Bush: ‘Geen bewijs voor massavernietigingswapens IS’

Oud-president bekritiseert presentatie Obama

George W. Bush plaatst vraagtekens bij de legitimiteit van het Amerikaanse ingrijpen in Irak en Syrië. De oud-president heeft tijdens de presentatie van president Obama bij de Verenigde Naties geen bewijzen gezien voor de aanwezigheid van massavernietigingswapens in de Islamitische Staat.

“Hij heeft mij er niet van overtuigd dat IS daadwerkelijk chemische, biologische of nucleaire wapens bezit. Sterker nog: hij heeft geen enkele moeite gedaan om met bewijs te komen. Dat is wel nodig als je zonder VN-mandaat wil bombarderen”, aldus Bush in een interview bij CNN. “Je kunt het internationale recht best opzijzetten, maar dan moet je bewijsvoering wel deugen.”

De oud-president is niet op voorhand tegen militair ingrijpen, maar vindt dat zijn opvolger overhaast te werk gaat. Hij roept Obama daarom op om eerst een team van waarnemers te laten onderzoeken of er inderdaad wapens zijn. Bush schuift Hans Blix naar voren als aanvoerder van dat team, omdat de 86-jarige Zweed veel ervaring heeft met het zoeken naar iets wat er niet is.

Niet alleen de gebrekkige bewijzen voor de aanwezigheid van massavernietigingswapens zitten Bush dwars. Hij hekelt ook de langetermijnvisie van Obama: “Wat is het uiteindelijke doel van deze oorlog? Alleen het vernietigen van IS is onvoldoende. Als je vervolgens je troepen terugtrekt, glijdt dat land onherroepelijk af naar een situatie van chaos, met alle gevolgen van dien. Amerika moet de mensen daar het perspectief van democratie bieden.”

Voormalig vicepresident Dick Cheney gaat nog een stap verder. Hij denkt dat het Obama alleen maar om de olie van de Islamitische Staat te doen is: “Dat ligt er zo dik bovenop. De contracten voor de eerste pijpleidingen liggen bij wijze van spreken al op tafel. Mij maak je niks wijs.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb begrepen van wapenfabrikanten dat de AK-47 weer in massa productie gaat en daarom IS aangedrongen deze van de lijst van massa-vernietigingswapens af te halen. Want anders moet de consument en achter-in-de-tuin gebruiker te veel milieutax betalen. De AK komt in 7 kleuren uit – u kunt ook kiezen voor uw eigen motief – Een veld rode klaprozen is erg geliefd. Ook afbeeldingen van basis-scholen en plekken die duiden op hoger onderwijs zijn erg gewild – natuurlijk staat het adres er niet op.

Reageer
gravatar

ISIS heeft een beloning uitgeloofd van 2800 kamelen en een grote zak wiet voor wie de beide Bushen kan meesleuren naar hun bureel in Aleppo. Want DIE zijn ermee begonnen. Mensen vergeten dat soms.

Isis reageert wel wat bot met die onthoofdingen. Het is gewoon wachten tot ze onder mekaar ruzie krijgen om iets. Een bak Jupiler bvb. Of een kut waar de verkeerde z’n baardharen in teruggevonden worden.

.

Reageer
gravatar

Natuurlijk was de CIA tijdens de Golfoorlogen juist met het bestaan van massavernietigingswapens. De militairen hebben alleen verkeerd gezocht; ze zochten naar installaties en fabrieken. Het ware massavernietigingswapen bestond uit tienduizenden jongemannen, die zich verscholen in lemen hutten en dubieuze moskees. Nu zij de volwassen leeftijd hebben bereikt, zich doodvervelen want geen opleiding en geen werk, en niet kunnnen neuken want geen geld, is dit massavernietigingswapen alsnog afgegaan.

Reageer
gravatar

WTF????

Speld? Dit is serieus nieuws.
Waar is de clue? De punch-line??? Waar heft u de grap verstopt?
Dit gaat de verkeerde kant op, zelfs op de Speld is de satire ver te zoeken

Reageer
gravatar

Mensen kom op dit artikel is een grap, bush is zelf Irak ingegaan om wapens die er niet waren en puur voor de olie. Hij wordt hier alleen belachelijk gemaakt:p

Reageer
gravatar

2 cavia’s voor Bush ??

Dan komt ie over zijn budget en moet hij zijn caviatoeslag terugbetalen.

Dat heb ik net van staatssecretaris Wiebes gehoord

gravatar

Het zijn niet de bommen en granaten die je moet zien als aanwezigheid van massavernietigingswapens. Het zijn de mensen, de moslims, in die kamelenregio die de massavernietigingswapens zijn.

Ze zijn een bedreiging voor onze Joods-christelijke cultuur.

Toch jammer dat de publieke opinie nog niet zo ver is dat je de regio mag platbombarderen met de neutronenbom. Het dood alles wat levend is en laat de olie installaties intact.

Corrie.

Reageer
gravatar

JA!

Maar dan wil ik wel in het beloofde land wonen zodat we samen straffeloos op moslims kunnen schieten, zonder gemekker van de linksche kerk.

En ik wil de poster van mijn Geert boven mijn bed houden.

Corrie.

gravatar

Nou, ik moet natuurlijk eerst nog kijken of er nog een beetje een pikkie aan zit, voordat ik definitief ja zeg. Wie weet had ome Aaron zijn bril niet op bij de besnijdenis of had hij dat mes ook gebruikt om eerst tien boterhammen met pindakaas mee te snijden.

Corrie.

gravatar

Corrie en Likoed trouwen ? Dat zal me een inteelt geven; hun borelingen zullen al in de luier potsierlijke propaganda jengelen. Daar zal het midden-oosten niet meer van bijkomen.

gravatar

Corrie jij bent echt misselijkmakend, snap niet dat ze jouw reactie niet van deze site af hebben gehaald. Maar als we het oom ome adolf gaan hebben sta je zeker wel te janken?

gravatar

Dit roept Bush alleen om Obama zwart te maken. Bewijs, of geen bewijs, dat doet er net zomin toe als toekomstvisie. Belangrijk is dat we het signaal afgeven dat we oorlog willen.

Reageer
gravatar

Flauw van Cheney om dingen te suggereren zonder bewijs. En flauw van Obama om direct terug te wijzen.
Maar ja, Bush is de enige van de drie die aan de Ice Bucket challenge heeft meegedaan, dus hij weet hoe het is om van een koude kermis thuis te komen.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat die Ice Bucket op zijn dubbelganger was gevallen, George U.U. Shrub.

Moeilijk te bewijzen, maar in het geval van Bush zijn insinuaties meestal voldoende.