Parlementaire enquête Woningcorporaties: de game

Ontwijk scherpe vragen en trek een rookgordijn op!

De Tweede Kamer en Spil Games hebben gisteren de game van de parlementaire enquête Woningcorporaties gelanceerd. Gameliefhebbers wachten al maanden met smart op het interactieve spel.

Spelers kunnen in de game zoals altijd de rol van commissielid kiezen. Nieuw is dat je ook juist in de huid van een ondervraagde kunt kruipen. Ontwerper Delano Govers: “Dat is een prachtige extra feature ten opzichte van de game van de parlementaire enquête Financieel Stelsel. Daarin kon je alleen door het stellen van de juiste vragen en het uitnodigen van de juiste mensen de waarheid boven tafel krijgen. Nu kun je in plaats daarvan ook scherpe vragen ontwijken en een rookgordijn optrekken.”

“De truc als ondervraagde is natuurlijk om er zelf zonder kleerscheuren uit te komen, maar dan wel zonder aantoonbaar te liegen. Je staat immers onder ede”, vertelt Govers bevlogen. “Het is een flinke uitdaging om als directeur van Vestia miljarden euro’s aan verdwenen gemeenschapsgeld goed te praten, maar als het lukt, geeft dat echt een enorme kick.”

Mark Versteeg (16) heeft de game meteen gekocht. Hij is onder de indruk van de mogelijkheden: “Je kunt niet alleen met, maar ook tegen je vrienden spelen. Ik koos bijvoorbeeld het karakter van commissielid Ed Groot van de PvdA. Omdat ik me eerst een avond helemaal had ingelezen in de materie, kon ik Daniël als voormalig bestuursvoorzitter Möllenkamp van Rochdale in een verhoor helemaal klem zetten. Dat was echt heel vet.”

Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg is enthousiast over het resultaat: “Het is een mooie democratische traditie om van iedere parlementaire enquête een game te maken. Er is alweer een team van jonge ontwerpers druk bezig met de game van de parlementaire enquête Fyra. Daar kijk ik nu al naar uit!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En hou nou eens op met dat Maserati-bashen, ja.
Die Rochdale-dikkedeur was helemaal fout, en dom, maar ik kreeg zaterdag pardoes een extra parkeerbon omdat ik met mijn Ghibli de Bijenkorfparkeergarage wilde binnenglijden. Het moet een keertje genoeg zijn, al die boeven van Rochdale, Vestia, WSG etc zijn toch zeker al genoeg gestraft door alle publiciteit waarom moet ik daar nu ook nog onder lijden ?

Reageer
gravatar

Misschien is het een leuk idee om een game over ons team tijdens de WK te maken.

Waar blijft de Speld Oranjepoule? Tot nu toe vind ik dat er maar weinig op de Speld over Oranje te lezen is.

Reageer
gravatar

Supporters van Alex en Maxi,

Moge jullie verzuipen in de oranje poel van Heineken, het geliefde bier van de schavuit van Oranje. Scheert jullie heen naar het land van misdadige bendes en bouwvallige nieuwe balschopstadions.

gravatar

Lieve Oma,

Bedoelt met misdadige bendes, die van Sepp Blatter, bekend als de chefe de todos os chefes de futebol *, persoonlijk vriend van sjeikTamim bin Hamad al-Thani van Qatar?

* Vertaling uit het Portugees: capo di tutti capi di calcio

gravatar

LANDGENOTEN, supporters van ons team. Wanneer je van Oranje houdt geef me dan een duimpje.

Voorkom dat de Speld te laat aan de Oranjetrein aanhaakt. Wij willen de komende weken op deze site leuke stukjes over Oranje lezen.

gravatar

Oma die niet op haar mondje is gevallen. Je bent met je tandeloze bekkie niet echt een bijtertje.

Misschien moet je ook Bavaria erbij betrekken. Al die arme kinderen die in Bangladesh onze oranje-jurkjes in elkaar zetten. En dan heb je ook nog het Oranje plastic afval waarvan een groot deel in de oceaan belandt.

De wereld is rot en de mensen zijn zot. Een touw., geeft me een touw om aan de hangen.

gravatar

Beste supporters van Oranje,

Er wordt bij deze direct aan uw wensen voldaan!!!!!!

Nieuws, feitjes, weetjes, leuke stukjes, en natuurlijk dé Oranje-poule, waar je prachtige prijzen mee kan WINNEN!!!!!!

Net als onze jongens, een site voor KAMPIOENEN!

Kortom: Om te JUICHEN dus!!!!!

Klik op deze link, en blijf op de hoogte!

Dán weet je pas echt ALLES!!!!

http://tinyurl.com/ok6gqd9

Veel plezier de komende maand!

Graag gedaan, Trendvolger.

gravatar

Toch is er sprake van enigszins verwarrende berichtgeving: bij het miljonairsstolpje op de door Jeettje gerefereerde site, zijn duurzame zonnepanelen zichtbaar, die zichzelf binnen 20 -30 jaar terugverdienen en bij de getoonde containerwoningen, die tonnen zouden kosten (€ 360.000,- voor 6 stuks?) staat een niet-duurzaam bankstel buiten. De neiging is groot hier tot een materiële en immateriële kosten/baten-analyse te komen, maar ik hou mij in. Ik wil nog wel kwijt dat het morele niveau van beiderlei bewoners niet zoveel uiteenloopt, sla de Quote 500 er maar eens op na. Het verschil zit ‘m niet zozeer in de moraal, maar in de mate waarin die eigenschap bonussen oplevert. Het verschil tussen een ASO en een grootverdiener? De huisvesting?

gravatar

Hm, ja, ik zie wat u bedoelt, Outsider, maar ik ben daar in de loop der tijd wat anders tegenaan gaan kijken.

De, wat u noemt ‘grootverdiener’ aast net zo hard, zo niet harder, op gratis geld ongeacht de schade veroorzaakt aan medemens en natuur: er valt geen onderscheid te ontdekken.
De behuizing is geen criterium, lijkt mij: slechts het verschil in aantallen pegulijnen veroorzaakt dit schijnbare verschil. Geef de pauper de kans en u ziet een geweldige nivellering op dit vlak.

gravatar

Heeft u misschien nog paardenvlees van uw boerderij op het Neude. We zouden het zeer op prijs stellen om die van u te stelen en in onze erg goed(kop)e kwaliteit (kip)nuggets te verwerken.

gravatar

O zekerd, u kunt bij ons geheel goedkoop eerder in hamburgers gebruikt voorgekouwd paardevlees komen steelen en op zoldre is teevens gelegenheid om te komperen! Wij zijn geheel voordellig! Wel vóóraf onze geringe prijzen betalen!

gravatar

Jeettje, commissieleden wippen kunnen we beter aan Connie van Hiernaast overlaten. Die schijnt daarin een aardige reputatie opgebouwd te hebben.

Ai, had als reactie bij #2 gemoeten.

Reageer
gravatar

Kaapse Gaper,

Je hebt het verkeerd begrepen.

Connie Tokkie (alias Van Hiernaast) wipt geen leden in Commissie. Ze wipt nooit en te nimmer in het openbaar en zeker niet onder Ede, maar alleen met het licht uit onder Dekens.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om Haagsche Annie te vragen op welke dag in het komende pinksterweekeinde het haar het beste uitkomt dat ik bij haar binnen kom wippen.

gravatar

Ik zou er niet op rekenen, Viesman; Annie heeft het nogal druk omdat iemand de gaskraan open heeft laten staan en het bejaardenhuis is ontploft. Annie kennende zorgt zij nu voor opvang en vers gebakken roze koeken, en daar kan ze niet nóg een extra ouwe viespeuk bij gebruiken,

gravatar

Heer Viesman, U blijkt Connie beduidend beter te kennen. Mij was bijvoorbeeld ook onbekend dat ze van katholieke komaf is.

gravatar

Viesman,

Je snapt ook iets niet.

Als een dame al vele malen op haar Kerst, Paas of Pinksterbest heeft zitten wachten op een vieze ouwe man die belooft langs te komen met rozen, wijn, chocolade, bier of wat hij toevallig in huis heeft wordt ze boos.

Dan gaan dames niet meer adembenemend uitgedost zitten wachten op iets dat nimmer zal gebeuren: de bel gaat en Viesman (zonder Heer) staat voor de deur.

Je zou het kunnen proberen bij C. uit Duindorp Viesman, ze heet dacht ik Tokkie maar bedient zich nogal eens van aliassen.

De juiste C. kleurt heur haar niet oranje, dat zou Geert niet welgevallig zijn. Nou, dan niet. Een witte vacht is ook best bijzonder en u kunt zich niet permitteren om kieskeurig te zijn Viesman, zonder alle respect.

Fijne Pinksteren en vergeet niet verslag uit te brengen van uw avonturen in het Haagsche, Duindorp in het bijzonder natuurlijk.

Zelf ben ik natuurlijk verhinderd. Door tegenzin, verzetten gaat niet lukken; ik probeer het niet ook.

Jeettje, ik moet eerlijk bekennen dat ik de oudjes volkomen heb laten barsten. Ik was het even zat, Annie mag ik nog thee, Annie ik heb het koud, o nee juist warm..

Ik ben na de ontploffing weggerend en heb mijn telefoon – laf, zeker maar wel waar – uitgezet en ben ondergedoken tot de rust weergekeerd was. Erg wel, nou ja volgende ontploffing help ik wel weer.
Een roze koek is zo gebakken!

gravatar

Nu nog een parlementaire enquête over het woord game.

Ik stel voor onder andere de corpulente van Van Dale uit te nodigen om haar aan een kruisverhoor te onderwerpen. De kernvraag aan haar is uiteraard: “Waarom staan de lemmata spel, spelen en spelletje zelfstandig alsmede met pre- en suffixen nog in uw woordenboek?”

De Enquêtecommissie moet natuurlijk geen gamepje met zich laten spelen door politiek correcte taalpuristen.

Reageer
gravatar

Betrokkenheid en nadenken over de rol van de WoCo’s is natuurlijk prima, maar op deze manier wordt wederom een nieuwe doelgroep blootgesteld aan gameverslaving. Vooral de multispeler-online-app voor op de smartfoon is een ramp. Die gasten lopen als zombi’s door de trein, botsen tegen iedereen en gaan plompverloren bij een andere passagier op schoot zitten, omdat ze totaal geen oog hebben voor iets anders dan hun schermpje.

Reageer
gravatar

OPGEGEVEN?

Mijn beste Carotte…. Haagsche Annie en opgeven… natuurlijk. Ahum.

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Ik moet nog een hele scherpe, snedige opmerking verzinnen voor dit artikel, alleen die link steeds plaatsen gaat vervelen en zou wel eens weerzin tegen de petitie op kunnen gaan roepen op den duur.
We zijn er nog lang niet!!

Overal waar té voor staat, ach u weet wel wat ik bedoel.

Uw handtekening heb ik nog niet kunnen lezen, heeft u anoniem gestemd of wilde u net tekenen en dacht: drommels, waar is zo’n link als je hem nodig hebt?

Welnu, hier. nog een keer zodat u een stukje scrollen bespaard blijft:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Het gemak dient de mens, met al die techniese snufjes.

gravatar

Jeettje! Het begint bijkans griezelig te worden en nee, ik doe het niet expres, heb geen kristallen bol…
Echt, ik doe maar wat.

Maar goed, de link is weer makkelijk te vinden voor zwevende kiezers; die stemmen ook pas op de dag dat de petitie sluit.

De dag waarvan je weet dat hij gaat komen.. net als de reacties hier maar wanneer precies blijft altijd afwachten blijkt maar weer vandaag..

gravatar

Lieve Oma,

De toekomstige roze koeken komen net de oven uit en staan uit te dampen, het ruikt hier heerlijk!

Natuurlijk heb ik na wat er gebeurd is vorige keer rekening gehouden met het trauma van Marie-Anne; ik wist het echt niet.. het was een onsmakelijke toestand zoveel is zeker.

Zoals ze eistte doe ik de roze glazuur dus voortaan in een apart bakje voor de eigenwijzen onder ons met het door de wet voorgeschreven logo: een tandenborstel.

En een waarschuwing dat het eigenlijk luizenkoeken zijn, uitgeperste rode luizen zorgen voor de roze kleur. Luizen zijn dieren.

Ik ben benieuwd of Lena (onze vegetarier die wel gehaktballetjes eet..) de koeken daarom laat staan, wedden van niet?

We gaan het zien morgen, zin in!

Liefs, Annie

gravatar

Mijn beste Annie,
Ik had al eens de vraag of ik al had gestemd, beantwoord met een hartgrondig: “NEE!” Moet ik dat nu steeds herhalen? Overigens, want mij betreft gaat u rustig door het het vervuilen van ieder onderwerp met het stemknopgedoe. Ik weet uit ervaring dat het veel energie kost om tot de laatste zweetdruppel door te gaan om je zin te krijgen. Ik ben benieuwd wanneer u de stemknop in de ring gooit en/of aan Maarten geeft en/of in de wilgen hangt.

gravatar

Kom kom, Carrotte, zo gaat men toch niet met een dame om? Dat uw persistentie hardnekkig is bewijst het recordbrekende topic met als laatste woord ‘Oranje”
Bij hetwelk ik u met verve heb ondersteund, zodat ik mij niet te beroerd voel een kleine tegenprestatie te vragen: als u Annie niet wilt plezieren, steun dan uw trouwe kompaan van toen en teken de petitie, al was het maar om het lijstje terug te krijgen?
Dat lijstje was toentertijd toch hard nodig om die prestatie van formaat te succesvol te kunnen beëindigen? Toch?
Oranje

gravatar

Ik zie die duimpje nog steeds en steek er voor niemand één op.
Waarom niet dat moge duidelijk zijn.
Ik ga hier in centrum Vlaardingen wel luisteren naar het tamboernetrekorps. Niet omdat omdat ik niks wil meemaken. Wel om te zien hoe blij andere zijn!!!

Zo leuk!!!

Denk erbij wat je wil.

Groetjes Benny, die gelooft dat er meer mogelijk is op een normale manier.

Oow.., en voor Trentvolger; WAT IK BEN VERGETEN WEET IK NIET MEER.(niet geschreeuwd, alleen voor de duidelijkheid)

😉

gravatar

Mijn beste Carrotte, het is nu juist de bedoeling uw ‘neen’ in een ja te veranderen.
Niet mijn bedoeling om u steeds een NEEN te ontlokken, integendeel.

Vervuilen.. ik kan het zo goed. Forums, rapportages, wetenschappelijke onderzoeken en nu De Speld’s reactiekamer.

Opgeven ken ik net zomin als Vikingen angst; nimmer zal ik stoppen of wat dan ook in de wilgen hangen voor mijn goede doel bereikt is.

Wel zit er een kop en een staart aan de petitie; eeuwig gaat hij niet duren wees gerust.
Ik dacht zelf aan mijn verjaardag, niet bekend bij de redactie (ze hadden mijn sterrenbeeld fout) dus kan ik zeer plots op een onverwacht aan komen lopen op de burelen van De Speld.

Maar eerst een woedende menigte regelen, dat valt nog niet eens mee!
U lijkt me al redelijk geïrriteerd en geprikkeld, kan ik u verleiden woedend te worden en mee te lopen met de menigte t.z.t. om de petitie aan te bieden?

Desnoods met een t-shirt of sandwichbord bedrukt met opruiende kreten zoals: ‘GEEN LAATSTE REACTIE WIL IK ZIEN, ZEKER NIET DE LAATSTE 10’ of: ‘DUIMPJES OP DE SPELD: KIES UW EIGEN HELD!’

Eén hele kleine misvatting: het zou energie kosten om zo te drammen om iets voor elkaar te krijgen??
Welnee.. het kost me meer energie om mijn mond te houden als ik iets zie wat mij niet welgevallig is.

Tegengas geven kost mij minder energie dan het oplevert. Vervelend voor de mensen om me heen, dat wel. Wat hun weer energie (in de vorm van adrenaline die gaat stromen) oplevert.

Op die manier houden we het wel een poosje vol, dat samen er niet uitkomen!

gravatar

Breinbrouwsel: een Kamervoorzitter wippen? Ook als ze Van Miltenburg heet en hardcore VVD is? Dat is geen politiek verantwoorde move meer, maar parlementair tribunewerk, of zelfs politiek exhibitionisme. Bovendien erg theatraal, geforceerd en ‘over the top’. Te zeer gelinkt aan het morele niveau en de modus operandi van de oorspronkelijke PVV-bezetting. U wilt toch geen uitglijer maken als de brievenbus-stunter die beoogde -via deze actie- te worden gekandideerd voor de MWO, onder het motto: “Wat Marco Kroon mag, kan ik ook”? Maar neen: Quod licet Jovi, non licet bovi”.