VS willen militaire steun van Oekraïne tegen IS

Obama laakt lakse houding Kiev

De weigering van Oekraïne om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen de Islamitische Staat zorgt voor steeds meer irritatie in de Verenigde Staten. President Obama vindt dat het op een NAVO-lidmaatschap azende land militaire steun moet bieden.

De Oekraïense regering wil liever vandaag dan morgen lid van de NAVO worden, maar heeft de Amerikaanse verzoeken om zich bij de ‘coalition of the willing’ tegen IS aan te sluiten tot nu toe steeds naast zich neergelegd. Obama wil de druk op Kiev om troepen en materieel naar Irak en Syrië te sturen nu opvoeren: “President Porosjenko moet beseffen dat IS ook voor Oekraïne een bedreiging is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Obama stelt zijn prioriteiten verkeerd.
Hij zou eerst Kim Jong-un van Noord Korea moeten aanspreken over diens schitterende afwezigheid in deze strijd.

Reageer