Respect! Deze duif is trots op wie ze is

Like als jij ook vindt dat iedereen er mag zijn


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

marcel de duif is een eer elegante lekkere postduif die god is en iedereen zal vrezen voor zijn tweling broer de kwaadaardige stefan lieffs stefan

Reageer
gravatar

Lieve help, wat een smerig beest. Kan die niet snel voor bed, bad en brood in aanmerking komen?

Zo te zien een degeneré van de soort rotsduif die tot de Middellandse Zee van nature voorkomt. Die zijn hier eeuwen geleden ingevoerd als postduiven. Als je er zo naar kijkt, vraag je je af waar wij zelf vandaan komen.

Reageer
gravatar

Wel een beetje over het paard getilde arrogante oude geld duif. Maar ok. Met zoveel sociale druk durf ik het niet aan om deze dikke vette gedegenereerde dakduif niet te liken.
Schrijf er maar een like bij dan.

Reageer
gravatar

Geachte Speld.nl,

Na een aandachtige beoordeling van bovenstaande foto zijn we tot de conclusie gekomen dat deze duif niet juist in onze GBA staat geadministreerd. Wij willen u dan ook vragen of u wellicht een woonadres voor deze duif heeft zodat we een huisbezoek kunnen plegen waarna we onze database weer overeen kunnen laten komen met de werkelijkheid.

In afwachting van uw reactie verblijf ik.

Hoogachtend
J. Modaal
GBA-administrateur

Reageer
gravatar

Een duif wordt al van jongs af aan geconfronteerd met het ideaal-beeld van anderen over hoe een duif eruit moet zien!
Klinkt natuurlijk wel oké, maar het modelduifschap is maar voor enkelen weg gelegd, voor de rest zijn het niet meer dan onhaalbare dromen …….. en da’s eigenlijk best triest

Reageer
gravatar

Bij mij in de achtertuin probeert een Turkse tortelduif te nestelen.

Vanzelfsprekend accepteer ik dat niet en laat het beest dood schieten. Ik heb ook mijn trots.

De duif in dit artikel is wel oké.

Corrie.

Reageer
gravatar

Turkse tortelduiven zijn een beschermde diersoort in Nederland. Als je deze duif dus dood schiet overtreed je de Flora en faunawet. Als je de Turkse tortelduif toch kwijt wil uit je tuin moet je hem/haar levend vangen en buiten je tuin weer uitzetten. Vervolgens moet je hem/haar in het Turks uitleggen dat hij/zij niet welkom is in jouw tuin, anders blijf je bezig.

Succes gewenst!

gravatar

Beste Greet. Met de uit spraak “eigen duiven eerst” suggereer je dat duiven in het het bezit zijn van iemand(het woord “eigen” suggereert bezit). Daarmee ontken je de autonomie van deze dieren en dat is buitengewoon beledigend voor ze. Daarom wil ik je vriendelijk verzoeken dit soort uitspraken niet meer te doen.

gravatar

Hoi Sandra, nu ik je onzinverhaal heb gelezen over autonomie van dieren begrijp ik waar je geveinsde morele superioriteitsgevoel vandaan komt.

Je bent een dierenactivist. Dat zijn lui die altijd denken dat ze gelijk hebben, ze zijn niet voor rede en/of een andere mening vatbaar.

Jammer, ik had het gevoel dat we wel eens kennissen van elkaar konden worden. Helaas, voor iemand als jij is het teveel gevraagd van stompzinnige moraal te veranderen naar fatsoenlijk moraal.

Corrie.

gravatar

Corrie, is dit een voorbode van de komst van een Erdogans? Dan zou ik zeker korte metten maken met de Turkse duif

gravatar

Ik hanteer liever de voorschriften die kortgeleden door het Ministerie van Binnenlandse Zaken zijn opgesteld: je mag er alleen zijn als een onafhankelijk panel van vijf bouwvakkers je met gemiddeld een 7,5 beoordeelt.
Alles daaronder mag er dan enkel zijn op voorwaarde dat minstens twee van de vijf te kennen hebben gegeven dat ze hem er wel even tussen willen hangen.

Reageer
gravatar

Ik like hem want ik heb daar gewoon het lef voor. Ik wed dat de meeste mensen dat niet hebben, ik schat zo’n vijf procent van mijn vrienden en ik denk dat ik wal weet wie ze zijn. Die andere 95% procent zitten ook op het randje van mijn vriendschappen.

Reageer
gravatar

Ik heb ‘m op Twitter gezet, maar kreeg zoveel kritiek!!!!
Heb em maar weer verwijderd, dus liken? Nee, begin er maar niet aan