Datumprikker: Begrafenis mama


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn laatste salaris was $ 8750, alleen ecom werkte 12 uur per week. Mijn buurvrouw heeft de schatting van $ 15k al heel lang gevonden en ze werkt zeven dagen ongeveer 20 uur. Ik kan niet vertrouwen hoe direct het was toen ik het eenmaal probeerde informatie..

http://Www.Moneyapp2.com

Reageer
gravatar

Ik ben gestopt met werken bij shoprite en verdien nu $ 65-85 per uur. Hoe? Ik werk online! Mijn werk maakte me niet echt gelukkig, dus besloot ik een kans te wagen op iets nieuws… na 4 jaar was het zo moeilijk om mijn baan op te zeggen, maar nu kon ik niet gelukkiger zijn. Dit is wat ik doe … http://Www.MoneyApp2.Com

Reageer
gravatar

Triest dit soort grappen… Maar vooruit ik ga hier ook serieus op antwoorden. Hugo, de kids willen ook naar de begravenis van Oma. Ralph je kan vrij krijgen voor de begrafenis

Reageer
gravatar

Bovendien was het de 17e opnieuw gigantisch druk op werk! En de avondshift van dat weekend maar zeggen dat ze het wel af zouden krijgen! Nou, mooi niet dus!! Maandag en dinsdag een drukte van jewelste!

Mij kwam het eigenlijk wel goed uit dat we het hele gebeuren hebben laten schieten..

Reageer
gravatar

Geweldig toch, die moraal en verworvenheden van de sociale media voor hedendaagse snel-levende generaties? Moeder’s laatste gang elektronisch gevolgd door álle kinderen. Alleen niet door papa, de lieve dommerd is zó old school en onbereikbaar, die zit nog -onbewust van moeder’s verscheiden- met zijn vriendin aan zijn zijde, met een gouden Metaxa aan de lippen en de voeten in het kristalheldere water van Lesbos tevreden te zijn. Voorbij is voorbij; het leven gaat dóór; no use crying over spilt milk.

Reageer
gravatar

Wellicht een idee voor een format voor de naar steeds méér winst strevende verzekeringsbranche: Verzeker u van snelle vervanging van oppas-grootouders. Een omgevallen grootouder wordt binnen een uur vervangen door een gelijkwaardig inruil-exemplaar van een recent bouwjaar (v.a. 1946), naar keuze mét of zonder rollator, jicht-,HD- en wormvrij, TüV, APK- en ANWB-gekeurd, weinig km.’s op de teller, altijd binnengestaan. Keuringsrapporten en inentingscertificaten ter inzage. Lief met kinderen. V.a. € 37,50 per uur, excl. plas- en lunchuren, voorrijkosten € 62,50. Zo kunnen negatieve gevolgen zoals verstoring van de electronische agenda i.v.m. aula-bezoek en condoleance . adequaat worden opgevangen. Aanmeldingen: Vestia & Humanitas BV, P.O. Box 1940, 3000 XX Rotterdam

gravatar

Je kunt natuurlijk ook gewoon via Skype aanwezig zijn bij de meeting. Als iemand even een laptop op de tegenoverliggende steen wil zetten.. Er is toch wel wifi?

Reageer
gravatar

We hadden het gewoon een week eerder moeten doen, ik heb het nog gezegd. Dan hadden wij er tenminste allemaal bij kunnen zijn. Alleen mama was toen nog niet overleden, maar die voegt toch niet zoveel toe aan de begrafenis als ze dood is.

Reageer
gravatar

Benny ook daarin zijn we het eens; de zomer begint gewoon 21 juni, wat Piet Paulusma ook zegt. Of het KNMI wat mij betreft. Zo simpel zijn we nou toch ook weer niet met zijn allen? Langste dag van het jaar ook nog!

Trendvolger, zie je het net zo somber in als ik? In Kijkduin geen stem geronseld maar er was ook bijna niemand. Echt, alleen wat mensen met honden maar die waren nat en vies. Die mensen, niet de honden natuurlijk. Het was doodstil, ook bij het enige strandtentje. Wat, gisteren op zo’n warme dag hoor ik je denken, nou let op, niet verder vertellen:

Er is een stille plek voor insiders; ruim 1 km links van die anderhalve winkel, pattattent en een terras, het stuk dat ze eufemistisch de promenade noemen.

Mijn plek: ff doorrijden dus, gratis parkeren op 5 min. lopen van de zand/waterlijn, maar shhht.. als iedereen dat weet gaat het daar heel druk worden zeker als ze weten dat daar een flink stuk hondenstrand is waar honden los mogen rennen en zwemmen het HELE jaar door.

Maar je hebt zo gelijk… ik kan wel janken, ik heb net gelezen over Pinkpop en Benny (top Benny) maar ook over mensen die zich Oranjefan noemen, duimpjes vragen als je ook olé bent, beginnen met LANDGENOTEN.. grmpf zou de moppersmurf zeggen.

Het ging inderdaad mis toen de Juichpakken in no-time waren uitverkocht; ik voelde de stilte voor de tsunami die nu de kust bereikt heeft.

Je kan alleen maar hopen dat het niet erger wordt allemaal.
Eén troost: ik hoefde niet naar Pinkpop. Nooit meer!

Lief van Benny dat hij gegaan is; ik overweeg – al denk ik nu nog nee, nee en nog eens nee – 2e Pinksterdag op een meubelboulevard handtekeningen te gaan ronselen.

Strand ligt voor de hand maar het is bij beide evenementen even druk denk ik maar de bereidheid te tekenen hoger op de meubelboulevard.

Die mensen zijn tenslotte gezellig een dagje uit, de strandgangers zijn niet zo goedgemutst en vrolijk; die doen wat Supernanny ze aanmaant in haar opvoedprogramma’s: gezellig iets ondernemen met het hele gezin. Geen excuses; allemaal mee.

Moet ik meer uitleggen..?

Liefs,
Een ongeruste Annie

Oeps, deze mikte ik op #1, lid E.

Mislukt…

Reageer
gravatar

Ah, dus zo doe jij dat ook Annie, en inderdaad voor insiders. Als je terugloopt en net op de helft daarvan bent, even om je heen kijken en hup, de duinen in. Een stukkie omhoog lopen, en eenmaal boven zit je helemaal als God in Frankrijk! Links zie je de Hoek, en rechts de kuilengravers. Voor je de uitgelaten hondjes, en van boven schijnt het zonnetje als eerste op ‘t bolletje!

Hoe lekker, nog drie weken en dan heb ik vakantie. Bruinen OP Kijkduin dus, en dáár heb ik nou zin in!

gravatar

Dank Benny, ach het stáát er zal ik maar denken.
Veel plezier morgen met zoonlief, gezellig met paps Pinkpoppen! Ja toch?
En nogmaals bedankt voor je niet aflatende inzet, dat geeft de burger moed.

Trendvolger, jij ook natuurlijk.
En inderdaad, je weet het precies te vinden! Helemaal goed, daar dus. Nou maar hopen dat iedereen van buiten Den Haag denkt dat het een grap is..

Mijn bed roept me, kan zeker weer niet slapen.. zucht.. even kijken maar.

Groetjes, jullie Annie

gravatar

Ach ja, Kijkduin; mooie herinnering van weleer, toen niet alles beter was, maar wel veel.

Pas in Den Haag wonend al gauw in de gaten gekregen dat Scheveningen niet mondain was, maar ordinair, ondanks de reclamepraatjes.
Gelukkig was daar Kijkduin, nog zonder megaparkeerplaats en overal gratis parkeren, beschaafd rustig zoals je een strandplaatsje graag wilt zien, en mensen voor naar Normandië gaan om te zien tegenwoordig. Ook met de Solex makkelijk aan te rijden.

Ik heb nog geprobeerd in de flat te gaan wonen links aan het eind op het duin, maar duur, duur, duur en het zou een seniorenflat worden, dus ook nog te jong.
Nu ja, ik heb een fors deel van mijn studie afgerond in Kijkduin: boeken mee, referaten, aantekeningen en blocknotes en studeren maar totdat de zeelucht het papier vochtig maakte, zucht ….

En nu maar weer wachten op die tetteraar die Kijkduin en Duindorp niet uit elkaar weet te houden; zij niet, de Duindorpers wel, die zag je niet in Kijkduin, het was daar niet aso genoeg om lol te hebben.

Goh, Annie, het was een naar de achtergrond verschoven project geworden, maar nu je het zo over honden hebt …
Heb ik ook gelijk een reden om met de auto naar Griekenland te gaan, kan het beest mee, heb ik ook nog wat aanspraak. Gewoon naar Bari en verder met de boot; ik zie het al helemaal voor me.

gravatar

Ha Jeettje,

Ja, Kijkduin, daar moet je zijn voor dergelijke taferelen, Scheveningen is voor de toeristen.

En of de duvel ermee speelt; ik was het vanochtend opeens weer helemaal zat om geen hond te hebben en heb zitten piekeren of er toch geen manier is om e.e.a. te regelen. (niet dus.)

Dat zou lekker zijn, hond in auto en gaan. Daar droom ik van en dat is nog waar ook. Ik doe het echt beter op warm weer en rustige eilandjes, heb een briefje van de dokter dat ik beter daar kan wonen dan hier.

Maar ik weet niet bij wie ik me moet vervoegen met mijn briefjevandedokter. Toch, echt ik verdwijn nog een keer hier en koop een lief huisje daar voor mij en mijn toekomstige hond.
Inderdaad gezellig, wel een lollige hond nemen, niet zo’n Duindorpse Staander, bah.
Een grote hond met een gezonde hekel aan blaffen wil ik, net als de vorige. Die sprak ook zijn talen, het was heel geen domme hond en goed gezelschap.

Het lijkt mij het beste om eens een jaartje proef te gaan wonen daar erregus en dan hier verslag uitbrengen; wie weet valt het vreselijk tegen.
Dan is dat mijn werk, anders heb ik niks te doen.

Een vage kennis van me woont echt vlak aan het strand, nee niet in die dure seniorentoren maar in een oude havenmeesterswoning, geërfd en das nooit weg.

In 1 sprong op het strand maar alles roest en rot onder je handen vandaan, auto’s verzouten waar je bijstaat en daar gaan ze stuk van, je blijft jaarlijks verreve anders rot je huis weg.

Toch heeft het wel zijn charme, maar als ik mag kiezen, en dat mag op zich wel, verdwijn ik echt naar het zuiden (niet Brabant of Belgie) en kom nooit meer terug.

Dat riep ik 30 jaar geleden al en nog nooit, maar dan ook nooit heb ik gedacht: nah, ik weet het nog niet, Nederland is toch wel heel geweldig. Nog nooit!!

Hoef ik geen vakanties meer te zoeken/boeken, een win/win situatie. Alleen koffie is een puntje van aandacht; ik ben meer dan eens overstuur geraakt van slechts oploskoffie bij het ontbijt.
Altijd zo’n espresso-ding meenemen, deze bv:

http://www.dekoffiethuiswinkel.nl/blog/images/moka-express-1-kopje.jpg

Dan kan er echt niets misgaan.

Goh, nu wil ik helemaal stante pede een paar weken weg.. de zon breekt door, misschien toch straks naar Kijkduin, ogen dicht en de rest erbijdenken.

Hoewel, het is tóch anders dan zo’n lief eilandje waar het standaard lekker ruikt ook nog.. noem me een zeikerd maar Kijkduin is toch gewoon.. anders.

gravatar

Nee hoor, Annie: als je in Kijkduin je ogen opendoet zie je een grauwe Noordzee en dat is toch heeel wat anders dan die echte blauwe zee opgetrokken uit azuur en aquamarijn met zilvertwinkelende golfjes die ze daar exclusief in het zuiden hebben. Alleen al daarom.

En voor de koffie heb ik nou zoiets aangeschaft:
http://tinyurl.com/ozl35et , moest ik wel voor naar een Turkse bazarwinkel (nu gedreven door Chinezen – er zijn verdacht veel winkels die ineens door chinezen worden gedreven) en moeten zeggen dat het voor turkse koffie is, maar ach.

Uit Griekenland natuurlijk weer te weinig http://tinyurl.com/qz2gzdl meegenomen, zodat er nóg een prangende reden is tot weggaan. Mét of zonder nog aan te schaffen hond, dat is nu de vraag.

Dat doktersbriefje, tja. Ik weet nog uit de tijd dat niet alles etcetc., dat een stuk makkelijker was, maar ja; toen hadden we nog een Ziekenfonds en rusthuizen voor overspannen onderwijzers en Davos.
Duitse kennissen van ons gingen minstens 3x per jaar voor een paar weken naar een Lüftkurort, om de Nerven en Kreislauf weer tot bedaren te brengen, betaald door hun Krankenkasse.

Dat hangt er tegenwoordig niet meer aan: men gunt je je ziekte niet meer en het beter worden daarvan al helemáál niet, lijkt het wel. Misschien helpt asiel vragen?
Als aardige Nederlander wordt je algauw als noodgeval bekeken in die landen: kom je uit Nederland? wat erreg, hoe hou je het er uit, enzovoort.
Hm, ja; steeds minder eigenlijk en het is overwegend rotweer ook nog ….

gravatar

Jeettje, wat gemeen!!
De hele eerste alinea is ronduit gemeen. Nu zie ik het weer helemaal voor me en weet nog dat je eenmaal in de zee je teennagels nog duidelijk kunt zien door het glasheldere water ook al sta je tot aan je kruin in de zee.

De visjes die even aan je snuffelen en doorzwemmen; wat er hier gebeurt weet je niet: al lak ik de teennagels knalrood, in een laagje van 3cm water ben ik ze uit het oog verloren in de grauwe drab die hier voor zeewater door moet gaan.

Davos en andere kuuroorden: leuk, maar een echte erkende ziekte heb ik niet. Alleen dat briefje dat ik me over het algemeen gewoon beter voel op warme zonnige plaatsen, liefst eilandjes.
Zodra er palmbomen groeien voel ik me meteen stukken beter, ik weet ook niet waarom.

Zo’n Turks koffieding heb ik ook toevallig, bij de door een Pakistaanse baas gedreven winkel in kruiden, tovershampoo, koffiezetdingen en waterpijpen gekocht.
Alleen die Griekse koffie heb ik nog nooit gezien en ik wil meteen weten wat dat is, of het wat is enz.

Er zit niets anders op: ik ga ernaartoe.
Liefst nu maar de plekken voor een dame alleen zijn zeldzaam, een paar weken geleden al.

Maar zonder hond is het toch makkelijker reizen, toch maar gewoon gaan!?! Het is nog geen hoogseizoen tenslotte…

En zolang ik 2 koffiemakers bij me hebt kan me eigenlijk, welbeschouwd weinig overkomen.
Koffie hebben ze daar wel weet ik immers al, ik kom welingelicht aanklossen en dat is het halve werk!

Ja hoor, ik ben eruit. Hooikoortstechnisch is het wel zo slim; wellicht mag ik blijven tot het eind van het pollenseizoen als ik allergie voor de oogdruppels veins?
Aan de zee heeft men weinig tot geen last van die ongein, kan ik het boek gaan schrijven waar ik – geheel onverwacht – steenrijk mee ga worden zodat ik uiteindelijk kan blijven zitten waar ik zit. Of af en toe een eilandje verderop voor de verandering, even uit de dagelijkse sleur op Skiros.

Om dan op mijn 104e levensjaar te overlijden aan een muggenbeet die gaat ontsteken. Echt iets voor mij maar ik heb er vrede mee t.z.t., zo ben ik dan ook wel weer.

Ja hoor, ik ben eruit. Alleen de hond weet ik nog niet, hier kopen of wachten tot er één aan komt lopen?
Ik zag op Marktplaats dat je voor woekerprijzen een Griekse zwerfhond kan kopen, kost wat maar dan heb je ook een echte halfverwilderde nietgesocialiseerde hond met vlooien en teken.
Maar wat vindt de eilandkat daarvan..

Dat is van later zorg, nu weer koppie erbij en morgen op tijd eruit, op naar de meubelboulevard.

Als dat niet helpt bij het doorhakken van knopen als ik ga boeken (nog even tot wo a.s. wachten, dan ga ik gewoon boeken; mijn geduld is op) weet ik het niet meer.

Best eng zo’n Pinksterboulevard maar des te prettiger om aan terug te denken later, als je eenmaal op je eilandje een dolfijn ziet zwemmen. Ook leuke beesten trouwens, net als pampegaaien!

gravatar

Beste Jeettje en Haagsche Annie: ik heb een tip voor jullie wat betreft de hond.
Ik woon in het bos en krijg regelmatig het verzoek of er een hond kan komen logeren bij mij. Met Hemelvaart had ik er zelfs 4 tegelijk.
Dat is wel leuk hoor: de honden zijn altijd blij me te zien (Ha, dat is oom Kees uit het bos! Jippie!) en als ik ze na een paar dagen of zo terug kan brengen, ben ik ook weer blij dat ik meer vrijheid heb. Win-win-win-win, zeg maar.

gravatar

Een centrale opslagplaats bij een failliete ijsroomproducent moet toch te regelen zijn, en de begrafenis zo rond Kerstmis. Dan komt de familie toch samen. Wel niet te vroeg uit de vriezer laten halen, anders gaat de zaak lekken.

Reageer
gravatar

Mama hier. Er is sprake van een misverstand. Ik had Ineke gevraagd om een datumprikker voor Papa’s overlijden. Nou ja, jullie kunnen toch nooit allemaal, dus ik prik zelf wel wat.

Reageer
gravatar

Ik zou gewoon dinsdag doen, maar dan een uurtje later ivm Louise. Voor de kids van Hugo is er op de begraafplaats vast wel een zandbak of open haardvuur. En voor Ralph regelen we wifi in de aula, en met een kamerscherm kan hij ook zijn meeting nog hebben.
Ineke had jij mama haar playlist van spotify nog gevonden die ze voor dinsdag had voorbereid?

Reageer
gravatar

Wat heeft Jezus hier nu weer mee te maken? Die wordt in elk geval niet uitgenodigd op de begrafenis. Bovendien is die al zo lang niet meer onder ons ……

gravatar

Wij van Uitvaartcentrum ‘Noord’ willen U allen er op attent maken dat u nu kunt profiteren van onze nieuwe afhaalservice!
Leg de overleden persoon in kwestie voor de deur en wij regelen de rest! Geen gedoe meer met data prikken!
Maar er is meer!
Ter ere van onze nieuwe service hebben we nu de actie 2 AFHALEN 1 BETALEN! Profiteer nu het nog kan!!
Bent u uw buurman zat? Uw buurvrouw? Uw hond? dit is uw kans!

Tarieven:
< 3 jaar: gratis
3 – 7 jaar: €1,- EUROKNALLER!
8 – 18 jaar: €5,-
18 – 59 jaar: €10,-
60 – 99 jaar: ouderen korting: gratis entree*

*Begrafenis niet inbegrepen

Reageer
gravatar

kan bij die actie ook gekozen voor de optie: 2 afleggen, 1 betalen of is dat literair niet verantwoord, bekt niet lekker enzo… dat afhalen hoeft nl. niet; ik leg ze zelf wel neer na het neerliggen

gravatar

Het is vervelend voor papa als hij er niet bij is. Ik geef toe, het opgraven van zijn kist gaat niet eenvoudig worden maar laten we het wel proberen. Uitstellen naar de 20ste dan maar?

Reageer
gravatar

Shitzooi, ik heb 10 juni een borrel met de zaak. Ik zal wel een toast uitbrengen, op mama.

gravatar

De teraardebestelling van mijn moeder, Helena Jacoba von Schplüdenschnützel – von Ichhabekeinbiermehr, was een feest der afwezigen in extremis. Vader was in de loopgraven in België, mijn zuster was net gevlucht naar Amerika en ikzelf had die avond bingo.

Helaas, zoals bij zovele begrafenissen in het zuid-Duitsland van 1918, was er niemand aanwezig buiten de dorpspastoor.

Reageer
gravatar

Als jij nog even aangeeft wanneer jij denkt het niet te halen, kunnen we jouw uitvaart er gelijk bij plannen…

gravatar

Ik zag dat de 13e er niet bij stond als optie, maar op die dag kan ik sowieso.
Ik weet niet hoe jullie dan met werk, kids, sport of vakantie zitten?

Reageer
gravatar

Uit uw recent surfgedrag op internet maken wij op dat Uw moeder onlangs is overleden. Bij deze willen wij U dan ook 25% korting aanbieden op een sfeervolle crematie. Indien de agenda’s van nabestaanden dit vereist, kan eea in stukjes worden gehakt.

gravatar

Ik zou gewoon de 10e doen. Dan zijn pa en Ineke er sowieso bij, Louise kan ik ieder geval nog aansluiten voor de koffie (en thee, dat zou mama fijn gevonden hebben). En dan heb je het ook weer gehad, kunnen we tenminste weer gewoon verder met ons leven.

Reageer
gravatar

Merkwaardig bericht: Alleen papa kan niet de 17e, alle anderen wel, die maar doen dan?
En papa reageert met een groene V. Betekent dat hij bij nader inzien wel kan of dat hij blij is dat hij de begrafenis kan missen?

gravatar

Goedendag Kees22,

Als u goed kijkt ziet u dat het gaat om de 10e in de afbeelding hierboven. Papa kan de 10e dus wel, maar de 17e niet (zo wordt gemeld).

Met vriendelijke groet,
Meneer D. Prikker,
oprichter datumprikker.nl

gravatar

Beste Theo die in de hemelen zijt; met een medium-grappige opmerking 77 duimpjes scoren binnnen 24 uur?

Zat ik gisteren even een dagje zonder pc op het strand en meteen wordt me weer duidelijk waarom dit ook alweer:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Lieve, lieve schatten die het nog niet gedaan hebben: teken de petitie toch! En wel hierom:

Bij de petitie kan men terugvinden hoeveel IPnrs. er zijn in verhouding tot het aantal stemmen. Dat zou ook voor de Speld een (nood)oplossing kúnnen zijn, tot die duimpjes gestopt zijn.

Ik boycot ze, sorry voor degenen die er eigenlijk wel één verdienen maar helaas, ik wil er niet bij stilstaan, duim ja ofte nee.
Beslissen, knopen doorhakken, het is niet mijn sterkste kant. En eenmaal een duim uitgedeeld per ongeluk kun je er niet meer op terugkomen.

Vraag maar aan Jeettje, die werd door een dame op leeftijd, C. van H. kirrend bedankt voor de duim; de enige die ze had mogen ontvangen.

Jeettje wist nergens van… vervolgens werd ze boos en ging steeds gekker doen. Zichzelf goud/oranje laten spuiten voor ze naar de camping vertrok.

Uiteindelijk, of al snel moet ik zeggen biechtte ze op dat ze zichzelf duimpjes toebedeelde; het was toch potverdorie wáár wat ze schreef?

Ik ga eens lezen wat ik allemaal gemist heb gisteren, de zon schijnt hier niet tot nog toe; ik ben gisteren heel koppig een beetje roodverbrand i.p.v. oranje.

Waren er maar overzichten van de laatste reacties, dat zou het er een stuk makkelijker op maken.
Als je denkt ja!!! dat zou makkelijk zijn, teken vooral de petitie en alles sal reg kom.

Liefs, Annie

gravatar

Beste Haagsche Annie,

3 maanden naar de camping en alleen naar huis om de was te doen voor C van H.. Wat een rust.
Ik geloof dan ook niet dat ze achter haar eigen petitie staat.
Hier is de hete zomer in volle gang en dan is het nog niet eens zomer volgens de kalender.
Meteorologisch misschien dan wel, echter zoals ik het in het verleden geleerd heb begint de zomer op 21 juni.
Nog tijd genoeg om je petitie van meer medestanders te laten voorzien en te genieten op het strand.
Zo zie je maar weer dat de strijd tegen de duimpjes nog lange zomeravonden en -adem tegemoet kan.

Daarom;
http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

gravatar

Tja Annie,

Van ijdeltuiterij blijkt men moeilijk af te komen; zelfs na de dood kijkt men nog steeds graag in de spiegel, om vervolgens zichzelf de hemel in te prijzen. Hoe meer duimpjes erin passen, hoe lekkerder is het moet er gedacht zijn. Brr.

Maar An, vertel eens, hoe was het op kèkdúin? Hebbie daar nog wat stemmers kunnen ronselen voor de petitie?

Benny heb ik gevraagd hetzelfde te doen, die loopt momenteel in Landgraaf tussen de oudere jongeren rond, voor een avondje Stones.

Zoals je al gezien hebt heeft het supportersvolk in oranje inmiddels de weg naar De Speld gevonden, om er vervolgens allerlei discutabele verzoeken op te uiten.
Wat eerst als een geintje begon over dat juichpak begint nu ernstige vormen aan te nemen, en de daarmee gepaarde ongein de humor ernstig aan te tasten. Als dát zo doorgaat, zal binnen afzienbare tijd De Speld als zodanig jaarlijks worden herdacht, en telkens de vraag gesteld worden ‘waarom’ het zover heeft moeten komen.

Maar goed, strijdbaar als altijd blijf ik mij verzetten tegen die enge duimpjes, en hopen op betere tijden.

Met een Haagsche groet, Trendvolger.