Zakkenrollers niet meer welkom op station

NS treft ‘harde, maar noodzakelijke’ maatregel

Vanaf 1 september zijn zakkenrollers persona non grata op NS stations. Met de maatregel hoopt de NS te voorkomen dat mensen op het perron hun portemonnee of tas kwijtraken.

Het vervoersbedrijf experimenteerde al langer met maatregelen tegen zakkenrollers, bijvoorbeeld door reizigers via de intercom op te roepen waakzaam te zijn. Het euvel kon daarmee niet helemaal verholpen worden: in 2013 waren er nog altijd 317 gevallen van zakkenrollerij te betreuren.

Door de boosdoeners actief te gaan weren van de stations hoopt de NS de misdaad definitief lam te leggen. Het bedrijf spreekt van een ‘harde, maar noodzakelijke’ maatregel. Het aantal zakkenrollers wordt in de herfst langzaam afgebouwd. Klanten die toch gerold willen worden, kunnen zich melden bij de klantenservice. Na 1 september zullen zij hun heil echter ergens anders moeten zoeken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

I was searching for a book to get for my sisetr as a gift I’ll take your word on this one and get it Btw u can count me as one of ur fans I absolutely love ur blog

Reageer
gravatar

Treurig dat NS op deze manier opereert. Een branche waar alles nog om eerlijk ouderwets handwerk draait volgens eeuwenoude methoden probeert men zo om zeep te helpen. Oosteuropese medelanders hebben zich juist ingezet om deze culturele traditie hier nieuw leven in te blazen. Nu dreigt de knowhow met komende generaties uit te sterven. Als doekje voor het bloeden zal de overheid wel speciale afrolplekken inrichten maar dit zal de teloorgang van dit oude ambacht niet kunnen stoppen, schande !!!

Reageer
gravatar

@Jaylina Dipichekkov
#26, 1
De Speld bericht over zaken die in andere media (mv) niet altijd aan bod komen. Dat mag soms onaangenaam zijn, maar de Speld is wel een uiterst betrouwbaar en niet-corrupt medium (o). Uw scheldpartij is dus onterecht.

Wel kan erkend worden dat sommige reagerende mensen zich nogal misdragen of onwelvoeglijk uiten.

Reageer
gravatar

Kees22

De reactie van Corrie staat op deze site.

De reactie van Corrie is redelijk op het randje, om niet te zeggen ranzig.

Besluit, de Speld is een ranzige site.

gravatar

Praw! Mevrouw Dipichekkov. Uwer redenatie is wel van ener met-grote-stappen-snel-thuis niveau.
Om dezer door te voeren in uwer stijl: de reactie van Corrie staat op dezer site – de reactie van Corrie is ranzig – dezer site is ranzig – uw reactie staat op dezer site – ergo: u bent ranzig?
En als ik uwer redenatie verder doorvoer: u bent Russin – ergo: alle Russen zijn ranzig?

Ik hoop dat u inziet wat ener domme kwatsj u hier verkoopt!

gravatar

Donnerweder, dommie toch.

U ziet dus ook in dat dit een ranzige site is.

Van mij mag u mijn reactie en alle Russen gerust ranzig noemen. Wij Russen zijn zeer vredelievend en ruimdenkend.

Het gevolg is wel dat als WO III uitbreekt, het startschot gegeven is door Corrie.

Als je het met iets of iemand niet eens bent, dadelijk beginnen over puisten helemaal verwijderen, is niet de weg naar vrede maar naar oorlog.

Ik ben een Russin met een harige poes, maar als je een afspraakje wil met een ranzige vrouw, verwijs ik je toch gaarne door naar Corrie.

gravatar

Vraag in navolging van voorgaand redundant bericht.

Corrie is ranzig, is een dubbele redundantie dan ?

Corrie is immers tegelijkertijd ranzig en overbodig.

Wat heeft de redundantiemagistraat daarover te melden ?

gravatar

Praw! Mevrouw Dipichekkov. Uwer redenatie is wederom van bedenkelijk niveau.
Ik heb nergens gezegd dat ik (ook) vind dat dit een ranzige site is, noch dat ik een afspraak wil met u of ene Corrie.
Verder zou ik het wunderbar vinden als u bij het lezen mijner reaguursels ook de leestekens meeneemt, in dezer geval de vraagtekens.
Daarmede heb ik uwer redenatie bestempeld
als dommer kwatsj. En uwer reactie hierop heeft dit enkel maar bevestigd dat ik het bij het rechter einde had.

gravatar

Donnerweder, liefste irritant stuk Scheiße en internationaal expert in het verdraaien van wat anderen zeggen, als u iets tegen Russen heeft, ga dan geen argumenten zoeken waar er geen zijn.

Mijn landgenoten kunnen u altijd een paar redenen geven , als u daarop aandringt.

Lees wat er staat, en deel uw dommer quatsch mede aan de koe of het nijlpaard waarmee je samenleeft.

Uw toegenegen Jaylina.

gravatar

Praw! Mevrouw Dipichekkov. De pot verwijt der ketel….
Ener cursus begrijpend leren lezen zou aan u uitermate goed besteed zijn.

Ik heb niks tegen Russen, noch draag ik in mijner reacties argumenten aan die daarvan blijk geven.

Daarnaast woon ik noch in ener stal, noch in het hippoverblijf van Artis of welker zoo dan ook.

Rest mij der constatering dat uw gevolgtrekkingen kwatsj zijn en blijven. Waarvan akte!

gravatar

Wanneer het aan mij of aan meneer Wilders van de PVV zou liggen dan moet je die Oost-Europeanen en allochtonen niet alleen het station uitzetten maar ook uit Nederland.

Op hun paspoort komt dan een grote stempel met “persona non grata” erop.

Tegen zakkenrollers moet je nu eenmaal harde maatregelen nemen.

Het zijn etterende puisten die je in helemaal moet verwijderen.

Haha H.A. 😉

Corrie.

Reageer
gravatar

Inderdaad Corrie, puisten zijn een probleem.

Sinds de schaamharen uit de mode zijn en de zogenaamde kale kut gemeengoed is geworden, hebben “dames” zoals jij puisten op een hinderlijke plaats.

Laat je bos floreren en je gaat misschien nog manieren krijgen ook.

gravatar

@Jaylina Dipichekkov

Je hebt groot gelijk over de site. Die lui van De Speld kennen geen fatsoen. Het zijn cynische nihilisten.

Zo aan je naam te lezen kom je uit het Oostblok. Ik kan geen buitenlands lezen. Ben je een man of vrouw?

Als je een man bent, bij welke supermarkt sta je voor de deur om je nep straatkrant te verkopen? Wanneer je een vrouw bent, in welk bordeel werk je?

Corrie.

gravatar

Wat moet er in het paspoort van trol Corrie, “meneer” Wilders en de PVV-aanhang komen te staan ? In ieder geval niet “persona grata”.

gravatar

Hoezo Oost-Europeanen en allochtonen (zijn Oost-Europeanen geen allochtonen?)? Dit artikel gaat immers over zakkenrollers en daarin zijn autochtonen toch ook goed? Of gaan we hier discrimineren?
Ik zeg: eigen zakkenroller eerst en anders bel ik even met de Commissie Gelijke Behandeling!
Pas op hoor!

gravatar

Helaas bestaat er volgens de evolutietheorie de “survival of the fittest”, dus als de zakkenrollers hardnekkig blijven bestaan en misschien ooit de reizigers verdrijven, is dat jammer, maar onvermijdelijk.

Reageer
gravatar

De bokkenrijders zijn er mee begonnen en de nabestaanden eisen nu een aandeel in de omzet – ook willen ze een deel van de opbrengst van de kopjes, schoteltjes, T-Shirts, de verkopen van de Limburgse Löss, Bandceramiek, vuursteen groeve opbrangsten, deel van de omzet van het Limburgs Museum, Tropen museum, de Valkenier niet te vergeten en 1% van de VVV opbrengsten – deze kapitalen moeten worden gestort in een kist ergens in de grotten-exacte locatie wordt nog medegedeeld – postduif is onderweg.

Reageer
gravatar

Sisyfusje,

Mag ik jou wijzen op een kleine fout, maar met groot gevolg voor de inhoud van jouw tekst? Je bent het voegwoord ‘als’ vergeten. Jouw bericht luidt dan als volgt:

“Al jaren rol ik als een zak met aardappelen door Utrecht CS…”

Rol maar door!

gravatar

Als je ze rolt, rol je de aardappelen in de zak ook! Je moet alleen de zakken rollen om zakkenroller te zijn. De rol van centraal aardappelroller is je op het lijf geschreven! Maak er je roeping van!

Voor de juf: als is niet vergeten! Als als vergeten was had het er kunnen staan. En het stond er niet. Dus kon het er ook niet staan. Onrechtvaardig, maar juist.

PS Maak er geen (h)als-zaak van!

gravatar

In ander nieuws

De NS gaat de prijs van treinreizen wederom verhogen; ‘We merken dat treinreizigers opeens meer geld te besteden hebben. Hier moeten wij dan ook met markt-economisch verantwoorde strategie op inspelen’.

Reageer
gravatar

Wat triest. Jarenlang heb ik gewerkt vanuit het zakkendragershuisje (Rotterdam), waarna ik werd gepromoveerd tot zakkenwasser.
En nu mijn volgende logische loopbaanstap op handen is, die tot zakkenroller, wordt dit zomaar geblokkeerd. Schande, NS !

Reageer
gravatar

Jaren lang werden gerolde zakken geëxporteerd naar het oosten, echter sinds recente politieke ontwikkelingen is deze handel niet meer welkom.
Om overschot te voorkomen worden deze beslissingen genomen, vandaar ….

gravatar

Als tegenoffensief weren de zakkenrollers alle NS-medewerkers op hun bijeenkomsten, net zo lang tot de zakkenrollers weer van de NS op het station welkom zijn.

Reageer
gravatar

Actueel nieuws

Tante Paulien rechtstreeks vanuit Amsterdam

Het is een feit dat zakkenrollers zich geniepig verschuilen tussen de bevolking. Ze zijn voor geen rede vatbaar. Een van hen, de aan lager wal geraakte Piet de Dief, zei tegen mij dat hij als zakkenleger prima werk verricht als bestrijder van zakkenvullers.

De belangenvereniging Jat Alles Maar in Amsterdam Syndicaat (JAMAS) liet tijdens een zo juist gehouden persconferentie weten, dat zij niet zullen rusten totdat alle reizigers van al hun materiële bezittingen zijn verlost.

De Amsterdamse overheid heeft besloten om ter bestrijding van JAMAS alle stations in de stad te bombarderen.

Dit was Tante Paulien vanuit Amsterdam

Reageer
gravatar

Burgemeester en wethouders van I Amsterdam,

Als sterdammer vind ik het strategisch, maar vooral propagandistisch juist als u ten minste een minuut voordat uw bommen en granaten de stations raken de reizigers te waarschuwen, zodat ze – indien hun telefoontje nog niet uit de zak is gerold – nog net de tijd hebben om hun nabestaanden de gelegenheid te bieden alvast met rouwen te beginnen.

gravatar

Heer generaal Paulussen,

Wij hebben als gemeentebestuur van Apelfoort dit gevaar vroegtijdig onderkend. Voor de bescherming van onze inwoners hebben wij reeds de meeste tunnels in onze gemeente preventief laten vernietigen. Dus niet alleen onder het spoor.

Wij zullen niet stoppen totdat we alle tunnels hebben gevonden en aldus de zakkenrollers hun vluchtwegen hebben ontnomen.

gravatar

Heer burgemeester van Apelfoort,

Alles goed en wel, maar dat mijn huis is gebombardeerd omdat er een kelder onder ligt, gaat mij veel te ver.

gravatar

De ganse famielje Paulussen heeft in vergadering bijeen besloten vanaf heden vol op het orgel te gaan.

Vanaf nu zal de frequentie, al draaiend rond een pot appelstroop, opgevoerd worden elkaar berichtjes te doen toekomen, teneinde de leegloop binnen de “familie” een halt toe te roepen.

Mocht het toch niet te houden zijn, is er altijd nog de duim, om het lek aan de achterzijde te dichten.

gravatar

De foto bij dit artikel is wel héél erg oud. Op de achtergrond staat boven een ruimte geschreven: ‘tickets & service’ terwijl beide al lang niet meer bestaan.

Reageer
gravatar

Zul je net zien. Komen ze natuurlijk weer met een of ander bureaucratisch vergunningensysteem, waardoor eerlijk Oost-Europese zakkenrollers achtergesteld worden bij hun autochtone collega’s. Ik vind dat we het Europese Hof maar weer eens moeten inschakelen.

Reageer
gravatar

En dan willen ze nog beweren dat er in Nederland niet gediscrimineerd wordt! Moet deze hele beroepsgroep dan zomaar in de steun? Vooralsnog stelen ze alleen maar van de rijken want voor Henk en Ingrid is de trein natuurlijk te duur.

Reageer
gravatar

Is de wel met de zakkenrollers zelf overlegd? We leven toch in een democratie? Ik vind dat de NS wel de plicht heeft om een alternatieve locatie voor het beroven van reizigers aan te wijzen.
Nederland wordt zo steeds zuurder en intoleranter.

Reageer
gravatar

Hendrik, beste man

Ik denk dat u, even als de schrijver van dit artikel, zich vergist. NS heeft alleen plichten ten aanzien van de dienstregeling.
Het is ProRail die deze plichten op zich zou moeten nemen.

gravatar

Oei, de NS heeft nu dus in haar eigen voet geschoten! Met de almaar duurder worden ritprijzen rollen de euro’s zo uit je zakken. Zelfs het papieren kaartje behoort nu tot het verleden, welke toch handig was bij een plots opkomende natte niesbui. Maar goed, nooit geweten dat NS nu juist haar personeel aanduidde als rollend materieel. Met één klein voordeel: iets meer plaats in de trein op de Haringlijn.

Reageer
gravatar

Beste Reizger,

Natuurlijk niet, maar ik probeer in mijn berichten wel origineel te zijn. Daar kun jij het nodige van leren.

Goedkope “lol” werp ik verre van mij.