VVD: camera’s in plaats van OV-chipkaart

Partij wil filmen waar reiziger in- en uitstapt

Als het aan de VVD ligt, wordt de OV-chipkaart op korte termijn vervangen door camera’s op het station. De partij wil filmen waar de reiziger in- en uitstapt en op basis van die informatie achteraf een rekening sturen.

VVD-Kamerlid Betty de Boer denkt dat het plan alleen maar voordelen voor de reiziger heeft: “Met een camerasysteem hoef je nooit meer na te denken of je wel genoeg geld hebt om te reizen. Eigenlijk hoef je als reiziger helemaal niets meer, behalve duidelijk herkenbaar in beeld komen.”

De Boer stelt dat de huidige OV-chipkaart in veel opzichten niet aan de wensen van de burger voldoet: “Als je het aan de mensen zelf overlaat, gaat er helaas altijd wel wat mis. Kun je ervan op aan dat iemand die uitcheckt in Almelo daar ook echt is geweest? Met een camera wel, die liegt niet.”

De VVD wil camera’s plaatsen bij de ingang, op de perrons en in de trein zelf. De Boer: “Door de reiziger tijdens de hele reis te filmen, kun je zwartrijden bestrijden zonder onnodig veel personeel in te zetten. Bijkomend voordeel is dat je in de gaten kunt houden of er andere onoorbare zaken plaatsvinden, zoals praten in de stiltecoupé.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, dan wordt ‘t weer intiem en persoonlijk op de perrons!
Met een leuke cameraman of cameravrouw erbij en een keuvelig tweegesprekje.
De verkoop van de beelden aan NCRV Man Bijt Hond wordt ook een geheide knaller!

Vast een paar vragen voor de Camjo:
– En?
– Weertje he?
– Vanavond thuis?
– Moe?
– Nee, niet moe?
– Waar vandaan, waar naartoe?

(de lege gele NS-informatieborden kunnen hiervoor mooi als autocue dienen)

Reageer
gravatar

Dat filmen is wel het stomste wat je kunt toestaan als burger.
Zo kan de overhied ten alle tijde volgen wat zijn burgers doen.
En reken maar dat ze het ook doen want de mogelijkheid is er en de mogelijkheid maakt de dief.
Ook al bezweren ze ons dat ze dat nooit zullen doen en onze privicie door hun niet geschonden zal worden.

Reageer
gravatar

Dé Krant van Wakker Rechts Nederland is er dus qua humor op vooruit gegaan sinds men als tabloid op tabloid-formaat is overgegaan? Ik zie het al helemaal vóór me: ‘satire’ in De Telegraaf;
– Dick Swaab ontdekt Locatie en Gewicht van de Ziel
– VVD ontdekt bestaan van “de kleine man”
– Bankdirecteuren ontwikkelen -vrijwillig- een ethiek,
– Einde van De Wereld, Goldman Sachs en IMF is nabij en
– 11/11 de Triple Dip; want drie keer is echt Scheepsrecht.
Dat wordt nog Rechts Lachen, Gieren en Brúllen.

gravatar

In het kader van de perfectionering van dit ‘Brave New World’-concept kan -dankzij de nanotechnologie- ook worden overgegaan tot het combineren van OV-chipkaart met locatiebepaling per NSA-satelliiet, registratie van afgelegde kilometers, microfoon inplant in het middenoor die verdachte transacties boven € 25.000,- doorgeeft aan Deysselbloem, tasters ingebouwd in steunzolen die bewegingen registreren en een chip die automatisch snelheidsovertredingen registreert op DNA en BSN van de drager

Reageer
gravatar

Wij van de NS kiezen altijd voor een aanpak die de reiziger dupeert en ons bevoordeelt, wanneer wij, zij of iemand anders iets verkeerd doet.
Daarom zullen wij per 1 januari 2016 iedere nederlander dagelijks het geld gaan afhouden voor een maximale ritprijs eerste klas, en moeten zij bij ons reclameren als zij op een bepaalde dag niet, korter of per tweede klas hebben gereisd. In het begin zullen wij coulant zijn, want de klant is koning, tenslotte (ha ha ha).

Reageer
gravatar

Zo nu horen jullie ontevreden reizigers het ook een keer van de NS zelf.: “klant is koning”

ZIE JE NOU WEL.

gravatar

ZIE JE NOU WEL.

gravatar

Als nu iedere reiziger een foto van het instapstation maakt bij het instappen en weer van het uitstapstation na het uitstappen ? Deze foto’s toesturen aan de NS en die kunnen dan de ritprijs vaststellen. Waterdicht, toch ?

Reageer
gravatar

Zo waterdicht als het spoorboekje, de planning van de NS en het onderhoud van ProRail.

De tweede kamer kan er voorbeeld aan nemen, en mijn werkgever ook!!

gravatar

Een geniaal opzetje om op langere termijn het Burka-verbod er door te kunnen drukken. Op korte termijn voorzie ik een stevige opleving in de handel in burka’s.

Reageer
gravatar

Goed idee! Je kunt dan ook gelijk zien of iemand recht heeft op ‘ouderenkorting’ of wanneer er een stel op het station loop op “samen reiskorting”. Iemand met een ‘Kruitvat’ tas kan gekoppeld worden aan een kruitvat actie.

Maar, de anonieme OV kaart dan? Mag ik dan met een bivakmuts op het station lopen?

Reageer
gravatar

Ja. Maar je moet wel veel kleingeld bij hebben. Anders red je het qua anonimiteit niet. Het kost ook meer. Toen ik uitvond dat ze met dat TOV gewoon per meter wisten waar ik was heb ik me een motorfiets gekocht.

WALEN willen dat ook ABSOLUUT NIET. Het is meer het idee.

Maar wat als ze eens iets echt kapot doen in Nederland? Pak nu een dijk? Geen enkele van die lui gaat dat riskeren. Met zes bommen staat NL onder water. In theorie.

Het is ook best mogelijk dat er NIKS gebeurt.

gravatar

Onze nieuwe Belgische regering WIL ECHT de mensen hun zakje wiet gaan afpakken. Het zijn net als kinderen.

Oude autos moeten ook van de straat af. En mensen zouden moeten gaan werken tot ze DOODVALLEN. Tot op heden heeft er nog niemand tot zijn 67 gewerkt.

Het is gewoon ENG om mensen te gaan afluisteren zie ook Watergate Affaire.

Zelfs als je de kans hebt DOE HET NIET. Dat trekt gewoon op niks. Het werk wel ferm goed.

Reageer
gravatar

Denk dat de tweede kamer ook oubollig aan een verplichte streepjescode tattoo zit te denken. Die zijn net als camera’s zo 2010. Nee dit kan je veel beter oplossen door iedereen zijn persoonlijke drone te geven. Pas dan kan je er echt voor zorgen dat de vervuiler betaald. Zeg maar een soort rekeningrijden+

Reageer
gravatar

Ik ga wel achter Hekking zitten. Die man blijft goud waard.

gravatar

Eigenlijk ben ik bang dat de camera ook gebruikt gaat worden voor andere zaken. Ivo Opstelten kan er ook een snelheid uit berekenen. Met een beetje pech heb je eindelijk eens een snelle vebinding en op tijd thuis. Later volgt de boete omdat de minimale reistijd is overschreden.

Reageer
gravatar

Heb ik net een auto gekocht om al dat gezeik met de OV Chipkaart te omzeilen, komt men met een schitterende oplossing die meteen alle nadelen van OV t.o.v. eigen, onafhankelijk vervoer wegneemt. Had men dit maar twee maanden geleden bedacht. VVD, je wordt bedankt.

Reageer
gravatar

Hedendaaghs automobiel is een broeinest der verdorven elektronica. In mijner tijd waren den eenigste vormen der track & trace, den dampende hopen vijgen welke uwer trouwe ros achter zich neer liet vallen.

Ook vergat men nooit uit te checken.

Ik zeg vierendelen en radbraeken de machinisten en conducteurs. Terug naar den goede oude tyd!

gravatar

Ik ben voor alle systemen waarbij je niet meer hoeft na te denken. Wanneer je iedereen in een soort Matrix-achtige omgeving aan het infuus legt weet je waar iedereen is. Dan is een OV chip of camerasysteem overbodig. Problemen met onveiligheid en (im)migratie zijn ook opgelost. Maar een camerasysteem is een stap in de goede richting.

Reageer
gravatar

Kunnen we in een ruk door koppelen aan de reizigers facebook-, twitter en whatsapp-account; dan weet de vriendenkring ook waar we ons bevinden. Kunnen ook op de actualiteit inspringen door een Zwarte-Pietscanner te implementeren tegen het zwartrijden?

Reageer
gravatar

Mits goed uitgewassen boezemt het mij geen angst in. Bij een dodenmasker zou ik wel wat bedenkingen hebben, je weet maar nooit hoe mensen reageren.

gravatar

Lijkt me machtig mooi als deze beelden openbaar worden gemaakt. Utopia en Big Brother zijn er niks bij!

Ik verwacht zelfs wel dat hier zendtijd voor kan worden ingeruimd op de NPO: wat te denken van een programma getiteld #treinleven?

Wat jij Reinout?

PS: Na die ziekenhuisflop van je zie ik hier wél mogelijkheden 😉

Reageer