Bron: Wikimedia Commons - Euku

Camiel Eurlings onder Saoedische vlag naar Olympische Spelen

‘Ze begrijpen daar niet wat het probleem is’

Camiel Eurlings gaat gewoon naar de Olympische Spelen in Pyeongchang. Het IOC-lid staat in Nederland onder druk om zijn positie op te geven en neemt daarom onder de vlag van Saoedi-Arabië deel aan het evenement.

Eurlings is blij dat het probleem is opgelost: “De afgelopen periode was bijzonder moeilijk voor mij, en voor andere mannen die naar eer en geweten hun vriendin hebben mishandeld. In Saoedi-Arabië begrijpen ze niet wat het probleem is. Ik voel me er nu al thuis.”

Bert van Marwijk, oud-bondscoach van Saoedi-Arabië, denkt dat Eurlings en Saoedie-Arabië een goede match zullen zijn: “Camiel is natuurlijk wel een katholiek, maar hij is ook een man. Dan word je daar op handen gedragen. Er zijn verschillen, maar in de kern delen ze dezelfde moraal.”

Het Saoedische IOC-lid Nawaf Faisal Fahd Abdulaziz stelt één voorwaarde aan de aanwezigheid van Eurlings in de Saoedische delegatie: “Die belachelijke video van zijn speech op het CDA-congres in 2010 moet van YouTube worden verwijderd. Dat straalt af op ons land.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inderdaad Wiemersma; hier is Kumpel Eurlings meer op zijn plaats. Als Camiel na zijn ontslag bij IOC de luwte opzoekt, kan hij altijd nog gids in de voormalige Staatsmijnen ondergronds gaan. Bijvoorbeeld bij de opslag van hoog-radioactief afval uit de kerncentrales van Dodewaard, Borssele, Petten en Delft. Zo kan hij in religieus opzicht nog een ‘lichtend’ voorbeeld worden voor latere generaties omhooggevallen en diep gezonken bestuurderen.

gravatar

Sporten is gezond. Ik denk altijd na tijdens het joggen. Je kunt goed merken als ik net gejokt heb. Dan ben ik nog veel veel scherper. Als ik dan samen met koffiepraat overleg pleeg voor het volgende commentaar voel ik me weer helemaal Olympisch Kampioen. Koffiepraat is eigenlijk meer de editor, het echte denkwerk komt van mij.

Reageer
gravatar

Zodra eenzame profeten beginnen met in andermans nick name de meest kinderlijke spelletjes te spelen je die je maar kan bedenken weet je dat je ze hard in hun eigenwaan hebt getroffen.
Of om het op hun niveau te zeggen: ze op hun pik getrapt zijn.

Gefeliciteerd professor Maitreya! U hebt uzelf wederom overtroffen. De Nobelprijs voor kleinzieligheid ligt voor u voor het oprapen. U hebt hem verdiend.

gravatar

Camiel zegt wel katholiek te zijn, en gedraagt zich er ook naar.
Hij slaat zijn vrouw en n**kt z’n kinderen. Gelukkig heeft ie die laatsten niet.

gravatar

Eurlings, beste Adriaanse, is een vooraanstaand CDA’er en wel hierom: NOC- en IOC lid, ex-minister en ex-directeur van KLM. Het tuchtigen van te ‘mondige’ vrouwen is in Limburg (Limbabwe) deel van de volksaard. Vrouwenslaan is in klassiek katholieke families een van generatie op generatie, dus van vader op zoon, overgedragen ritueel. Opstandige vrouwen afrossen en ambtelijke corruptie horen gewoon ‘in het bronsgroen eikenhout’. We hebben het voorrecht -simultaan- iconen van beide specialisaties te mogen aanschouwen, Camiel Eurlings (CDA) en Jos van Rey (VVD) broederlijk verenigd in hun streven Limbabwe op de nationale kaart te zetten. Glück auf, Kumpel.

gravatar

Ik zie het nog helemaal voor me, die klassieke scene uit Monty Python’s “The Life of Brian” waarin er puntzakken stenen werden verkocht om te stenigen.

gravatar

Eurlings had zijn vriendin inderdaad moeten stenigen om onder Saoedische vlag te mogen uitkomen.