Chinese Muur moet veertig centimeter naar rechts

Rechter beslecht eeuwenlange burenruzie

De Chinese Muur moet nog deze week veertig centimeter verplaatst worden. Dat heeft een rechter uit het Chinese district Shanhaiguan bepaald, die met de uitspraak een eeuwenlange burenruzie beslechtte.

Volgens de Chinese boer Hu Wei staat de ruim zesduizend kilometer lange omheining van landeigenaar Xi Jinping al eeuwenlang deels op zijn grondgebied. Xi betwistte dit, maar de rechter heeft hem nu in het ongelijk gesteld. Xi moet Hu bovendien recht van overpad verlenen. De verplaatsing van de schutting is de eerste die vanuit de ruimte zichtbaar is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jullie vergeten de chineze 1-kindpoltiek!voeg daarbij de chineze restaurantmedewerkers en de talloze chineze adoptiekindjes! En de chineze medische kruidenleveranciers! Neen china heeft veel te weinig arbeiders om deze klus zelf te klsren tenzij wij alle wokkokken omscholen tot bouwvakker en terugsturen!

Reageer
gravatar

Toen Wij, Staatshoofd der Néé!derlanden, er laatst met een vliegtuig vol hielenlikkers en kontsabbelaars op handelsmissie waren hebben we bedongen dat Onze Boskalis de klus mag klaren. Anders komen er 15 miljoen Zwarte Pieten in het geweer. Onze MIN ister Flats Timmerfrans heeft ze nog zo gewaarschuwd en dat werpt meteen vruchten af zoals u ziet.

Reageer
gravatar

Nog los van de ecologische ramp die zich door de verplaatsing van de Muur voltrekt voor de net moeizaam gemigreerde steppenwolf, komt ook het territoir van hele volksstammen in Mongolie in gevaar. De weide- en graasgronden van de Mongoolse yak worden verder ingeperkt en zoals iedereen weet is hun hele bestaan gebaseerd op de Mongoolse yak.Ga maar na: yakmelk, yakboter, yakbrood, yakham, ,yakthee, yakjassen, -broeken, -schoenen, etc., etc. Deze zaak hoort onder het Internationale Hof in Den Haag en niet onder zo’n provinciale bovenhuis-artiest als die onuitstaanbare Frank Visser. Als niemand er werk van maakt, ga ik na terugkeer de zaak volkenrechtelijk aankaarten bij het Bertrand Russell-tribunaal, ik weet zeker dat ik minstens de helft van de Nederlands/ Chinese Restauranthouders mee krijg. Zijn ze nou helemaal besodemieterd daar in Bejing? En waar blijft de reactie van de PvdD nu de naakte existentie van yak en jurt wordt aangetast?

Reageer
gravatar

Is er hier geen mouw aan te passen bijv, door Johnny de Mol in te huren via zijn PR bureau. Die heeft toch praktijkervaring en affiniteit met kindertjes met verstandelijke vermogensbeperkingen. Ik bedoel, kan hij niet op vredesmissie naar Buiten-Mongolie, samen met Frans Timmermans. Dan is Frans z’n komkommervolle zomerreces ook gelijk zinvol ingevuld.

gravatar

Hoezo mag zo’n chinese rechter beslissen dat een restaurant hier een straat verderop 40cm verplaatst moet worden? En waarom, het is niet ofdat de buurman iets nuttigs doet voor de gemeenschap met die grond!

Reageer
gravatar

Dit is een onzin artikel. Laat me een foto vanuit de ruimte zien van de Chinese muur, die niet met zoom gemaakt is!!

Reageer
gravatar

Ik vind het jammer dat er in dit artikel word geconstateerd dat de vibreer muur vanuit de ruimte gezien kan worden. Dit leugen is verspreid door de Choneese regering, on te laten zoen hoe geweldig hun land is. Nee dus. Nadat de eerste Rus de ruimte in is geweest en de muur niet heeft kunnen zien, is er een serieus debad gevoerd bij de Chinese regering, zelfs na bewijs. De conclusie is trouwens dat de astronaut een bril nodig had gehad. Maar denk er eens over ma. Die muur is wel heel lang, maar niet breed. Ik ben er zelf nooid geweest maar ik zou zeggen zo’n 10-20 meter? In elk geval een stuk kleiner dan, zeg, een weiland. Zou je uit de ruimte een weiland apart kunnen zien? Nee. Dit is eenvoudig thuis te bewijzen, ga naar Google Earth en zoom helemaal uit.

Reageer
gravatar

Anton,

Jij misschien slimme jonge, maar jij houde niet van leze. Balt dit leeds veltelt gistelen om 15 uul 44 plecies ondel #5 en ik pelsoonlijk om 20 uul 21.

Chinese in Holland, jullie niet boos zijn op mij, ik heb gewoon splaakgeblek.

gravatar

J. Esther (Jo, voor intimi),

Over namen van schrijvers gesproken: heb je al gezien hoeveel reactanten (1, wedden?) verwarring proberen te zaaien en jou plagieren met het JoJo, Jo 1, 2, en 3 heb ik geloof ik langs zien komen…

Al is het vervelend, er is maar één J. Esther (Jo voor intimi) wat mij betreft, die andere jojo doet zijn naam eer aan; nog niet eens zelf iets kunnen bedenken tsjongejonge….. noem jezelf dan komkommer of kweetnix, ja toch niet dan?

Komkommertijd, klopt.

Ook dat gaat weer voorbij, als de pompoenentijd aanbreekt.

Fijn weekend,
Annie

gravatar

Ach Annie, ik maak me er niet zo druk om, hoor. Je weet wat ze zeggen, hè?

“Jo is goed, maar J. Esther is beter!”.

Effe een klein zijstapje: je hebt Jeettje op een idee gebracht, maar mij ook! Wel eens gedaan, komkommer met pindasaus? Toen ze dat voor de eerste keer tegen mij zeiden, dacht ik dat het een receptje van Pierre Wind was, maar het is ECHT lekker!

Jij ook een fijn weekend. Nog een dagje, dan kunnen de oranje vlaggetjes weer voor een poosje de kelderkast in… Of zouden ze nou groene op gaan hangen, in de hoop dat Bau & Lau weer zo hard gaan fietsen als vorig jaar? We gaan het zien…

Liefs, de enige echte Jo!

gravatar

Ja nou gaan we het krijgen!
Pierre Wind? Op zijn bolle ogen!

Dat van die komkommer/pindasaus is mijn plan, ook gejat lang geleden (patent is verjaard inmiddels.. ) dus mijn plan.

Dat recept heb ik pas nog – geen idee meer waar maar op De Speld – prijsgegeven.
Dunne plakjes komkommer, pindasaus en ik gok balletjes gehakt. Op een broodje.

Daar hadden we het pas over ivm een vergadering en de kwestie balletje met of zonder brood.

Of zoiets. Ik heb nog een tip: doe er taugé, dungeschaafde paksoi, weet ik wat er nog in je groentela ligt bij, kook wat rijst en een paar eitjes;
handje kant en klare sla uit de supermarkt als bodem op het bord of de schaal.
En die komkommer dus, niet vergeten. Blokjes tofu mag ook, maar die kan je ook meteen weggooien wegens smakeloos in dit recept.

Oke, rijst over de sla, dan de groenten incl. komkommer, plakjes ei, pindasaus en seroendeng naar smaak toevoegen.
O ja cassavesjippie eroverheenstrooien is ook niet vies.

Het is iets meer werk maar wel lekker, ook overgebleven balletjes gehakt (mits borrelsize) mogen meedoen, waarom niet?
Weer eens wat anders dan een broodje bal(letjes) met komkommer.

Of je haalt gado-gado bij een goede toko. (dan heb je wel tofu, geen balletjes gehakt, denk daaraan!)

Smakelijk Echte Jo, wij trappen hier niet in namaak, no way.

Prettig weekend ook, en nu kan ik het met een gerust hart zeggen: meej ze best wan win ze foetbol fienalie!!

Liefs,
Annie

gravatar

Nou weet ik het zeker, jij doet mee aan Masterchef Nederland, hè Annie? Dat van Pierre meende ik ook niet letterlijk hoor. Dat was meer om aan te geven dat ik het een nogal vreemde combinatie vond, komkommer met pindasaus… Maar toen ik het eenmaal geprobeerd had was ik helemaal om. Dus niet half-om, maar helemaal!

Tofu vind ik echt niet te knagen, kan je net zogoed fijngehakt postbode-elastiek door een gerecht doen, volgens mij…

Maar, het zou me niks verbazen als we binnen afzienbare tijd het “Haagse Annie’s Groot Vergaderkookboek” zien verschijnen! Misschien samen met Jeettje’s proefschrift? Lijkt me hét excuus om een paar Cubanen ritueel te verbranden, ja toch?

gravatar

Dat is onjuist. In China heeft alleen de overheid rechten. Een speciale indeling in recht van overpad en andere rechten hebben ze daar dus niet nodig. Dat verandert overigens niets aan het resultaat. Die muur moet opzij.

gravatar

Ik lees dat Volkert van zijn enkelband af wil. Die heeft een bord voor zijn kop. Als de rechter nu eens uitspreekt dat dat bord voor de kop moet worden vervangen door de Chinese Muur? Veel effectiever dan zo’n enkelband. Dan gaat-i echt niet meer naar plaatsen waar ze hem door die enkelband weg willen houden.

Reageer
gravatar

Geniaal!

Bijkomend voordeel: zelfs vanaf de maan gezeten kan eenieder zien waar hij zich begeeft.

Volkert is van zijn enkelband af, zoals hij heeft verzocht; iedereen tevreden en het scheelt Xi een hoop gesjouw.

Goed plan wel, toch?
Annie

gravatar

Nou Jeettje, voor Volkert’s rug zal het een zegen zijn, ik denk dat hij een zwaailicht verkiest boven de Chinese Muur.

Alleen tegen een sirene wil ik krachtig protesteren; van de traumahelikopters en brandweer alleen al loop je hier gehoorschade op.
Dan heb ik politie, ambulance’s (auto en motor) nog buiten beschouwing gelaten.

Tussen ons gezegd en gezwegen: waarom moet hij een enkelband om? Alsof hem dat belet om… ja, wat eigenlijk?
Een zwaailicht met aan/uitknop, dat lijkt mij een mooi compromis.

En nee, ik ben tégen moorden lieve lezers, of dat nu gebeurd dmv een electrische stoel, een kogel in je hoofd of een klap met een machete tegen je nek.
Hoe ze de doodstraf ook uitvoeren; ik ben er geen voorstander van.

Net zomin als mensen die elkaar zonder toestemming vooraf van een rechter & jury doden.

Maar ja, zoals mijn inmiddels vage kennis L. altijd zei als hij wat met zijn pasgeboren zoontje keuvelde: ‘ja jongen, ik ben het ook met veel dingen niet eens; maar we leven nu eenmaal in een parlementaire democratie en…..’.

Het hielp wel, de zuigeling hing aan zijn lippen en de luier was van schrik binnen 5 minuten verschoond.
Heeft het soms toch zin, een goed gesprek tussen vader en zoon over pollutiek!

Liefs,
Annie

gravatar

Poehee, denk eens aan de claim wegens gederfde inkomsten?
ff kijken…in het uiterste geval :
6000km x 40 cm,das 240 km2, laten we zeggen dat landbouwgrond daar 1000 euro per km2 oplevert ?
Dat is dan 240.000 euro per jaar ?
Nou dat muurtje staat er al een jaartje of 500.
Dan krijgen we rente over rente…
Ik bespaar jullie de formule, maar voor hen die het na willen rekenen, http://informatie.spaarrente.nl/rente-op-rente.

Komt toch al snel op zo’n slordig miljard+

En dat is dan berekend met een gemiddeld rentepercentage van 3% ,en 1000 euro per km2 lijkt me ook wat laag.

Hu Wei gaat de Jetset in….misschien kan hij Ado kopen?

Reageer
gravatar

Waarom krijg ik voor deze opmerking in vredesnaam een duim? En van wie?

Heer Spaland schreef het al: “Het internet vergeet niets!”. Dan moet je toch een keertje narekenen vóórdat je wat opschrijft?

Dus nogmaals: van wie is die duim en waarom?

gravatar

Tja, Heer Jo. Het toont weer eens aan hoe onzinnig die duimpjes zijn. Heer Flater heeft er op dit moment liefst 5 en u hebt er slechts 1. Waarom? Wordt de genomen moeite van het narekenen niet gewaardeerd?
Vragen, vragen…

gravatar

Jo, ik leef zo met je mee… ik snap het ook niet, het zijn toch harde maatregelen die duimpjes en ik weet nog steeds niet helemaal zeker of het nou erg of fijn is als ik er een krijg.

Ik neem aan van niet en het knagende ‘waarom’ blijft door je hoofd spoken, ik ken het gevoel maar al te goed helaas..

En waarom een ander nooit, of juist altijd heel veel.
Ben ik nu gehaat of vinden ze me wel ok?

Laat ik je voor deze opmerking, #8b dus, een duimpje geven die wat mij betreft uitdrukt dat ik het een goede, zinnige en relevante vraag vindt.

Die andere duim.. tsja.. daar kan ik niks aan doen… hopen dat de beduimelaar zich vrijwillig bekend wil maken teneinde tekst en uitleg te geven.

Wanneer is de vergadering over het indienen der petitie? Het begint wel tijd te worden zo langzamerhand en geen paniek, we vinden echt wel een ander gespreksonderwerp voor toekomstige broodnoodzakelijke vergaderingen.

Altijd met nazit en catering, dat houden we erin hoor!

Liefs, Annie

gravatar

Jammer dat de voorouders van Hu Wei dit niet meer mee mogen maken..

Moosje: je bent geweldig! Wat goed gevonden van je, bamiballen en vlammetjes; nog on-topic ook.

Mijn complimenten en een aai over je bolletje. Vergeet je het saté-gebeuren niet? Niet alleen kipsaté want daar hou ik niet zo van dus let daar op!

Liefs,
Annie

Reageer
gravatar

Apekool, ooit wel ja, maar de afhaal-Chinezen zelf gaan op hun vrije dag ook weleens een hapje in een Indonesische toko halen en pikken daar ideetjes op, hier bv:

http://www.volrecepten.nl/z/chinese-sate.html

Bamiballen, vlammetjes; hebben ze niet bij de afhaalchinees maar kom op, Moosje doet zo zijn best…

Moosje, over je zakgeldverhoging: Deze week gelden de nieuwe bedragen, jij gaat een heel fijn weekend tegemoet met zoveel centjes!

Liefs, Annie.

gravatar

Heer Spaland,

Waarom blieft u geen Kwekkeboom kroket als ik vragen mag?
Best lekker; mits op de juiste manier afgebakken in schoon frituurvet.

En volledig off-topic, dat blijft zo tot het een keer over Kwekkeboom kroketten gaat.

Liefs,
Annie

gravatar

Daar zitten toch wel een akelig aantal recepten tussen die niet kunnen Annie; kip. garnalen etc.

Maar een Kwekkeboompje of Dobben met satésaus gaat er wel in, hoor.

Zeggus Van Gaal, kan je niet eens aangeven waar je wél van houdt? Het zal wel een tranentrekkend en slaapverwekkend lijstje zijn, vrees ik.
Dus Annie moet haar mond houden? Dream onen get a life?

gravatar

Zouden ze in China ook kroketten uit de muur hebben? Weet je wel, voor toeristen die geen broodjes aap lusten en ook in het eten van hond geen been zien.

gravatar

Jeettje, dat is waar, van die kip en garnalen, ieuwlk…
Ik zou het zelf voor geen prijs eten maar het staat op het www dus het bestaat en dat wilde ik even onder de aandacht brengen. (lees: ik wilde gelijk hebben.)

Een kroket met pindasaus??? Dat klinkt niks niet goed, wat is er mis met mosterd? Het lijkt mij niet lekker, is dat een idee van Pierre Wind?

Maar goed, de recepten van Chinese saté leken me ook niks, toch hebben ze er een site mee volgekregen dus er zijn mensen genoeg die garnalen aan een stokje rijgen en het dan saté noemen.
Soit.

Heer Spaland, ik begrijp het. Men kan ook overdrijven, soms een kroketje is best lekker maar niet om de paar uur.

Liefs,
Annie

gravatar

Maar Annie, als het goede pindasaus is, kan het juist heel lekker zijn en goed om de smaak van een niet zo lekkere kroket op te halen.
Enne … dat ze in Den Haag niet opkijken als je dat bestelt komt door mij: ik ben er mee begonnen, ooit.

gravatar

Jeettje!

Dat is grappig, om de ergste honger te dempen ging ik naar een oud-Haagsch koffiehuis en vroeg nu eindelijk eens wat een broodje JT’tje nou precies is.

Broodje afvalkroket met dubbel pindasaus. Lachend bestelde ik er één, na een hap heb ik de kroket aan een hongerige teckel gegeven, die woonde daar aan zijn omvang te zien en het broodje dubbel pindasaus was best lekker.

Dat was dus een broodje JT’tje; voortaan vraag ik gewoon om zo’n broodje maar zonder de kroket.

Vandaag niet meer hoor, ik heb nog heul veel afhaalchinees van gisteren (2x sambal bij zelfs) in huis, en een ananas. Water met bubbels ook nog. En koffie uiteraard.

Dat moet voldoende zijn, zeker omdat ik nog kotsmisselijk ben van dat vieze broodje gedrenkt in pindasaus.

De saus zelf was heerlijk, zonder meer.

Lang leve de koffietenten waar het eten nog goedkoper is dan in de supermarkt en je nog gewoon met guldens af kan rekenen.
Heb je een probleem wordt dat tijdens het wachten opgelost, verbaal dan, in de vorm van adviezen.

Goede adviezen, toen ik vanochtend mijn bed uit kwam en zag hoe een echte vakman mijn pogingen tot het witten van een plafond dat daardoor plots op de grond viel en gisteren alles weer vastgeplakt heeft nog steeds op zijn plek zat wist ik: ze hadden gelijk.

Schoenmaker hou je bij je leest, Annie hou je bij de leesmap zei hij nog.
Maar ik ga gewoon weer verreve, al was het echt goede raad, dat van die leesmap.
Eigenwijs hè?

gravatar

O jee, ben je aan het verven? Pas je wel op met de terpentine? Die Huifkarretjes raken we aan de straatstenen niet kwijt, moet er niet aan denken als het over de Cohiba’s gaat … gruwel…

gravatar

Ja, nou, later of morgen weer, of overmorgen, het is tenslotte heerlijk lang licht ‘s avonds.
Terpentine staat veilig voor alle rookwaar, eetwaar en drinken ook in een kast waar ik nooit inkijk omdat daar gereedschap, schuurpapier, verf en terpentine staat.
Saaie kast dus.
Daar bewaart geen mens sigaren, dat zou misdadig zijn.

Ook al rook ik alleen sigaren tijden vergaderingen van SVvDS.
De sigaren die hier liggen zijn eigenlijk voor de opeens nieuwe buren hiero.
Echt net nieuw; aan het verreve en klussen ook en wat is DE manier om evt. noodhulp in te roepen?

Juistttt! We bellen aan, bieden een sigaar aan, nogmaals welkom hiero, leuk gezellig, dat vrouwtje naast me is lief, voor roddels over alles moet je op nr. *** zijn, ik let er niet zo op, sorry.

Het ergste gajes woonde waar jullie nu zijn gaan wonen dus jullie kunnen alleen maar meevallen.
Ik bleek achteraf de enige in de buurt te zijn geweest die nog nooit politie o.i.d. had gebeld, kejje nagaan hoe soepel ik in de omgang ben.

Dit gezegd hebbende:

Nog een sigaartje buuf? Op het balkon, tuurlijk, we willen geen gele plafonds hahaha en hebben jullie toevallig nog een kwast, roller en ong. een liter witte latex over?
Geweldig!!

Dan steek je ze nog een sigaar achter het oor en kan je verder met dat laatste stukje wit. (soms kan je het ze zelfs laten doen, dat laatste stukje witten maar ze zijn niet gek geloof ik.. ).

Verven en sigaren zijn – los van elkaar – een goede combinatie, alleen altijd de terpentine opbergen alsof het een stinkend goedje is waar je hooguit verfvlekken mee kan verwijderen.

Niet roken tijdens het inhaleren, lees ik op de fles terpentine. Zie je wel?

Eerst maar koffie, haastige spoed is zelden goed volgens het oudste tegeltje op de EHBO alhier..

gravatar

Jeettje,

Bart heeft gelijk. De astronauten Armstrong, Collins en Aldrin hadden een hoger beroep dan wie dan ook en zij waren niet instaat gebleken om een selfie met de Chinese Muur te maken. Joeri Gagarin (1934-1968) is dat zelfs niet met de Berlijnse muur gelukt.

gravatar

Beste Pal Jas,

Inderdaad, met een iPad of een iPhone lukt het niet om vanuit de ruimte een selfie met de Chinese Muur in zijn volle lengte te maken. Daarvoor is meer afstand nodig. Maar helaas waren de iPad en de iPhone in de tijd van de Apollo-vluchten nog niet uitgevonden.

gravatar

Oh maar beste Paljas. die dat waren Amerikáánse astronauten. Ook zonder het feit dat Amerikanen niet zo goed de weg weten in het buitenland en menen dat Holland de hoofdstad is van Denemarken, een provincie van België, kónden zij niet veel anders zeggen: het was op het hoogtepunt van de Koude Oorlog en propagandistische uitspraken over de vijand waren niet gewenst, kleinerende daarentegen wel.
Dat is hetzelfde als Gagarin die andere muur niet zag: die bestond alleen voor Oost Duitsers, wist Joeri veel waar hij naar moest kijken.

Dat is nou de makke van opheden: iedereen praat mekaar maar na, maar zelf even kijken of het wel klopt, ho maar.

gravatar

zolang de Rijdende Rechter mr. Frank Visser er niet aan te pas hoeft te komen, kan ik het niet als een echt ingewikkelde zaak beschouwen.

Reageer
gravatar

Dat zie je verkeerd: we zeiden nog zo ‘geen rijdende rechter’; niet luisteren natuurlijk, en ziehier het resultaat. Moeten gelijk alle landkaarten en globes ook aangepast worden en Google Earth ge-reherkalibreerd, zijn we mooi klaar mee.
En alsof dat nog niet genoeg is: juist die grond is de habitat van de rechtse scheefloopkever, uiterst zeldzaam!

gravatar

Jeettje,

Spleetoogkevel hiel veel voolkome met boel veel habitat en toch zeldzaam in Nedelland. Dus jij aanlade ook met spleetoogkevel voolzichtig zijn?

Chinese Nedellandels niet boos zijn, ik heb gewoon splaakgeblek.

gravatar

No worries, Kuy FJen, scheefloopkever is synoniem van schuinsmarcheerder Geert W., stuitend leeghoofd uit Limboland, liefhebber van neonazi’s in Europa en in Israel.

gravatar

Nou, als-i straks na hoger beroep weer 20 cm terug moet… Ik zou nog even niets doen. Er is geen haast mee. Dat “deze week” hoeft na eeuwen niet zo letterlijk te worden genomen.

gravatar

Goede Henk,

U bent gewend te laveren als ambtenaar in de zin der wet, zie ik.
U heeft ook plaatsgenomen in de VAC (Verplaatsings Advies Commissie), neem ik an? Het orgaan dat er -bottom line- voor zorgt dat er uiteindelijk helemaal nooit IETS verandert?

Suck6 met uw missie!

gravatar

Heer Spaland,

Dat is nog maar zeer de vraag.

Als de onvolprezen Rijdende Rechter zoals wij die in Nederland kennen zegt: ‘binnen een week’ legt hij meestal ook een dwangsom op voor iedere dag of week dat de schutting of ander hinderlijk object nog niet naar behoren verplaatst is.

Ook al stond de schutting, muur, dakgoot of duiventil er al sinds 1678; als dat zijn oordeel is zult u het daar mee moeten doen..

Glashelder; beide partijen weten waar hij of zij aan toe zijn en de kijker ook.

(een aanrader, kijken naar een aflevering van de Rijdende Rechter, dan vallen je eigen buren/familieleden/collega’s opeens weer reuze mee, meestal dan..)

Hoe dat in China gaat kan ik niet terugvinden in het artikel; is er sprake van een dwangsom en zo ja hoe hoog?
Wat als de schutting er over een maand nog staat?

Moet Xi Jinping voor alle kosten van de verplaatsing opdraaien?

Gaat het recht op overpad direct in of ook pas na een week?

Wat mij betreft te weinig informatie om te kunnen stellen dat ‘deze week’ met een korreltje Himalayazout kan worden genomen.

Ik zou niet graag in Xi’s schoenen willen staan, dat staat buiten kijf.

Liefs,
Annie

gravatar

Maar Annie toch. Je weet toch dat De Speld je vaste prik is voor betrouwbaar nieuws? In het artikel staat dat nog deze week de muur 40 cm moet worden verplaatst en dat het recht van overpad moet worden verleend. Als er meer was uitgesproken, dan had je vaste prik voor betrouwbaar nieuws dat vermeld. Dat betekent dat er géén dwangsom aan de orde is. Die is niet gevraagd en daarom ook niet opgelegd. Vandaar ook mijn oplossing om maar even niets te doen. De wederpartij kan natuurlijk naar de rechter stappen om alsnog een dwangsom te vragen. Dat had hij direct moeten doen. Dat hij dat heeft verzuimd, kan ik niets aan doen. Moet-i maar uit z’n doppen kijken wat-i aan de rechter vraagt. De rechter kan alleen maar iets toewijzen als je dat eerst aan hem vraagt. Uit zichzelf doet-i dat niet. Als hij dat alsnog doet, dan kan ik opnieuw mijn knopen tellen. Misschien doet hij het wel niet omdat de hele procedure al zijn geld heeft opgebrand. Dan is de hele zaak al over en uit.

En dan nog iets. Het gaat maar om een klein stukje: 40 cm. Het is helemaal niet redelijk dat hij mij vraagt om de heleboel af te breken, weer op te bouwen, weer af te breken na hoger beroep en de hele zwik weer 20 cm te verplaatsen. Dit veroorzaakt enorme kosten en dat staat in geen enkele verhouding tot zijn belang bij een stukje grond van maar 40 cm. Dat is veel te veel gevraagd. Bij zo’n vordering heeft hij geen belang. Dat is misbruik van procesrecht.

Want er is een veel eenvoudiger oplossing. We lossen het gewoon op door een minimale overdracht van een strookje grond van 40 cm. Dan is de hele zaak opgelost tegen minimale kosten.

En hoezo schutting die er over een maand nog staat? We hadden het over een muur. Lieverd, je moet wel blijven opletten. Is leerzaam.

De schoenen van Xi wil ik liever niet in staan. Misschien passen ze wel niet. In het artikel werd ook niets over zijn schoenen vermeld. Waar je dat nu weer vandaan hebt…

gravatar

Geachte Heer Flabbergast,

Kortheidshalve verwijs ik u naar mijn reactie aan Haagsche Annie. Zoals u ziet is mijn insteek niet het ertoe te leiden dat er uiteindelijk niets verandert.

Deels hebt u een punt. De muur blijft staan waar hij staat. In zoverre hebt u gelijk. Echter, door de overdracht van een strookje grond van 40 cm tegen een redelijke vergoeding wordt het slepende conflict beslecht. En dat is niet niets.

Wie kan daar bezwaar tegen hebben? Op zo’n strookje grond kan men geen koeien laten grazen. Zelfs Annie’s papegaai kan er nauwelijks de vleugels uitslaan. En geheel overbodige sloop- en wederopbouwwerkzaamheden worden voorkomen. Ik zie alleen maar voordelen. Het is misschien een beetje schipperen, maar dan heeft men ook wat.

gravatar

Jammer, Heer Spaland, dat de verdediging verzuimd heeft om onder de aandacht te brengen dat die centimeters een nieuwe Westerse uitvinding zijn en dat ten tijde van de bouw de Li als officiële maatvoering werd gebruikt.

Hoger beroep heeft zeker kansen in dezen.

gravatar

Heer Spaland,

Zou hem daar het verschil inzitten, de aard van het volk (wellicht wat relaxter, al doet het verhaal me denken aan een goed boek dat ik ooit gelezen heb; Asterix en Obelix in Corsica maar dat heeft verder niets met deze kwestie te maken).

‘Wie kan daar bezwaar tegen hebben?’ vraagt u zich af.

Dat is eigenlijk het hele probleem; 6 woordjes maar wat een lading…

Voorbeelden daarvan heb ik bij de Nederlandse Rijdende Rechter meer dan genoeg gezien.
Wie heeft er nou bezwaar tegen zonnebloemen die te hoog groeien? (heel veel mensen, echt heel veel)

En dan zet je je auto even naast de schuur met 1 wiel op het grindpad van de buren om je boodschappen uit te laden, geeft toch niet? (jaha, geeft WEL! volgens enge buren wel hoor).

Enfin, één ding is me wel duidelijk geworden: het oordeel van de al dan niet Rijdende Rechter in China is niet bindend, u hoeft het er niet mee te doen en kunt altijd nog in hoger beroep gaan.

Het zou handig zijn, gewoon die 40 cm verkopen voor een symbolisch bedragje maar waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan vraag ik me dan weer af.

Het blijft ingewikkeld, en waar ik die schoenen vandaan haalde.. geen idee! Ik was best moe gisteren, gewoon vergeten.

Dat moet ik even opschrijven, dat ik de laatste tijd zo vergeetachtig ben, aan de slag voor ik weer niet meer weet wat ik precies moest noteren.

Fijne middag nog, en succes met de muur.

Liefs,
Annie

gravatar

Hartelijk dank voor dit idee, Heer Jeettje. Als de wederpartij er niet uit eigen beweging mee komt, zal ik het zelf aan de orde stellen. Gewoon zo’n onschuldig vraagje: “Centimeters? Is dat wel juist?” Ik voorzie een ruime hoeveelheid gesteggel en – wat belangrijker is – vele declarabele uren, zijnde de echte kern van de zaak.
En uiteindelijk zal de rechter wel iets beslissen waar we het mee zullen moeten doen.
En dan nu over naar een wat vlotter onderdeel van het proces: de lunch. En daarna het oer-Hollandse ramen lappen op zaterdag.