Jongeren verlaten massaal Fuckbook

‘Niet meer cool als ouders er ook op zitten’

De erotische netwerksite Fuckbook lijkt over zijn hoogtepunt heen. Met name jongeren ‘ontfuckbooken’ massaal. Fuckbook verliest zijn aantrekkelijkheid, nu ook hun ouders de site ontdekken.

Johan van Fuckbook is er naar eigen zeggen ‘helemaal klaar mee’. “Fuckbook was ooit een medium waar ik jonge gelijkgestemden ontmoette. Vorig jaar kreeg ik vriendschapsverzoeken van mijn ouders. Het blijven je ouders, dus dat weiger je niet. Toch voelt het idee dat we nu elkaars gangbangfoto’s kunnen zien een beetje ongemakkelijk. Mijn moeder zit nu ook op Pinsex, ik ben dus nu echt op zoek naar iets nieuws.”

Fuckbook is de grootste erotische netwerksite van dit moment. Ruim zeven miljoen mensen delen hun alledaagse seksuele belevenissen met hun vrienden en leren op een unieke wijze nieuwe mensen kennen. Fuckbook nam vorig jaar Pornstagram over en lijkt een monopoliepositie in te nemen. Toch lijkt er een trend zichtbaar waarin jongeren de site de rug toekeren.

Social media-expert Sylvia Uylenstee (44) van de Universiteit Leiden ziet in de ontwikkeling vooral een generatieconflict. “Fuckbook was, samen met bijvoorbeeld Pornstagram iets dat hoorde bij de jongeren van deze tijd. Het was iets van hun generatie, iets waarmee ze hun identiteit vorm gaven. Nu zien ze hun eigen leidinggevende in het leer en moeten ze kijken naar selfies van ooms en tantes in parenclubs. De digitale omgeving voelt voor veel jongeren niet meer veilig.”

Uylenstee hoopt dat mensen zich nu realiseren dat er naast Fuckbook nog een echte wereld bestaat: “Als je op de profielen van leden afgaat, lijkt het alsof hun leven één groot cumshot is. Maar achter al die uitzinnige trio’s en bondages zittten gewone mensen die in een saai kantoor moeten werken voor hun geld. Fuckbook zal nooit echt face to face-seks kunnen vervangen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kudde-voordeel nu kudde-koopjes…

Het vlees (van) de vrouw lustig en overal wordt aangeboden….
de vrouw biedt haar vlees aan…. om aardig gevonden te worden…. en erbij te horen ….
zich nie buitengesloten te voelen…

kwam bij de slager en vroeg hem gelijke.. biedt je vlees eens aan om eens uit te proberen.. ga je likuh… ga je liken…

ik ga je like-likuh kudde-wijvie….dan ga ik je likkuh kuddemeissie….

slager: ik ga je hakkuh… op je inhakkuh ..kuddebossie…..ga je bituh…en je vlees gaat in mien worsie…

Reageer
gravatar

Inderdaad Heer Outsider: democratie is een duivels slimme kapitalistische uitvinding. en geeft eenieder de illusie medeverantwoordelijk te zijn, zodat uiteindelijk niemand verantwoordelijk is, want dan heet het dat men er mee ingestemd heeft. Heb je niet gestemd, mág je niet zeuren, en anders moet je niet zeuren.
In elk ander systeem is er de mogelijkheid om zich af te zetten tegen overheerser of een kliek, maar nu kan men zich bezwaarlijk afzetten tegen degenen die men zelf op het schild heeft gehesen – ook al maken ze opzichtig misbruik daarvan: men is “democratisch” gekozen. Het sein om de hersens voor een tijd van maximaal 4 jaar weer uit te zetten en het abnormale tot normaal te verklaren.

Reageer
gravatar

Hear, hear, Heer Jeettje: ik ben het daar volstrekt mee eens. Het risico echter van de door u voorgestelde benadering is dat in vier jaar electorale hersencellen en synapsen (van vrijzwevende kiezers) die niet werden gebruikt, snel degenereren. En dan begint het hele circus weer overnieuw, met hetzelfde kiezersbedrog, inhoudsloze propaganda en loze beloften. En -wie weet- misschien wel met Alexander Pechtold als premier, van de regen in de drup. Wordt het niet langzaamaan tijd om de werken van Bakoenin er nog eens op na te slaan?

gravatar

Hello!Outsider

It’s me Jaylina ! Me is 27 years and I wish to find the man with the giant brain and wallet for serious relations.

Me have special weak for man with hairy ass which me love .

Me also have hairy pussy (see me picture here http://www.image-share.com/ijpg-2600-60.html )

Therefore Me have decided to contact to you to learn you better.

Me hope that we have mutual desires, and that Me will receive your answer.

Me will look forward your letter and money.

I kiss you Jaylina 🙂

Instructions in next contact

gravatar

Eén ogenblik dacht ik aan een canard (of een red herring, om in de juiste taal te blijven). Maar Fuckbook lijkt werkelijk te (hebben) bestaan. Onwillekeurig denkt men dan aan de woorden van een 20-eeuwse Duitser : “Erst kommt das Fressen, dann die Moral”. Want in deze rubriek wordt treffend de behoeften-piramide van Maslow tot uiting gebracht. Door een faux pas van deze wetenschapper werd “sex (of seks?)” niet gerekend tot de primaire levensbehoeften; De Speld toont -alleen al in deze rubriek- zijn fundamentele ongelijk aan; het fysieke aspect wordt hier naad- en probleemloos verweven met recepten voor hoog gastronomische stamppotten, van een even hoog cholesterol-rijk karakter.
Illustratief is ook dat de (sedert de 17e eeuw afgeschafte) heksenvervolging hier op moderne wijze wordt hervat jegens andersdenkenden. Ik zie her en der al de eerste brandstapels verrijzen, oude waterputten worden opnieuw in kaart gebracht en de heksenwaag staat al weer gereed. De communis opinio wordt verwoord door eigentijdse Richteren; opinion leaders. Immers: vox Dei, vox populi. Vanaf vandaag, gezellig met een bord dampende stamppot op schoot, getuige zijn van “Allen tegen één”, ISIS onthuld in Nederland, voorlopig nog zonder dodelijke slachtoffers, maar il n’y a qu’un pas. Het wachten is nog slechts op een bevlogen zielsverwant van Volkert van der Graaf.

Reageer
gravatar

Wat u zegt heer Outsider. Voor sommigen is sex (oude spelling) een primaire levensbehoefte waaraan om bijkans onbewust op automatische Bonobowijze wordt voldaan als ademhalen.
Doch dat is niet de essentie van Maslow: het gaat om hogere behoeften die slechts bevredigd kunnen worden nadat de lagere zijn bevredigd; sex hoort wel degelijk tot de eerste levensbehoeften: immers zonder procrastinatie geen behoeften.. Weinig had dhr Maslow kunnen bevroeden data in dit tijdsgewricht de massa zou blijven steken in de lagere regionen: een teveel aan prikkels en afleidende hysterie lijkt me een oorzaak.

Maar een leger marcheert nu eenmaal niet op een lege maag, wist Napoléon al, en het was Eisenhower die met de invasie in Normandië
ook tandartsstoelen liet meekomen: een soldaat met kiespijn vecht ook niet lekker.

In dat opzicht is een recept voor stamppot zo gek nog niet, zeker niet als het op een heksenvuurtje opgewarmd kan worden, de volgende dag.

gravatar

Terecht, heer Jeettje, uw opmerkingen over Maslow. Het was ook mijn intrinsieke bedoeling duidelijk te maken dat de hogere lagen van Maslow niet of nauwelijks aan de orde komen in onze huidige samenleving. Hier blijkt het falen van Maslow c.s., men ging uit van noodzakelijke tussenlagen tussen het primaire overleven en de uiteindelijke zelfrealisatie. Duidelijk is zijn piramide vervangen door de knik-variant; voor veel mensen blijkt zelfrealisatie voldoende vorm te krijgen in eten-drinken-slapen-wippen en in Oranje feestkleding rondlopen zodra zich daartoe een passende aanleiding aanbiedt. Dan vallen status- en inkomensgrenzen tijdelijk weg tijdens het gemeenschappelijk hossen na een overwinning van 11 verwende miljonairs op 11 andere verwende miljonairs. Zoals nationalisme en chauvinisme de laatste toevluchtsoorden zijn voor kanslozen, zijn dat minimaal een miljoen netto per jaar, een notering met stip in Quote 500 en een dikke leasebak voor beter-gesitueerde moreel gehandicapten. En voor de van een geslaagde carrière dromende politici is dat het uitzicht op een gegarandeerd vermogensvormende baan in industrie, NGO of bedrijfsleven. Die wortels voor alle ezel-strata houden de kar van het kapitalisme gaande en daarmede de status quo intact. Over dit systeem is goed nagedacht en een pakkende naam bedacht: “democratie”.

gravatar

Bij benzinestations verkopen ze inderdaad steeds minder fuckbookjes. Dat lijkt me wel een teken aan de wand.

Schijnt te maken te hebben met de opkomst van de computer. Jammer dat De Speld deze belangrijke maatschappelijke ontwikkeling toch weer heeft gemist in dit artikel.

Reageer
gravatar

Ja, als je merkt dat anderen het ook doen is de lol er gauw af, vooral met dat geshow van hoe lang ze het volhouden. Die willen alleen maar in het Fuckbook of Records eh… komen. Maar dat de rug toe keren moeten we niet zo negatief zien. De blik iets lager en je snapt dat het geen afwijzing maar een uitnodiging is.

Reageer
gravatar

DIT IS EEN OPROEP AAN LEZERS VAN DE SPELD DIE OOK EEN ACCOUNT OP SECOND LOVE HEBBEN.

Alsjeblieft stuur mij geen knipoogjes meer vanuit je account op SL. Per ongeluk heb ik de gezamenlijke e-mail van mij en mijn man op SL gebruikt. Gelukkig kijkt mijn man niet vaak naar ons gezamenlijk e-mail account.

Nu loopt mijn inbox vol met e-mailtjes met als afzender Charlie.

Zoals:
SL: BennyDoof heeft naar je geknipoogd!
SL: Jeettje heeft naar je geknipoogd!
SL: Jo heeft naar je geknipoogd!
SL: Trendvolger heeft naar je geknipoogd!
SL: Opa Viesman heeft naar je geknipoogd!
SL: Henk van Mathenesse Spaland heeft naar je geknipoogd!
SL: God heeft naar je geknipoogd!

Reageer
gravatar

Corrie = Carolien?

http://youtu.be/CFO14krU49g

V.a. 2.25 wordt de vinger op de zere plek gelegd… en een tip waar ze moet gaan zoeken. Niet hier dus.

Op YouTube kan je ook enorm ouwehoeren en trollen, ik wil niemand op een idee brengen maar het is wel zo.
Gemodereerd wordt er niet, volledig anoniem… voor degenen die graag hun stem laten horen een gouden kans… als ik zou willen trollen wist ik het wel!!

gravatar

Naja, ik zou wel on-topic willen antwoorden, maar tegenwoordig spelen mijn handen een eigen klokkenspiel.

Ik gebruikte fuckbook altijd om van dit vervelende grijpgedrag af tekomen, maar sja, nu is Fuckbook niet kewl meer.

Is er nog iets ander hot atm ?

FYI;
The most interesting thing(y) about the human nervous system is:

Rolls drumms;
Most pathways are kinda linear.

Dat betekent zoveel als:
De hersens zijn weliswaar een 100 miljoen hersencellen, de daadwerkelijke wegen die signalen volgen zijn veel georganiseerder.

Stukje aandacht van jou naar je kleine teen is de langste weg die een medium-mens heeft.

Hoe lang duurt het voordat jij de opdracht geeft tot bewegen en dat je kleine teen daadwerkelijk beweegt ?

En dan in nadenken nivo (niveau)

Ben jij iemand die er bezwaar tegen heeft als een gesprekspartner ‘lekker snel’ van aandachtsgebieden wisselt ?

Of vind(t) je dat juist lekker ?

Astrodaslogisch is dat zoiets als;

Een ram loopt gemiddeld nu eenmaal sneller dan een kreeft.
Want een kreeft loopt naar de zijkant.

Dan een voorzet, en een steenbok kan best overweg met hoogtes.

De baas is natuurlijk de stier.
Erm, basis is, naja standvastigheid.

Aanvallers zijn bij voorkeur goed in voetbal.

Verdedigers ook.

Middenvelders, naja, vooruit;
Die moeten voornamelijk goed zijn in het aannemen van een bal en die zelfde bal daarna effectief kunnen doorspelen.

Voor het doel kan een Kreeeft met de scharen prima dingen stukmaken,
de leeuw met de manen alle ballen verstrikt laten raken, de maagd met de precisie weet gewoon met 72% cekerheid dat de bal komt waar die naartoe vliegt, de weegschaal denkt aan alle kanten, en blijft gewoon staan om de mogelijke panencka op te vangen, de schorpioen vertrouw het niet, en duikt expres de andere kant op, de boogschutter had allang gezien dat hij die penalty niet zou houden en had dus een blessure ge-schwalbe’d, zodat hij gewisseld kon worden voor de penalty killer, de waterman vind dat iedereen recht heeft op hun eigen geluk, en klapt ook bij een mooi tegendoelpunt, de vissen is zo van streek bij dit moment dat ze gewoon de bal uit het doel houdt, op magistrale wijze, gewoon omdat het niet zo ging.

Jeweet toch.

Reageer
gravatar

Mevrouw Annie,

Buitengewoon grappig vond ik vandaag, hoe u tijdens de wedstrijd tegen de Wijkssche Waanzinnige Weduwen de weduwe Trijn terwijl ze juist met de bal onder de korf omhoog sprong bij haar trico greep, zodat ze in haar blote hangtieten stond.

Kunt u meisjes A uw buitengewoon sterke verdedigingstechniek niet bijbrengen? U zou mij daar een groot plezier mee doen.

Reageer
gravatar

Nee Polleke, geen sprake van!

De reden dat ik me aan haar vastgreep was overigens geen verdedigingstechniek; ik werd even licht in mijn hoofd.
Waarschijnlijk door de klap die ik enkele seconden eerder in mijn nek kreeg van Meta.

En let een beetje op je woorden; als ik had gekund was ik op dit moment je mond aan het uitschrobben met groene zeep. En je weet best waarom deugniet.

Wel lief dat je bent komen kijken, vond je de niet-roze koeken lekker? Nog even opblijven en naar bed als je moeder het zegt,

Liefs en slaap lekker alvast,
Tante Annie

gravatar

Polleke, even iets heel anders:

Zojuist zat ik nog een beetje te bladeren en wat zie ik? Een reactie van jou.
Je was een keer meegeweest naar het seniorendamesvolleybal met Oma maar vond er eigenlijk niks aan….?

Dhr. Spaland vond de thee opmerkelijk en niet bevorderlijk voor de sfeer maar jij vond het gewoon 3x niks..

Verklaar je nader? De Helsche Oma’s én de W. Waanzinnige Weduwen willen ook graag wat je bedoeld met die opmerking, weduwe Trijn in het bijzonder.

Niet doen of je het niet meer weet want je weet het wél.

Verklaar je nader Polleke; uitspraken op het WWW kunnen je nog lang achtervolgen en je bent nog zo jong…

gravatar

Dat mens Uylenstee zou in Oxford moeten gaan studeren zijn.

Vroeger braken we in, in wegeniswerkenbarakken en pikten de porno van de muur. Om wegen aan te leggen heb je geen porno nodig was zowat de gedachte.

Natuurlijk werden we gepakt en vooral verraden. Om een paar blote wijven deden ze zoo raar. Met bikini en al.

Reageer
gravatar

Heer Tom,

Wel goed van Fuckboek is, dat de tien recentste standjes als links in een actuele lijst staan, zodat je niet hoeft te zoeken.

Dat is heel origineel, handig en tijdbesparend hulpmiddel, dat daarom ook veel waardering van de deelnemers krijgt.

gravatar

Dus u gelooft dat dat duimpjes zijn waarop u drukt? Ik heb uit welingelichte bron dat dit symbool iets heel anders representeert…

gravatar

No shit, ik dacht altijd dat fuckbook iets was waar je lid van werd als je tegen facebook was. Ik vond die grote hoeveelheid foto’s van schaars tot niet geklede medemensen altijd wel wat opvallend, maar dacht dat deze meer uit protest waren geplaatst…

Reageer
gravatar

Ik vond het echt vervelend toen mijn overgrootvader een vriendschapsverzoek stuurde.
De erfenis is dichtbij, hoe kan je hem netjes weigeren?

Reageer
gravatar

Ik geef je weinig kans “Hoofdreacteur namens de Reactieraad” alias Haagsche Annie .

Toevallig heb ik met de schrijvers van dit artikel ,Jochem van den Berg en Steven van der Jagt, een wandeling in de duinen bij Scheveningen gemaakt.

Beide waren onder de indruk van mijn kinky outfit. 😉 Voor de vrouwen onder ons; beiden mannen zijn fors geschapen.

Ze vinden het vervelend voor me Haagsche A. zich op mij focust . Het schijnt iets met haar drankprobleem te maken hebben.

Haar oproepen aan lezers hebben geen enkele invloed op De Speld is mij verzekerd.

Corrie.

gravatar

Jammer dat je zo doorgaat. Je dochter, als je al kinderen hebt wat ik in grote twijfel trek, hoef ik niet. Mijn kinderen komen zoveel beter uit de verf en zijn eerlijk en betrouwbaar zoals “de Speld”.

Zo beter

gravatar

Wat denk je nu Benny?

Op de reacties van de site over groot geschapen mannen lees ik: “Marokkanen zijn echt flink Groot Geschapen ..”, “i love Big Maroc Dick, je weet totaal niet wat je mee maakt wanneer je een Marokkaan gehad heb je wilt nooit meer iets anders”

Het is een site gerund door Marokkaanse loverboys.

Ben geen viezerik!

Corrie.

gravatar

Ah, de excursie o.l.v. in de Scheveningse duinen zal dan binnenkort hier wel breed uitgemeten worden.

Toeval of niet: Afwachten maar.

gravatar

Ik wil hier uitdrukkelijk verklaren, dat deze smeerlapperij NIET, ik herhaal NIET van mij afkomstig is. Een slechte naam heb je immers zo en kom er dan maar eens af.

Ik zeg altijd maar: Wie echt vies wil doen, moet het netjes houden. En daar hou ik mij aan.

Reageer
gravatar

Gelijk hebt u, Heer Viesman. De mensen zijn altijd bereid om direct het slechte van iemand te denken.

En dan de verhalen die ze er soms van maken; in de gekste dromen zou een mens er niet opkomen. Bij nader inzien blijken het nog vaak prima ideeën te zijn óók. Waar halen ze het vandaan, waar halen ze het vandaan.

gravatar

Het lijkt me vooral voor Plien sneu dat Fuckbook niet meer zo populair is bij jongeren.

Ze doet me aan mij denken toen ik haar leeftijd had, alleen is zij nogal naïef.

Echt een meisje dat vroeg met jong komt te zitten en niet weet wie de vader is.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ach zussie,

Je moet maar denken, dat Tokkie geweigerd is door elk sociaal medium vanwege haar asociale karakter.

gravatar

Hoi Plien,
ik ga zo ff opzoeken wat onaneren betekend. Bedankt voor je foto’s trouwens! 😉

En voor Oma; wat raad u mij aan om van te proeven? Boerenmeisjes die er pap van lusten of zit er nu helemaal naast?, of die brandewijn met Suiker. Ik heb wel een leuk meisje gekend die zo heette toen ik ook de lagere school zat maar of u haar nu kent lijkt me sterk echter niet onmogelijk.
Ik hoor het wel.

En Opa ik heb niks met Oma

Groetjes Be jamin

gravatar

Zeg brutaal jochie Polleke,

Zoals ik al eerder heb geschreven kom jij uit een één ouder gezin. Dit weet ik nu zeker omdat ik je IP adres heb nagetrokken. Je woont samen met je mammie. Dat mammie en pappie uit elkaar zijn komt door jou want je hebt ze heel veel verdriet gedaan. Dat weet je.

Als ik jou was zal ik een beetje dimmen met je rare praatjes dat Corrie op elk sociaal medium wordt geweigerd. Het is niet waar.

Een paar dagen geleden heb ik mijn profiel op Second Love op de Speld geplaatst maar helaas was het alleen te lezen voor members van Second Love.

Wonderlijk genoeg stroomde de inbox binnen een half uur dat het op de Speld stond helemaal vol met e-mails van members Second Love.

Dus dimmen jij want anders gaat tante Corrie ervoor zorgen dat jij in een kindertehuis wordt geplaatst.

gravatar

Zogenaamde “tante” Corrie,

Laat me niet lachen, dom mens. Meer woorden ga ik aan jou niet vuil maken.

gravatar

Ik had het ook al een tijdje door. Juist omdat het drukker werd op FuckBook gebeurde er minder. Dat komt omdat veel bezoekers komen om te kijken, maar niet actief meedoen. Bovendien is het een beetje een allegaartje van van alles geworden. Voor aparte hobbies zoals met paarden of cavia’s, prikkeldraad of hete koffie moet je tegenwoordig toch op gespecialiseerde sites als http://www.cuminmyhorse.com en http://www.barbwiremyass.com en http://www.hyhairyguineapig.com zijn.

Oh, en natuurlijk ons eigen onvolprezen http://www.kalecavia.nl natuurlijk. Of is reclame hier verboden?

Reageer
gravatar

Als goede Gristen zit ik alleen op Fuckbook om te zien hoe verdorven de mens is en bovendien doe ik het alleen maar vanaf vijf uur ‘s ochtends.

Soms is het wel erg moeilijk om tot vijf uur ‘s ochtends wakker te blijven.

N.B.
Als is de zonde nog zo snel, Jaweh op zijn Jawa vindt hem wel.

Reageer
gravatar

Het is eigenlijk al oud nieuws.

Sinds enige weken vernemen wij hier van ene Corrie van Hiernaast enkele ‘vriendschapsverzoeken’, bv. om een dagje door de duinen te struinen. Duimpjes uitdelen valt bij haar ook op als zijnde een gewoonte.

Hoe dan ook, ik begrijp het wel. Boerenkool met worst is best lekker, maar na een dag of tien gaat het toch tegenstaan, en wil je weer eens wat anders. Zuurkool met worst bijvoorbeeld.

Reageer
gravatar

Ik heb zo stilaan het vermoeden dat die van daarnaast niet helemaal eerlijk is. Dit berichtje over die weglopende jongeren bevestigt dat: zij van de verre overkant is op zoek naar vers vlees; ze is DE dr. Corrie.

gravatar

Zou je denken Jeettje?

Wat verwarrend allemaal nu weer. Maar ik moet die man van d’r wel gelijk geven. Die zit liever in de trein.

gravatar

Ik krijg ook dat idee. Ze heeft het niet eens over haar dochter. Lijkt wel of ze er alleen maar voor zichzelf is. En dan heeft ze ook nog een machinerende man…. Ik weet niet of hij haar zo vrij laat of dat hij haar ontvlucht. Lijkt een beetje op dat laatste..

gravatar

Trendvolger, het loopt de spuitgaten uit..
Maar, deskundigen zeggen:
‘niet doen de trol eten voeren, zij elders zoeken voedsel gaan doen ik garantie jou.’

Het was in Engels, Google Translate moest eraan te pas komen.

Je zegt ook iets waar ik het helemaal niet mee eens ben; dat na gem. 10 dagen boerenkool met worst gaat tegenstaan.
NOT!

Ik ben er verslingerd aan en eet het elke dag als de R in de maand is. Bij hoge uitzondering en als het niet anders kan, vooruit, dan maar een keer zuurkool met worst maar liever niet.
In een gekke bui wil ik er weleens iets naast eten, anders wordt het wel een beetje voorspelbaar.

Uitgebakken spekjes of uitjes bijvoorbeeld, heel anders weer of kook een bouillonblokje mee. Smullen hoor! De hele winter door, elke dag.

Net als koffie eigenlijk, maar dat is verplichte kost, ook zonder R in de maand.

gravatar

Avond An,

Ach, ken jou dat mens schelen, laat gaan joh. Het is eigenlijk zoals Henk Spaland al heeft aangegeven: Het begint een routine te worden.

Maar goed, als liefhebster van een vol bord met een kuiltje in het midden (en prakken maar) zul je even geduld moeten hebben. Eerst de vorst eroverheen om de smaak wat zachter te maken toch?

Spekkies, uitjes, een lekkere klont roomboter erdoor, peper, zout (of bij voorkeur kippenbouillonpoeder), vers geraspte nootmuskaat en stampen maar! Een ambachtelijk gerookte worst van de Keurbutcher is lekker, maar wat te denken van een lekker gesudderd lappie draadjesvlees, en je hebt gelijk een prima sjuutje.

Nog even geduld dus, morgen de sateetjes op de barbecue maar. Koffie toe, en dan naar bed!

http://tinyurl.com/ml8ybwj

Smakelijk!

En met een groet, mede namens de Smulpapenvereniging,

Trendvolger.

gravatar

Trendvolger, helemaal eens, elders ook al ergens opgeschreven, over dat ene dan.

De boerenkool ook helemaal goed, maar nu ik dit gehoord heb verlang ik opeens enorm naar zuurkool met vette jus..

Echt NU en dat kan niet.. heb ik niet in huis. Balen.
En nog wat, i.v.m. mijn gehandikiptheid zie ik de kippebouillon niet zo zitten, mag dat ook rundvlees of desnoods groentenbouillon zijn?

Op zon- en feestdagen doe ik vaak eens heel luxe en doe dan een speklapje, balletje gehakt én een stukje runderstoofvlees rond het kuiltje (onmisbare) jus.
Als het echt niet opkan, ik denk aan Kerst eet ik er ook tournedos en gebakken ei bij.

Dat gebakken ei laat ik altijd liggen, ik vind het niet lekker maar dat maakt niet uit, het steekt fleurig af bij de rest.

Nu heb ik echt honger.. maar ook veel boodschappen gedaan. Ik ben ff naar de keuken voorlopig.

Groeten terug aan de smulpapenvereniging, hun recept van zomerzuurkool was om je vingers bij op te eten al gooi ik de ananas die het zo zomers maakt eruit en eet dat later op als toetje.

Mijn moeder zei altijd: in je maag is het toch donker dus maakt niet uit in welke volgorde je alles opeet.
Daar had mijn moeder gelijk in.

gravatar

Zo is het Annie, laat de armoe de pest maar krijgen!

Uiteraard, maar in poedervorm dus. Die blokkies vallen niet altijd helemaal uit elkaar, en voor je het weet heb je dorst.

Het ananasje doet het overigens prima samen met een bolletje pistache ijs. De slagroom is optioneel, voor de liefhebber dus.

De speklap kan verplaatst worden, en in dunnere vorm onder het eitje terugkeren, bij voorkeur de katenspek.

Heerlijk gebakken cantharellen en jonge zwammetjes uit het Veluwse bos gedrapeerd rond het biefstukje (rare, medium, well done, of extra large naar keuze), gegarneerd met wat toefjes boerenkool- of spruitjespuree, en goudgeel gebakken krieltjes met vers gehakte peterselie vullen het bord volkomen.

Het geheel afblussen middels een goed glas Fleurie of Macon, maar een Bordeaux (2003 of 2006) naar keuze kan ook.

Hoe is dat An, nu ben ik even naar de keuken, tot zo!

gravatar

Ha Trendvolger, lezen over eten doet eten blijkt maar weer, ik zit met een bord vreemd eten voor mijn neus, recept van Pierre Wind, de Hagenees die het zuurkoolijs heeft uitgevonden maar ik weet nog niet zeker of ik het wel echt lekker vind…

Gewoon dooreten, leren eten, ik ga mijn best doen als het iets afgekoeld is. Leuk kookboek, dat wel.

Hier het recept mocht je denken dat lijkt me niks:

http://www.soepvork.com/2010-10-26_Armeense_stamppot_met_gebakken_zuurkoolrepen.shtml

Smakelijk!

ps de prosecco met softijs is echt een aanrader, dat is ook fijn van het kookboek: altijd advies in de categorie ‘wat schenken we bij dit gerecht’.

gravatar

Heel bijzonder allemaal, lekker hoor Annie!

Maarehh, zou die dikke van De Blijker hierachter zitten? Die flikkert gewoon een handvol krenten in je erwtensoep. En dan zegt ‘ie dat hij je keuken komt renoveren, want hij mist er een paar.

Trouwens, kan er na de verbouwing van het Zuiderpark tot het Anniepark nog gebarbecued worden, of moet tegen die tijd worden uitgeweken naar Madestein?

gravatar

Het zijn rare recepten, en dat zijn het.
Zou best kunnen dat die sigarenetende kokert erachter zit.
De Portugese stoofpudding met verse worst is trouwens wel een aanrader maar het is nu bbq-tijd.

In het Annie-park moet je t.z.t. een vergunning hebben om zónder bbq te komen. Ik heb er genoeg van, al die verboden.
Niet bbq-en, hond aan de lijn of boven je hoofd houden, geen alcohol, roken mag geloof ik wel maar niet over je longen…

En denk niet dat het meevalt; vorig jaar met een paar mensen (niet in het Anniepark maar net zoiets) gaan bbq-en, de magnie bordjes niet gezien en bij het aansteken van het eerste aanmaakblokje: de kit.
Een wijf…

Die zijn het ergste. Echt. Boete voor het bij ons hebben van 2 flessen wijn en een paar blikjes bier (verder frisdrank, dat mag) en meteen het aanmaakblokje uitgemaakt om te verkassen op haar verzoek. Maar niet zonder boete..
Klein doch belangrijk detail: de flessen waren nog dicht. Blikjes bier ook.

Lang verhaal kort: boete van 380,- euries..
Zo’n sherryzuipende witgeblondeerde truus, jeweetwel. Of niet, ik hoop het voor je.

Eind van verhaal: protest aangetekend tegen boete, boete geseponeerd, withaartje had een foto moeten maken van de brandende bbq. (dat kon dus nog niet; had ze even moeten wachten tot hij goed fikte.. hoezo dom…).

Hadden wij wel gedaan, foto maken met tijd en datum en alles, met dat ene brandende blokje, al bijna uit, en de bbq zelf in de blote handen.
Eten rauw ernaast.

Bon (staat ook de tijd van uitschrijven op) goed leesbaar in beeld opdat duidelijk was dat de foto na het bekeuren genomen was, weglopende agente nog zichtbaar op de achtergrond.

Leuke selfie, leverde bijna net zoveel op uiteindelijk als een selfie van Heleen van Royen in der blote reet.
De rose die we niet bij ons mochten hebben is ook geseponeerd, de domme agente had 2 bonnen moeten schrijven, nu hadden we gewoon een bbq-pakketbon.

Dat gaat in het Haagsche Annie Park niet gebeuren, ook komen er grote, grote velden waar je hond los mag. En vijvers voor de honden ook.
En gratis tennisballen. En poepzakjes voor als het echt in de weg ligt maar ze mogen ook in de struiken poepen waar toch niemand kan lopen.

Ja, gaat leuk worden, let maar op!

gravatar

Kèk, dáár hou ik nou van Annie, op z’n Haags dus!

Het Haagsche Anniepark: Hét park die alle andere parken overbodig maakt! Met maar één verbod: Het gebruik, of onder invloed zijn van sherry.

Briljant An, geen duimpje meer te bekennen tegen die tijd, laat je even weten wanneer het zover is?

Laaik, Trendvolger

gravatar

Natuurlijk, een VIP-uitnodiging tegelijk met het onthullen van de Dop.

Ik heb zojuist besloten om dat te vieren met een enorme bbq om een statement te maken.

Sherry mag wel maar ik wil het niet zien, afkeer van gekregen door het soort mensen dat dat spul drinkt (en hop, weer 10.000 dames tegen de schenen geschopt.. ik moet ook gaan slapen eigenlijk; morgen heb ik weer spijt).

Ik wil gewoon geen verboden, ook al vind ik het zelf eigenlijk wel een goed en nuttig verbod op zich, nou ja je begrijpt vast wel wat ik bedoel.

Sherry dient men dus te vermommen als appelsap of uilezeik of cognac, en die witte slagschepen laat ik extra in de gaten houden door de APW.
(AnnieParkWacht).

Gewone kit komt er niet in, dat het vreselijke partypoopers zijn weet echt iedereen hier.
Dat addergebroed gaat maar op Madestein mensen lopen irriteren.

O ja, de Earrings meteen even vragen wat te spelen tijdens de Dop-bbq?
Als alles meezit zie ik ze de avond voor Parkpop nog dus trek ik wel even een van die gasten aan zijn mouw.

Ik ga er in bed over nadenken, als ik maar niet meteen in slaap val!

Voor nu of later: slaap lekker, Annie

gravatar

Het doet mij deugd te lezen dat de Annieparkbende hun vreet- en zuipverhalen verplaatst heeft in de nacht. Fatsoenlijke mensen liggen dan op bed waardoor ze niet geconfronteerd worden met hun “interesses”.

Kan me voorstellen dat de volgevreten vette leden van de Annieparkbende allemaal een aangepaste benedenwoning en een scootmobiel hebben. Ze zijn niet meer in staat om zich als een normaal mens te bewegen.

Is het mogelijk dat NERD een icoontje van een prullenbak bij de bendeleden plaatst? Zodat fatsoenlijke lezers van de Speld hun reacties kunnen verwijderen. Misschien is het in hun geval treffender een icoontje van een WC-pot te plaatsen.

Van Annie en haar dochtertje heb ik een foto op weg naar het park gevonden.

http://cf.badassdigest.com/_uploads/images/31446/honey_boo_boo_100112-600x450__span.jpg

Corrie.

gravatar

Kun je niet een lijstje opstellen van wat wij als lezer humoristisch, leuk of aardig mogen vinden?

Als Humorcontroleur van de Speld heb je daar vast wel een uitgesproken mening over.

gravatar

Beste lezer van de Speld, helaas zijn er geen expliciete en objectieve criteria voor wat wel en geen humor is.
Mijn impliciete en subjectieve oordelen passen echter goed bij de Speld en de reacteuren (of moet ik zeggen: “reactanten” ?), dus houd ik het zo.

gravatar

Jongeren, die het woord ‘”cool” gebruiken zijn sowieso niet cool. Sodemieter dus maar gauw op. Het was toch al geen gezicht al die jeugdpuistjes.

Reageer
gravatar

Ouder worden is zo pijnlijk… 30 lentes jong, en nu al begrijp ik van die moderne taal geen mallemoer meer. Ik ben er kapotstuk van….