Wilde Pieten onterecht afgeschoten

'Eerst resultaat van de landelijke discussie afwachten'

Het afschieten van drie wilde Zwarte Pieten, gistermiddag tijdens een kinderfeestje in het Gelderse Brummen, was prematuur. Dat heeft waarnemend burgemeester Alex van Hedel gezegd tijdens een persconferentie vanmiddag. De Pieten waren kort daarvoor nog door de brandweer bevrijd uit een aangepast kinderlied.

Van Hedel verklaarde de schietpartij enerzijds te begrijpen, maar drukte zijn burgers op het hart niet te snel het recht in eigen handen te nemen: “Hoewel in de landelijke discussie steeds meer een anti-zwartepiettrend zichtbaar wordt, is de strijd nog niet definitief gestreden. Zolang hij nog niet definitief is afgeschaft, is terughoudendheid geboden in het afschieten van de knechten van de Goedheiligman.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

spyder ski blouson pas cher
锘?a href=http://www.quebecgenpop.ca/SpryAssets/blouson-ski-spyder.html>blouson spyder 2014

Be Nice. C’est un must! Soyez gentil avec tout le monde. M锚me pas des gens sympas. A la lumi猫re color茅e (rose clair, turquoise, bleu clair, jaune, vert p芒le) robe de soleil ou une jupe avec de jolies blouses qui correspond. De plus des lunettes de soleil et chapeaux de…

Reageer
gravatar

Beste Spy who came in from the cold, heeft u vrij geciteerd uit de Franse editie van de electronische Wehkamp? Of gewoon Google translate ingeschakeld n.a.v. de weekaanbiedingen van Zeeman of de HEMA? Dit soort multilinguïstisch exhibitionisme vindt zijn oorzaak in aangeleerde inferioriteitsgevoelens, opgedrongen door omgevingsvariabelen tijdens de orale fase in de primaire socialisatie. Dit soort neurose is even moeilijk te onderdrukken als Gilles de la Tourette. Succes en sterkte er mee

gravatar

frey wille
frey wille ring

“Also abschlie脽end, wenn Sie Harry Potter und die Heiligt眉mer des Todes Teil 2 Film kostenlos herunterladen m枚chten, bin ich sicher, dass Sie, wie einfach die ganze Prozedur kann 眉berrascht sein – in der Tat, ich bin sicher, dass Sie finde es viel einfacher, als Sie urspr眉nglich gedacht.

Reageer
gravatar

Fijn voor jou! Dan mogen de pro-zwarte-piet-aanhangers op werkvakantie naar een land met veel slavernij en extra dwangarbeid.

Trouwens: ik ben tegen Z.P. maar ben hier geboren. Waar kan ik heen?

Reageer
gravatar

de anti zwarte pieten coalitie moet je hun nederlanderschap ontnemen omdat ze geen respect hebben voor nederlandse tradities, en hen terugsturen naar het land waar ze vandaan komen

Reageer
gravatar

Zo doen ze het in Iran en Koerdistan: een zwarte Sinterklaas met witte knechten. Op 21 maart, het Iraanse nieuwjaar.

In sommige Europese tradities zijn het eigenlijk kleine kobolden uit de hel, die voor straf goede daden moeten doen. Dat zal ze leren!

Reageer
gravatar

Ik snap niet waarom de anti-pietenbeweging zich alleen op Zwarte Piet richt. Ze voelen zich gediscrimineerd, omdat hun originele huidskleur overeenkomt met de traditionele kleur van de Zwarte Piet-vermomming. Dat deze mensen bij de Nederlandse bevolking allang niet meer het verband tussen de echte kleurling en de Zwarte Piet oproepen, schijnt ze geheel voorbij te gaan. Ze roepen eigenlijk meer een gevoel op dat ze verwant zijn aan DE ZAK. Lijkt mij dat als we De Zak vervangen, we goed zitten…

Reageer
gravatar

Pak je loopt ergens rond en mensen beginnen in groep overtollig lawaai te maken of de idioot uit te hangen? Meestal zijn dat Hollanders of Amerikanen. ‘Een Nederlandse Amerikaan die zie je al van verre staan’.

Wie is er dan de zwarte Piet? Aan iedereen scheelt wel wat. Je kunt de mensen toch ook niet gaan onthoofden? Omdat ze zat in een Kerstboom kruipen tot groot jolijt van ‘een hele hoop van hun’. Het zou natuurlijk wel helpen. Maar die lui van ISIS zie je zelden zat in een boom hang

Reageer
gravatar

Knecht (beroep)
Een knecht is iemand die als beroep hulptaken uitoefent die ter ondersteuning dienen van een hoofdtaak.

Een voorbeeld van knechten is de boerenknecht, stalknecht of paardenknecht. Deze knechten, waarvan er soms meerderen op een boerderij werkzaam waren, waren in het algemeen intern bij de boer gehuisvest. Vaak hadden ze een werkpaard te verzorgen. Deze dieren moesten zeer vroeg in de ochtend gevoederd worden waarna het enkele uren duurde voordat het paard bij werkzaamheden…

Reageer
gravatar

Het gerucht gaat dat Zwarte Pieten uit de Schilderswijk door de plaatselijke IS-afdeling aan een banpaal zijn genageld en tot 6 december as. onvrijwillig in hongerstaking zijn gegaan. Bij neutrale opstelling van het Kabinet, brengt Zijne Excellentie Kalief Al-Baghdadi een werkbezoek aan zijn filiaal in Den Haag om daar eigenhandig de gegijzelde Zwarte Pieten te onthoofden. Burg. J. van Aartsen (VVD) verzorgt de werklunch, I. Opstelten (VVD) en A. Pechtold (D66) prikken ook een vorkje mee

Reageer
gravatar

De foto bij dit artikel klopt helaas niet. Op de afbeelding staan de zogenaamde zwarte pieten afgebeeld (te herkennen aan het zwarte gezicht). Wilde pieten zijn veel kleiner dan zwarte pieten en hebben doorgaans een rode kleur. De hele wilde piet is zelfs geel (komt niet veel voor).

Reageer
gravatar

zijn ze helemaal gek geworden ofzo alle kinderen zitten erbij doe toch eens normaal man zullen we hun tradities ook lekker afknallen stelletje gestoorde idioten !!!!!!!!!!

Reageer
gravatar

Brummen lijkt op de een of andere manier steeds weer slecht in het nieuws te komen. Nu dit weer… het is wachten tot de eerste grootschalige straatrellen tussen de hooligans van de Oekense Boys en Sportclub Brummen gaan ontstaan. Net nu Brummen op zoek is naar een nieuwe burgemeester ontspoort dit dorp tussen Veluwe en IJssel helemaal. Het is te hopen dat Van Hedel het nog even blijft volhouden en niet voortijdig zijn biezen pakt om dit rampendorp achter zich te laten.

Reageer
gravatar

Eigenlijk vind ik het belachelijk dat een eeuwenoude NEDERLANDSE traditie zo wordt aangepast.. op ‘pieten’ schieten, waar slaat dat op. Zelf wist ik als kind niet beter dan dat piet door de schoorsteen kroop en daardoor “zwart” was: zwart van het roet. Ik hoop dat zwarte piet, desalniettemin donkerbruin / geen kroeshaar, gewoon blijft bestaan en we de traditie van ‘sinterklaas en piet’ ook bij mijn kinderen een familie-traditie wordt, zonder dat daar elke keer een rassendiscussie over ontstaat.

Reageer
gravatar

Huh??? Rassendiscussie??

In de discussie gaat het niet om het ras of discriminatie, het gaat er enkel om dat hij geen “Zwarte Piet” meer mag heten.

Al jaren lang is de nederlandse naamgevingsconventie dat iemands naam wordt uitgesproken beginnend met de voornaam, gevolgd door de achternaam. In Zwarte Piet z’n geval is dit andersom en zou hij Piet Zwart moeten heten. Maar ja, daar zijn er al een heleboel van.

Van Zwarte Piet trouwens ook …..

gravatar

Wat begrijpen, niets begrijpen. Zijn we onderhand gek geworden in dit land. Past het nog om hier gewoon gelijk een oordeel over te hebben. Ja, vind ik wèl!! Uit deze maatschappij deze creaturen.

Reageer
gravatar

Radjis,

Dit is zeker niet om te lachen. Er is al sprake van een verbod op zwarte pieten.
Als we ze nu ook nog zonder rede af gaan schieten, zullen ze zich gaan verkleuren voordat ze ons land binnen komen en dan is er helemaal geen houden meer aan.
Zie het al voor me dat er een rode, verkleurde zwarte piet door mijn schoorsteen komt. Ook de gezellig-avondje gedichten zijn dan moeilijker rijmend te krijgen

gravatar

Ja ho is ff, er kan weliswaar gezegd worden dat het prematuur is, maar waar is de gebruikelijke zorgvuldigheid van de Speld gebleven ? Wat was de aanleiding van het afschieten ? Wat hebben ze gedaan ? Wat hebben ze gezegd ? Ik stel voor: Eerst een goed onderzoek voor dat we dit soort uitspraken zo maar voor lief nemen. Bovendien zijn die pakken waarschijnlijk ook niet meer te gebruiken, er is dus een enorme schadepost. De heer van der Jagt en T Hoen hadden hier best wat vragen mogen stellen.

Reageer
gravatar

Dit klinkt weer hetzelfde als dat ‘onderste steen naar boven’-verhaal, daarin hebben we al eerder gezien dat het kortzichtig is de volledige waarheid naar boven te willen krijgen.
Zo zal ook hier dag in dag uit de vraag spelen of we nou wel of niet toegang krijgen tot het kinderfeestje en zal het maanden duren.

Beter om het gewoon op aannames te baseren, voor je het weet zijn de koters tieners en krijgen we nooit meer toegang tot dat kinderfeestje

gravatar

Niet zo angstig Joep, het is belangrijk voor pieten om te weten wat ze wel en allemaal niet moeten zeggen. We moeten juist voorkomen dat ze afgeschoten worden, want juist als er geen pieten meer zijn omdat ze allemaal afgeschoten zijn, weten zeker dat we geen toegang meer hebben tot dat kinderfeestje. Voorkomen is beter dan genezen. De kans dat ze weer opstaan acht ik namelijk niet zo groot, ook al zijn het pieten.

gravatar

Ik had nooit wat tegen de buitenlanders maar krijg nu toch steeds meer en meer een hekel aan ze….

ze hebben het er zelf naar gemaakt… ze zaaien haat

Reageer
gravatar

Min of meer toevallig, beste voorbijganger, is het zo dat Nederland intussen (anno 2014) ruim 17 miljoen inwoners telt. Uw telling laat echter getalsmatig het hele contingent Islamitische Medelanders buiten beschouwing. Niet erg aardig; waarom eigenlijk, deze negatie? Toevallig of tikkie xenofoob vanwege de averechtse IS-Schilderswijk-soap?

gravatar

Nee,

Mijn buurman, een japanner, heet ook Piet (al schrijft hij het wel iets anders als ik) en hij mag ook niet zwart zijn. Het ras heeft er dus niets mee te maken.

Ik denk eerder dat de kleur zwart gediscrimineerd wordt, ook aangezien wel vaker wordt gezegd dat zwart eigenlijk helemaal geen kleur is en dus ook buiten de kleurenwetgeving valt.

Ook zou je kunnen stellen dat het naamsdiscriminatie is, maar ja …. daar zijn namen ook voor

gravatar

De oplossing voor de Pietenkwestie is zo simpel… Sinterklaas komt uit Spanje, danwel Turkije. Nou, dat zeg ik: maak de Pieten niet minder zwart, maar Sinterklaas minder blank!
Laat de Sint dan meer op een echte Spanjaard danwel Turk lijken. Of: laat de Sint gespeeld worden door een Spanjaard/Turk? De blijkbaar op gespannen voet staande verhouding tussen blanke sint en zwarte piet is dan terstond verleden tijd.

Reageer
gravatar

Dank voor uw compliment! Ik was me niet bewust van enige serieuziteit in mijn reactie. Ik zal in het vervolg mijn reacties laten tegenlezen. Dank voor uw opmerkzaamheid!

gravatar

Geachte heer of mevrouw Afrader,

Dit is een tweede en tevens laatste waarschuwing.
Gelieve uw serieuze reacties voor u te houden.

U staat op het punt een IP-ban te ontvangen, welke enkel opgeheven wordt wanneer u een avond de vleesgrot van Corrie van hiernaast uitwoont.

gravatar

Salaam Aleikum, Afrader, een Turk als Sint Nicolaas? Lijkt me stug, ik zie de Katholieke Moederkerk niet zo snel een Moslim tot heilige (immers: Sint!) promoveren. Of heeft de Islam zich principieel en definitief losgemaakt van I.S.? Dat zal als een tele-geleide bom inslaan in het hoofdkwartier van IS Nederland in de Schilderswijk, Aleikum salaam.

gravatar

Sint en de Pieten moeten blijven. Gewoon een Hollandse traditie die je niet moet stoppen. En de pepernoten mogen ook niet afgeschaft worden! Ze liggen al in de winkel ………. Mmmmmmmmm!!

Reageer
gravatar

Wat nou Hollandse traditie?
Alsof er in de rest van Nederland geen Sinterklaas aankomt. Of over de daken rijdt, met zijn zwarte knechten, die merkwaardigerwijs allemaal Piet heten.

gravatar

Net zoals het blijkbaar een traditie is “kruidnoten” steevast “pepernoten” te noemen?

De echte “pepernoten” heb ik nu nog nergens zien liggen.

gravatar

Ach, die beesten fokken toch als de neten zodat we er in december alweer teveel hebben.

Het pietenprobleem roept om drastischer maatregelen zoals uitroken, bij opbod verbranden, de ruimte in schieten, voorbehoedsmiddelen in het voer en wat allemaal niet?

Verbijsteringwekkend dat je daar dan weer niets over hoort in de troonrede.

Reageer
gravatar

Corrie vanhiernaast… Allochtoon Is niet meteen buitenlands. Ik ben nederlander en allochtoon omdat ik in Duitsland geboren ben, mijn moeder in Duitsland en mijn vader in nederland. Wat ben ik dan als Nederlander?? Weet je überhaupt wat een allochtoon Is??

Reageer
gravatar

@Sinterklaas niet: de definitie die het CBS hanteert voor eerstegeneratieallochtoon is: geboren in het buitenland. Je bent dus gewoon allochtoon.

gravatar

Zwarte Piet was in de overlevering een overvaller en een woninginsluiper met die zak van hem vol zilverwerk. Afschieten is traditioneel geoorloofd. Pas als Sinterklaas met habijt en al doelwit wordt voor boswachters met een wildroer, ga ik een petitie beginnen!

Reageer
gravatar

Maar om ze in die greppel vast te laten zitten is toch ook humaan… ik had ze persoonlijk weer in hun natuurlijk omgeving uitgezet, daar zijn ze waarschijnlijk ook veel gelukkiger.

Reageer
gravatar

Mw. Piet krijgt er echter van langs met een héééél andere roede, en ze weet ook wel raad met die dikke vleesboom van knecht Pieterbaas

gravatar

De één zegt gekleurd, een ander noemt het zwart-wit, een volgende kan weer 50 tinten grijs herkennen, zo gaat het nou eennmaal.

Zou ook eentonig worden als alle berichtgeving in dezelfde kleur gebracht zou worden

gravatar

Misschien waren het wel gewoon negers! Daar hebben we er toch al veel te veel van in dit land.

Maar wacht tot het kabinet van meneer Wilders aan de macht komt, dan is er pas weer hoop voor de autochtone bevolking.

Corrie.

gravatar

Hoi Corrie,

Ik lees uw reactie over de hoeveelheid buitenlanders en hoop voor de autochtone bevolking. Ik vindt het jammer dat u het zo ziet.

Er is voor u geen hoop, los van het aantal buitenlanders.

gravatar

Hey Jan Chagrijnissen, waar ben jij mee bezig? Je moet je niet voordoen alsof je mij bent. Tussen jouw reply en de nep reactie onder mijn naam zit maar 3 minuten, dus mijn vermoeden is dat jij de grappenmaker bent die het heeft gedaan.

Pas maar op, straks laat ik je IP-adres door mijn redactievrienden van De Speld blokkeren. Voor de web moderator is het een koud kunstje om je IP adressen te blokkeren.

Een IP blokkade is wel vaker voor gekomen bij reageerders.

Corrie.

gravatar

Over verhuizen gesproken. Ik heb gisteren een breed plamuurmes gekocht. Daarmee verwijder ik de laatste restjes behang bij mijn buurvrouw die gaat verhuizen.

gravatar

Die buurvrouw kan maar geen afscheid van jou nemen, beste Tjiftjaf. En jij niet van haar, blijkbaar. Is dit jouw running gag (zoals het ontkolen van de Solex van Jeettje) of wonen jij en de buurvrouw inmiddels samen, mét een breed plamuurmes?

gravatar

Bij Zwarte Pieten geldt ook geen vrijheid van plaats op zondag. Vrijheid van plaats geldt voor Zwarte Pieten in de hele maand september (in verband met hun zomervakantie) en in de periode van 8 november t/m 7 december. Er had dus niet geschoten mogen worden.

gravatar

Zal wel een verwarring zijn geweest, het jachtseizoen op negeroïden is de 12e deze maand ingegaan en duurt tot eind maart 2015. Maar ja, deze komen van nature niet voor op kinderfeestjes, dus dat zal het premature feit zijn wat ontbreekt in dit artikel. Steven van der Jagt laat wel vaker dit soort steekjes vallen

gravatar

laat die mensen maar joh. ze begrijpen niet dat zwarte pieten niet zwart zijn omdat dat hun huidskleur is, maar omdat ze door de schoorsteen komen en daarom roet op het gezicht hebben. En kinderen genieten van een leuke traditie en mensen proberen het te verpesten door zich elk klein detail aan te trekken. Zielige mensen. Thuis blijd toch iedereen het gewoon normaal vieren.