Ocean Cleanup Atlantische Oceaan loopt uit de hand

Nederlandse student aangeklaagd vanwege ecologische ramp

De Ocean Cleanup van de Atlantische Oceaan is iets te voortvarend uitgevoerd. Milieuorganisaties en de regeringen van diverse landen hebben inmiddels aangekondigd de 19-jarige Nederlandse student Boyan Slat aan te klagen vanwege de ecologische ramp.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geweldig resultaat.
Eindelijk wat meer land om de komende bevolkingstoename te huisvesten en wat aardappelen te verbouwen…
Ik heb direct 50euri gestort (oceancleanup.com)

Reageer
gravatar

Jeugdige overmoed zullen we maar zeggen. Snel maar de aarde een paar graden opwarmen zodat de boel weer onder water komt te staan.

Reageer
gravatar

Er komen nogal wat landen bij, zeg! Die willen natuurlijk allemaal mee voetballen.
Dat zal de FIFA nog machtiger maken. Het is logisch dat dan de almacht van Octopus Paul ook groter wordt!
Vuvuzela!
En Donders ook!

Reageer
gravatar

Wel beter zo. Al dat irritante water. We moeten alleen die Golf van Mexico nog even inpolderen. Almere zoekt nog uitbreidingen, Almere-WIC en Almere-Cocktailbeach worden al ontworpen.

Reageer
gravatar

Hoezo een ramp? Het wordt pas een ramp op het moment dat het water (dat hij ontbonden heeft in waterstof en zuurstof) met een mooie knal weer water wordt. Daar kunnen de aanhangers van de Big Bang Theory nog een puntje aan zuigen!

Reageer
gravatar

Beste Rob,

Het joch heeft met zijn ideetje een door Shell uitgeschreven innovatietoernooi gewonnen, teneinde het boren naar schaliegas een versnelde doorgang te laten vinden. Men zag echter over het hoofd dat de uitvoer ervan een kettingreactie bleek te veroorzaken, die zijns gelijke niet kent, vandaar.

gravatar

Als je mijn uitleg wilt lezen: zie #15lid A en C.

Ik heb ook een zoon die ooit 19 is geweest en om eerlijk te zijn Rob, als hij de boosdoener was geweest had ik geen poot uitgestoken; live and learn denk ik dan. De zee leeg laten lopen, kom op zeg! Dat zijn geen grappen meer.

Mijn zoon zou zeker ook geprotesteerd hebben als hij op zijn 19e als een ‘mannetje’ was weggezet; hij was toen al sterker dan Obelix met toverdrank op, 2 meter lang en een kilootje of honderd; geen grammetje vet slechts spieren wat de klok slaat.

Je had een anker naar je hoofd kunnen krijgen!!
En Shell had met een hele mooie prijs moeten komen om onheil af te weren c.q. met rust gelaten te worden door mijn broedsel..

Stel dat we in Duindorp waren geboren… nu is het een lieverd geworden maar dat had heel anders kunnen lopen, vraag maar aan Shell, die hebben ook het nodige met actievoerders te stellen gehad in het verleden, die denken ook wel even 2 keer na voor ze weer iets doms doen.

Met een tanker, kapitein licht aangeschoten, allemaal jolig langs de kust varen of zoiets dergelijks… iets met Exxon Valdez maar dat moet je maar even opzoeken.

Je snapt toch wel dat iemand daar iets van moet zeggen en de zooi ook moet opruimen?

gravatar

Het is nogal usance om mensen aan te klagen. Het gaat dan niet om de ideologie, maar uitsluitend om het geldelijke gewin.

Reageer
gravatar

Linden, dat is het probleem nou juist.

Mensen die iets goed proberen te doen moeten dat achterwege laten. De gevolgen zijn meestal desastreus.

Mensen die iets goed kunnen, of dat nou walvissen vangen is of kistkalveren bloedarmoede bezorgen moeten dat wat vaker doen.

Mensen die denken dat ze iets goed kunnen terwijl dat absoluut niet waar is moet je afkraken anders houden ze nooit op.

Geloof me, in de kiem smoren, plattrappen, zo jong mogelijk graag, voor je het weet zit zo’n joch in de netten van Greenpeace verstrikt.. het zal je kind maar wezen..

Zo zit het dus bij mij, weet je dat ook weer!

gravatar

@Linden van Measendaal (m/v): ik vind niet dat je hier grappen over kunt maken!
Neem een voorbeeld aan Haagsche Annie, die blijft tenminste serieus.

gravatar

Kees22: zelden was ik zo serieus, dankjewel, ik voel me wat minder alleen.

Ik bedoel neem nou Paul Watson, vreselijk lachen om zijn capriolen, net een ADO-voetbalsupporter als ze tegen 020 moeten foeballuh.

Hier de start van zijn carriere; een echte piraat zoals dat hoort, met zinkende boten en veel: ik laat mijn schip nog liever afzinken dan… enfin, lees en lach je rot:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sea_Shepherd_(schip) en voor de volledigheid:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sea_Shepherd.

O, Redactie: hij is ook ooit begonnen met een petitie waarvoor ze in Japan hun schouders ophaalden… Nu kunnen ze door het boterzuur in hun ogen de petities niet meer zien!

Toch wel gezien dat ze Amsterdam als piratennest hebben en onder de Nederlandse vlag varen? Oke dan!!

Als laatste wil ik wel vertellen dat Greenpeace ook mij als gevaarlijk bestempeld en terecht.. als petities niet werken moet je soms gewoon even BOE roepen voor er naar je geluisterd wordt. Of een schip af laten zinken. Of rammen in de haven na vele dure reparaties. Tis niet anders..

Variatie op wat de Hulk altijd zei in dezelfde periode: “Mr. Redactie, don’t make me angry, you wouldn’t like me when I’m angry!”

Groetjes, Annie

gravatar

Vreselijk, al dat land erbij en straks bewoond door miljarden vervuilende mensen. Inderdaad een ecologische ramp van de eerste orde.
Maar hoe heeft hij dat gedaan ? Ik denk dat hij ergens de stop uit de oceaan heeft getrokken; gauw weer erin doen, kwajongen.

Reageer
gravatar

Ondertussen vraag ik mij af of dit wel het gevolg is van het handelen van een eenling. Veel aannemelijker is het dat het smelten van de ijskap hiervan de oorzaak is.
Door de grotere hoeveelheid water in de Atlantische Oceaan neemt het gewicht daarvan ook enorm toe. Het is volstrekt logisch, dat zoveel extra gewicht leidt tot een daling van de zeespiegel. In dit geval zo’n sterke daling, dat de oceaan helemaal is weggezakt.

Reageer
gravatar

Jawel jawel maar ik wil er toch even op wijzen met mijn biologische knobbel dat ijskappen uitsluitend solitair leven.

Besluit zo’n kap (die op 1 hand te tellen zijn zo zeldzaam, wist u dát al?) het op een smelten te zetten is er sprake van een éénmansactie, of éénvrouws.

Dat is met het blote oog niet te zien, een goede oceanoloog die daar nog een paar jaar voor heeft doorgeleerd (bevroren zeëen; alles over ijskappen) moet dat vaststellen d.m.v. laparoscopisch onderzoek.

Inderdaad, net als bij pampegaaien en dat soort beesten. Klopt.
De wegen van moeder natuur zijn wonderlijk en ondoorgrondelijk nietwaar?

En nog even voor wie een beetje weggesuft is door de warmte en eerder nog dacht ik teken die petitie met Pinksteren wel, lekker op het gemak: hier nog even de link:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Teken allen a.u.b., ik kan niks meer terugvinden, met name de laatste 10 reacties niet en dat is lastig! (meer dan 10 reacties = altijd goed natuurlijk).

Liefs, Annie

gravatar

Hoi Annie,

Zag ik toch net dat God ook getekend heeft! En nog wel op zondag!

Met de steun van boven moet het nu wel een succes worden.

Trouwens, waar blijft Kamerdominee Van der Staay, net nu zijn Grote Voorbeeld het goede voorbeeld heeft gegeven?

Hosanna, Trendvolger

gravatar

Trendvolger wat geweldig!

Modder F., jij ook bedankt natuurlijk en de Redactie kan toch moeilijk de andere kant op kijken – later, als ik met die woedende menigte de petitie aan ga bieden – als god zelf zijn zegen heeft gegeven.

Inderdaad, Kees, onze Kamerdominee ontbreekt nog in het rijtje; wellicht wel getekend doch anoniem? Nog vóór god en ietwat onzeker of zulks de Here al dan niet welgevallig zou zijn?

Kees, teken gerust, de grote Leider hierboven heeft ook getekend en dat op Zondag, wat kunnen we nog meer zeggen om je over de streep te trekken?
Dit is wel een kans om de Here te laten zien hoeveel je van hem houdt Kees.
Laat de Here niet voor niets roepen Kees, als was hij een woestijnbewoner..
Over honderd jaar zul je nog steeds denken pfjieuw… stel dat ik toen niet getekend had.. dan was ik nu niet van alle gemakken voorzien waar ik nu dubbelop mee beloond ben omdat… enz enz.

Ik zie het als een teken van hierboven en overweeg heel gristelijk te worden en dat ook uit te dragen, m.n. op Skiros mits onze petitie een doorslaggevend succes wordt, de laatste reacties terug, duimpjes weg..

En mocht het de Here behagen de duimpjes te laten voortbestaan wil ik dat ook door de vingers zien, een compromis sluiten (wat ik nu ook doe, ik negeer de duimpjes) kan altijd.

Wel moet er dan een alarmknop voor domme spam zijn, het is voor mij maar ook voor god een beetje water bij de wijn doen, soit.

Samen komen we er wel uit, god en ik. Net als met roken, drinken, drugs, abortus, euthanasie, voorbehoedsmiddelen, gemanipuleerde soja-melk en ongehuwd samenwonen.

En scheiden, trouwen vond hij meteen best.. Typisch god, je moet soms echt zijn eigen bijbel erbij pakken om hem op zijn eigen woorden te pakken.

Maar voor een beetje Hagenees is dat geen enkel probleem ;).

Hallelujah en amen meteen ook maar.
Morgen nog een Pinksterdag, het kan niet op dit weekend; ik word er zo vrolijk van!

gravatar

Beste Annie,

Zoals je ziet loopt het lekker met de petitie, halleluja!

Alleen beginnen m’n IP-adressen een beetje op te raken (1 x vaste lijn incl. WIFI, 1 x Aaifoon, 1 x Aaipet met eigen 3G tsjip, 1 x leptob met eigen 3G tsjip). Dus 4 thuis. De rest van de apparaten (Tv, wasmachine, droger, Philishave, leptobs, aaipet, afwasser, combimagnetron en oude smartphones) hebben allemaal alleen WiFi dus geen eigen IP-adres. Maar morgen mag ik weer naar het werk en donderdag naar ander werk en een hotel met WIFI. Dus de petitie nog ff niet sluiten!

Oeps! Of is dat niet volgens de regeltjes op aarde? Ik lees bij de petietsies dat het alleen wat uitmaakt of je tekent vanaf een uniek IP-adres. Nou ja, met de Bijbel wordt ook gemanipuleerd bij het leven (en de dood), en bovendien lees ik daar nergens iets over petietsies of unieke IP-adressen, dus dan mag het! Hierbij krijgen alle schuldenaren alvast absoluutsie.

Vrolijke 2e pinksterdag!

God

gravatar

God, wat gezellig dat ik u nog even tref hier, ik had uw opmerking op de petitie al gezien.

Een mooi, blij begin van de 2e Pinksterdag dit jaar alweer (wat vliegen de feestdagen om, voor je het weet vieren we uw zoon’s verjaardag alweer!)

Geen zorgen om de IP-adressen, men ziet er op het eerste gezicht niets van tenslotte, maar als iemand een petitie begint die niemand wil tekenen en heel sluw denkt: hahaaaa, dan ga ik zelf gewoon ieder uur tekenen, zo kom ik er ook wel is dat makkelijk te achterhalen.

Neem zij van hiernaast; zelf je petitie tekenen en vervolgens jezelf een veer toebedelen (stop hem op een plek naar keuze zou Trendvolger zeggen) en jezelf de hemel(!!) in prijzen… genant, op het pijnlijke af.

Dat maakt u wel uit dacht ik zo, naar de hemel of niet.

Dát zijn momenten waarop ik een lachbui niet kan onderdrukken als ik zie dat er slechts 1 IP-adres aan te pas is gekomen tot nog toe..

Maar als we onze eigen petitie bekijken die overigens nog wel even open blijft staan, zolang de stijgende lijn blijft stijgen dacht ik zelf(?) is er niets aan de hand.

Het aantal stemmen in verhouding tot het aantal IP-adressen is meer dan redelijk.
Heel goed te verklaren als af en toe pa, moe en een verstandig kind apart hebben getekend op hetzelfde adres.

Sommige ouders nemen hun kinderen in huis tot ze oud genoeg zijn om op zichzelf te wonen, en, dus, maar, zodoende en daarom mogen er best meer handtekeningen zijn dan IP-nrs., zolang het maar geen 100 handtekeningen afkomstig van 1 IP-adres zijn.

En daar is allesbehalve sprake van bij:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

God, ook een vrolijke 2e Pinksterdag, ik zou bijna zeggen neem toch lekker een dagje vrij morgen maar wie ben ik om god tips te geven.

Bedankt voor alle moeite ‘andere’ god, ik zeg het tegen alle goden maar stiekem geloof ik natuurlijk uitsluitend in Uw woord.
Al dan niet aangepast aan de eisen van de moderne tijd.

Geeft niks, echt logisch heeft het boek nooit in elkaar gestoken, miljoenen mensen hebben daar al een jaar of 2000 overheen gelezen.. no worries op dat gebied hoor!

Groetjes, uw eigenhandiggeschepte Annie.

gravatar

Ecologische ramp? het is pas een ramp dat ik vliegangst heb, zeeziek ben en een kaartje heb voor Nederland-Spanje. Als niemand op marktplaats een fatsoenlijke prijs biedt, ben ik helaas genoodzaakt om tot grotere maatregelen over te gaan!

Reageer
gravatar

Het voltallige parlement van Ascension is er juist erg blij mee. Hun bereikbaarheid is nu veel beter. Ze willen deze Boyan voordragen voor de Nobelprijs voor de dijkverzwaring.

Reageer
gravatar

Het is ook heel erg wat deze student in zijn jeugdige overmoed en onverantwoordelijkheid heeft gedaan. Hij heeft nu zelfs een paar blauwe walvissen laten arresteren en laten fusilleren omdat die arme beesten hun behoeften in het water deden.
En wat dan te denken van sardientjes? Die poepen gezamelijk heel wat meer bijeen dan die ene walvis, maar dáár let meneertje Boyan Slat liever niet op! Het is allemaal zo willekeurig!

Reageer
gravatar

Nee, want de Middellandse zee en de straat van Gibraltar zijn er volgens mij nog, maar vanaf Marokko is het alsmaar rechtdoor tuffen tot Brazilië.