Camiel Eurlings nieuwe topman Valkenburgs gezin

Peoplemanager krijgt leiding over vrouw en twee kinderen

Camiel Eurlings heeft een aanstelling gekregen als topman van een gezin in het Limburgse Valkenburg. Hij krijgt in zijn nieuwe functie de leiding over een vrouw, twee kinderen en een cavia.

De oud-directeur van KLM tekent in eerste instantie een contract voor een jaar bij het gezin Ter Horst. Na de zomervakantie vindt een evaluatie van zijn functioneren plaats. Als hij de doelstellingen van het gezin (Tamara upgraden naar de havo en een derde kind implementeren) weet te bereiken, krijgt hij een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Eurlings volgt Evert ter Horst op, die onlangs na tegenvallende resultaten zijn congé kreeg. Madeleine Verhoeven (71) legt uit waarom zij de oud-minister gekozen heeft om haar dochter en kleinkinderen aan te sturen: “Camiel is een gedreven peoplemanager, die het gezin als de hoeksteen van de samenleving ziet. Ik beschouw hem als de ideale schoonzoon.”

Critici betwijfelen of Eurlings het lang zal volhouden bij het gezin. Eerder verliet hij de politiek voor een vergelijkbare functie in het privéleven. Dat werd geen succes.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er worden hier terecht opmerkingen gemaakt over uitstekende people managers die daarmee nog niet altijd goede caviamanagers hoeven te zijn. Hier zit naar mijn mening een hiaat in ons onderwijssysteem. Ondanks alle keuzemogelijkheden die onze dochter van 15 van alle kanten krijgt aangeboden, ben ik daarbij de opleiding Caviamanagement (hetzij op HBO-niveau, hetzij op universitair niveau) nog niet tegengekomen. Dit ligt wellicht ook aan het gebrek aan degelijke docenten (kip/ei?).

Reageer
gravatar

Roy is weliswaar ook geboren ‘in het Zuiden’, maar wel een Brabo en geen Limbo, hun beneden-Weertse G’s zijn nóg zachter. Trouwens, is huispakkenier Donders niet van de herenliefde? Maar Eurlings toch niet, of is hij recent uit de kast gekomen?

gravatar

Die egocentrische Yup heeft en kàn niets en is nu bij het bedrijfsleven door de mand gevallen, zal wel weer in de politiek gaan waar zoveel van die ‘losers’ zitten die elkaar zwaar overbetaalde luizenbaantjes toeschuiven, misschien een zeteltje in het Europarlement ?

Reageer
gravatar

Camiel Eurlings is niets anders dan een corrupte Limburger in de traditie van die provincie.
Door papa op het paardje van het old boys framework geholpen en er (gelukkig) nu keihard af geflikkerd.
Het is maar goed dat hij hier niet in de buurt woont, dan kan ik hem ook niet tegenkomen, die clown.
Een prima kotsmiddel overigens….

Reageer
gravatar

ten eerste is het “people manager”, twee losse woorden (tja, Hollanders die denken dat ze Engels kunnen, is mij wat), ten tweede: wat is hij werkelijk, qua Nederlandse taal?

Reageer
gravatar

“mensen beheerder”? (en nee, begin nu niet direct over onze gouden eeuw in de slavenhandel, die ouwe VOC koeien kennen we nu wel)

gravatar

Ik wil Eurlings helemaal niet onderschatten en ook niet afbranden, maar er is gewoon een voor de hand liggende, beter geschikte kandidaat. Dit lijkt mij een zeer goede baan voor Gijsbert Klapschans! Sinds diens carrière bij de HEMA stuk liep, is hij helemaal een beetje in het slop geraakt en ook uit beeld verdwenen. Maar zulk een grasparkiet-imitator, daarmee zou het gezin enorm geholpen zijn!

Reageer
gravatar

Ik hoop dat deze nieuwe functie beter aansluit bij zijn capaciteiten en ambities. Als de financiële beloning net zo ruimhartig is als bij KLM vermoed ik dat het met zijn motivatie wel snor zit.

Reageer
gravatar

Ik mis node de deskundige commentaren van de heer Viesman de laatste maanden. Hoe hij altijd elk onderwerp op zijn eigen centrale thema wist te herleiden, briljant! En alle off topics keihard afstraffen in de hem eigen stijl. Meneer Viesman we missen je!

Reageer
gravatar

Weggejorist (bij voorbaat al zelfcensuur toegepast, jammer dat dat nu al weer nodig is, ik had best wel een scherpe tekst over een topic van vorig jaar).

Reageer
gravatar

Houd ‘m even vast!
Volgende week beginnen we de deur-tot-deur collectes voor de stichting Meningloze medewerkers. Je kan em ook digitaal overmaken, als je die avond toevallig niet thuis bent. Hier ontvang je een flyer voor in je brievenbus

gravatar

En jawel …. daar is Colinda weer!
Alsof liefde, licht en kracht de magische formule is voor Camiel Eurlings.

gravatar

Camiel blijft Camiel. Ik denk dat hij ook het beste uit de verf komt als ideale schoonzoon! Hier moet hij het maar bij laten. Als hij het slim aanpakt, dan kan hij zich nog jaren lekker laten verwennen als ideale schoonzoon, zonder allerlei dingen op de hals te halen die te hoog gegrepen zijn.

Reageer
gravatar

Mjah …. Het zal wel een berichtje opleveren hier op de speld, over een jaar.
Tamara is niet te upgraden naar HAVO, ze was al nauwelijk compatible met MAVO. Plus dat de leveranciersondersteuning op HAVO einde dit jaar een soort End-of-Life gaat krijgen ….. onmogelijke taak als je het mij vraagt!!!!

Reageer
gravatar

Beste Wim,

Wil je je wel beperken tot je eigen post?
Wordt zo’n zootje hier, straks wordt in elke reactie een mening gevraagd. Dat willen we dus niet

gravatar

Altijd al gedacht dat een ex-minister geen goede manager kan zijn. Denk ook aan die man van de Balkenendenorm, waarvan ik even niet op de naam kan komen.
Vriend Rutte mag blij zijn als hij het na zijn premierschap redt als afdelingschef bij de Hema, maar dat is toekomstmuziek.
En over een Juncker-tassendragende, potloodslijpende ex-minister van BuZa wil ik het al helemaal niet hebben.
Maar de naam zegt het al: een minister is geen ster doch slechts een mini-uitvoering daarvan.

Reageer
gravatar

Wat mij nog onduidelijk is is of het hier een basiscavia betreft of niet?

Want ik vind het een beetje onredelijk als hij nu een dag ontslagen is en meteen een basis cavia aanvraagt terwijl hij daarvoor nog een behoorlijk salaris had waar hij best nog even op kan teren.

En er mensen zijn die het met minder moeten doen.

Reageer
gravatar

Laat hij maar Limmburggh blieve. Zijn sjpraok en specifiek vocabbelaer en zijn relaxte hauwing, lag in Den Haag soms moeielik. Het CDA moet hier voorzichtig mee omsjspringe, voor hij daar weer gaat rondjsjarrele.

Reageer
gravatar

Ik hoop dat hij bij dit gezin beter zichtbaar zal zijn bij een crisis dan bij de KLM. Want stel je voor dat de upgrade naar de havo mislukt. Of de cavia gaat staken voor betere verblijfsomstandigheden. Dan heb je wel een sterke man nodig.

Reageer
gravatar

Dit is zo’n typisch project waar de ene na de andere manager met een mooi bloemetjes-verhaal of zo’n Tsjakkkaaaaaahhhhh-instelling ‘het allemaal wel eventjes op komt lossen’, maar elke keer weer binnen no-time (of was het know-time) met nul prestatie en een dikke oprotpremie vertrokken is.

En wie mag er weer voor opdraaien? Yup, Jan L. de belastingbetaler. Let maar op, dit wordt gewoon weer betaald uit jouw en mijn centen

gravatar

Ik vrees het ergste voor Camiel. Hij heeft altijd een sterke man achter zich nodig voor de daadkrachtige zaken. Alleen dan heeft hij de handen vrij om te people-en.
Maar in een gezinssituatie met een sterke man achter je een vrouw aansturen…

Reageer
gravatar

Dat kan als alle fondsen in de index op 0 staan. De oude baas van Camiel heeft al getracht een voorzetje te geven hetgeen directe verwijdering uit de AEX veroorzaakt heeft. Sinsdien speelt Air France-KLM in de eerste divisie, ook wel bekend als AMX.

gravatar

Ik denk dat die cavia een probleem kan worden. Camiel Eurlings mag dan een gedreven peoplemanager zijn, met cavia’s heeft hij totaal geen ervaring.

Reageer
gravatar

Pff Sandra,

Er hoeft maar een keer cavia te worden genoemd en jij komt weer aanzetten met je nieuwe onderbuik …….

Maar ja, je hebt wel gelijk, zie mijn eerdere reactie!

gravatar

Hey Sandra, over onderbuik gesproken. Klopt het gerucht dat je hebt meegedaan met het Zeeman vrouwenondergoed reclamespotje?

Ben jij de vrouw met met die enorme onderbroek aan?

Corrie.

gravatar

Beste mensen,
De geruchten over een reclamefilmpje van Zeeman waarin ik te zien zou zijn in Corrie’s lievelingsonderbroek kloppen niet. Ik heb hier niet aan meegedaan.

gravatar

Ik denk dat hij in zijn eerste doelstelling wel gaat gaat slagen, de tweede zal lastig worden. Het implementeren van een derde kind vergt veel inspanning en toewijding en ik heb Camiel hier nog niet vaak op kunnen betrappen.

Daarnaast wordt het leiding geven aan een cavia ook regelmatig onderschat. Die beesten hebben een sterke eigen wil en dat gaat veel tijd kosten om hem in de nieuwe strategie te laten meewerken. Desondanks wens ik hem veel succes in zijn nieuwe functie.

Reageer
gravatar

Cavia’s zijn niet zo moeilijk.
Je moet ze gewoon een beetje tevreden houden, dan loopt het wel los. Om de maand een nieuw frontje, dan ben je al een eind op weg

gravatar

Ooit al eens proberen leiding te geven aan een cavia? Met die kleine pootjes is het vrijwel onmogelijk om die leidingen goed vast te houden hoor. Ik zie Camiel er niet snel slagen, maar dat is slechts mijn mening.

gravatar

Maar leiding dragen is natuurlijk ook niet voor iedere Cavia weggelegd. Ik vraag me af of Camiel wel in staat is de juiste competenties in een Cavia te herkennen om deze belangrijke taak uit te voeren. Zijn acties uit het verleden knagen toch een beetje.

gravatar

Rutger deed het op zich niet slecht, maar hij bleek elders nog een bijbaan te hebben bij een concurrent en dat was contractueel niet toegestaan.

Reageer
gravatar

Het gezin is zo’n typische sector waarin concurrentie dus funest is voor het algemeen belang. Waarom nationaliseren we die hap niet?
Dan kan alles ook gelijk efficiënter, leiderfiguren als Camiel Eurlings kunnen toch gemakkelijk drie of vier cavia’s aan?

gravatar

Maakt niet uit of hij aan het einde van het eerste jaar zijn doelstellingen gehaald heeft

Het is uiteindelijk toch altijd weer de cavia die ‘t ‘m doet