Zorgen over opkomst extreem-averechtse groeperingen

‘Nederland niet immuun voor zelfondermijnende activiteiten’

Het kabinet is bezorgd over de toename van het aantal extreem-averechtse groeperingen in Nederland. Organisaties die precies het tegenovergestelde bereiken van de eigen doelstelling komen steeds vaker voor, schrijft minister Opstelten in een brief aan de Tweede Kamer.

De opkomst van extreem-averechts werd in andere West-Europese landen al langer gesignaleerd, maar in Nederland leek het tot nu toe mee te vallen. Volgens Opstelten is het echter naïef om te denken dat ons land immuun is voor de zelfondermijnende activiteiten van ultra-averechtse groepen: “Ook hier zijn er organisaties die hun doel compleet voorbij schieten, Denk bijvoorbeeld aan het CIDI, PowNed, de NS, 50Plus en RKC Waalwijk.”

Sociaal psychologe Roos Vonk, die al jaren in talkshows optreedt om het belang van haar vakgebied te ondermijnen, ziet een eenvoudige oplossing voor het probleem: “Door extreem-averechtse organisaties te verbieden, kunnen zij zich in de slachtofferrol manoeuvreren. Daardoor neemt de steun voor hun oorspronkelijke doel toe en zijn ze dus niet langer extreem-averechts.”

Volgens Opstelten is een verbod juridisch niet haalbaar. Wel heeft hij maatregelen als preventief fouilleren, cameratoezicht, hacken van computers, ontnemen van paspoorten, opslaan van reisgegevens, supersnelrecht, verhoging van de griffierechten en minimumstraffen aangekondigd om de opmars van extreem-averechtse denkbeelden te stuiten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Na Belgen gaan ze in Nederland ook Noren opsluiten in het gevang???? Geen terroristen gelijk Breivik natuurlijk. Maar toch lui die ze in Noorwegen niet meer moeten hebben. Een koekjesdief gaan ze ook niet helemaal naar Nederland overbrengen.

En na een aantal jaar moeten ze die loslaten. Zouden ze terug naar Noorwegen gaan? Of gaan we ze aan de hand hebben? Als zo’n gast al in een boerengat in de shit raakt, laat het los in Amsterdam. (?)

Reageer
gravatar

Als het Khalifaat er in Nederland doorkomt, dan mag ik in het Zuiden weer wiet gaan kopen. En komt Nederland zich hier bevoorraden met drank bvb Trappistenbier. Totaal illegaal natuurlijk.

Antwerpen gaat weer floreren gelijk in 1700. We kunnen dan ook wetten stellen zoals wie te zat is wordt de grens overgezet en aan het Khalifaat overgeleverd. Nee dat kunnen we ook niet maken. Zo gaan we onze klanten kwijtraken.

In België komt er gewoon geen Khalifaat omdat we met een aantal stammen…

Reageer
gravatar

Extreem Slinks pikt ook al jaren stemmers af van averechts. Gewoon niet meer stemmen is de beste oplossing. Net zoiets als: “just imagine: war breaks out, but nobody turns up”.

Reageer
gravatar

“just imagine: democracy breaks out, but nobody turns up”

Oh wacht, de laatste verkiezingen (EP) was dat ook voor het merendeel het geval..

gravatar

Mijn advies aan dit opportunistische kabinet : Een Cordon Sanitaire, voor alles wat Rechts is. Kunnen jullie daar in Den Haag; met de geitenwollensokken; de links wegkijkende zakkenvullers; en de Islamitische facisten; gewoon lekker hun gang blijven gaan. Want zij zijn tenslotte niet gevaarlijk…… Ik wens dat als het kalifaat straks in Nederland is gevestigd; zij als eerste aan de slag gaan met het testen van hun bijlen in de 1e en 2e kamer. Of vluchten jullie dan naar Canada of zo ????

Reageer
gravatar

Komt al in allerlei geledingen voor, organisaties, media, ‘raamkozijnen’
( spin > web > voortbestaan+ > spin := lekker hapje > weg spin > vele, nutvrij ontvallen insecten).
Niks Nieuws dus.

Avé Rechts

Reageer
gravatar

Crimefighters Opstelten en Teeven hebben nog een uiterst legaal martelmiddel ter beschikking: men kan verdachten verplichten (op video of dvd) de Algemene Beschouwingen en de Troonrede uit te zitten zonder in slaap te mogen vallen, en dan herhalen tot iemand alle lemma’s foutloos kan opdreunen en vervolgens om de kogel smeekt. En dat dan NIET doen. Tip voor de AIVD?

Reageer
gravatar

Wie zegt trouwens dat de AIVD de RAI niet mag afhuren voor massa-sessies? Yomanda wel en AIVD niet? Hoe lang kan het nou duren voor alle potentiële IS-Kalifaatsfans uit de Schilderswijk en Huizen pro-actief corrigerend zijn behandeld? Als Ahmedinedjad, Kamenei, Erdogan en Gül zich niet meer mengen in ons integratiebeleid, toch hooguit nog 2-3 generaties? AIVD stelt dat hooguit 1½ – 2 % van onze Medelanders averechts radicaliseert, hoeveel bezoekers kan de RAI per keer aan? Reken zelf maar uit.

gravatar

Oja ik snap ‘m.
“De Speld” nu ook als ze zo’n bericht plaatsen.

Doel niet bereikt voor “de speld” en dat dan op deze manier kenbaar maken.

Ach ja. Nu nog veranderen om het duidelijker te laten overkomen.

Groetjes,
Benny Doof

Reageer
gravatar

Pardon ? Gaan wij de extreem avelinkse groeperingen even vergeten ? Neem de PvdA, het schoolvoorbeeld van zeer avelinks gedrag en indertijd Mw Sap van GroenLinks, veel meer groen dan links.
En het extreem ave”midden” van groeperingen als de PVV en de NVU moeten zelfs het meeste in de gaten worden gehouden. Dus vriend Opstelten: even doorbijten !

Reageer
gravatar

Tsja ons kabinet is een prachtvoorbeeld van twee extreem averechtse groeperingen en het feit dat ze nu proberen iets te doen tegen averechts extremisme bevestigt dat beeld alleen maar.

Reageer
gravatar

Je hebt groot gelijk Sandra, dat noemen ze democratie. Je bereikt er niets mee. Het heeft zijn tijd gehad.

Je moet een enorme sukkel zijn wanneer je dat nog niet begrijpt.

Meneer Wilders van de PVV heeft daarop het juiste antwoord.

Gelukkig maar dat steeds meer Nederlanders dat begrijpen.

Corrie.

gravatar

Jij wilt averechts extremisme bestrijden door de enige partij te steunen die die nog averechtser is dan de de VVD en PvdA samen. Het lijkt erop dat je hiermee dus zelf ook averechts bent(wat overigens prima kan binnen de PVV). Opstelten heeft gelijk extreem averechtse groepen/mensen komen meer voor dan je op eerste gezicht zou denken.

gravatar

ik zou denken dat dit juist semitisch is maar aangezien het averechts kan uitpakken snap ik je zorgen wel zou niet de eerste keer zijn dat dit soort vervoer verkeerd uitpakt