Paus blijft tegen condoomgebruik: ‘Je voelt gewoon helemaal niks’

Katholieke kerk houdt vast aan 'ouderwets' standpunt

De Katholieke Kerk zal zich ook in de toekomst blijven uitspreken tegen condoomgebruik. Het Vaticaan kreeg vaak kritiek op de “ouderwetse” standpunten over anticonceptie, maar Paus Franciscus houdt voet bij stuk: “Het probleem is dat je gewoon helemaal niks voelt. Het is alsof je hem in een oude schoen stopt. Ik bedoel: je gaat toch ook niet naar een parfumerie met een wasknijper op je neus?”

Het standpunt van de paus leidt tot een forse aanwas van nieuwe gelovigen. Woody (24) uit Amsterdam had naar eigen zeggen nooit veel op met het geloof, maar raakte geïnspireerd door de onwrikbare beginselen van het Katholicisme: “Het voelt gewoon veel beter zonder, maar echt: het is niet te vergelijken. Ik ben blij dat er tenminste één wereldreligie is die dat erkent.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Grappig dat je er een link bij doet waar je gelijk wat condooms kunt bestellen. Je hebt gelijk, de risico’s om het zonder te doen zijn veel te groot. Ik gebruik inmiddels al tientallen jaren condooms en ben er helemaal aan gewend geraakt. Merk in het vuur van de strijd eigelijk niet eens meer dat ik er een om heb. Het maakt mij dus eigenlijk niets uit! Rondom de ongesteldheid van mijn vriendin doe ook het nog wel eens zonder, en inderdaad, dat voelt natuurlijk lekkerder, iets intenser, maar als ik het de keer erna weer gewoon met condoom doe, ben ik nogsteeds erg tevreden met wat ik ondanks dat ‘ding’ toch nog voel en ervaar.
Wat mij betreft gaat het ‘samenzijn’ over love making, de intimiteit, de liefde en genegenheid naar elkaar!

gravatar

Sorry maar geloof dat hij hier nu de plank mis slaat! Als het alleen om het gevoel ging hadden we die condooms al lang de prullenbak in gegooid! Is hij hersenloos ofzo?

Reageer
gravatar

Condooms blijven verbieden is de enige manier die de Katholieke kerk nog heeft om totale ineenstorting van het ledental van de Katholieke kerk uit te stellen maar hoe lang nog?

Reageer
gravatar

Er leven 7 Miljard mensen op de planeet, and growing…. Overbevolking is het grootste taboe ter wereld. Met alle gevolgen van dien, Zou God dit gewild hebben ?? De condoom is niet het enige voorbehoedsmiddel. Ik wil ook liever kaal erin, maar geen kinderen.

Reageer
gravatar

Het verbaast me dat anno 2014. Sommige mensen nog steeds niet kunnen inzien dat religie (welke vorm dan ook) mind control is. En tevens de grootste reden waarom er zoveel oorlogen zijn en zijn geweest.

Reageer
gravatar

Beste Steve,

Jammer dat je de geschiedenis niet voldoende beheerst. Hitler’s ideeën vinden oorsprong in survival of the fittest en de basis daarvan ligt niet in een godsdienst. Volgens mij heeft WOII meer doden opgeleverd dan welke dan ook….

gravatar

Ik lig elke keer weer in een deuk om de reacties van verontwaardigde mensen die denken dat een dergelijk artikel serieus is! 🙂

Reageer
gravatar

Wat is de onderliggende intentie van deze MENEER??? Genotsverhoging of toch het opheffen van de geboortebeperking? bevorderen van het verspreiden van geslacht ziektes? Ongewenste zwangerschappen en toename abortus?
Ik pleit voor een weldoordacht Save SEX experiment en geen bemoeienis van Vaticaans onderricht in de wereld waar zij zich persoonlijk niet mee bezig mogen houden.

Reageer
gravatar

Frederik,

Durex is niet beursgenoteerd en is waarschijnlijk onderdeel van een groter bedrijf. Vroeger had je Amsterdam Rubber, maar dat heet tegenwoordig Amsterdam Commodities en houd zich bezig met handel in zaden en specerijen en (nog erger) is gevestigd te Rotterdam.

gravatar

@Bralhuysen, de handel in mannelijk zaad is ook heel lucratief hoor. En als je dat spul in een rubber zakje doet, merk Durex bv. dan kan het Vaticaan er zelfs mee op de markt gaan staan. Dan spreekt de paus straks op het plein voor het Vaticaan “Dank for de bloemen en saad”

gravatar

Hoe celibatair is deze paus dan? als hij deze uitspraak doet? behoort hij ook tot dat soort wat de katjes in het donker knijpt met en zonder condoom. Lang leve HIV.

Reageer
gravatar

Hoe celibatair is deze paus dan? als hij deze uitspraak doet? behoort hij ook tot dat soort wat de katjes in het donker knijpt met en zonder condoom

Reageer
gravatar

Paus Pius XII heeft in de encycliek “Onan qui volet” een lans gebroken vóór zelfbevrediging, het mocht oogluikend, mits het niet uit de hand liep. Moeders bestreden puberale sportvlekken in het beddengoed van hun zoons toen nog effectief met Biotex Inweek en Voorwas. De opvolgers van Pius hielden meer de hand aan het celibaat en sindsdien zijn er talloze misdienaars en koorknapen geschonden. Vreemd genoeg veel meer jongetjes dan meisjes: predestinatie of willekeurige celibatieke voorkeur?

Reageer
gravatar

Overbevolking lijd tot 90 procent van alle problemen in onze wereld. Hou toch op stelletje hypocrieten / massamoordenaars. En de kerk en sex is sowieso een vies woord gezien wat er allemaal gebeurd is.

Reageer
gravatar

Dat is ook maar hoe je het bekijkt. Je kunt ook een gigantische over bezetting creeeren en er dan een spartaanse behandeling overheen gooien. Dan heb je genetisch gezien 10% topkwaliteit. Voor de bikkelharde fokker is dat misschien de methode. Ik weet het niet. Maar dat ie werkt neem ik met gote zekerheid aan.

gravatar

Ik ben katholiek opgevoed. maar heb totaal niks meer met het geloof. En al helemaal niet meer door al het misbruik wat in het verleden en heden gebeurd is. De katholieke kerk roept dan hard dat priesters geen sex mogen hebben, dan zet ik mijn vraagtekens bij de uitspraken van de paus dat het gevoel met/ zonder condoom anders is? Hoe kan hij dit weten?
Tevens brengt hij de gezondheid van veel mensen in gevaar door onveilige sex te promoten.

Reageer
gravatar

zolang je alleen maar seks hebt met maagden dan valt het met die gezondheidsproblemen echt wel mee en dat de paus geen seks mag hebben zegt natuurlijk niets over wat hij mag vinden ik heb ook nog nooit iemand vermoord en toch vind ik dat mensen vermoorden slecht is

gravatar

Het verbaast mij om te zien dat de mensheid soms echt op hun kop gevallen is.

De mensheid heeft god gecreëerd omdat ze bang zijn van het onbekende.

Maar de logica is niet altijd daar. Wat kan je verwachten van geloven die uiteindelijk uit de duim zijn gezogen.

Draag een condoom als je a) geen kinderen wilt b) geen seksuele ziektes wilt. Als je echt zo dom bent om geen condoom te dragen om dat een priester zegt dat het niet lekker voelt, dan hoop ik dat jij geen kinderen krijgt.

Reageer
gravatar

Colinda wat lief!
En dat terwijl ik altijd zeg:” God is de valse adem in de liefde tussen jou en mij.”
De waarheid zal wel in het midden liggen;-)

gravatar

Ik vind de reacties echt niet te geloven en zeer slecht!! Gelovig of niet maar ik wil toch echt niet dat mijn kinderen zwanger of met ziektes thuis komen! Ophouden jullie!! Jullie gooien roet in mijn beste voorlichting

Reageer
gravatar

Stuur ze naar een klooster, ze nemen daar die zware taak met alle soorten van genoegen van je over (zonder condoom).

gravatar

Ach misschien willen die kleine jongetjes die misbruikt worden door vertegenwoordigers van de kerk het WEL met condoom doen, zodat ze geen ziektes oplopen ….

Reageer
gravatar

Helaas respecteren niet alle dames mijn religieuze overwegingen, ik doe het namelijk ook overtuigd zonder. Dit stuit echter nogal eens op weerstand.
Vreemd dat deze vreselijke vorm van Godsdienstdiscriminatie nog nooit door de media is opgepikt.

Reageer
gravatar

Wat een gelul weer, als jij seks wilt hebben met vrouwen zonder relatie neem je het er maar mee dat hun het voor hun eigen best wil met condoom willen? Als je hier zo’n tegenstander van ben is het heel jammer voor je maar dan zit je waarschijnlijk opgescheept met of veel alleenstaande moeders of jij met 10 kinderen. Eigen keus?

gravatar

Misschien moet Mevrouw Meerkerk (Meer Kerk) eens bekijken of het niet beter was geweest als haar ouders een condoom hadden gebruikt.
Of gewoon realiseren hoe deze site van De Speld in elkaar steekt.

gravatar

Geïnspireerd op Hans Teeuwen?

Net als de paus, de paus is ook tegen condooms, dus de paus en ik zitten op één lijn. Dat is fijn, ik had het er laatst met hem over. Hij zegt: “Hans, wat heb ik er aan als ik niks voel om mijn lul?” ”Ik zeg: “Ja, paus, jongen, dat weet ik toch ook allemaal niet.”

Reageer
gravatar

Mooi dat de Rooms-Katholieke Kerk voet bij stuk houd. Condooms zijn een product van satan en zouden verboden moeten worden!

Reageer
gravatar

Beste mevrouw Meerkerk, u bent hier vast op doorverwijzing van een krant waar het maatschappelijk belang van het nieuws omgekeerd evenredig is met de lettergrootte

gravatar

Misschien moet Mevrouw Meerkerk (Meer Kerk) eens bekijken of het niet beter was geweest als haar ouders een condoom hadden gebruikt.
Of gewoon realiseren hoe deze site van De Speld in elkaar steekt.

gravatar

het lijkt me ook dat als God had gewild dat we het met condoom zouden doen, we wel met een pakje durex waren geboren. echter heeft onze lieve heer de man zonder geschapen., dat was natuurlijk niet voor niets.

Reageer