Pino uit voorzorg zonder kostuum in OV

Dreigingsniveau opgeschaald naar ‘Poehee!’

Volgens de Vogelbescherming hebben radicale poeliers het gemunt op Pino. De vertolker van de Sesamstraatvogel reist op aandringen van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding voorlopig zonder kostuum in het openbaar vervoer. Het dreigingsniveau is inmiddels opgeschaald naar ‘Poehee!’.

Woordvoerder van de Vogelbescherming Tessa Verbeek: “Pino staat symbool voor onze westerse manier van leven. Hij (of zij, geen idee, red.) is bekend en heeft een uitgesproken profiel. Dat maakt Pino een target voor radicale vogelhaters die een daad willen stellen. Er bestaat een kleine kans dat er iets gebeurt, maar het zou de Nederlandse samenleving in het hart treffen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Van Pino kan wel lang gesmuld worden,

als Pino in handen valt van de poeliers dan scheelt dat toch minstens vijftig kippenlevens

Zo kan er ook naar worden gekeken; Pino als martelaar voor alle pluimvee

Reageer
gravatar

Ik denk dat het risico voor een aanslag op deze vogel al afneemt als hij (of zij) stopt met het praten met een hoge, lijzige stem, maar een krachtige bas gaat inzetten. Dat zal ze leren, de terroristen!

Reageer
gravatar

Ah.. Had al zo’n vermoeden dat het dreigingsniveau opgeschaald was van asjemenou naar poehee toen ik laatst Hakim tegenkwam in de tram. Ziet er niet uit, met baard.

Reageer
gravatar

Het moet niet nog gekker worden in dit land. Eerst mag Zwarte Piet niet meer, nu zitten we aan Pino te morrelen, Nederland begint zo op een grote psychiatrische inrichting te lijken!

Reageer
gravatar

Dit is een maatschappelijk onverantwoord bericht. Kinderen van 5 of 6 jaar die kunnen lezen, komen er op deze manier achter dat Pino geen echte vogel is en zo verpest je het kijkplezier en het geloof in Pino.
Dat is slecht voor de verkoop van commercials zowel voor, tijdens als direct achter het programma.
Wat vindt de hoofdredacteur hier van ?

Reageer
gravatar

Stichting Wakker Dier komt op voor de dieren. Want ieder dier heeft recht op een goed leven wordt er door ze geclaimd.

Maar een kek radiospotje om ons bewust te maken over het gevaar dat Pino loopt heb ik tot nu toe nog niet gehoord. Wat voor onbekende vogels geldt moet ook voor BV-ers gelden.

Iedere denkende aardbewoner weet dat vogelhaters erop uit zijn om Pino in stukjes verpakt onder een cellovaantje in de koelvitrine van de supermarkt te krijgen.

Ik ben donateur af!

Reageer
gravatar

Overigens vreemd dat militairen niet in hun camouflagepak mogen reizen. Dan klopt er toch iets niet met het camouflerend vermogen van die pakken (en hun tassen) en dienen deze terstond vervangen te worden.

Reageer
gravatar

De trein-camouflagepakken zijn een tijd geleden al afgeschaft omdat burgers steeds bij militairen op schoot gingen zitten met als gevolg dat die militairen steeds te laat kwamen omdat ze de trein niet uitkonden.

gravatar

Dan moeten de treinen en perrons maar allemaal in camouflagekleuren worden gespoten en alle andere reizigers ook maar in camouflagepakken met camouflagetassen reizen. En als we met mogelijke terroristen afspreken dat ze dat niet doen, is de veiligheid veel makkelijker te handhaven.

gravatar

Pino heeft verdorie de leukste burka van heel Nederland, en onder die burka huist de liefste, poezeligste ziel van heel Nederland! Is er dan niets meer heilig en veilig? Ik vind dit een zaak voor het koningshuis om zich mee te gaan bemoeien! Schande!

Reageer
gravatar

Of als een Londense metro. Eerlijk gezegd heb ik Pino nog nooit met kostuum gezien dus het kan ook een Bostonse marathon of een Joods museum zijn… Het kan ook best zijn dat hij verschillende kostuums heeft natuurlijk. Ik zou hem in ieder geval niet herkennen…