in die officiële ziekenhuizen?

Reageer
gravatar

ik snap dat wegbrengen niet. je kunt er perfect de caravan mee verwarmen, de elektrische fiets opvoeren en als je er wat van in je koptelefoon doet, dan schijnt je geheugen ook veel langer goed te blijven.

Reageer
gravatar

Zoals is te lezen bij gerelateerde berichten bestaan er al Uber-ambulances. Mijn busje is daar ook voor geschikt. Dus als je gewonde gehandicapten een stralende dag wil bezorgen moet je mij hebben (wel via Uber uiteraard)

gravatar

Beste Mark,

kunnen we niet ook een Uber-brandweer instellen? En als we dan toch bezig zijn een Uber-politie? Hoewel dat laatste misschien Godwinideeën oproept… Vind onze Corrie vast prachtig…

gravatar

Nog een paar weken dan komt de UberSint en zijn UberPieten op zijn Uberschimmel per Uberstoomboot uit UberSpanje weer aan.

Dan mag ik mijn Uberschoen weer opzetten.

Reageer
gravatar

De UberNUC app lijkt mij niet winstgevend, zoveel radioactief materiaal is er ook weer niet.

Winstgevender lijkt mij een Uber app voor gemeentes te ontwikkelen om uitgeprocedeerde asielzoekers over de grens te zetten.

Het is een groeimarkt want er komen steeds meer bij. Die “gasten” brengen alleen maar ziektes en criminaliteit met zich mee, dus weg ermee!

Bijkomend voordeel is dat je het busje flink vol kunt stouwen, dat zijn ze nu eenmaal gewend.

Corrie.

Reageer
gravatar

Geweldig idee – ik ga dat in België en Duitsland ook lanceren. Als we nachttransporten doen hebben die asielzoekers niet eens woonruimte nodig!

Zoals we gewend zijn van de PVV en Corrie: een praktische oplossing voor iedere fobie.

gravatar

Corrie

Ik vind het niet leuk, dat je je als UberRacist afficheert.

Ik ga je rapporteren bij de Uberminister Opstelten en zijn Uberstaatssecetaris Teeven.

Dat zal je leren. En vanaf nu is het devies:

UBER UND AUS

gravatar

Beste Corrie,

Het duurt veel te lang voor asielzoekers om uitgeprocedeerd te raken, waardoor jouw idee ook niet snel winstgevend lijkt.

Ik denk dat we je idee kunnen verbeteren als die UberApp de asielzoekers wat meer sturing bij het procederen geeft zodat ze eerder uitgeprocedeerd raken ….. Want die asielzoekers willen natuurlijk ook niet ergens bijven plakken waar ze niet gewenst zijn.

Kijk, zo komen we ergens ….

gravatar

@L. de Behanger
Met jouw voorstel zullen de asieladvocaten niet erg blij zijn. Asielzoekers zijn een melkkoe voor ze. Ze derven er inkomsten uit.

Ook al weten ze dat een nieuwe procedure opstarten geen enkele zin heeft doen ze het toch, dan kunnen ze er nog wat extra centjes uit persen. Centjes dat door ons belastingbetalers wordt opgehoest.

Het gaat hen helemaal niet om recht of onrecht.

Corrie.

gravatar

Toch begin ik de familie Paulussen hier op de Speld te missen nu huistrol Corrie zoveel aan het woord is. Zucht.

gravatar

@TOCH: Ach, de berichten van Corrie zijn over het algemeen onzin, als ze al leesbaar zijn door alle taalfouten. Dus eigenlijk kun je ze gewoon overslaan.

gravatar

jaja! Ik Donderdag graag bestelling plaatsen voor Amsterdam centraal.

gravatar

Ik snap echt niet dat dit kan, eerst dat Uber-pop en nu dit. Dit gaat echt veel te ver! Atoomafval moet door profs worden afgehandeld en niet zo via een app.

Reageer
gravatar

Dus jij, Tante_Anne, wilt beweren dat ik geen prof ben in het vervoeren van kernafval? Mijn bus is door een professionele beunhaas speciaal ingericht voor dit transport. Ik heb nu zelfs de mogelijkheid om zowel gehandicapte kinderen als ook kernafval gelijktijdig te vervoeren. Dit is dus ook nog eens goed voor het milieu. Een win-win situatie lijkt mij zo.

gravatar

Henk dit staat allemaal al in het artikel, wil je ophouden met dit soort herhalingen van de verhaaltjes over je zelf!!!

Schaamteloos jezelf een beetje promoten hiero, daar zijn we niet van gediend bij de Speld

gravatar

Zolang er wordt getwijfeld of wij als Uber-menschen niet professioneel werken, ben ik helaas genoodzaakt om mijn eigen zaak te blijven promoten. Je moet weten: die bus was een flinke investering!

gravatar

Deze mensen zijn heel professioneel, en regelen alles voor je. Via Airbnb® is zo een opbergplek geregeld.

gravatar

Ja dat doen wij hier in rusland al jaren. Dat het de markt verpest, dat hebben wij hier opgelost door in der tijd de vrijemarkt gewoon helemaal af te schaffen

Reageer