Chirurgen verwijderen oorlog uit kind

Donaties maakten medisch-charitatieve doorbraak mogelijk

Chirurgen van het Leids Universitair Medisch Centrum hebben voor het eerst met succes een oorlog uit een kind verwijderd. Tijdens een urenlange operatie werden twee voltallige legers en enkele blauwhelmen uit het lichaam van de 14-jarige Kwame Mpufu gehaald.

Het Democratisch Republikeins Congoleesje liep al enkele jaren met de oorlog rond. Artsen konden aanvankelijk weinig voor hem betekenen, maar dankzij vele donateurs was de ingreep toch mogelijk. Chirurg David Kranenburg: “Die mensen mogen we ontzettend dankbaar zijn. De wens om de oorlog uit een kind te halen, bestaat al sinds mensenheugenis. Dit is echt een medisch-charitatieve doorbraak.”

Bij een kijkoperatie kwam het inwendige conflict aan het licht. Zijn begeleider vertelt: “Vanaf het moment dat hij bij ons binnenkwam, had Kwame aanhoudende buikpijn. We hebben ons daarna jarenlang zorgen gemaakt. Gelukkig is er nu vrede in zijn buik. We gaan nu in het lab onderzoeken of de oorlog kwaadaardig was en waar het conflict eigenlijk over ging.”

Naar verwachting is Kwame binnen twee weken voldoende hersteld om zich weer aan te sluiten bij de strijders in de Congodelta.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

O ja, de mannen hebben het weer gedaan. Mag ik even vastgesteld hebben dat sinds eeuwen in Groot Brittannië vrouwen op de troon zitten en Nederland maar nét met die traditie heeft gebroken?
Er is nog een liedje over gemaakt ook:
http://tinyurl.com/ljvromz

En dan hebben we het nog niet eens over pausin Johanna en andere Borgiadames met machtswellustige trekjes: die lustten die haantjes rauw..

gravatar

En: dichter bij vandaag: pas is nog de presidente van Thailand door het Constitutionele Hof naar huis gestuurd, i.v.m. corruptie en vriendjespolitiek. Dus vrouwen leren snel. Net zoals de redactie van De Speld trouwens: al maanden klagen we over het gedonder met de navigatie-toetsen en dan krijgen we er op- en neerwaartse duimpjes bij. Randdebiel programmerend redactieneefje is blijkbaar op een nieuw speeltje gestuit(erd). Gelukkig is de navigatie nog steeds niet hersteld. ik ben al zo gewend aan de andere werkwijze dat ik me geen raad zou weten als de naviagtietoetsen weer geactiveerd zouden worden. Net of we van € weer terug moeten naar ƒ.

gravatar

Aan de andere kant, Outsider, zien we hier onvervalst Westers kolonialisme aan het werk.

In plaats van Kwame gewoon zijn door de medicijnman gemaakte juju te gunnen, alsmede het overjarig buisje Rennies, weet de witte man het weer beter en invadeert met grof geweld en overmacht een stukje Afrika.

Reageer
gravatar

Oeps.. zie #10,B.

Wat is dat toch, vaak zijn reacties pas na een uur zichtbaar; NERD!!
Als je toch de pijltjestoetsen gaat maken en het drijfzand waarin vele reacties verdwijnen eindelijk eens dempt kijk dan meteen even hoe laat het is, kan dat?

gravatar

Dit is een goed voorbeeld, opeens staat Teun T. weer voor mijn neus.

Ga liever implantaten maken Teun, als je het stukje (link op #10,B) gelezen hebt vind je Skepsis vast niet zo heel gek meer.
Geen mulo of lts voor nodig enfin, lees zelf maar.

gravatar

Haagsche Annie,

Kennelijk bent u mijn doorwrochte reactie ergens onder # 10 misgelopen, anders had u met meer zorg geantwoord. U had bijvoorbeeld geweten dat wij kwakkopaten geen implantaten nodig hebben.

Als u Echinaforce forte D12 veertien dagen lang ‘s ochtend en ‘s avonds voor de maaltijd inneemt, groeien of krimpen uw borsten zonder operatief ingrijpen naar de ideale cupmaat D12.

Echinaforce forte weet wat u wil!

gravatar

Teun, inderdaad; het is nu 22.30 bij mij en zie nu pas beide reakties.

Een middel voor als je (nog) niks mankeert en dat ook zo wil houden, of niet, een omni-placebo zo u wilt dwingt wel respect bij me af.

Maar met diezelfde bewondering of misschien wel afgunst – geen kruid tegen gewassen overigens – kijk ik naar de omzetten van vitaminepillenfabrikanten.
Ook zij voorspellen je dood en verderf als je geen supplementen slikt naast je broodje kroket, niets nieuws onder de zon.

Ik mankeer niets, ben gezegend met een beeldschoon figuur waar meisjes van 15 spontaan eetstoornissen van krijgen. Geen druppels dus, dank u.

Maar ik neem dan ook elke ochtend een glaasje levenswater, zelfgemaakt met het altijd en overal inzetbare Oer-Himalayazout.

Probeer nou maar:
http://www.fascinerend.nl/zelfzuiverings-aanbevelingen/himalayazout/

Een sol is zo gemaakt zeg ik altijd maar.

Even testje:
– bij de volgende piep is het 22.35 uur en tig seconden –

gravatar

Dat Himalayazout is weer een winstpakker voor de kwakkopaten met hum eindeloze onbewezen gezondheidsclaims. Ik stel voor dat zij dat spul in hun…. ehhh…. laat ik het anders zeggen: dat zij het in een klysma tot zich nemen. Daar is dat Himalayazout overigens wel geschikt voor, want de vloeistof moet isotoon zijn.

gravatar

Jeettje, het is een kenmerkende eigenschap van de Westers/kapitalistische samenleving dat men mondiaal de Norm aller Normen wil zijn, natuurlijk ook op het vlak van de geneeskunde. De recente snelle fusies en overnames in deze sector duiden daarop. Het Westen is intussen al volledig ‘gedomesticeerd’, in plaats van ‘geneesmiddelen’, ontwerpt men medicijnen die tot levenslange afhankelijkheid leiden. Afrikaanse medicijnmannen behandelen anders; met kruiden en rituele handelingen. Men gaat daarna gewoon dood óf men overleeft, geheel zonder herhalingsrecepten. Volgde men de oer-methode, dan was er nu geen mondiale overbevolking, maar ook veel minder omzet en winst in de farmaceutische industrie.

gravatar

Dit is mijn eerste reactie ooit hier.
Ik zit vaak ziek thuis en dus zit ik op het internet en dus op de speld.

Als ik artikelen zoals dit zie, dan moet ik zeker lachen. Ik ben blij dat mensen dit soort humor voor mij neer zetten, want dat helpt enorm. Het geneest mij niet, maar ik ben dan een stuk vrolijker.

Dus voor de mensen die gaan klagen; Hoe zeg ik dit netjes? Flikker toch op. 🙂

Reageer
gravatar

Ik maak uit dit bericht verschillende dingen op
1) Deze Kwame Mpufu heeft een groot oorlog-absorberend vermogen.
2) Na de operatieve verwijdering van twee legers en wat blauwhelmen is er weer ruimte voor de autonoom voortgezette oorlog in de Congo-delta
3) Kwame Mpufu leidt in ernstige mate aan MPS. In De Speld heeft hij -in de loop der jaren- gefigureerd in álle leeftijdscohorten en in vele professies, zowel in dader- als in slachtofferrollen. Hoe kan Interpol hier nu een sluitend profiel van maken?.
4) Wie controleert of LUMC niet stiekem Kwame tot orgaandonor heeft gemaakt?

gravatar

Reffy: lachtherapie is de beste therapie, en al genees je er niet van; je knapt er toch van op al is het neplachen!
Geschiedenis van lachen in de gezondheidszorg én wetenschappelijke onderbouwing:

http://people.zeelandnet.nl/bpjanssens/neplachen.html

Ik stond op het punt om te gaan klagen; opeens en sinds een half uurtje ong. zie ik bij sommige topics duimpjes omhoog en omlaag zodat je meteen het sein ‘achterlijke reactie’ of ‘teleukvoorwoorden’ kan geven.

Even voelde ik me Annie in Wonderland en meende te dromen maar nee, als je op zo’n duimpje drukt (ik prees Oma, i.v.m. dames-korfbal, thee en koekjes voor alle volledigheid) gaat er een wieletje draaien en verder doettie niks.

Gelukkig maar; ik dacht als Nerd zich daarmee bezig houdt terwijl de pijltjestoetsen naar de knoppen zijn – nou ja je begrijpt wat ik bedoel toch – ga ik een klacht indienen bij de reactieraad en flikker wel op.
Met een kwaaie, verbitterde kop ook nog.

Van de nieuwe snufjes van Nerd wordt men over het algemeen niet vrolijk.. first things first Nerd, eerst de pijltjes a.u.b.

Maar, wat ik dus wou zeggen, gezellig hoor en zolang Nerd je van hot naar her stuurt d.m.v. de pijltjestoetsen: in 1x trefzeker je reactie geven, plaatsen en wachten tot je reactie goedgekeurd is door de waarheidscommissie.

Verder nergens aanzitten en denk eraan: evt (typ)fouten snel verbeteren in de blessuretijd lukt ook lang niet altijd.
Heel wat keren zitten vloeken, helpt niet en dat wil ik je toch even laten weten; het staat niet in de disclaimer.

Ik ben zo bang dat het lachen je anders snel vergaat en dat kan nooit de bedoeling zijn volgens mij.

Liefs,
Annie (notoire klaagplaag)

gravatar

ps: Nerd leest kennelijk mee; de duimpjes zijn alweer weg.
Nu slapen in de hoop dat morgen de pijltjestoetsen weer werken, dat zou fijn zijn maar ik reken nergens op..

gravatar

“Naar verwachting is Kwame binnen twee weken voldoende hersteld om zich weer aan te sluiten bij de strijders in de Congodelta.” volgens dit nieuwsbericht.
Met andere woorden, de feitelijke “oorlog” welke te verwijderen is of zal zijn heeft geen effect, dus ondanks operatie in feite een placebo.
“Make peace no war” is het nieuwste medicijn wat binnenkort op de markt komt van “Vogel”.
In potentie van D6 in te nemen en waarschijnlijk beter dan enige operatie.
Maar aan de andere kant hebben we deze “strijders” nodig om de schijn van zelfbeschikking der volkeren te behouden.
https://www.youtube.com/watch?v=z8Vfp48laS8
De mogelijkheid om deze zaken operatief te verwijderen is een fantastische innovatie, morgen meldt ik mij aan om mijn ex voorgoed te laten verwijderen.
Wat een opluchting zou dat zijn.
Maar begrijp dat het uitsluitend oorlogen betreft (is daar reeds een vorm van medische discriminatie te speuren?).

Reageer
gravatar

Een placebo operatie helpt dus ook niet altijd; wat wel echt goed schijnt te werken zijn placebo-implantaten en/of injecties tegen allerlei hardnekkige verslavingen.
Heroine, gokken, drank, maakt niet uit.

Ach, zolang het beter werkt dan welke andere methode dan ook.. waarom niet? Voor meer info:

http://www.skepsis.nl/s-frames.html

Dan moet het toch te doen zijn om een implantaat te ontwikkelen, of anders een spuitje, om exen voorgoed te doen verdwijnen zou je denken. Vraag is er zeker naar!

Volgende stap: een implantaat waarvan de lust tot oorlogvoeren en vechten je totaal vergaat, bijtijds toedienen is essentieel; ik opteer voor direct bij de geboorte.
(het is net als seksuele voorlichting geven aan kinderen, al snel is men te laat.. ook zo met kindsoldaten; als je denkt dat ze nog met poppen spelen zitten ze al vrolijk hun AK-47 schoon te maken; beter en sneller dan je zelf ooit zal kunnen..)

‘Make love not war’ is over de gehele linie is een goed idee, maar laten we rustig aan beginnen:

http://youtu.be/RkZC7sqImaM

gravatar

Haagsche Annie,

Wij kwakkopaten zijn niet op ons achterhoofd gevallen, alhoewel wij in het geval dat een probaat middeltje hebben. Echinaforce forte D12 helpt zelfs tegen niks als men nog niks mankeert!

Maar nu komt u weer met die rare club van mensen die denken dat spuitjes en injecties met gevaarlijks pul van de Big Pharma ergens goed voor zijn. Wat bent u toch hardleers.

Overigens was John Lennon met zijn liefje Yoko een vaste en tevreden klant van mij. Working class hero was ik!

gravatar

Ome Teun,

Pappie zegt dat u in uw hele leven nog nooit iets nuttigs heeft gedaan. U bent in de tweede klas uit de mavo geflikkerd wegens onaangepast gedrag, volgens mijn pappie. Hij noemt u vaak de grootste oplichter en profiteur die hij kent.

Het moet u wel erg veel plezier doen om in maar liefst twee beroepen de grootste in te zijn.

gravatar

Er wordt maar een deel van het verhaal verteld.
De chirurgen hebben de twee legers met eigen handen moeten wurgen. En daar hoor je niemand over. In wezen zijn daders ook slachtoffers.

Reageer
gravatar

Dat had ook gekund met Echinaforce forte, want Echinaforce forte D12:

– zorgt voor extra weerstand,
– stimuleert het imuunsysteem,
– versnelt het herstel van oorlogswonden,
– werkt bij elke denkbare kinderziekte,
– heeft geen bijwerkingen,
– wordt niet gemaakt door de Big Pharma,
– en verbetert mijn inkomen.,

Dat is veel goedkoper dan een operatie.

Reageer
gravatar

Lieve Bee Bie,

Dat die oorlogen verdwenen zijn is nogal wiedes, want die oma is vorige week overleden.

Mijn paps zegt dat ze met haar buikpijn beter naar de dokter had kunnen gaan dan naar oom Teun.

gravatar

Beste Annie uit Den Haag,

Skepsis? Laat mij niet lachen, die club wordt goed betaald door de Big Pharma, de Illuminati of de New World Order of wellicht door alle drie.

Uit die naargeestige club van kortzichtige doemdenkers met kokervisie put jij jouw scepsis tegen kwakkopathie?

Ik hoop dat er in Den Haag ook verstandige mensen rondlopen.

gravatar

Ome Teun,

Bedankt voor het komische pdfje. Polleke en ik heb zelden zo hard gelachen om zoveel onzin. Al zal dat niet mogen van lachebek Peter die voor de eerste keer niet kon lachen.

gravatar

Teun, verstandige mensen in Den Haag..?
Ik help het je hopen maar de kans dat het straks dropjes gaat regenen is groter.

Groetjes,
Annie, (de uitzondering die de regel bevestigd)

gravatar

Nou én?
Straks is die oorlog ook nog zijn eigen schuld zeg, wat pa en ma Mpufu bezielde weet niemand.
Maar dat kun je Kwame toch niet aanrekenen? Dat joch heeft zijn portie wel gehad me dunkt; om hem nou ook nog aan te vallen op zijn ‘foute’ naam…

Ook in de randstad krijgen kinderen heel soms een Friesche naam, en in Friesland krijgen sommige kinderen westerse namen.
Om over Engelse namen nog maar te zwijgen.

‘Kwame’ voor een Congoleesje: niks mis mee.

gravatar

Goh, wat een medische doorbraak. Ik snap wel dat het bij kinderen mogelijk is omdat zij nog zoveel onschuld bij zich dragen.

Is deze techniek ook toepasbaar op volwassenen??

Ik denk met name aan de volgende personen (in willekeurige volgorde):

Poetin
Assad
Erdogan
leden van de Taliban
leden van Boko Haram
Hutu’s
Tutsi’s

enzovoort, enzovoort

Reageer
gravatar

Voor het eerst ooit zeg ik tegen De Speld: hier kan ik eerlijk gezegd niet om lachen. Matig stukje, en geen leuk onderwerp om grappen over te maken.

Reageer
gravatar

Voor het eerst – voor zover ik weet – staat HET commentaar der commentaren op #1:

‘Hier maak je toch geen grappen over’.

Gefeliciteerd Peterrrrr!
Je hebt een bioscoopbon gewonnen, geniet ervan. (even mailen naar de redactie, o.v.v. reactie #1 Peter)

Kwame Mpufu is er nog niet helemaal vanaf, Marco Borsato zit ook nog in zijn hoofd..
Je mag toch aannemen dat Kwame daar ook vanaf geholpen gaat worden.

Lijkt me óók moeilijk maar de dokters zijn echt zo knap tegenwoordig; ik heb er alle vertrouwen in.

gravatar

Sorry Jeettje, dat ging per ongeluk.

Maar inderdaad, een mooi begin echter: Kwame is er nog niet.

Ik zeg: Marco Borsato…

Verder schrok ik me rot: ik gebruikte een pijltjestoets en er gebeurde…. NIKS!!!
Even verder getest maar gelukkig is alles nog gewoon kapot, nu schrik je je rot als je de pijltjestoetsen gebruikt en ze doen gewoon wat ze horen te doen.

Nerd? Dit soort zaken maakt me heel onzeker. Doe er wat aan.

gravatar

Dames en heren, ik raad af Peter aan te vallen op zijn inhoud, positie of bewoording. Ieder zijn of haar mening.

gravatar

Mijnheer of mevrouw Afrader,

Elke abonnee is begaan met het lot van Peter, dat hij voor het eerst niet kan lachen. Dat hij het artikel matig vindt en het onderwerp niet leuk, is zijn gewaardeerde persoonlijke mening, maar wordt niet door iedereen gedeeld.

Mag dat allemaal niet meer van u? Wie bent u in godsnaam om de trouwe abonnees de les te durven lezen?

De Hoofdreacteur mede namens de Reactieraad