Slagter: omroepplannen hemeltergend redelijk

‘Het is je reinste logica'

Omroepbaas Jan Slagter (MAX) heeft met grote ontsteltenis gereageerd op de plannen van staatssecretaris Dekker om de Publieke Omroep te reorganiseren. Volgens Slagter zijn de plannen ‘logisch, helder en funest voor mijn baan’.

“Je krijgt bijna het idee dat ons hopeloos verouderde en omslachtige omroepbestel niet gewaardeerd wordt in Den Haag,” laat Slagter weten. “Dat vriend en vijand het erover eens zijn dat dit systeem volstrekt achterhaald is, betekent nog niet dat dat ook zo is. De politiek is bezig met het naar de mond praten van de realiteit. Op deze manier wordt het onmogelijk om onze positie als lachertje van Europa te handhaven.”

Slagter ageert met name tegen het gezond verstand van Dekker: “Het is je reinste logica. Dit is van een hemeltergende redelijkheid waar je de moed van in de schoenen zakt. We dreigen met de tijd mee te gaan, iets waar onze doelgroep de dupe van zal worden. De staatssecretaris doet me sterk denken aan Berlusconi. Ook hij had een leidinggevende functie bij de overheid.”

De MAX-directeur krijgt bijval van presentator Frans Bauer: “Het publiek mag dan de grote winnaar zijn, maar we glijden af naar een modern systeem waarin rationeel wordt nagedacht over inhoud. Dat kan ertoe leiden dat de kijker straks precies weet waar hij aan toe is. De Publieke Omroep dreigt het uithangbord van de Nederlandse televisie te worden.” Ook Paul de Leeuw is het eens met de kritiek: “Als jij op een constructieve manier en met goede argumenten een publiek stelsel democratischer en eerlijker wilt maken, ben je bij mij aan het verkeerde adres.”

Dekkers idee dat er op dit moment nog te veel ruimte is voor amusement op de Publieke Omroep, berust volgens Jan Slagter op een misverstand: “Het is natuurlijk nooit onze bedoeling geweest om mensen te vermaken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wanneer men ghaet besuynigen op het publyke bestel, kan men beter bij den grondslagh van den ganse ellende beginnen. Gerrit Hiemstra de regenprofeet!

Radbraeken en vierendelen deesche onheilsheraut, en van het bespaerde loon kan hofnar de leeuw ook weer verder werken

Reageer
gravatar

De NPO, RTL, SBS en FOX maken mijn zaak kapot met reclames voor andere opticiens. Zelfs mijn vriendin gaat naar de concurrent omdat daar de brillen goedkoper zijn.

Alles wegbezuinigen zou ik zeggen.

Zelfs mijn reclame op de lokale radio in Xienix slaat niet meer aan door die grote jongens.

De opticien van Gisteren, ook wij zijn niet van gisteren.

Reageer
gravatar

Liefde, licht, kracht, kijken zonder zien, zien zonder kijken, verstaan zonder begrijpen en andersom en heen en weer. Ik kan dat ook allemaal met zo’n enorme joint. WUGHE UGHE (rochel).

gravatar

Straks staat er nog in het rapport dat de NPO een genuanceerd moet geven over de EU en over de multiculturele samenleving. Waar eindigt dit dan? Straks hebben we weer een holocaust.

Reageer
gravatar

Als de NPO genuanceerd berichten moet over de multiculturele samenleving is dat het einde van de reportages van de intocht van Sinterklaas.

gravatar

@Azijn: Dat verwacht ik niet. De holocaust is, net als de naqba (zie #7), het gevolg van een streven naar monoculturele samenleving. In een multiculturele samenleving is het ondenkbaar dat een bevolkingsgroep uitgeroeid of verdreven zou worden.
@Bral: Juist in een echte multiculturele samenleving is er ruimte voor een echte Zwarte Piet. Want daar is toch niks mis mee?

gravatar

@Kees
Toen ik jong was, had je praktisch geen multiculturele samenleving. Spanje zou een mooi warm land zijn. Dus ik maar hopen dat ik die ene keer dat ik te maken had met multicultureel, door ondeugend te zijn zodat Zwarte Piet me mee zou nemen naar Spanje. Maar mooi niet hè? Ze zijn gewoon niet te vertrouwen die “zwartjes”.

gravatar

@Kees22

Het streven naar een monocultuur kan echter alleen in een multiculturele samenleving. Misschien moet je daar eens over nadenken.

gravatar

” In een multiculturele samenleving is het ondenkbaar dat een bevolkingsgroep uitgeroeid of verdreven zou worden.” Lees deze zin nog even. En dan even op je allerhardst nadenken. Doe je best.

gravatar

In het nieuwe stelsel is er eindelijk ruimte voor private partijen om programma’s aan te leveren. Wij hebben bijvoorbeeld vergevorderde plannen om eerlijke en onafhankelijke uitzendingen te maken over de waarheid over Israël en de babymoordenaars van Hamas.

Reageer
gravatar

Mooi, dan zal de debiele steun voor die schurkenstaat snel afkalven. Kunnen we de steun aan dat roversnest eindelijk afbouwen en zaken doen met de oorspronkelijke bewoners, die dan een eigen, erkende staat gaan opbouwen.

Trouwens wel typisch dat dat nog niet eerder gebeurd is: kennelijk zat het hele stelsel stevig in de greep van Israelische en/of joodse leugenaars en bedriegers.

gravatar

Inderdaad, dan kunnen we zien dat Israël dus mensen vermoord die hun kinderen voor zich houden als schild. Heel gemeen die gasten van Hamas. Het is maar goed dat er weer 2500 van hen zijn afgeslacht. Klopt dat? En maar goed ook dat daarvan een groot deel kinderen zijn. Immers die kindertjes zijn al vanaf hun geboorte geïndoctrineerd om hun bezetter te haten, terwijl in Nederland juist geleerd werd om de moffen lief te hebben door hen al vroeg te leren de joden aan hen te schenken.

gravatar

Ach zo lang het publiek het wil blijven zien blijft dat programma zeker bestaan! Genieten van Joost’s dwalingen, Martin’s zangkunsten en Milou’s stralende voorkomen wil heel Nederland natuurlijk blijven doen.

Ik ben vooral blij dat de publieke omroep eindelijk echt publiek wordt. Dan kan iedereen zijn eigen programma maken en indienen. Natuurlijk ben ik blij met mijn eigen zendtijd, maar het zou helemaal fantastisch en grandioos zijn als iemand als Nicolien Sauerbreij ook tv mag maken.

gravatar

Ik vind dit bericht dan ook weer zwaar gemiddeld. Dit is nu weer kenmerkend voor het “weten waar de klepel hangt terwijl de klok niet luid”-poldermodel. Het is ook wel een beetje de pot die de ketel een pluim geeft omdat die het licht ziet. Het moet niet saaier worden met al deze terechte kritiek.

Reageer
gravatar

Het is allemaal de schuld van de Verlichting. Die leerde de mensen zelf nadenken. Het is een schande dat nu ook politici tot dit inzicht komen. Maar wacht maar af, straks vallen zij in de kuil die zij zelf gegraven hebben als de kiezers erachter komen dat ons politiek bestel een afspiegeling is van het omroepbestel. Straks mogen politici ook geen amusement meer leveren maar moeten zij zich beperken tot de taak waarvoor zij gekozen zijn: het land besturen. Dat zal banen kosten!

Reageer