Kennissen ongelukkig met gezamenlijke treinreis na toevallige ontmoeting

‘We hadden net genoeg gespreksstof voor 5 minuten’

Door een toevallige ontmoeting op station Breda waren de kennissen Arthur van der Meulen (26) en Robin Prins (21) maandag genoodzaakt gezamenlijk naar Tilburg te reizen. De twee mannen waren daar precies even ongelukkig mee.

Arthur kwam met zijn koffie de Kiosk uit toen zijn oud-collega Robin net langs kwam lopen: “Ik kon met goed fatsoen niet doen alsof ik hem niet zag, we liepen praktisch tegen elkaar op. Normaal gesproken zou ik vriendelijk groeten en gedecideerd doorlopen, maar omdat ik verrast was, hield ik even in. Niet meer dan een fractie van een seconde, maar het was genoeg. Ik moest wel een praatje maken.”

Ook Robin zag geen kans om onder de gezamenlijke reis uit te komen: “De trein kwam net aanrijden toen hij vroeg hoe het nu met me ging, dus we moesten wel samen instappen. Ik besefte meteen dat ik de hele rit aan hem vastzat. Als het een langere afstand was, had ik nog kunnen zeggen dat ik dringend wat werk moest doen, maar voor die dertien minuten naar Tilburg was dat natuurlijk niet geloofwaardig.”

Tot overmaat van ramp kwamen beide mannen in een volle, maar nogal stille coupé terecht. Arthur: “De reis duurde gewoon net te lang. Ik heb niets tegen Robin, maar veel gemeen hebben we ook niet. We hadden net genoeg gespreksstof voor vijf minuten, dat vind ik al best veel. Daarna was het echt worstelen om onderwerpen te bedenken. Heel ongemakkelijk.”

Robin is vooral bang voor de toekomst: “Deze dertien minuten ben ik kwijt, daar is niets meer aan te doen. Maar de kans is vrij groot dat Arthur vaker dezelfde trein heeft. Hopelijk wordt het nu niet onbedoeld vanzelfsprekend dat we samen reizen als we elkaar zien. Ik denk dat ik dat kan voorkomen door de volgende keer alleen kort een hand op te steken, maar ik weet niet zeker of hij de sociale intelligentie heeft om dat gebaar te begrijpen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik begrijp serieus t probleem niet….is t een stunt om te kijken waar er publiciteit mee gehaald kan worden? Is t afzetting tegen andere onzin nieuwsberichten? Dan zou ik t nog kunnen snappen. Anders bied ik je graag een cursus weerbaarheid aan zodat je leert hoe je je ook zou kunnen gedragen in dit soort situaties…..

Reageer
gravatar

Ik vint dad de ENNES hierfoor ferantwoordeluk is. Gewoon voor iederreen een appart koepeetje maken in de trein vint ik. Met apparte ingangetjes,dus heeeel veel deurtjes aan de zijkanten van de trijn maken….Dat is mein mening en dat zal jullie ermee moeten doen!!

Reageer
gravatar

Ze mogen nog van geluk spreken, want rond die tijd gaat mijn zus ook altijd met de trein mee. Een leuke meid om te zien, maar durft door haar verlegenheid bijna geen gesprek aan te knopen.

Het duurt vaak even maar als zij eenmaal begint te luisteren is ze niet meer te stoppen

Reageer
gravatar

Mijn advies:
Koop een auto ( de mijne is te koop en ook al istie tien jaar oud, hij rijdt nog best lekker }
of zoek een andere baan
of ga verhuizen
of trek, als je na vijf minuutjes weer uitgel*ld bent met die man, aan de noodrem. En geef hem de schuld. Heb je nooit meer last van ‘m !

Reageer
gravatar

Met de trein reis ik nooit want dat is voor losers dus ervaring daarmee heb ik niet.

Ik heb wel ervaring dat ik op Facebook genegeerd wordt. Het lijkt erop dat mensen er ongelukkig mee zijn wanneer ik ze een like geef.

Als fanatiek “liker” stuur ik alle mannen die rechts van De Speld site op de sociale plug-in van Facebook staan een like. Geen enkele like krijg ik terug.

Opvallend is dat de meeste foto’s van de vrouwen lijkt alsof ze in het bordeel werken.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ben je een ervaringsdeskundige wat bordeelwerk en aanverwante zaken betreft, Corrie? (ik heb je hardhandig geliket trouwens. Hoe was dat?)

gravatar

Toen ik voorbij deze avatar scrollde dacht ik even dat er wat rotzooi op mijn beeldscherm zat. Toen ik was beter keek werd het duidelijk dat er wat rotzooi in de avatar stond afgebeeld.

gravatar

Misschien niet spannend, maar juist de rapportages over klein dagelijks leed laten zien hoe goed De Speld zich journalistiek in de samenleving heeft vastgeprikt.
Stel je nou voor dat Arthur vanaf nu telkens iets nieuws moet verzinnen om tegen Robin te zeggen… die vijf minuten gespreksstof zijn al op, dat gaat dus nog eens helemaal verkeerd aflopen!

gravatar

Waarom heeft Robin niet tegen Arthur gezegd dat hij doofstom was geworden? Of Arthur tegen Robin dat hij coupévrees had opgelopen, of melaats was geworden?

Het is allemaal zo eenvoudig als je maar je best wilt doen!

Reageer
gravatar

Omdat de CIA dit in haar database heeft staan.
De CIA heeft van iedereen informatie of ze wel of niet sociale interactie’s kunnen aangaan.
Dit is omdat de CIA wil dat mensen samen gaan leven in groepen ( net als dieren ) en dit nu als test doormiddel van stilte coupés. Dit was al het idee van president Lincoln ( kijk maar hoe stil het in zijn coupé was toen hij dood was )
Zodat we als groep elkaar vermoorden en er een elite overblijft die eerste klas reist.

gravatar

Mam! Je zou toch van de peecee, tablet en smartphone afblijven!
Zit je toch weer op internet. En gelijk al bij een serieuze site!

gravatar

Kom staat helemaal niet gelijk aan met.
Je schrijft het anders en bovendien betekent kom heel wat anders dan met!

gravatar

Hey moeders, je moet je zoon eens loslaten. Ben je echt zo dom dat je de noodkreet van je zoon niet begrijpt?

Waarom controleer je zijn browsergeschiedenis? Onderhand weet je toch wel dat hij gay is. Accepteer dat toch!

Pas maar op straks val je per ongeluk van de trap terwijl je zoon toevallig achter je staat en breek je je heup en kom je in een verzorgingstehuis terecht. Niemand die je dan komt bezoeken.

Smerig takkewijf!

gravatar

Leer mij Robin kennen, de rat staat gewoon te wachten tot hij een bekende ziet, om vervolgens als een rugzak aan je te gaan hangen en niet meer los te laten.
Arthur had wel erg veel mazzel dat hij slechts een reis van 13 minuten had.
Sterkte Arthur!

Reageer
gravatar

Inderdaad wel mazzel, echter is 13 minuten met gespreksstof voor 5 minuten nogsteeds erg lang.

Om dit probleem aan te pakken vind ik dat de NS alle treinen moet voorzien van gratis gespreksstofdispensers om zo een einde te maken aan pijnlijke stiltes buiten de stilte-coupés

gravatar

vergezocht hoor ik zeg altijd dat ik even naar de wc moet en blijf daar dan lekker de rest van de reis zitten superhandig ook als de conducteur langskomt aangezien ik altijd reis zonder kaartje en gespreksstof