‘Moslims moeten afstand nemen van auto voor hen’

Veilig Verkeer Nederland doet dringende oproep

Het is van groot belang dat Nederlandse moslims afstand nemen van de auto die voor hen rijdt. Dat vindt Veilig Verkeer Nederland. Volgens voorzitter Liesbeth Spies kunnen er ‘levensgevaarlijke situaties’ ontstaan als moslims geen gehoor geven aan haar oproep.

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu noemt de uitlatingen van Spies ‘goedbedoeld’, maar ze is het er niet mee eens: “Ik denk niet dat je moslims op die manier voor het blok moet zetten. Daarmee impliceer je dat zij sympathiseren met onveilig rijgedrag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

wat een absurde tekst in een multiculti land als nederland!
of je nu arm, rijk, moslim,chinees, rooms of hervormd ben iedereen moet normaal doen tegen elkaar.

Reageer
gravatar

Ik vind dit gewoon ongepast. Ik ben zelf ook moslim en ben ook vaak op de snelweg. Er zijn veel mensen die niet goed rijden. Niet alleen de moslims maar ook nederlanders, belgen etc. Als mensen denken dat alleen moslims dit veroorzaken zouden ze eens wat meer om hun kringetje heen kijken en dan pas praten. NOT EVERYONE IS A PERFECT PERSON ✨~ M.E.

Reageer
gravatar

Het wordt wel gevaarlijk als iedereen zomaar in het wilde weg in een kringetje om zich heen gaat kijken. Ik vraag me af of daar geen camera’s voor bestaan? De combinatie moslim en snelweg werpt een heel ander beeld op de problematiek.

gravatar

De Speld is ook al begonnen met moslims bashen? Snap het grapje ja, flauw…..Gelukkig hebben sommige mensen in de gaten waar de media men op een slinkse wijze naartoe stuurt met de gedachte.

Reageer
gravatar

Toen ik de titel van het artikel las, was ik ervan overtuigd dat geen enkel persoon met een normaal functionerend hersenwerk hier serieus op in zou gaan. Of ik had het mis, of het IQ hier is niet bepaald hoog: in dat geval raad ik jullie aan om je aan te melden als laboratoriumrat. Op deze manier kan je nog wat betekenen voor de maatschappij.

Reageer
gravatar

Wat is er verkeerd aan om berichten op de Speld serieus te nemen? Dit is nota bene een van de betrouwbaarste media in Nederland!

gravatar

Ik geloof niet maar weet wel zeker dat we alle gelovigen (die dus nergens zeker van zijn) op 1 baan en de ongelovigen op 2 banen moeten laten rijden.

Reageer
gravatar

Nou nou ik vind het wel erg hoe de moslims hier op reageren hoor. Alleen maar schelden op alle Nederlanders. En dan zeggen dat wij niet tolerant zijn.

Reageer
gravatar

Wat erg allemaal ….. En nog erger dat “moslim” een verkeerde kwalificatie heeft gekregen. Stel dat we het hier over katholieken of gereformeerden zouden hebben dan was het absurde aanzienlijk duidelijker.

Reageer
gravatar

Wacht even. Wel onderscheid maken tussen de ware geloven, natuurlijk.
Katholieken hebben het ene ware geloof, dus die hoeven geen afstand te nemen.
Gedeformeerden en allerlei andere protestanten nemen zelf al afstand van dwalingen.
Dus dat moslims nu te horen krijgen dat ze afstand moeten nemen, vind ik volkomen begrijpelijk. Het valt hen niet aan te wrijven, dus we nemen het niet kwalijk.
Maar duidelijkheid is wel gewenst, natuurlijk.

gravatar

Ze heeft wel gelijk. Als er een oude Golf aan je bumper kleeft en je kunt de bestuurder nauwelijks boven zijn stuur zien uitkomen in je achteruitkijkspiegel, dan weet je al hoe laat het is.

Reageer
gravatar

In veel Islamitische landen mogen vrouwen niet eens rijden. Eigenlijk is dat verbieden van het autorijden heel normaal voor moslims. Ik verwacht dan ook niet veel ophef.

Reageer
gravatar

De veiligheid zou er pas echt op vooruitgaan als moslims wat meer gevoel hadden voor gezonde humor en zelfrelativatie. Weg met die agressie.

Reageer
gravatar

Nederland democratisch mn neus. Elke keer een rasistische opmerking ….gatverdamme stelletje hypocrite. Kijk wie er meestal dronken achter het stuur gaat zitten en ander mans kindjes vermoorden …ja jullie Nederlanders!!!! Te gek voor woorden dit , dank je wel VVN!! 🙁

Reageer
gravatar

Volgens mij is het zo dat elke Nederlandse Moslim die een rijbewijs in bezit heeft deze ook gewoon zoals elke Nederlander bij het CBR heeft behaald. Niet bij ISIS of alqaida of whatever. gatver, wat een afschuwelijk nieuws dit.

Reageer
gravatar

Lieve moslimlandgenoten,

de speld is een satirische krant en boven elke verdenking van racisme verheven. Juist de domme islamhaters worden in dit artikel op de hak genomen. Vrede!

Reageer
gravatar

Normaal gesproken moet je helemaal niks van wat ik hier neerkwak serieus nemen maar nu ben ik dat wel even. Voor degenen die het niet door lijken te hebben, dit is satire. Er is in het echt niemand zo stom om verkeersregels alleen voor moslims te verzinnen. De meeste reacties zijn ook niet serieus bedoeld hoewel sommigen evenzogoed te ver gaan naar mijn idee. Ik ben wel van mening dat je bijna overal grappen over moet kunnen maken maar het zou fijn zijn als we daarbij wel elkaar respecteren.

Reageer
gravatar

Het is allemaal de schuld van de redactieleden van De Speld.

Het zijn cynische nihilistische lieden die alleen maar ironisch geschreven artikels kunnen schrijven.

Ze hebben geen respect voor het goede fatsoen.

Corrie.

gravatar

Ach Corrie, de Speld is prima zo. Het is alleen een beetje jammer dat sommige mensen bijna alleen maar beledigende/racistische reacties posten.

gravatar

Dat is waar Sandra, het is jammer dat op dit forum zoveel antisemitische figuren actief zijn terwijl Israël juist nu onze ondersteuning zo goed kan gebruiken.

Vergeleken met hen stellen onze problemen met die ongeletterde geiteneukers niets voor. Zelfs de 2e en 3e generatie is nog niet in staat een fatsoenlijke zin op te schrijven.

Het is een geluk dat de Nederlandse regering, ongeacht welk kabinet, altijd onze Israëlische vrienden zal blijven ondersteunen.

Corrie.

gravatar

@Sandra: De Speld is nou juist een van de weinige media die het aandurft om controversieel nieuws te plaatsen. De meeste andere media zwijgen dit soort maatregelen dood.
@Corrie: Ik snap niet waarom jij de joden er weer bijhaalt. Als de elke ochtend netjes onder de douche zouden gaan staan, zouden die helemaal geen zin meer hebben om gas te geven! Dan hebben ze toch automatisch voldoende afstand tot hun voorganger!

gravatar

Een moslim of moslima stapt altijd nuchter de auto in zonder invloed van verdovende middelen aangezien het niet mag van onze schepper. We dienen ons ook te houden aan de regels in het verkeer omdat we ons zelf of andere geen schade kunnen toebrengen. Wie zijn degene die dronken achter het stuur gaan zitten en mensen vermoorde. En wie zitten er altijd te bellen achter stuur, wie rijden door rood, wie rijden er met harde muziek rond, wie zijn aan het bumper kleven, wie houyden links aan steeds,
precies de ongelovige kaaskoppen dat is wat ik zie steeds.

Reageer
gravatar

Als ik het goed begrijp heeft ze het alleen over moslims. De rest mag het dan wel? Zijn het dan alleen moslims die geen afstand houden? Knap om dat te zien, wat de bestuurder voor een geloof heeft. Wat een domme uitspraak.

Reageer
gravatar

dit is weer zo een discrimineerende op merking van vvn en die kutwijf van minister schulds.
wij moslims moeten afstand houden van jullie alles etend alchol drinkende varkens.

Reageer
gravatar

Het zit in de nature vd mens om bang te zijn voor de waarheid; islam allah moslim hijaab moskee gebed vasten…er wordt vanuit de media en de gemeenschap continue messen geworpen vanuit allerlei hoeken om de waarheid in het kwade daglicht te zetten,want onbewust blijven ze zichzelf eraan herinneren omdat ze het niet durven los te laten..hoe meer de waarheid in het nieuws gebracht wordt hoe harder deze groeit in ummah.

gravatar

Zinlooss echt triest kunnen jullie geen krant meer vullen behalve met onzin berichten en voortaan ga ik lekker bumperkleven en ga ik jullie auto verkrachten van achteren .

stink kaasies

Reageer
gravatar

Ivm stankoverlast van varkenskoppen die zich niet dagelijks douchen moeten moslims voortaan afstand houden t stinkt zo erg dat we zelfs op de snelweg afstand moeten houden.
bij deze jullie zijn gewaarschuwd hou afstand en voorkom zo dat je dood gaat van de stank van die varkenskoppen

gravatar

Wollahila, echte stelletje hitlers hier. Allemaal Netayahu-opvolgers. Vuile zionisten. Zielig praten achter hun conputertje (of telefoon) maar buiten durven ze deze “moslims” die ze nu keihard beledigen niet eens aan te kijken. Het liefst steek ik jullie allemaal in 1x in de fik zieligerds.

gravatar

Je moet ook niet te dicht achter de schimmel van Sinterklaas lopen.
Dan loop je een groot risico op een trap van het paard.
Vraag Zwarte Piet er maar naar.
Zolang het nog kan.

Reageer
gravatar

Waar gaat dit naar toe joh??!!! Wat slaat dat nou weer op jullie stelletjes hitlers bij elkaar!! Gatverderrie ik spuug op jullie!! Ik ben een troste moslima al hamdouillah lekker voor jullie!! Ik ga lekker bumper kleven hahahhahah

gravatar

@ Kees 22: heb jij de zak van Piet wel eens goed bestudeerd ? – zolang dat nog kan tenminste – !

gravatar

DE overheid. Eindigt op -heid en is vrouwelijk. Dus ZIJ stelT de regels!
De redenering klopt ook al niet, maar de spelling beneemt al helemaal de lust om door te lezen.
Geen correcte inhoud èn geen correcte vorm.

gravatar

Ik vind moslims juist perfect rijden daar kunnen de ongelovigen nog een voor beeld aannemen bij een moslim zit je veilig in de auto bij een ongelovige moet je maar afwachten of hij geen liters alcohol in zijn strot heb zitten dus niet de weg op met Corrie ….

Reageer
gravatar

Zeg Albert hoe kom je erbij dat ik een ongelovige zou zijn.

Net zoals meneer Wilders van de PVV heb ik een keurige Katholieke opvoeding genoten.

Als gebaar van goede wil doe ik afstand van het feit dat er veel Katholieke geestelijken in het verleden waren die hun handen aan kindertjes niet konden afhouden.

Zo’n gebaar van afstand doen en fatsoen heb ik nog geen enkele moslim t.o.v. I.S. zien doen.

Corrie.

gravatar

De meeste mensen waarvan ik vermoed dat ze Moslim zijn, rijden best wel asociaal en achterbaks. Eerst zitten bumperkleven, dan inhalen en je met een terroristisch gezicht aankijken, en dan met opzet vlak voor je gaan rijden.

gravatar

Het is ook van belang dat iedere blanke wiens voorouders tot minimaal 4 generaties terug autochtoon Nederlander waren afstand neemt van de standpunten van Joris de Vries uit Hattemerbroek, die eens op een internet forum heeft laten doorschemeren misschien wel eens een mild-racistische uitspraak te kunnen doen, mocht hij ooit een allochtoon tegenkomen.

Reageer
gravatar

Wel handsfree he, anders moet je weer je handen in onschuld wassen!
Overigens kennen we het averechtse Israelische taalgebruik van vredesproces, doorlaatpost, sjaloom etc maar al te goed.

gravatar

Als ik achter een nederlandse vrouw of nederlandse opa rijd dan word ik echt gek. Dan doe ik pumper tot zij of hij wat harder rijdt.

Reageer
gravatar

Waar gaat dit over, waarom moet er nou weer een nietszegger opstaan om zo’n raar uitspraak te doen zonder enig uitleg en reden voor, en ik vind helemaal raar dat moslims hier reacties op geven laat dat mens toch lekker …… in haar eigen uitlatingen en ga gewoon de weg op. Ik persoonlijk trek mij er niets van aan en voel mij ook niet aangesproken want ik rij net als alle andere moslims niet gevaarlijk.

Reageer
gravatar

Waar gaat dit over, waarom moet er nou weer een leeghoofd opstaan om zo’n raar uitspraak te doen zonder enig uitleg en reden voor, en ik vind helemaal raar dat moslims hier reacties op geven laat dat mens toch lekker sti…. in haar eigen uitlatingen en ga gewoon de weg op. Ik persoonlijk trek mij er niets van aan en voel mij ook niet aangesproken want ik rij net als alle andere moslims niet gevaarlijk.

Reageer
gravatar

Ook moeten de christenen worden opgeroepen nuchter achter het stuur plaats te nemen, de hindoestanen om altijd goed richting aan te geven en de joden om hun bandenspanning in de gaten te houden. Zo houd je het verkeer veilig.

Reageer
gravatar

Je hebt helemaal gelijk maar daar wordt het wel ingewikkeld van. Daarom stel ik voor om een app te ontwikkelen die mensen tijdens het rijden kunnen raadplegen om te kijken aan welke verkeersregels ze zich moeten houden.

gravatar

Ik stel dan voor om die app zodanig in de voorruit te integreren, dat de bestuurder de aanwijzingen recht voor zijn neus te zien krijgt. Ik zou de achtergrond dan ook nog opaak maken, zodat de bestuurder zich op de aanwijzingen kan concentreren en niet door ander verkeer wordt afgeleid.

gravatar

Als goed christen kun je natuurlijk nooit nuchter zijn immers als je in de RK-kerk zit dan krijg je een glaasje wijn (het bloed van Christus) met een koekje erbij (het vlees van idem) Door de samenwerking tussen kerk en staat kan een onverlaat die niets in de klektebus heeft gedaan alsnog in de bus blazen door de boete die hij krijgt aan de kerk door te sluizen.

gravatar

Volgens de Koran is het verplicht voor moslims links te houden (“Het is de Wet van Allah die ons gebied hoe wij ons in het verkeer gedragen, niet die van de VVN’).
In Lombok (Utrecht) wordt nu een experiment gehouden, waarbij wordt onderzocht hoe dat te combineren is met de Nederlandse verkeersregeles.

Reageer
gravatar

Je wordt altijd (door) links ingehaald maar het is wel zo dat rechts je altijd tegemoet komt door links van je te gaan rijden. In Engeland is dat precies andersom. Dat land past zich nog steeds niet aan Europa aan. Het is me zo vaak overkomen dat ik keurig rechts rijd en dan kun je ook zien dat de Engelsen dat ook duidelijk zien en zich dan zelf voor de kop slaan en de andere kant op rijden, maar daarna toch weer de verkeerde kant op gaan. Dat kun je in de achteruitkijkspiegel zien.

gravatar

Tja en dan afvragen waarom er zo veel moslim jongeren naar Syrië gaan. Om te vechten voor een rijstrook waar ze lekker kunnen rijden zoals zij willen.

Reageer
gravatar

De Islam is een verkeersveilige religie en daarom zijn moslims per definitie geen weg-terroristen en daarom is het dus onterecht dat juist zij gevraagd worden om afstand te nemen.
Overigens snap ik niet waarom het er alleen gaat om afstand te nemen van de auto die voor hen rijdt. Ik vind zelf de mensen die de hele tijd op mijn voorbumper blijven kleven heel vervelend, daarom zou de VVN ook stelling moeten nemen tegen weg-terroristen die geen afstand nemen van auto’s die achter hun rijden.

Reageer
gravatar

Daar heb je helemaal gelijk in temeer als je af wil komen van die voorbumperklevers door wat langzamer te gaan rijden je juist weer last krijgt van achterbumperklevers. Een oplossing die echter maar tijdelijk is is om op het moment dat het geschikt is op de rem te trappen zodat je achterste bumperklever je met een klap op je achterbumper van je voorrijder krijgt zodat je binnen de kortst mogelijke keren met een ambulance naar de stad wordt gereden.

gravatar

Yo, Sandra, bull’s eye. Het is jammer dat de VvVVN hier zo rigide de verkeerswet voorschrijft. In het MiddenOosten schept men gewoonlijk afstand d.m.v. z.g. bermbommen die -ook op de rijbaan- op afstand tot ontploffing worden gebracht door de religie-politie. Zie je er te Westers uit of ben je van een verkeerde Islam-variant en je verschijnt in het politievizier, dan KABOEM en je haalt niet rechts, niet links, maar met een ballistische boog in. Helaas zelden met een goede afloop.

gravatar

Die voorbumperklevers zijn inderdaad vreselijk irritant. Net zoals kilometer lange files. Ik heb dan het geluk dat ik meestal helemaal vooraan sta.

gravatar

Jullie kk mama’s nu jullie dit zeggen rij ik elke kk hollander van de weg.en zou zeggen ga door met deze uitspraken tot er een aanslag wordt gepleegd kijken of jullie dan nog zo klinken stelletje racisten

Reageer
gravatar

Hollanders doodrijden is overbodig: je kunt beter de dijken doorsteken of simpelweg ophouden met droogmalen, dan loopt Holland vanzelf onder.

gravatar

Wacht maar Tarik, totdat jullie in de meerderheid zijn! Dan mag je niet meer klagen over minderheden en wordt elke klacht en vorm van ironie uitgelegd als discriminatie of aanzetten tot haat en dat is strafbaar!

gravatar

Ik vind religieuze auto’s ook altijd een beetje eng. Je weet nooit wat ze gaan doen. Voor je het weet snijden ze je af om een rondje rond de kerk te gaan rijden of blijven ze ineens stil staan om te gaan bidden.

gravatar

Gaaf, ik heb een visje op de auto. Dit betekend dat je er toch over nadenkt als je een visje ziet. Dat is nu juist het doel…. doel bereikt zeg maar.
Kiezen voor God heeft grote gevolgen, niet kiezen ook…

gravatar

Getrouwde moslim mannen eisen dat hun vrouw enige meters achter hen rijden. Veel beter dan haar op de bijrijdersstoel te hebben zitten en je overzicht op rechts te blokkeren. Getrouwde SGP mannen houden hun vrouwen zoveel mogelijk buiten het maatschappelijke verkeer; ook een mogelijkheid.

Reageer
gravatar

Ze houden hun vrouwen beter buiten het geslachtsverkeer. Zodat ze verder geen kindertjes meer krijgen om hun onzinnige sprookjes aan te vertellen.

gravatar

Hilbrand, hoe moeten ze dan aan hun gemiddelde van 16 criminele koters komen? En als ze dan geen kindergeld meer ontvangen, moeten ze zeker ook nog gaan werken?

gravatar

Het is niet “afstand” maar “aftands”, Je moet niet met aftandse auto’s op de weg rijden en doe je dat wel hou dan afstand.

gravatar

Speld,
Uw berichtgeving hier is onvolledig en wellicht daardoor misleidend.
Waarom dan is het ‘van groot belang’ dat moslims afstand nemen en welke zijn dan die ‘levensgevaarljke situaties’?
Gaarne volledigheid.

Reageer
gravatar

Dank voor uw scherpe opmerking, we gaan het artikel aanpassen.

In de tussentijd het vriendelijke verzoek uw PC uit te zetten tot de pagina automatisch opnieuw geladen wordt.

Alvast dank

gravatar

Misschien moeten we ze vragen om bepaalde kleding te dragen. Elke ideologie verdient een tweede kans. Ik denk dat alle uitkeringtrekkende PVV’ers dan graag tijdelijk aan het werk gaan in de textielindustrie, hebben die ook weer wat om voor te leven.

Reageer
gravatar

Misschien kunnen ze ook een proef doen met het op de weg verbieden van moslims, van zonsopgang tot zonsondergang, tijdens de ramadan.

Wanneer het een succes blijkt kun je het verder uitbreiden.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik ben er toch meer voor om moslims in het geheel te verbieden de weg op te gaan, zolang de weg in gebruik is door autochtonen.

Of een andere aanpak, waarbij een speciale rijstrook gereserveerd is voor moslims. Maar ja, die gaat dan ook alleen maar naar het oosten

gravatar

Het beste zou natuurlijk zijn om een speciale treinregeling voor hen te treffen, in de jaren veertig schijnen daar al Duitse tests mee te zijn gedaan. Het nadeel is dan wel dat we dan nog afhankelijker worden van Gazprom.

gravatar

Jullie zijn allemaal een pot STRONT ! Respectloze mensen wij blijven lekker nog in jullie kikkerlandje stelletje malloten.. En corrie schei uit met je zonsopgang hoop dat je de volgende zonsopgang niet ziet.

gravatar

Ik zou bijna denken dat jullie iets tegen Moslims hebben?
Dat vind ik eigenlijk niet kunnen in de huidige maatschappij.
Ikzelf heb niets tegen Moslims.
Ik vind zelfs dat elke Nederlander er een moet hebben…

gravatar

Corrie,

Volgend mij zijn een aantal mensen het niet met je eens. Ik denk dat er inderdaad heel veel problemen opgelost worden door mensen duidelijk voor de linker en de recherbaan te laten kiezen. Files komen dan wel in de Middenlaan terecht door mensen die overal maar bij willen horen… En dat botst op enig moment… Maar een allemansvriend heeft geen echte vrienden… Iets van een oud Nederlands gezegde

gravatar

Je kunt niet morrelen aan de ummah. Moslims zijn één lichaam, één geest en één voertuig. Het zou behoorlijk grof zijn om moslims daarop aan te spreken, daarmee kwets je mensen tot op het diepst van hun ziel. Niet gedacht dat VVN zo’n rechts reactionair clubje zou zijn.

Reageer
gravatar

Dat VVN een rechtse groepering is, lijkt me een vrij opvallend gegeven.

Waarom denk je anders dat het verkeer van rechts voorrang heeft?

gravatar

Niet om het een of ander Joep, maar ik ben ook niet van het links inhalen!! Ik ben liberaal en ga dus gewoon over de middenstreep! Dat zouden meer mensen moet doen!!