Ongewapende commando’s met charisma naar Oekraïne

‘Keihard inzetten op de gunfactor’

Veertig ongewapende commando’s zijn met natuurlijk charisma onderweg naar het oosten van Oekraïne. De Nederlandse speciale eenheden moeten de orde herstellen in het rampgebied.

Nederland wil niet met gewapende commando’s het gebied in, vanwege het risico verzeild te raken in de burgeroorlog. Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp: “Het was al snel duidelijk dat we niet in de positie zijn om in dat gebied echt iets af te dwingen, bij wie dan ook. Onze mensen moeten hun werk kunnen doen, maar de situatie is dermate complex dat we simpelweg afhankelijk zijn van andere partijen. We hebben alle reële operationele opties bekeken en de conclusie is dat we het echt moeten hebben van de gunfactor. En met guns verhoog je je gunfactor niet.”

De soldaten zijn geselecteerd op natuurlijk overwicht en communicatieve vaardigheden. “We hebben hier te maken met twee partijen die zwaar bewapend zijn”, aldus luitenant Eric van der Wiel, “Als een separatist in een pantservoertuig met een mitrailleur op je af stormt, moet je aanvoelen dat je je woorden heel zorgvuldig moet kiezen, zodat je het conflict niet persoonlijk maakt. Desondanks moet je hem ervan overtuigen dat hij hiermee een grens over gaat, bijvoorbeeld de Russische. Toch veroordelen we altijd alleen het gedrag en nooit de persoon. Daar zijn we keihard in.”

Toch is charisma niet het enige middel dat de commando’s zullen inzetten, zegt Van der Wiel: “We gaan ook naar het gebied met geavanceerde panache, gogme, grinta, joie de vivre en flair. Anders zou het ook niet verantwoord zijn.”

Een team van ongewapende marechaussees is op dit moment al in Oost-Oekraïne. Tot nu toe werd hen het werk onmogelijk gemaakt door pro-Russische rebellen met meer natuurlijke overtuigingskracht en kalasjnikovs.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laten wij dave roelvink sturen! Hij heeft zijn mond vol!, ik hoop ook met russische woorden! Wanneer is die restauratie op patty brard voltooid!? Dat duurt maar, moet daar nou echt alles aan verbouwd worden?

Reageer
gravatar

Sinterklaas zal -gezien zijn vorderende leeftijd- zijn uiterste best moeten doen nog iets van levenskrachtig sperma op te hoesten, maar de zwarte pieten, tja, die barsten van energie, want ze zingen en ze springen en ze zijn zó blij. Helaas zitten velen op zwart zaad; het bij-Pieten als ZZP-er van begin december wordt vanuit de VN verboden. Terecht, want de genocide in Centraal Afrika is vergeleken met het drama van bijklussende Klaasverslaafde Hollandse Zwarten volstrekt peanuts. Nou jij weer.

gravatar

Het is duidelijk dat zowel de door Poetin gesponsorde separatisten als het nationale leger van de Oekraïne doodsbang zijn voor de charismatische Nederlandse Marechaussees; eendrachtig werkt men de intocht der charismatici tegen. Bevreesd voor de vredelievende uitstraling van deze kleerkasten; die zou namelijk kunnen overslaan op de lokale bevolking en dat betekent einde conflict en dan…. mijnenvelden opruimen, ruzies bijleggen. Tjé, weer zo”n zomer waarin niets leuks te doen is.

Reageer
gravatar

Ondertussen zitten ze al dagenlang in dat Donutsks hotel te suffen. Elke morgen rijden ze naar het front, alwaar ze zich meteen wijselijk weer omdraaien. Zo zijn ze voor het middageten terug in hun hotel.

Spijtig genoeg is de Oekraïnse vreet totaal niet te vreten. Soep ‘s morgens, soep ‘s middags en soep ‘s avonds. Meestal smijten ze varkensreuzel, sauerkraut, zure room en vissenkoppen in de soep. Fritz Führerschein van de OVSE heeft zich daardoor de eerste dag reeds ferm bescheten net…

Reageer
gravatar

Ik heb me laten vertellen dat onze jongens (en meisjes) aldaar ook langs de deuren gaan om viersterren koekjes te verkopen om op die manier geld in te zamelen om de reeds verkochte tanks weer terug te kopen en al doende een insigne te verdienen.
Daarnaast is er een workshop macrameeën en een master class mastworp…

Reageer
gravatar

Ik weet zeker dat er zulke commando’s zijn. Op mijn zeventiende vroeg ik op een informatiedag van het leger wat voor opleiding ik kon gaan volgen. Het antwoord was: “Je kunt wel gaan, wij willen geen vlechtjes in het leger”. Het Nederlandse leger is bang voor 17-jarige ongewapende meisjes! Daarom werd Willem Alexander destijds in Srebrenica zeker door Franse mariniers begeleid en niet door Nederlandse: En maar babbelen. Is zo’n commando *wel* bewapend met een woordenboek? – O nee?

Reageer
gravatar

Gelukkig waarschuwt de Hamas ook altijd ruim van te voren. Ze gunnen de Palestijnse bewoners explosieven die in de muren van hun huizen worden gemetseld en een plank in het keukenkastje die je even op kunt wippen, waardoor je in een kilometers lange tunnel met wapens en tnt terecht komt. En ze gunnen Israel niet om even een kijkje te komen nemen. Pure discriminatie. Het is totaal ongepast om een feestje voor te bereiden en de buren niet uit te nodigen.

Reageer
gravatar

VERVOLG:

Meningsverschillen over bv duimpjes en laatste reacties worden door de medewerker op een obsessieve manier via de weblog uitgevochten. En dan had je ook nog de pseudo bijeenkomst. 🙁

Uw mening telt is het motto van de weblog. Maar de mening moet wel de goedkeuring hebben van de medewerker anders kun je een flinke scheldpartij verwachten van de Paulussen aliassen.

De dominante rol van uw medewerker op de weblog komt bij mij over als ongepast.

Vindt u dat ook?

Reageer
gravatar

Ach, wat een kommernissen ! Was de oude heer Speld er nog maar, streng doch rechtvaardig en regelmatig nuchter. Nu moet hij zijn grappen slijten in huize Ochtendblauw en af en toe dammen met Oude Zeur.

gravatar

Verklikker.
In cauda venenum.
Het venijn zit in de staart.

Uw mening telt. Juist NU.

NU is enkel nu en niet gisteren of binnen 5 minuten of morgen. Kortom , Juist NU is hetzelfde als nooit.

Dus , Juist NU , zorgt ervoor dat alle reactanten ( huurlingen van de redactie inbegrepen) nutteloze idioten zijn zoals wij.

En zoals wij ook.

gravatar

Beste Verklikker,

De pseudo bijeenkomst staat gepland op 31 juli. De dag die aangekondigd is, waarbij de gehele familie tezamen komt, om te praten over het afscheid. De dag waarop wellicht besloten wordt dat de dag erop er eentje zal zijn van rouw, waarna het woord ‘satire’ niet langer zal worden geschreven in hoofdletters, en waarmee een tijdperk wordt afgesloten. De dag die je wist… ach ja, laat ook maar.

Beste Verklikker, houdt u ons maar op de hoogte als u wil. Alvast dank, en sterkte gewenst.

gravatar

VRAAG AAN DE INTERIMMANAGER VAN DE SPELD.

Het is mij na het interview van Jochem van den Berg op Radio 1 duidelijk geworden dat onder de reageerders een medewerker van de Speld zeer actief is. De familie Paulussen met al hun aliassen.

Via uw medewerker heb ik kunnen lezen dat u verachtelijk persoon bent wiens enige doel is de Speld aan een zo hoog mogelijke bieder te verkopen. Tussen de redactieleden is veel jaloersheid heb ik gelezen.

Reageer
gravatar

Onmiskenbaar hebben beide auteurs geen idee wat de betekenis is van het woord “gunfactor”. In het oorlogsrecht is dat de omstandigheid die bepaalt wat een leger gunt aan de bevolking van de tegenstander.

Een voorbeeld mag dit duidelijk maken.

De wereldopinie is voor het Israëlische leger een gunfactor. Daardoor adviseert een Israëlische commandant twee minuten voordat hij een Palestijnse woonwijk plat gooit de inwoners om die wijk te verlaten. Hij gunt deze mensen de mogelijkheid om te vluchten.

Reageer
gravatar

Nou Opa van Oma,

Als deze Tour niet tot de buitencatogorie behoord dan weet ik ‘t niet meer.

En Oma, die derde bal van Opa is geen voetbal.

Groetjes,

Benny

PS

Geen hete zomer, die is voorbij met het uitsterven van “de Speld”.

Reageer
gravatar

wa bedoel dese lul hannes in godt sun naam ?????? over wie sun opa en oma hebbie ut ????? hy heb seker vemiddag met sun balle tusse de spake gesete !!!!!!!

gravatar

Joe wee nie wa ik bedoel en ken geen antwoird je seg maar wa er in Yo hoof opkom.

En nu liet je wel laten weten dat je begreep wat ik zei. Van jou uit,… niet echt .

youtube.com/watch?v=0D0QRRR6Je0

gravatar

Toch moeten wij niet onderschatten wat zachte krachten allemaal kunnen opleveren. Neem nu Irene die bomen knuffelt: is Franco dood en de dictatuur weg of niet? Nou dan! Dus we dienen echt veel meer bomen te omhelzen en onze vijanden ontwapenend tegemoet te treden!

Reageer
gravatar

Praw! Dat zal die seperatistische deugnieten leren.
En om aan dat hele conflict een definitief einde te maken stel ik voor de rijdende rechter in te schakelen. Die doet dan uitspraak en daar zullen ze het mee moeten doen!

Reageer
gravatar

Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp is in ons land de enige generaal in de buitencategorie. Hij heeft van Michelin maar liefst vier sterren gekregen.

Reageer
gravatar

Ome Steeds,

Tjonge, vier sterren van Michelin! Dan moet hij wel goeie banden hebben met een hoge gunfactor.

gravatar

Omdat de commando’s al jaren worden gesponsord door Mitsubishi, net zoals de Mariniers worden gesponsord door Fisherman’s friend en de Luchtmobiele Brigade door Haribo.

gravatar

Tijd voor een herlading, Corrie.

Je blaasinhoud staat onder nul.

Zoals je zelf vaststelt, kan je dan geen mening lozen.

gravatar

Is daar niet eerst een leuk tv-programmering van te maken, zodat we samen de favorieten kunnen kiezen die mogen gaan?

Reageer
gravatar

Paolo, van velen had ik dit soort aantijgingen mogen verwachten, maar nu juist van jou???

Het ligt echt niet in mijn bedoeling om reclame te maken voor de overheerlijke Brinta maar het is toch iedereen bekend dat dit uiterst smaakvolle gerecht juist door soldaten en andere terroristen zo wordt gewaardeerd omdat het ook zo voortreffelijk ingezet kan worden als lijm en zelfs cement! Brinta lost alles op en plakt ook alles vast!

gravatar

Generaal Paulissen, ik weet echt alles af van het militaire leven en welzijn. Wij hadden vroeger een dienstbode wier achternichtje een vrouw kende waarvan de moeder bij de Milva zat en die haar vertelde van haar gevechten in Guadalcanal! Ook heb ik de Kanonnen van Navarone, The Dirty Dozen én Private Benjamin gezien. Insinueert u dus niet dat ik een leek ben!

gravatar

O jawel hoor, Richard. Het is zelfs een uitstekend voorbehoedsmiddel: niet ervóór, ook niet erna, maar wel in-plaats-van!

gravatar

Ach ja, Brinta, daar ben ik ook groot mee geworden en vooral een beetje gezet, maar dat komt ervan als je het rijkelijk bestrooit met suiker en de Brinta zo dik maakt dat je lepel er strak in blijft staan. Daarom kan ik er wel inkomen dat het door een gemiddelde separatist met argwaan wordt bekeken.